- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
Kiimádkozhatott volna egy kicsivel nagyobb "keretet", mert ebből 3.000 lumennél többre nem futja
Ajánlom az EPSON EB-W04-et, ami PC nélkül USB-A bemeneten át egy tárolóról képeket (.jpg, .bmp, .gif, .png) és videót (.avi (Motion JPEG)) tud vetíteni, illetve egy opcionális ELPAP10 WLAN adapterrel vezeték-nélküli kapcsolaton át szinte bármit okostelefonról, táblagépről, PC-ről.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Valamelyik hírdető oldalon láttam egy monstrumot. Most bezzeg nem találom. Egy tornacsarnokban készült kép van róla az biztos és jó erős is (5-6000 lumen) és pont van benne integrált PC. Lehet ilyesmi kellene neki.
Közben megtaláltam, de az árára nem emlékeztem
[link][ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
AVhelper
senior tag
Szia!
Minden eldöntendő kérdésedre nem válaszolhatok, de a 150 eFt (bruttó/nettő?) árkorlát elég sok mindent behatárol.
- a fényerő fontos ha nincs sötét a helyiségben és a minimális képméret is 120 - 140 inch között lesz az 5 m vetítési távolság miatt. A 3LCD vetítőknek a fehér és a színes fényáramuk ugyanannyi, de ez a DLP vetítőkre nem mondható el.
- Acer projektor ezen az áron nincs, ami PC nélküli vetítést tenne lehetővé, az EPSON EB-W04 (3.000 lumen, WXGA azaz 1280x800) és EB-X31 (3200 lumen, XGA azaz 1024x768) pedig csak képeket (jpg, bmp, gif, png) és avi (Motion JPEG) videót játszik le, az utóbbit is csak max. 2GB méretig.
- Tanács: vegyél az EPSON vetítőhöz ELPAP10 WLAN adaptert és azon át egy iProjection alkalmazással bármilyen okostelefonról vagy táblagépről vezeték-nélküli kapcsolaton át vetíthetsz dokumentumokat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Annak ellenére, hogy már megrendelted, elolvashatnád a téma összefoglalót a linkjeivel együtt, mert tisztázza a félreértéseidet és némi ismeretet nyújt számodra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Rick4
félisten
Nem akarom a tüzet szítani, de a továbbiakban lehet, hogy jó, ha ez is marad, mert ugye van egy másik oldal is.
Nézzük a száraz tényeket:
-Idejössz ma 13:26-kor egy olyan témában segítséget kérni, amihez lövésed sincs.
-Keresztkérdéseket teszel fel, amiből nyilvánvaló, hogy az alapfogalmakkal sem vagy tisztában, tehát nem tudni, mire van szükséged.
-Még ki sem alakulhatott a válasz, hiszen a kérdés sem volt egyértelmű, de te 16:46-kor, azaz bő 3 óra múltán megrendeltél már valamit.
-Aki valamennyire vágja, hogy a lument nem kell összeadni a felbontással, és nem a legmagasabb szám nyer, az biztosan gondolta, de valaki, hogy esetleg visszamondva a rendelést még helyrehozhasd a dolgot, leírta, lett volna ennyiért jobb képességű is, én nem vagyok az a mindenbe beletörődős típus, és hiszem, hogy amíg van idő javítani, addig javítani kell.
-Ez szerinted nem megfontolandó, és kérdezhető dolog, hogy akkor mi a tuti, nem, sokkal egyszerűbb a magad világára lefordítani, ez itt ellenséges csapat, és rossz a hangulat.
-Leszögezhetjük, hogy 3 órai olvasgatás, és a neked érkezett 5 db, azaz öt darab hozzászólásból 5 db teljesen normális hozzászólás volt, de ennek ellenére te másképp látod.A projektorvásárlásod és a megnyilatkozásod a topicról a véleményem szerint pont ugyanolyan volt, a saját megítélésed szerinti, elhamarkodott dolog, de mindenki más számára világos, hogy téves, tények nélküli, alaptalan cselekedet...
Természetesen amennyiben ez bántó, és nem az eddigiekhez lezárásként kapcsolható hozzászólás, majd a modi radírozza.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Azt én értem, hogy a saját szemszögedből ez neked rosszul jött ki, de az én oldalamról ismét csak másképp néz ki a dolog. Amikor én megírtam a hozzászólást, akkor egyrészt még mindig nem volt tiszta, hogy mit is akarsz, másrészt már megrendelted, és a legkisebb jele se látszott, hogy a továbbiakban akarsz ezzel foglalkozni, hiszen leírtad, neked ez nyűg. Ekkor még mindig vissza kellett volna kérdeznem, hogy de milyenek is a fontos paraméterek, mi számít, nettó- bruttó összegről beszélünk, stb? Nem, ha veszed a lapot, tovább görgetjük a témát, ha nem veszed, ennyiben marad. De ettől még a véleményem a tényekre van alapozva. Nekem konkrétan az LCD technológiával, és az 5000 órás lámpával van bajom, a saját igényeim szerint előbbi semmiképp sem fér bele a vállalható dolgok közé, és szívem szerint veled is kerestettem volna DLP-s projektort, még ennél kevesebbért is. A Visszakérdezés, mint lehetőség neked is fennállt, nem éltél vele, engedd meg, hogy én csak az első lépést tegyem meg, de helyetted ne cselekedjek...
Említetted itt a típust, de a maradék 3 órában a hozzád intézett 5 hozzászólás az igények feltérképezéséről szólt, odáig se jutott el a dolog, hogy mennyi az ár... (nettó- bruttó), tehát nem volt mit mondanom, gondoltam megvárom, amíg lesz egy konkrét igény, és az már egy megválaszolható dolog. Erre 3 óra múlva megvetted az általad kiszemeltet, ezt kommentáltam, semmi fölényeskedés sem volt benne. Se kiolvasni, se belemagyarázni nem kell, szándékomban se állt.
Bbéci megnyilvánulását nem kell ráhúzni a topicra, ha itt vagyunk 30-an, abból ő 30-ad rész, én meg ugye nem tehetek arról, hogy ő kinek miket ír...
Ha ilyennek akartad látni a történteket, én arról szintén nem tehetek, én másképp látom, részemről ennyi.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
AVhelper
senior tag
Véletlenül se érezd úgy, hogy nem volt már a #31290 hsz-ből világos, hogy mit szeretnél. Én megértettem, hogy kerestél egy minimum XGA felbontású, PC nélküli vetítésre is alkalmas projektort, nem elsötétített nagy terembe 5 m-es vetítési távolságra (ebből, aki ért hozzá, tudja, hogy kb. mekkora lesz egy 150 eFt-os projektor képe, és ahhoz mekkora fényáramra lenne szükség). Az valóban kérdéses lehetett, hogy az a 150 eFt nettó vagy bruttó értendő-e, de az a plusz 40 eFt nem sokat jelentett volna.
Én utánanéztem, hogy van-e ebben az árkategóriában projektor, ami tud PC nélkül bármit is vetíteni, de az általad is megtalált EPSON modelleken kívül erre csak olyan LED-es fényforrású projektorok lennének alkalmasak, amelyek fényereje kevés az adott feladatra.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Most hétvégén használtuk a projectort először és említettem, hogy írok véleményt.
Mivel szakmailag 0 vagyok ebben a témában, ezért csaj azt tudom mondani, hogy beszarás jó A mittomén hányszáz éves Benq projectorunk után hatalmas ugrás. Őszintén szólva sokkal kevesebbet vártam.
Úgyhogy köszönöm azoknak, akik ezt a típust ajánlották (Epson EB-W04), és a sok hasznos hsz-t is. Bátran ajánlom én is ezek után!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
cinemazealot
addikt
50-ért legfeljebb bóvlit, amit nyűg esetén garanciális időn belül a bolt fejéhez tud vágni. Minőségibbet legfeljebb használtan, de azt meg csak garancia időn túlról, így ha bármi történik vele, kenheti a hajára.
Ilyenkor szoktam előjönni az én esetemmel: 50e Ft-ért akartam megválni az 5 éves, de tökéletesen hibamentes DLP-s BenQ-mtól, átadás után két nappal jött vissza a vevő, hogy DMD chip hibás lett, vegyem vissza.
-
Janaboy
Topikgazda
Devil-k nem fejtette ki, de ahogy cinemazealot is leírta, a gond a megbízhatósággal van.
Ha márkásabbat akarsz, akkor annyi pénzért használtat kapsz, ami használt az már lutri.
Persze szerencséd lehet, talán lehet az LCD-esek között kellene szétnézni, bár nem biztos, hogy számít.[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
devil-k
nagyúr
Csak helyén kell kezelni a dolgot... Mozizni szeretne az ismerős vagy pedig nézni egy nagy, de egyben gagyi képet és felvágni a haveroknak, hogy vetít? Mert ha igen, akkor lehet venni vetítőt 10.000 Ft-ért is, erre a célra megfelelő.
(#32643) Janaboy
Nem csak a megbízhatóság, hanem a cél is kérdéses. Szerintem ennyi pénzért még használtan sem lehet értelmes vasat venni.- mozi bolondéria -
-
c4
őstag
Egy másik készülék a használt piacról...
-
törölt tag
ha acer ph530, akkor az azért nálam még 3 lámpacsere után is bírta. igaz, iszonyat hangos a színkerék, de legalább nem sípol, csak hangos, mint egy sima venti.
de egyébként szerintem kb. nulla keresztmetszetünk van erre az egészre. dlp-ből volt egy hibás dmd csip vonulat, ami egy rakat gyártót érintett, az lcd-k is szeretnek elhalálozni egy idő után, még tisztítás mellett is.
ez lutri, lehet, hogy megy 3-4 hónapot és kipurcan, vagy el lesz vele évekig, heti 1-2 film mellett is.
vagy pl. gyűjt mellé és megvesz egy belépő 720p modeltt 130k környékén, újan, 2 év garival.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs