Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HoTDoG

tag

válasz HoTDoG #105690 üzenetére

Egy időre végére értem a tesztelésnek. Tapasztalataim összefoglalása alább.

Alap felállás:
    - Voda L 500Mbps net
    - A kritikus helyiséget - ahova gyorsabb és stabilabb netet szerettem volna eljuttatni - egy vasbeton fal és legalább egy vastag tégla választ el a routertől. Kábelezés nem volt opció.

Tesztelt eszközök és a letöltési sebességek. A sebesség méréseket a Speedtest alkalmazással végeztem. A jelerősséget a Netspot alkalmazással monitoroztam.

- Asus AX4200: 90-120Mbps
    - Asus XP4 páros szett, powerline backhaul: 390-410Mbps. Meggyőző volt, de amikor ugyanazon elektromos körre rákerült egy elektromos eszköz, a felére esett. Az áráért nekem ez instabil volt.
    - Asus AX59U: 80-100Mbps (ennek a tesztelése mondjuk nem volt logikus, mert hardveresen az AX4200, csak külső antenna nélkü)
    - Asus BE58U: 90-150Mbps - tesztek alapján picivel erősebbnek tűnt a jel, mint az AX4200. Céges laptopon a Cisco Anyconnect-et folyamatosan eldobta. Wifi 7 és MLO ki volt kapcsolva, kvázi Wifi 6 routerként üzemelt. A többi beállítása ugyanaz volt, mint az AX4200 vagy 59U, de 5G-n nem volt stabil az Anyconnect kliens.
    - Asus BE58U és Asus Zenwifi XD4 Plus, wifi backhaul: 90-130Mbps körül, magas jitter-rel. A párosítás csak kábelen keresztül működött. Árához képest nem hozott előre lépést.

- Cudy WR3000S: 300-350Mbps. A jelerősség jobb volt, mint az Asus BE58U esetében.

- Cudy M3000 (fehér): 400-450-500Mbps. A legnagyobb meglepetés. Hardveresen ugyanaz, mint a WR3000S, csak 4 külső antenna helyett ebben 5 belső van. A jelerőssége is icipicivel magasabb volt a WR3000S-től.

- Cudy WR3000S és Cudy M3000, wifi backhaul: 350-450Mbps. Sokkal erősebb és gyorsabb, mint az Asus fentebbi párosítása, és a jitter egyáltalán nem nőtt meg. Nagyon stabilnak tűnt. A párosítás működött vezeték nélkül is, úgy, hogy az eszközt elválasztotta a két falazat is. Pár másodpercig tartott az egész.

A Cudy mobilalkalmazása nekem sokkal gyorsabbnak, dinamikusabbnak tűnik, akárcsak a webes felülete. Accountot csak akkor kell regisztrálni, ha távolról is hozzá akarunk férni.

Engem meggyőzött a Cudy, főleg, hogy fele annyiba kerül, mint egy kevesebb jelerősséget és sebességet felmutató Asus. Még pár napig használom és meglátom, hogy kell-e mindkettő, vagy elég lesz csak az egyik.

• HoTDoG

tag

Közben a BE58U-t sikerült párosítanom a Zenwifi XD4 Plus-al, de csak kábelen keresztül sikerült felismernie. Szóval látják egymást, de a párosításnak elvileg kábelezés nélkül is mennie kellene.

• memorix

senior tag

Nálam a Wifi 750-800 Mbps teljesít a TUF AX4200 vagy AX92U is .... Ytong falazat, és a kertben is jó és használható jel van. (15 méter 1 falazatnál stabil 700Mbps feletti érték van, a router helységében több.) Nálam a szolgáltató Digi, a routerbe menő kábel jó minőségű nem olcsó vacak. Nézd meg a tiédet milyen.

Valami nálad nem jó, a falazat se Wifi barát,

Új hozzászólás Aktív témák