- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gahor72 #90440 üzenetére
Igen, az Asustor .ovpn fájljába is bele kellett vajítanom, hogy az OpenVPN GUI elfogadja, a routerét, amelyben ugye eleve benne vannak a kulcsok és tanúsítványok, alapból szereti.
Amit nem értek, az az, hogy miért van router megoldásában két tanúsítvány és egy kulcs (ami nálam logikus), a routerében (azonos cégtől) pedig miért csak egyetlen tanúsítvány van (mellesleg külön fájlban, ami mondjuk mellékes).
MaCS
-
Downsampling
senior tag
válasz
gahor72 #88555 üzenetére
Én a blakey-féle linken nem láttam, hogy az R7000P szerepelne a támogatott listán. Márpedig nem sok köze van a sima, "P" nélkülihez (nem is értem, miért így különböztették meg őket).
A telepítés valóban nem egy atomfizika... DE! Garancia sincs rá, hogy ha mindent tökéletesen csinálsz, akkor az jó is lesz.
Ma ráraktam egy ilyen fw-t a Nighthawk R7500-amra. Az 5 GHz-es wifi eltűnt. Később láttam, hogy az a verzió nem ad 5 GHz- wifit. Rendben, tegyünk rá egy korábbit, aminél nem írták, hogy hiányzik egy funkció. Na, azóta csak féltéglának jó ez a router.
És nem is értem, hogy atombrutál, faltörő kos routerből R7500 hogy a bánatból lehet pont az 5GHz-et kihagyni. Mint amikor a 450 lóerős autót úgy tuningolják, hogy a végeredmény 200 lóerő lesz. -
Downsampling
senior tag
válasz
gahor72 #88540 üzenetére
Ebben igazad van. Sajnos az R7000P-hez kiadottról a fórumokon olyasmit olvastam, hogy az 5GHz-es wifit kicsinálta néhány embernél, és a hiba nem is azonnal jött, hanem egy-két hét után. Nem tudom, hogy fizikailag teszi tönkre, vagy a gyári fw visszarakása után ez a gond megoldódik.
Az R7500-amra már fel is raktam, igen instabilan működik vele (egyelőre, nem tudom még, hogy én vagyok-e a béna), de ami biztos, hogy alapból csakis 2,4 GHz-es wifi van...
Szóval nem tudom... -
blakey
titán
válasz
gahor72 #85764 üzenetére
Az AX92U-t kiváncsiság miatt vettem és annak tudatában, hogy jelenleg nincs rá CFW. Nagyon jó router, tényleg lefed nagyjából 200m sugarú kört, simán jó, de a CFW tudása hiányzik, legalábbis számomra. Az AC57U tartalék router, egy N18U-t váltott, viszont itt több CFW is elérhető és pl. Padavannal ugyanazt a lefedettséget tudja, de van egy másik érdekesség, a CFW többrétűsége miatt az oldalak feloldása, a gépek kapcsolata a külvilággal sokkal gyorsabb. Gyári rendszeren nehézkes vagy épp korlátozott, hogy egyedi DNS-t használjunk, általában a routeren szoktam megadni, hogy mely az egyedi DNS-ek legyenek aktívak és az összes eszközre érvényes legyen, mindez közvetlenül az eszközökről és nem routeren keresztül, mert ez gyári rendszer esetében sem túl bonyolult viszont így lassabb a feloldás. Tehát csakis CFW vs. gyári rendszer viszonylatában az előbbi sokkal gördülékenyebben teljesít. Pontosan azok miatt írtam le a tapasztalatomat, hogy akik 1 routert terveznek és ún. jövőállóságra hivatkozva inkább AX-est vennének, hogy bizony nem biztos, hogy a jövőben a kliens oldalon is így fognak cselekedni. Idén szinte az összes eszközömet lecseréltem, újra vagy 1-2 évesre, nagyon sok pénz ment el a fejlesztésekre és érdekes módon egyik eszközömben sincs volt AX-es Wifi, igaz AC-ból meg nagyon jó van bennük, pedig egyik sem a gagyi kategória, leginkább közép-felső kategóriás cuccokról van szó.
70nm-re az AC65P sokkal jobb megoldás egy AX92U-nál, én 100nm-en használom az AX92U és/vagy az AC57U-t, tökéletesen megfelelnek, AX92U jelen pillanatban 40%-os kihasználtsággal saját, kb. 40db-os eszközparkom mellett. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest