- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
janaman01 #92309 üzenetére
Egyébként ez nem router kérdés, hanem a hálózati topicba tartozó kérdés.
"Hogyan tudnám levezetékelni az alsó szintre ( elég nagy épület sztem 50m kbel tuti kellene)?" A hogyan-t nem tűlünk kellene megkérdezni szerintem, mert te tartózkodsz az épületben.
Vagy arra gondolsz, hogy egyébként semmilyen ötleted sincs hogyan vitelezd ki, hogy megfelelően esztétikus végeredmény kapj?
Ha nem rejted, szögelheted, ragaszhatod. Ha rejted, akkor fúrhatsz, kaparhatsz, vakolhatsz, glettelhetsz, csiszolhatsz, festhetsz. Ha van valahol csatorna haszáld, fűtés csövek mögé vagy szegélyeknél is jól lehet rejteni. Álmennyezet álpadló, gipszkarton fal mögött is rejtheted. Vagy veszel a padlóra kábel vezetésére alkalmas szegélylécet. Esetleg végig diszíted a házat PU díszléccel/stukkóval vagy PU fali panellel a kábelt mögé rejtve.
Kábel meg nem mindegy hogy fali kábel (tömör vezető ér) vagy patch kábel. Ha falon belül vezeted mindenhol, akkor mehet a fali, ha mindenfelé kell tekergetned, akkor inkább patch kábel, mert az hajlékonyabb (vékony szálas erek). (számtech vagy villanyerelői szakboltban jellemzően vehetsz méterre. Mondanám, hogy márkás kábelt vegyél, de a nekem a rezezett kábellel sincs nagy problémám otthoni felhasználásban, meg azért is, mert nem bolygatom, tehát nem terhelem.)
De ha nincsenek túl nagy igényeid, akkor tehetsz egy kísérletet powerline eszközzel is, ha biztosítani tudod a földszinti és emeleti kontektor között az azonos fázist, bár egyesek szerint két különböző fázison is valamelyíest működik. Gondolom ez függ a kapcsolószekrényben található eszközöktől/minőségüktől, a vezetékhálózat minőségétől. Én ilyen powerline eszközt használok a PC-m és a router köztött. Nekem megfelel. Játékra is. Azonos fázison van, kb. 70-93MBps sebességet hoz nálam, attól függően, hogy 1-1 energiatakarékos izzó a házban felvan-e kapcsolva vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest