- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antilhu
tag
válasz
Intruder2k5 #35494 üzenetére
Szia,
Köszi a javaslatot, megfontolom. Azt hogy az eszközeim fogják-e bírni az 5GHz-et azt miként tudom kideríteni? Mert akkor már csak az lesz a kérdés, hogy a panelban miként terjed...
Akkor gondolom, ha olcsóbbat akarok akkor marad a TP-LINK 1043ND v2, illetve ha elég a 2.4 GHz.
Köszi!
-
kopee1980
tag
válasz
Intruder2k5 #35465 üzenetére
Szia!
A Digi a szolgáltatóm, jelenleg 50/30-as internet előfizetésem van náluk, de valószínűleg ez feljebb fog menni.
Anyagilag max. 20.000 gondoltam rá.
Leginkább arra lenne használva, hogy filmeket töltsek le, illetve hogy a TV "smart" módját tudjam használni.Nekem a Cisco-Linksys termékeket ajánlották, de nyitott vagyok másra is. A lényeg, hogy megbízható legyen, ne fagyjon, és mivel váltani szeretnék a Digi 200/50 Mbps internetjére, tudja azt is hozni.
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #35464 üzenetére
Köszönöm!!
Feteszek egy pár kérdést oda is...
-
Smithy87
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35468 üzenetére
Kérdésem még annyi, hogy a jelenlegi 100Megás WAn portal megáldott TP csoda képes lehet e megfelelően kihasználni a 100/50 es netet? Most már megkopott a tudás a 100 Mega az össz annyi vagy fel le értendő? mert ha össz ugye akkor eleve hátrányból startol a történet.
-
g0dl
addikt
válasz
Intruder2k5 #35467 üzenetére
Köszönöm, valójában ilyen tapasztalatok érdekeltek volna. Tudom, hogy mindenhol próba-cseresznye, de ha esélytelennek látszik, akkor jobb nem elkezdeni a szenvedést.
Én wifi-n az esetek túlnyomó többségében csak böngészek, esetleg okostévén stream-et nézek, tehát nem a sebesség miatt, inkább a nagy 2,4-es zaj miatt jön szóba az 5GHz.
Kali neked is köszönöm.
-
Smithy87
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35420 üzenetére
Szia! Nem vagyok otthon megint de TP-Link TL-WR 850N asszem. Értem én, hogy beállítás akkor át kell sasolni a kliens beállításokat. de lehet, hogy tényleg nem ártana valami jobb router.
-
Drago1
tag
válasz
Intruder2k5 #35432 üzenetére
En ha a 200mbit-bol 80-120 kozott tudok fogni mar boldog leszek a lenyeg hogy kabel nelkul akar 2 szobaval arrebb az agyon fekve reggel kavet iszogatva
Azt csak irtam hogy 200 as a netem ,de azt nem hogy annyit szeretnek is merni az utolso bit-ig a wifivel.A TP-LINK-el is elvegetaltam volna amig nem veszek egy megfelelot ha nem megy tonkre,mert ha torrentezni akarok akkor fogom kihuzom a routerbol a netkabelt es bedugom a laptopomba es teljes savszel!
Azert nem is ertem min vannak ki akadva ,a vermerseklet hogy mi tortent a routerrel az meg mas teszta
-
Drago1
tag
válasz
Intruder2k5 #35426 üzenetére
Holnap rendelem meg keresem ahol talaltam ott 37 ingyen szallitassal csak nincs raktaron!
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #35415 üzenetére
gondolom a vevő is azért írta hogy "bármit csak TP-Link-et ne" mert hallotta az ilyen hasonló károgókat itt a fórumon... sebaj vett háromszoros áron valamit ami semmivel sem fog neki többet nyújtani mert nem használja ki...
gondolom a 842ND-ből találta ki hogy a TP-Link egy sz@r mert ő volt tudatlan és olyat vett ami nem neki való -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #35410 üzenetére
részemről meg az Atherost úgy látom több helyen használják főleg mióta a Qualcomm tulajdona aki a snapdragon SOC gyártója pár csillió okostelefonhoz
ott is van bőven tapasztalat és olcsóbban tudják adni a vezérlőket mint a broadcom -
Drago1
tag
válasz
Intruder2k5 #35399 üzenetére
Koszonom a segitseget az RT-N66U valasztom egyszer kell meg venni ha meg vesz az ember jot vegyen !
-
Goblin12
őstag
válasz
Intruder2k5 #35404 üzenetére
Asus rulz.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #35401 üzenetére
szerintem túllihegte itt pár ember a TP-Link témát, én mindenhova azt vettem és a 1043ND V1.x wifijén kívül mással sosem volt bajom de mint tudjuk sajnos az hardveresen is beteg...
egy 841ND V7-nek tolom 0-24-ben egy hónapja a torrentet, 10TB feltöltés 3TB letöltés de egyszer sem lassult be vagy akadt volna meg, egyszerűen nem tudom megfektetni pedig nem egy izom router
a következő kiszemelt pedig már ott van a 1043ND V2 de még gyűjtök rá -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #35399 üzenetére
az N18U jónak tűnik csak sokkal drágább mint a WR1043ND V2 és nem látom hogy többet tudna
szintén 2,4GHz only, 3x3:3 MIMO, bika proci igaz a TP-Link-be nem ARM van bár nem tudom az mit számít ha így is átvisz 940megabitet
átnéztem az Asus vs. TP-Link router kínálatot és úgy láttam maradok a 1043ND-nél mert jóval olcsóbb mint az Asus és nekem bőven elég -
Drago1
tag
válasz
Intruder2k5 #35396 üzenetére
Olyan 40 ezret!
-
Drago1
tag
válasz
Intruder2k5 #35396 üzenetére
Hu ez eleg biztato koszi a tanacsot utana jarok ASUS-ban meg nem csalodtam mint marka soha!
-
Vaze
őstag
válasz
Intruder2k5 #35389 üzenetére
Regebbi internet szolgaltatomtol maradt nalam egy VIRGIN MEDIA Netgear Super Hub VMDG480
Esetleg ezel nemtudnam megoldani a router problemat?Vagy nem igazan?
Az az igazsag hogy nem igen szeretnek kolteni routerekre mert csak 2 hetig lennenk ott (Nyaralas)...
Es anyoseknak nincs szukseguk routere csak nekunk kellene meg ott vagyunk... -
Vaze
őstag
válasz
Intruder2k5 #35389 üzenetére
Nagyon Szepen Koszonom a gyors segitseget
-
Vaze
őstag
válasz
Intruder2k5 #35387 üzenetére
Sajna tobb infoval egyenlore nemtudok szolgalni,mert anyoseknal van ez...Es csak annyit tudok hogy egy sima net doboz van ami nem tudja a wifit...
Sághy-Sat Kft a szolgaltato... -
katalin888
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35329 üzenetére
Vicces, de ezt nezd meg!
-
dupladé.
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35227 üzenetére
köszönöm a választ, végül az rt-ac56u lett a befutó már be is üzemeltem. eddig pöpec!
-
nobela
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35302 üzenetére
-
nobela
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35299 üzenetére
"Írtam is, meg a kép is ott van"
Nem tölti be a képet se a Chrome se az IE...
De attól még hiszek neked
-
nobela
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35286 üzenetére
"De menüből bármelyiken kikapcsolható"
Pontosan az a lényeg, hogy fizikai kapcsoló kell a routeren.
Tehát a vezetékes géptől teljesen függetlenül lehessen a wifit ki/be kapcsolni bármikor, még akkor is ha a vezetékes gép ki van kapcsolva.
-
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #35259 üzenetére
Akkor min. N-es routert?
Sajnos nincs ismerős pesten, aki elhozná így szállítással már 5k lenne... -
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #35253 üzenetére
Miért viccelnék?
Úgy néz ki az enyémet beszámolják egy 841N-be így nem tudom odaadni nekik....
-
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #35250 üzenetére
Mivel most volt gyorsítás a diginél (amit most tudtam meg a honlapról) így az 50/30-ashoz lenne de tényleg csak annyira kell, hogy csajos tudjon netezni.
Néztem már egy TP link TL-WR642g-t is de azt elvitték asusom meg még nem volt. Nekem itthon az előbb írt TP-link van már 7 éve és soha nem kelllett resetelnem.Vagy maradjak a TP-linknél?
-
baloghbalint
tag
válasz
Intruder2k5 #35224 üzenetére
rendben köszönöm szépen a gyors segtséget
-
baloghbalint
tag
válasz
Intruder2k5 #35221 üzenetére
én is az asus mellett vagyok inkább mert ami nekem lejön az az hogy a tp link nagyon menő mert ac wifit is tud de arra semmi szügségem az kell hogy végre menjen faszán a dolog ne úgy mint eddig
upc 120 csomaghoz 120le 10vissza
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35218 üzenetére
nincs bekapcsolva..próbáltam mindent...nekem nincs ilyen NAT-os beállítási lehetőség.
-
carr
őstag
válasz
Intruder2k5 #35138 üzenetére
Pedig direkt rákerestem, de ezek szerint figyelmetlen voltam.
Tudtam, hogy Rád számíthatok!
Köszönöm. -
pecz
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35118 üzenetére
Milyen kliens? Bocsi a tudatlanságomért eddig kb. úgy működtek a router vásárlásaim, hogy bementem a boltba (mindig mikor elromlott) és vettem 5-10 ért valami asus-t. 15 megabites nethez nem volt nehéz találni ezért nem ástam bele magamat jobban a dologba. Feltudnál világosítani?
-
pecz
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35114 üzenetére
Igen 120 megabitet szeretnék átvinni. És az 5ghz lefed egy 70nm-es házat,illetve milyet tudnál ajánlani?
-
3RROR
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35104 üzenetére
Debrecen szélén fészeklakóparkban lakunk. Lakott de csendes környék. Nem tudom ez számít e. Most 40mbites a net de elvileg a Digi fel fogja növelni 100ra.
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #35082 üzenetére
Nem típushiba miatt említettem a tápot. Sosem lehet tudni meddig fog még működni. Lehet, hogy még 10 évig, lehet, hogy már csak 1-2-t. Persze nem a világvége a tápcsere sem, de nem árt számolni vele. A nincs rá garancia mondatból arra következtettem, hogy minimum 3 éves a router. Sajnos a magyar energiaellátás mellett, nem lehet megállapítani, mennyi impulzust kapott, mennyit fáradt a táp. Nekem még nem ment tönkre sosem tápom, de 3-4 évnél idősebb routerem sem volt még aktív használatban. Amit eladtam, arra is volt még két év garancia. Így sokkal magabiztosabban fizet(ne) érte az ember.
Most cserélt nálam a UPC splittert. A szerelő a bal zsebében gyűjtögette a rosszakat, a jobb oldaliban a jókat. Sajnos a villám és az EON ingadozásai ellen nem tudnak védekezni, így marad a cserélgetés. Az egyik Mikrotik kereskedő oldalán található a leírásban:
"Gyártói közlemény: az alaplap működése során fellépő LAN port hiba nem garanciális hiba. A jelenséget villámcsapás vagy túlfeszültség okozza." -
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #35082 üzenetére
Értem...
Köszönöm a vàlaszt!!!!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35063 üzenetére
Tetszik a Rendszerállapotnál a Status fül. Kár, hogy az AC56U fw-ben nincs benne!
-
MC Pite
veterán
válasz
Intruder2k5 #35066 üzenetére
Köszi, én a hálózatban kerestem
-
MC Pite
veterán
válasz
Intruder2k5 #35063 üzenetére
14 és 15-öt használtam idén is, felhasználóbarát is, de hát az 56osban egy 'picivel' többet tud. Köszi, ezt az emulátort nem ismertem csak a korábbi tomatost.
szerk: Mi lenne a hivatalos topikja? Érdekelne pl hogy a saját transmisso guija azért kéri a router userjét mert béna vagyok, vagy valahol meg lehet adni külön felhasználót? Nem a világ vége, de szívesebben használok más usr/pwd párost oda.
-
jozsef123
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35053 üzenetére
Routert szeretnék váltani.
Nekem asus gp v2 van.
Szemezgetek asus-rt-n18u - val.
Tomato már van hozzá.
A kérdés az hogy a Intruder2k5 optware felmegy - e rá.
Sziasztok. -
pista1235
tag
válasz
Intruder2k5 #35022 üzenetére
köszi a választ. még annyit hogy tudom hogy sok mindentől függ a jelerősség, de melyiktől várható el nagyobb elméletben? azt olvastam hogy a n56u-ban 5 beépített az n18-ban meg ugye 3 külső van.
-
supertrezi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35048 üzenetére
Köszönöm szépen ismételten. Akkor meg is rendelem a javasolt routert.
Üdv. -
supertrezi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35030 üzenetére
Még valami nem világos...
Nekem a modem hátulján egy DSL egy LAN nevezetű portba futnak kábelek (meg persze az, ami az áramot szolgáltatja). Más port nincs israjta. Elég ennyi egy router csatlakoztatásához? -
supertrezi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35030 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet.
Üdv! -
CptAdamica
veterán
válasz
Intruder2k5 #35031 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, kicsit el vagyok maradva ilyen téren.
-
supertrezi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35026 üzenetére
Kösz szépen.
Még valamit elfelejtettem: lehetne benne torrent kliens is, hogy éjszaka mehessen rajta a le-feltöltés. Ha jól tudom, vannak ilyen routerek is.Egyébként mindegy, milyen modemem van itthon? Tuti rá tudom kötni a routert? Ez egy DSL-360R típusú modem. És ha rá van dugva a router a modemre, akkor nincs vezetékes netem addig, vagy pedig párhuzamosan mehet a kettő? Bocs a sok kérdésért.
-
olymind1
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35018 üzenetére
Végül én Asus RT-N12 D1 router mellett döntöttem, 6900 a mediamarkt-ban ingyenes házhoz szállítással
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35007 üzenetére
köszi! Nem is drágább annál, amit kinéztem.:-P
-
shark300
tag
válasz
Intruder2k5 #34997 üzenetére
Szia!
Oké, köszi, felteszem akkor oda a kérdést!
Üdv.:
shark -
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #34988 üzenetére
Nincs vele gond, nem így értettem. Csak én nem szeretek olyan routereket javasolni, amik mutatják a korukat. Ugyanezért nem ajánlom senkinek az N16-ot sem. Valójában nem az AC66U wifije a gyenge, hanem az AC68U-ban alkalmaztak jobb technológiát, és egyszerűen jobb lett. Panelba, vagy olyan helyre, ahova mindenképp 5GHz kéne, jó vétel lehet. Bár 35-öt már nem adnék érte. Ugyanúgy az N16-ért sem adnék már 15-nél többet, de még annyit sem, mióta kapható az N18U.
-
válasz
Intruder2k5 #34988 üzenetére
Rendben. Ahogy olvasom, te használtál/használsz ilyen routert. Mit tapasztaltál a hatótávjáról?
Egyébként most egy TP-Link WR-941ND routerem van, és soha nem volt vele gondom ~3 év alatt. Szépen tette a dolgát. -
válasz
Intruder2k5 #34982 üzenetére
Köszi.
Most igazából eljutottam odaáig, hogy a jövőre való tekintettel (802.11ac) 2 versenyző maradt: TP-Link Archer C7 és Asus RT-AC66U. Mind a kettőről elég jókat olvastam. Nehéz döntés lesz. -
válasz
Intruder2k5 #34980 üzenetére
Köszi a választ (és TeeJay-nek is)!
Nem sokkal drágábbért találtam az Asus RT-AC66U-t. Erről mi a véleményetek?
-
djnice
veterán
válasz
Intruder2k5 #34973 üzenetére
Értem és köszönöm a tippeket!
-
Fulmi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #34975 üzenetére
Koszonom!
-
LamaCube
addikt
válasz
Intruder2k5 #34967 üzenetére
Rendben szétnézek akkor!
-
kamikaz333
tag
válasz
Intruder2k5 #34942 üzenetére
Nem kapcsol be, próbáltam másik aljzattal, újraindítottam, de semmi.
Albérletben vagyok és tulajdonos azt mondta hogy vette, de Megkérdezem megint .
Egyébként a UPC milyen gyorsan cseréli, van tapasztalata valakinek?Köszi az infót!
-
MC Pite
veterán
válasz
Intruder2k5 #34846 üzenetére
Leszedsz 100 megát, egyszer írod ki, kész. Ha 5 évig fut, akkor is 100 mega szerintem.
Kiakadó torrent nem írás közben. 3-4×es cpu túlterhelés van, jellemzően már befejezett torrenteknél. Az írás lassítás elhanyagolható - de szerintem ezt te jobban tudod mint én. Lehet kb 5 megával írni, ezt annyi szálra osztom amennyire akarom, internetről max 3 megával tudom amúgy is.Egyes ncore-os torrentek csinlják ezt, néha hibát is adnak, staff nem tudja a megoldást rá. Amíg ez nem jön elő, addig ahogy írod úgy terhelhető, azaz egyébként megfelelő. 1.28 shibby van fent a gyári klienssel.
-
MC Pite
veterán
válasz
Intruder2k5 #34841 üzenetére
Wáddöfákk?
Pendriveot használok most is, mert nem használok swap partíciót. 256 mega ram mellé meg pláne minek?
Így sem ajánlanád az SSD-t? (Mondjuk ki hagyná 256 mega mellett bekapcsolva?)szerk: Jellemzően 5-6 aktív torrentet futtatok, az erősebb vason esetleg kétszer ennyit tervezek, többet nem, amúgy meg nem tudom a torrentezés miért pörgetné, tudtommal az nem ír többet mint az adat.
Multibit: Mivel fogod terhelni, és most mivel van? Nálam a 16os 99%ban elég lenne, ha egyes torrentek nem akasztanák ki a procit néha
Ill az adattároló elérése lassúcska.
Félek hogy a hibás(?) torrentes lehorpasztás erre is jelemző lesz, bár ha kétmagos, tán csak az egyiket viszi el, az már fasza lenne... -
bradam
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34832 üzenetére
20 Mbites net van jelenleg, lehet váltás lesz valamikor 40-esre a közeljövőben. NAS lassan esedékes lesz. Szóval a lényeg csak az lenne, hogy viszonylag nagy távra tolja ki a jelet.
-
Draken
őstag
válasz
Intruder2k5 #34827 üzenetére
Múltkor asus ac56u-t ajánlottál nekem, ám ez belső antennás, esetleg szóba jöhet a tenda w1800 is hasonló árfekvésbe?
-
beszizoli2
tag
válasz
Intruder2k5 #34827 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
-
beszizoli2
tag
válasz
Intruder2k5 #34822 üzenetére
Jah és a gépemmel sem lesz gond szerintem!
http://olx.hu/hirdetes/hp-pavilion-dv6-laptop-ID1TM93.html
-
beszizoli2
tag
válasz
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!Igazából csak azért váltok,mert a mostani 200 megásnál olcsóbb!Egyébként elég sokat torrentezek!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Nekem is van olyan sejtésem
-
zoltan6
addikt
válasz
Intruder2k5 #34816 üzenetére
nem a legoptimálisabb helyen van egyébként a router,tudom hogy lehetne még rajta finomítani,valóban sok a lakótelepen a többi zavaró wifi router,(mondjuk a 6-os csatornán csak egyedül vagyünk)de elég ez, gyerek használja csak a kisszobába néha mobillal,vezetékkel netezünk mindegyik gépen,közben egy falat kihagytam 3db 15 cm-es vasbeton falon megy át a jel.de elég ez a fél térerő bőven.
-
minek?:S
őstag
válasz
Intruder2k5 #34807 üzenetére
De ügyes vagyok
Akkor onnan bármelyik TP Link mehet?
-
minek?:S
őstag
válasz
Intruder2k5 #34799 üzenetére
Szia!
Jelenleg DIGI STRADA(8 mega le, 2 fel) de most akarnak váltani DIGI 100-ra, az meg 100/50.
-
Gabor901127
tag
válasz
Intruder2k5 #34777 üzenetére
Hol van az a Digis topic?
egyébként még így is 1 év alatt 350GB(1Gbs)+32815GB(100Mbs) adatot lehet havonta letölteni maximális kihasználtság mellett(46,7 perc alatt fogy el a gigabites net
)
Egyébként a forgalomba a feltöltés is beleszámít?
Mondjuk nem mintha valaha is elérne idáig a kábel -
Drenadar
veterán
válasz
Intruder2k5 #34774 üzenetére
sima megalománia
és epenis
háááá nem jó?
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #34762 üzenetére
Értem. Akkor megpróbálom lecseréltetni, bár korábbiak alapján a T szerintem szarik bele...
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #34759 üzenetére
Router nélkül direktben viszont nem tapasztalom a hibát.
-
lacy86
addikt
válasz
Intruder2k5 #34750 üzenetére
Ertem , koszi!
-
lacy86
addikt
válasz
Intruder2k5 #34748 üzenetére
T-Home 30/5 net , lenne torrentezes , semmi extra ( pl. lan party , stb... )
Egyszeru hetkoznapi otthoni hasznalat!
Szerintem a gigabites felesleges lenne ilyen "kicsi" nethez!Miert gyenge tipus amiz kineztem?!
-
lacy86
addikt
válasz
Intruder2k5 #34744 üzenetére
Ajanlottad fentebb az Asus-t , talaltam is egy ilyet ( ami meg is tetszett )
Asus RT-N14UCsak nem tudom mennyire megbizhato az Asus ( meg nem volt ilyen routerem )
-
Wajk
addikt
válasz
Intruder2k5 #34743 üzenetére
köszi az infót. Akkor ha jól értem ~30K-s Asus-okban van DLNA, ~20K-sokra pedig van 3rd party FW amiben van igaz?
köszi -
oba
addikt
válasz
Intruder2k5 #34737 üzenetére
nem értem akkor miért írják rá sok N -es routerre (5ghz -esekre), hogy 300 vagy 450 mbit...
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Intruder2k5 #34732 üzenetére
Köszönöm a korrekt választ.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #34727 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a 390Mhz-s 8196c-s edimaxom 50Mbitet iperfelt (persze a paraméterekre már nem emléxem), gigantikus teljesítménynövekedés, azért gondoltam hardveres segítségre.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Intruder2k5 #34727 üzenetére
Szia!
RT-N66U mennyire ajánlott? Azt látom, hogy tesztgyőztes meg sokat tud, de Asus routerekkel nincs sok tapasztalatom. Gyári szoftverrel stabilan használható?
Elég borsos ára van, ezért próbálok minél több infót szerezni.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #34720 üzenetére
Hmmm. Akkor az RTL8198-bam is már hardver NAT dolgozik?
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Intruder2k5 #34723 üzenetére
Ezért tettem fel a kérdést. Nekem gőzöm nem volt arról, hogy ez milyen router.
Nem tudom, hogy a szolgáltatója biztosítja e neki. -
Gabor901127
tag
válasz
Intruder2k5 #34683 üzenetére
Azt nem tudom hogy a SCH kollégiumban milyen szolgáltató netje van, de mikor megközelítőleg 1000 embernek van netje mindenkinek GigaBit-es (speedtest.net szerint is hozza) és fél évre kevesebbe kerül mint a mostani T-csoda netem havonta
Akkor felvetődik a kérdés, hogy az emeletenként 64+n vezetékes és wifis kapcsolatot vajon milyen routerek szolgálhatják ki
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #34683 üzenetére
Köszönöm!
Régebben még élvezet volt a munkahelyemen (Semmelweis Egyetem) netezni, a 100 megabites hálózaton. Nem hittem volna, hogy az otthoni sokkal gyorsabb lesz egyszer
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #34681 üzenetére
Úgy tűnik a digi meghaladta a jelen kort.
Köszönöm a tippet! Erről mi a véleményed?
Asus RT-AC56U
-
kabalababa
tag
válasz
Intruder2k5 #34676 üzenetére
Vagy
22632,47 HUF
Kicsit én is, de remélem azért minél közelebb lesz hozzá. -
kabalababa
tag
válasz
Intruder2k5 #34674 üzenetére
És ez?
Bár még csak úgymond előrendelés, de 69,90 eurós ára van jelenleg.
Én szinte minden nap nézem neten, hátha van valami, mivel router vásárlás előtt állok, így pár napja már én is rátaláltam az amazon.com-os oldalon. -
Marrone5
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #34617 üzenetére
Köszönöm!
-
Draken
őstag
válasz
Intruder2k5 #34586 üzenetére
Ha teljes mértékben ki tudom használni wifin az adott sebességet egy ilyen ellenoldali eszközzel, akkor meg! Sajnos nem igazán tudom, mi az a maximális sebesség ami még átférhet rajta?!
-
válasz
Intruder2k5 #34489 üzenetére
Ez igaz, de pepe091 ha jól látom szegedi, és egy esetleges házhoz szállítással már olcsóbb a TP-Link-től közvetlenül rendelni, mert úgy szállítással együtt kijön 15100-ból, míg az árgép normálisabb boltjaiból (hardverker, pcx, microstore ...) 14500 + 1500-2000 Ft szállítási díj.
(Megj.: Az viszont érdekes, hogy a TP-Link.hu-n a "Wireless-N 450 mbps" kategóriába van sorolva a TL-WDR3600.
)
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34407 üzenetére
Hát ez igaz elég gyenge mennyiségű infót adott.
Lehet hogy csak gipszkartonok a falak, és akkor tényleg átmehet minden, de lehet hogy Japán rizspapír fal, na azon még én is átmegyekSosem értettem, hogy ha akarok valamit azt miért nem lehet körülírni, mindent harapófogóval kell kihúzni az illetőkből, pedig nekik is egyszerűbb lenne.
-
válasz
Intruder2k5 #34384 üzenetére
1043ND-nél jobb, vagy kb. hasonló specifikációkkal!
-
válasz
Intruder2k5 #34382 üzenetére
Az a klasszikus értelembe vett "ülő", mint pl. a 1043ND.
-
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #34377 üzenetére
Igen, torrentnél mondjuk megfelelő ha azt nézzük, hogy a router non-stop megy a PC-vel szemben. De egyéb fájlmegosztásnál azért már el kell a min. 10MB/s amit írtál, hogy teljesülhet is.
Nem, még nem moddoltam, de majd elmondjátok hogy kell pontosan.
Felőlem ajánlhatsz Asus-t is, de én úgy látom hogy abból ilyen áron nincs egy se ami gigabites portokkal is rendelkezik és min. 300Mbit/s-os wifi-vel.
Valamelyik nap elgondolkodtam, hogy megvárom az új Asus RT-N18U-t, de szerintem az sem éri meg a 20 ezret mivel a DualBand-ot "lefelejtették" róla és az ac szabványt is. Hiába a 600Mbit-es wifi ha jövő ilyenkorra már valószínű ac-s wifi-t fogtok ajánlani. (Egyébként külsőre nekem nagyon bejön az új Asus, meg a felhőtárhely funkciója.)
Akkor már inkább most veszek egy olcsóbbat és majd ha jobban elterjed az 5 GHz akkor lecserélem. 1-2 laptophoz most feleslegesnek érzem a 600Mbit-es wifi-t is. A 100 megás netemet a 300-as wifi is kiszolgálja, az új gigabites net meg úgyis annak kell aki 50GB-os hd filmekkel mókol.
Köszi a válaszokat, akkor valószínű hogy a 1043ND V2-nél maradok (vagy a wdr4300-nál), ha most nincs jobb. -
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #34374 üzenetére
Akkor csak a torrentezés ad ilyen ramaty sebesség értékeket? Mint mondtam a letöltést úgyis bekapcsolt géppel csinálnám, csak a seedelés menne pl. éjszaka is. Annak sebessége meg kevésbé fontos számomra (csak másnak
.
Te akkor melyiket ajánlanád? 50k-t biztos nem adok ki egy NAS-ért. 20-25k esetén még elgondolkodnék ha router funkciókat is tudna.
Az oaziscomputer-től venném és az árkategóriába csak 3600 és a1043ND V2 férne be. (A 4300-as drágább 2 rugóval mint máshol, de még egy futárt másik helyről nem fizetnék.)
Egyébként most hogy megtudtam, hogy HUB-bal is működik, így én az 1043ND-t venném jelenleg. De ha adják 16-ért a 4300-ast akkor meg azt.(Az Asus is biztos jó, de azért olyan régi routert nem szeretnék venni, ami úgy látom, hogy még nem is n-es)
-
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #34370 üzenetére
Ok, akkor egyről beszélünk.
A FTP-t úgy értem, hogy a router-rel a rákötött HDD-t osztom meg pl. FTP-n. Tehát egy saját online tárhelyre lenne szükségem, mivel bizonyos fájlokat nem bíznék ingyenes felhőtárhelyre, mert félek ha megszűnik a szolgáltatás, akkor törlődnének. Meg egyébként is vagy 500 GB-ot osztanék meg, ezért az online szolgáltatások kiesnek. -
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #34364 üzenetére
Csak 2-3MB/s? Gondolom a proci korlátozza ezt, nem? Tehát az 1043ND V2 egy picivel gyorsabb le/fel töltési sebességre képes mint a WDR3600 vagy 4300-as?
Így akkor a 4300-as sem éri meg a plusz pénzt, ha nem kell a dualband.
De ugye torrentezésről beszélsz és nem a wifi sebességéről?Akkor egy ftp szerver esetén sem tudok majd letölteni 3MB/s-nál gyorsabban? (nem wifi-n, hanem másik hálózaton, pl. munkahelyről).
-
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #34354 üzenetére
Ötnél több aktív torrent nem is szokott lenni egyszerre, a 200 az csak a seed-ben tartás lenne. Inkább csak seedelésre kellene. A letöltést inkább a gépre bíznám, de nem tudom, hogy lehet-e így torrentezni: Letöltés géppel a megosztott router-es vinyóra és a router végezné a seedelést. Nem gabalyodna össze a két program?
A seedelési sebességet meg be is korlátozhatom mondjuk 70Mbit/s-ra."Az USB osztható egy HUB-al akár több felé is!"
Ezt úgy érted, hogy az 1043ND-vel is tudok egyszerre pl. ftp szervert üzemeltetni/torrentezni és nyomtatót megosztani? Leírásokból én mindig úgy vettem ki, hogy nem lehet a kettőt egyszerre csinálni.
Lényegében szükségem lenne a torrent-re meg valami mappa megosztásra vagy ftp-re amivel bárhonnan elérhetném a fájljaimat, illetve a nyomtatómegosztásra. Ezt az 1043ND v2-vel meg tudom csinálni?(#34355) zsolt501: 5 GHz-es eszközöm a közeljövőben (2 éven belül) lehet nem lesz, de ha lenne is nem használnám ki a plusz sebességet. Én a filmnézést is inkább egy HTPC-vel szeretném megoldani ami a későbbiekben a letöltést is végezné a saját belső háttértárolójára ami meg lenne osztva a többi géppel. Nem tudom, hogy ehhez kellene-e az 5 GHz/450 Mbit/s. Ilyen wifi-n keresztüli stream-elés nem nagyon lenne, meg egyébként sem hiszem, hogy egy full minőségű 50GB-os filmnél sokat számítana az 50%-os sebesség növekedés a 300 Mbit/s-hoz képest. Max. néha áthúznék a HTPC lemezéről egy-egy filmet a PC-re, vagy a laptopomra későbbi megnézés céljából.
-
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #34350 üzenetére
Hol jönne elő és mennyire az, hogy az 1043ND V2 erősebb?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34322 üzenetére
Szerintem sokan fognak nagyot nézni, mikor majd megrendelik a gigabites netet, és a 3rd party fw miatt nem úgy megy a net, ahogy azt elvárták...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged