-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pawaja79
csendes tag
Sziasztok!
Routert szeretnek venni. Sajnos a szolgáltató itt már nem tudott érdemes dolgot kiépíteni, így Telekom Okosvilag korlátlan mobilnettel MultiSIM-el lenne használva. A MultiSIM Laptop/Tablet típusú szóval elvileg tudja ugyanazt a sebességet, mint a rendes előfizetéses SIM-em.
Ha létezik olyan router ami tudja az LTE-t SIM kártyával aztán később ha a szolgáltató kiépíti normálisan a hálózatot, akkor működhetne sima routerként is az előny lenne, de nem tudom van e ilyen, nem értek hozzá sajnos.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Körülbelül 120nm-es egyszintes lakás, tégla falakkal. Szomszédok messze vannak.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6)szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Összesen 3 telefon, egy TV és egy laptop. Egyik sem WiFi6-os.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Jelenleg elég gyér a mobilnet itt, de más meg nincs.
Le és fel is 22 Mbps körüli értéket mértem, a Ping 25.9 ms.■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Maximum 30-40 körüli összeget lőttem be.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Amit fent is leírtam. Ha létezik olyan eszköz, ami SIM kártyáról működő router és ad internetet vezeték nélkül, de későbbiekben ha a szolgáltató normális internetet építene ki és lehetne azzal is használni annak örülnék.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fanatec bázisok, Hub, Button Module, kormányok eladó
- HP Prodesk i3 120GB SSD 500GB HDD tökéletes
- AsRock B550M Steel Legend + AMD Ryzen 7 5700X + Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 32 Gb
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Lian Li O11 Dynamic XL White (O11DXL-W) ROG CERTIFIED "szörnyeteg"
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 180SSD I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Egyedi ékszerdobozka
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest