- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Mi a legjobb HDD diagnosztizáló program? / és "javító" is egyben. Csekkolás után hibás allokációs egységek kihagyása...stb. (az OS XP). Vagy a legjobb a beépített lemeztöredezettségmentesítő?
-
Jazz
veterán
Üdv!
Olyan progit (vagy bármi más megoldást, akár regedit) keresek, amivel lehet azt a hangot boost-olni, ami épp megy win alatt, és kiküld a hangkártyára. Legyen az egy skype, egy halk youtube, vagy bármi....(az OS XP)
Mint egy hangnormalizálás egy videó lejátszón egy olyan hangfile-on ahol a jelek túl gyengék. Valós időben persze.
(SMPlayer tökéletes példa erre, kiválóan működik, kilehet szakítani a hangszórókat a hangfalból a leggyengébb jel esetén is (torzítás, vagy túlcsordulás nélkül). Az összes többi lejátszó mind gyenge ehhez képest)Eddig a megoldás az volt, hogy a realtek equalizerével minden hangsávot felküldtem a max-ra +12dB-re, de vannak esetek amikor ez is kevésnek bizonyul.
Köszi!
-
Jazz
veterán
válasz
PumpkinSeed #24085 üzenetére
tanulmányi diák kör.
falkultatíve kutató munka kari támogatással.
-
Jazz
veterán
Hogy tudom letölteni XP-re az mkvtoolnix-et?
Meg van...
-
Jazz
veterán
Tudtok valamilyen minél egyszerűbb, gyors mkv vágót?
-
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
WinRar-ban nem tudjátok hogy lehet beállítani config file átírással vagy akárhogyan (beállítások között nincs ilyen), hogy pl. kicsomagolásnál egyből a megadott könyvtárba csomagolja ki?
Szörnyű, hogy akármit csinálsz, először a Temp mappába tömörít ki, majd ha elkészült feljánlja hogy akkor másolja-e oda (még csak nem is helyezze!), ahol az eredetileg megadott célmappa volt. Az ilyen 5Gb-os file-oknál különösen vicces dolog.
-
Jazz
veterán
Üdv!
Egy egyszerű, kicsi programot keresek, amivel lehet szabályozni a letöltési sebességem a teljes oprendszerre vonatkozóan.
Azaz: nem IDM, nem egy progi amin keresztül letöltesz, sem böngészőbe épülő, és nem is egy NetLimiter összetettségű OS-t széjjeltelepítő progi.
thx
-
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Egy egyszerű, kis méretű (tehát nem 3D mark), ingyenes programot keresek amivel lelehet tesztelni a gép shader képességeit (minimum 3-asat tudnia kéne a proginak, neten a fenti igényeknek megfelelőt csak 2.0-t támogatót találtam).
Nem kell benchmark sem, sem pont szám, elég akár ha egy egyszerű real time demo-t futtat pl.thx
-
Jazz
veterán
Sziasztok
Tudtok ajánlani valami jó stopper óra programot? Tudom van egy rahedli a neten. Nekem valami best of kéne, programozható, több funkciós, csipog pittyeg ha kell, multi stopper....stb. Nem baj ha fizetős.
thx
-
Jazz
veterán
válasz
fatal` #18384 üzenetére
Köszi. O&O nevét hallottam már máshol is. Gondolom ez lesz akkor a nyerő.
cigam: ezek szerint akkor szerinted a gyári xp-s defrag tökéletesen jó?
Navigációs rendszerből valami professzionálisabbra gondoltam, mint az iGO.
Persze ha nem jön össze wolfskin emulator tippje, akkor ez is jó lesz.Thx
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Melyik defrag programot ajánlanátok, best of?
Másik:
Létezik autós navigációs program Win7-hez? Amit laptopon lehetne futtatni. (laptophoz hozzá van csatlakoztatva egy Usb-s külső Gps antenna)
És ha van ilyen, ebből melyik programot ajánlanátok?Köszi!
-
Jazz
veterán
Üdv!
Létezik free dwg portable viewer? Nem portable van sok, de amire azt írták hogy portable, az is telepítős.
Köszi
-
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #17356 üzenetére
Valóban, nekem sem olvassa, bár az enyém egy régebbi verzió.
Talán a legújabb verzió már támogatja (teljes értékűen). Elvileg a hivatalos oldalon szerepel a Raw, mint támogatott, olvasható formátum. Supported file formats in IrfanView
Igaz Plug-in kell hozzá, de az letölthető az oldalról. -
Jazz
veterán
De, ezt teszi, csak teljes képernyős módban.
Itt ablakban való lejátszásra lenne szükség.
hunfatal: Nem a pan-scan emulációról van szó, azzal semmi baj, hanem magáról a windows ablak keretéről.
brd: A 3 pixel már egy fokkal jobb, de az lenne az igazi, ha csak a tiszta nyers film maradna, ablak keret és minden nélkül.
ollie: Szóval azt mondod, hogy a divx-el ablakban lejátsza, eltűnik a windows-os ablak keret, és csak a tiszta nyers film marad? akkor ezt kipróbálom.
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Jazz
veterán
Üdv!
Van olyan video lejátszó, ami teljesen keret nélkül és képes megjeleníteni a filmet?A legvékonyabb csík vagy fogó nélkül, csak a filmet. Illetve az Mplayerrel ezt meglehet valahogy csinálni?
thx
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Mivel lehet felvett sokszor rosszul hallható beszédhangot tisztábbá tenni, kiélesíteni, zajt kiszűrni? (ez egy diktafon felvétel amr, de a formátum nem gond mindegy mert azt lehet konvertálni).
Köszönöm.
-
Jazz
veterán
Hi!
Silverlight letöltéshez...milyen program ami? Eddig akármit próbáltam nem működik (Rtl oldalán, Orbit, Firefox belépülő....). IE-ben a Temporary Interent files között persze ott van az épp letöltött Silver light adat....120+ mp4 szanaszét darabolt formájában. Nem könnyű dió ez a silverlight...és ha lehet nekem az eredeti forrásfile kéne (ez esetben mp4) hihetetlen szép a minősége (ahhoz képest...)
thx
-
Jazz
veterán
Üdv
Erre tudtok valamilyen programot ami megoldja a problémát? [link]
thx -
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #14819 üzenetére
...látom nem próbáltad ki.
Nem, nem lesz szubj, és nem színárnyalatokat állítasz... (minimális eltérés nyilván lehet a végeredményben)
Alacsony színmélység sajna jellemző a notikra. Az még hagyján hogy a fonomabb színátmeneteknél csíkozódás (pl. itt Ph-n, egy hsz. írásakor a szürke háttér), de "nagyon kevert" színeknél (nem színátmenet, egybefüggő szín) vertikális csíkozódás, mint egy "interferencia". Pl. ez a halvány háttér szín amibe most írok (hsz. írásakor) olyan mintha 3 pixelenként egy halványabb pixel oszlop lenne, azaz halvány világosabb csíkok függőlegesen....ez is emiatt van?
-
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #14816 üzenetére
"Ezzel a módszerrel beállítod valamilyen neked tetsző kinézetűre a képet"
Hatalmas nagy nem. Pont az a lényege ezeknek a softweare-eknek hogy kizárja a szubjektív megítélést, különben semmi értelme nem lenne és ennyi erővel huzigálhatnád a gradiációs görbéket a ccc panelján "ahogy neked tetszik" címszóval.
Probáld ki a progit és megérted."Tökéletesre sosem fogod tudni.." Nyilván.
-
Jazz
veterán
válasz
Dluinet #14811 üzenetére
Na végeztem a kalibrálással (2 órát állítgattam a lehető leg precízebben)....hát ez valami elképesztő. Tökéletes lett. Most aztán megmutatta a tosi noti kijelző hogy mit tud.
Gyönyörű szín élénk kontraszt fekete fehér szürke színhű nincs túlcsordulás sem túl sötét RGB is teljes arányban van, minden passzol! Nagyon pro progi! thx again
-
Jazz
veterán
Na ne szivassatok már. Te se láttál még ilyet?
Dluinet kollega be is linkelt egyet (köszi).
De nézd meg pl. a win7 beépített kalibrációs feautre-jét. (az egy nagyon kezdetleges egyszerű valami, de leglább elképzelésed lesz hogy néz ki egy ilyen)Amúgy a sznkalibráció nem más, mint pl. ami egy ccc-n (catalsyt) van lehetőség: minden egyes színnek van három változója, gamma, fényerősség, kontraszt. Nekem most ezen kersztül van beállítva manuálisan szemmértékre (kerestem ref. fotókat, színtámeneteket, szürke árnyalatot) és próbáltam a legtökéletesebbre behanogolni (pl. azt kapsából láttam a laptopon hogy sok a kék, nagy a fényerő és kevés a kontraszt meg a piros). Persze ez csak átmeneti megoldás, a win7 kalibrációjánál kézzel is sokkal élethűbb színeket kaptam, de mivel 9 változót van, így ezzel manuálisa kb. lehetetlen, de a semminél meg a win7 kalibrálónál sokkal jobb.
-
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #14808 üzenetére
"Valami profi program kéne, amivel mindenéféle referencia teszten végigmenve (szerk: azaz én végig megyek ezeken a teszteken a programmal), megkapsz egy icc színprofilt amit betölthetsz és voálá. Lehet hogy nem lesz olyan tökéletes mint egy hardware-es kalibráló eszköz de sebaj."
Ki mondta hogy a program látja, te!
Én a programmal végigmegyek ezeken a teszteken "állítsa a kontrasztot addíg amíg bele nem simul a ...., állítsa a színek fényerejét, kontrasztját míg a piros....stb" Tényleg nem láttál még ilyen "manuális" kalibráló softweare-t?
-
Jazz
veterán
Ja igen, mindenhol csak ilyen hardware-es méregdrága kalibráló eszközöket találok...
Valami profi program kéne, amivel mindenéféle referencia teszten végigmenve, megkapsz egy icc színprofilt amit betölthetsz és voálá. Lehet hogy nem lesz olyan tökéletes mint egy hardware-es kalibráló eszköz de sebaj. (win7 saját kalibrálójában a lentebb említetten kívül még az is probléma hogy: mikor olyan részhez érsz hogy egyesével a tudod a színeket (csak fényerőt csökkentve) állítani, ott meg azt mondja "állítsd a színeket addig amíg szürkének nem látod a szürkét"...hát marha jó. -
Jazz
veterán
Tudtok valami jó laptop kijelző kalibráló progit? win7 x64-hez kéne. Toshiba L500-1XR (win-be van beépített kalibráló, de hát az olyan amilyen, meg nem laptophoz való "állítsa a contrastot amíg..." hát sorry nincs kontraszt gomb a notin, max fényerő. Illetve még ugye Catalyst driveren van valami szín bellító...de hát az inkább játék a színekkel meg a gammával, mint sem kalibrálna)
-
Jazz
veterán
válasz
Dluinet #14770 üzenetére
Teljesen feleseges érzékeltetni hogy milyen könnyen megtalálható a google-ban. Kicsit unalmas már. A google-ban minden benne van. Ez meg egy fórum annak aki segíteni akar. Számtalanszor találok én is másoknak első találat között választ a válaszára, még sem teszek minduntalan megjegyzést. Inkább örülök hogy ilyen könnyen megtaláltam, és belinkelem neki. (Ezt most úgy általánosságban írom, ne vedd személyesre
)
Egyébként köszi, de ez sajnos nem megoldás a problémámra. Ami itt le van írva az egy alap megosztási leírás win7-en felnőtt gyerkőcöknek...ismerem az op rendeszert...a probléma nem itt van. Mint írtam, mindent frankón beállítottam munkacsporotól felhasználókon ip-n át egyszerű file megosztás kikapcsolása örökölt engedélyek mindent. Próbáltam keresztkötésű kábellel, hubon, routeren....mindenhogyan, de semmi (csak a ping megy). Vagy nem írtam?
Akkor most írom.
Na ez a helyzet. Gondoltam hátha van valami über hálózati program amivel elérhetőek a megosztott mappák, amikor már a win és minden tudás csődöt mond.
-
Jazz
veterán
Üdv!
Létezik valamiféle csoda hálózat-létesítő progi amivel ellehet érni hogy két win gépe lássa egymást? (win 7 x64-nek kéne látni egy xp 32 bit-et, de egyáltalán nem látja, nem hogy csatalakozni tudna. Azonos munkacsoportban vannak, Ip első három tagja is megegyezik, egy routeren vanank pingelni is tudják egymást, és még sem látja a másikat a hálózatokban.)
Ha progi sincs, akkor is bármi egyéb tipp ötlet jöhet. thx
-
Jazz
veterán
Tudtok olyan progit ami semmi mást nem csinál minthogy nézi az adatforgalmad, esetleg hogy éppen mi mit fogyaszt mennyivel...thx
-
Jazz
veterán
Na basszus nagy baj van. Éppen miközben ide írtam, lefagyott windows, úgy hogy az egér sem mozdult, reset, aztán hibaüzenet bootolásnál:
Veryfing DMI pool data....
(és itt hiba
Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl Alt Del...És mindig ez jön be
-
Jazz
veterán
Egy mozgókép kódolás tömörítés kicsit máshogy működik, nem csak "jpg képek" egymásutáni halmaza, hiszen ahogy egy kép tömörítés a közel azonos egymás melletti pixeleken alapul, ugyan így az egymást követő képkockák között is nem kis árfedés van... De ha utána számolunk: 150Mb 5 perc-et akar, az egy 90perc-es filmnél 2.7Gb helyet foglalna...és nem egy ilyen 720p-s Matroska videó van. De a legtöbb 4.2Gb, igen jó minőségű, és még mindig nem 10x-es, de még csak nem is 2x-ese a 2.7-nek.
-
Jazz
veterán
válasz
tzsolesz #13937 üzenetére
Fraps-ot felejtsd el. Helyette Pl. HyperCam, egy külső Encoderrel, pl. DiviX Pro 7 akármi. Ha ez a kettő fennt van, a HyperCam-ban tudsz állítani külső encodert (divix Pro), Encoderben meg (divix) tudod állítani a tömörítés hatásfokát, felbontást, kódoló eljárást, bit rate-et, mindent. Tökély.
Főleg ha game-ből veszel fel, és nem akarod hogy túlságosan leterhelje a CPU-t a valósidejű kódolás, egyszerűen csökkented a tömörítés "tökéletességét", eredményként sokkal kevesebb Cpu, és kicsit "zajosabb" képminőség.
Mindezt teheted úgy, hogy közben látod, hogy az adott +1% tömörítés hatásfok, vagy bit ráta hogy befolyásolná a CPU használatot, a kimeneti file méretet...stb.
De van lehetőség uncompressed-re is, aztán te utólag 20 menetes akármivel végigmehetsz rajta, ha akarsz. De high resolution uc felvételt kétlem hogy bírna a vinyódkraftxld: nagyon tisztességes a hangkártya, köszöni szépen
(studio, nem tudom a pontos típusát) Te akkor lecseréled pl. a csúcs plextor blu ray íród, mert nem adnak hozzá profi író programot?
-
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #13932 üzenetére
Ki mondta hogy gagyi rendszerbe kell, és abból a célból hogy a nemlétező gagyi hangzást feljavítsa??
kraftxld: talán mert máshol lesz használva?
Amúgy sajnos nem működik a progi. Hiába állítom be outputot semmit nem reagál. Még "pipákkal" sem jelzi hogy mit választottam ki a menüben. Olyan mintha bug-os lenne
-
Jazz
veterán
válasz
kraftxld #13929 üzenetére
Nekem nincs hangkártyám.
Az elötted lévő választ meg nem értettem, és nem akartam hogy rossz irányba terelődjön a téma. (Tudom vannak hangkártyák, amikhez jár gyári általában gagyi EQ, ami működik kizárólag azzal a hangkártyával. A kérdésben meg egy progi kellett ami lefedi az "igen jó" kategóriát (sok csatornás finom szabályozós, stb. progi. (azaz különálló software) )
Köszi a linket, kipróbálom, jónak tűnik. Segített a név is, egy ilyet is találtam: Graphic Equalizer Studio 2010.cigam: Pl. egy zeneljeátszó EQ-ja belső eq, mert csak azon a progin belül lejátszott hangokat keveri. A külső ennek az ellentettje.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Xp-hez keresek valami igen jó equalizer programot, ami külső, windows szinten működik.
thx -
Jazz
veterán
válasz
ViZion #13666 üzenetére
Hihetetlen. Semmi download gomb, ahonnan lelehetne egyszerűen tölteni....
- végigcsinálom azt amit írtál: ez jön be link azaz ennek a baromi hosszú oldalnak az alja
- katt "download super": következő oldal, 20ezer karakter... [link]
- katt "download and use": újabb ezer oldalas link, még mindig sehol a program...
- katt " Download SUPER © setup file" ... végre. Na ez már egy exe file, remélem ez lesz a progi.cigam: Milyen "ajánlott" program? Ezt írtad, erre válaszoltam#13551, szóval ez az ami nem jó, nem működik, mert az lesz belőle amit írtam...
-
Jazz
veterán
válasz
joe2005 #13546 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Egyenlőre én úgy oldottam meg ahogy írtam, IE, és kimásoltam temporary internet file-ból az asx-et meg a dat-ot. PC-n simán lejátszható pl. classic media playerrel, ha asx-et húzom be....na most asx to avi konverterre ezt hozta be google: [link]
Kérdés: melyiket szeressem. Nem akarok kismillió progit feltelepíteni. Valaki próbálta már valamelyiket?
-
Jazz
veterán
válasz
TheMarci #13544 üzenetére
Köszi a tippet.
Megtaláltam, másolni is lehetett, két file volt ott ami ide vonatkozott:
- hirado19_meteo_100608[1].dat (8Mb)
- hirado19_meteo_100608[1].asx (400kbit)Már csak az a kérdés hogy mivel játszom le a dat-ot. Gondoltam egy sima flv csak átnevezve, de nem. Semmi nem viszi.
szerk: működik. asx-et kell behúzni a lejátszóba, és bufferolja dat-ból adatokat. Na akkor már csak az a kérdés hogy csinálok ebből avi, divix-et
-
Jazz
veterán
Üdv!
Innen hogy tudnék letölteni vidót? Pl.: [link]
Próbáltam mindennel, de mindig csak a 423kbit-es mini file-t szedné le.
(az meg nekem sajnos nem működik, hogy végignézem, akkor elvileg a video pufferként megtalálható a firefox könyvtárban, mivel bármilyen mozgatásra, lejátszásra, másolásra "denied"-el reagál) -
Jazz
veterán
Köszi mindenkinek
de akkor ami kimaradt azt most pótolom (konfig adataimnál):
- próbáltam MPlayerrel, ott is be-be szaggatott dupla puffereléssel is
- win media player Classiccal is
- SMplayerrel isMost próbálom VLC-t. Amúgy 2.5gb ram, 3.6 Prescott, és egy non-HD-s régi vidkari. Szóval semmi hardware-es videókártyás HD támogatás. (X600Pro)
-
Jazz
veterán
Üdv!
Valami nagyon kicsi proci igényes, kifejezettem mkv-k lejátszására kifejlesztett progit keresek. Ugyan is nem akarom elhinni hogy 3.6-os Prescott be-be szaggat 720p-n egy-egy részeltesebb mozgó jelenetnél...
thx -
Jazz
veterán
válasz
Psychonaut #12105 üzenetére
Ha lejátszó is kell, két legjobb és legegyszerűbb: WindowsMediaPlayer Classic, és az MPlayer (nem windówz)
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Olyan progit keresek: ami egy bállított időtartományban véletlenszerű időközönként lenyom egy billentyűt, pl. 3 és 4 perc között.
(szétkerestem a netet, de nem találtam ilyet, se hasonlót)Köszi
-
-
Jazz
veterán
válasz
sfdrakex #11892 üzenetére
Netlimiter kb. olyan mint egy adobe pinaccle studio vs. sony vegas.
Netlimiterben volt beépített tűzfal, folyton azt akarta használni, és nagyon belemászott a rendszerbe, mind telepítéskor, mint futtatáskor...
Dumeter remélem "enyhébb" lesz.cfos meg nagyon jól fog jönni köszi. Sokszor 100% a proci terhelésem, és mellette valamiért a wifi megszakad, ami mindig a legrosszabkor történik. Lehet ez majd segít a dolgon
-
Jazz
veterán
válasz
Psychonaut #11884 üzenetére
Bíztató a neve a proginak!
Te használod ezt a progit? A háttérben fut, vagy ezzel kell felcsatlakozni a routerre? wifi-khez is ajánlott? köszi
(#11886) sfdrakex: NetLimitert használtam régebben (ezt elfelejtettem mondani, azért is ezt a nevet írtam), de sajnos nem volt a legmegfelelőbb. Sok lehetőség volt benne, de inkább lassította a hálózatot mint gyorsította.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Valami tuti jó netlimiter programot keresek, amivel lehet szabályozni a hálózat egyes számítógépein a net sebességet. Lehetőleg egyszerű, ne telepítse szét a rendszert, ne is lassítsa a gépet, kicsi erőforrása legyen....stb. és a legjobb legyen.
Továbbá valamilyen net optimalizáló programot wifi-s és lan hálózathoz is, amivel esetleg nehezebben szakad meg a net, stabliabb lesz a hálózat, vagy gyorsabb... Program szempontok ugyan az mint fennt.
thx
-
Jazz
veterán
Üdv!
Valami tutijó nyomtató program kéne. ip 4500-am van.
Szeretnék pl. könyvet nyomtatni, A4-esekre oldalrendezéssel két oldalasban, úgy hogy összefűzés után a megfelelő helyen legyenek az oldalak. Vagy poszert nyomtatni (úgy hogy frankün felosztja a képet akár margó nélkülire), vagy többoldalasban oldalrendezéssel...Gyári nyomi beállítás minde tudja a fentit, csakhogy:
- füzet nyomtatást csak egyoldalasat tud
- posztert úgy nyomtat hogy 1.5-2cm-es margókat hagy a papíron bunkó nagy levágó jellel, ha photo paper pro-ra nyomtatsz szegély nélkül akkor is ekkora
- kétoldalasat (akár mit csinálsz akárhogy trükközöl pl: kétoldalas nyomtatás de manuális megfordítással black & wihte-ban..., akármilyen progiból nyomtatsz: pl.only Big Blank ink beállítással is...) csak úgy nyomtat hogy csak a színes tintákat használja. A csutka fekete szöveget is abból rakja össze, nagy fekete pigment-hez hozzá se nyúl.)
thx -
Jazz
veterán
válasz
menalcas #11586 üzenetére
Van egy nagyon jó oldal, itt csak portable cuccok vannak. Én sikerrel használtam innen DVD-írót pendrive-ra (kismillió választék) és működtek is....lehet olyan progi is lesz ami neked kell, próbáld ki.
http://www.pendriveapps.com -
Jazz
veterán
...na vajon itt a szuper topicban hátha megint kapok segítséget.
Symbian s60 v2 (7610) telóhoz kéne olyan diktafon progi ami csippanásmentes. (az összes eddig próbált felvétel közben állandóan csippan, mindegy hogy simán veszel fel, vagy telefonálás közben).
thx
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Melyik legjobb legegyszerűbb always on top progit ajánlanátok? (amivel always on top-ra lehet rakni alkalmazásokat, ablakokat...) Egyszer már kerestem. Én eddig a sem-top-ról meg a win roll-ról tudok. (nem váltak be)
thx -
Jazz
veterán
válasz
kételkedem #10401 üzenetére
Köszi. Kipróbálom. Amúgy nem kell teszt, én azzal is beérem ha a sokattudó ph fórumozók saját tapasztalatuk szerint a legjobbat ajánlják. Ez többet ér mindennél/tesztnél és a tapasztalat is ezt mutatja.
sfdrakex: igazad lehet. Valószínűleg csak én láttam ezt bele.
-
Jazz
veterán
válasz
kételkedem #10396 üzenetére
Szimpatikusság érdektelen, a legjobb legyen.
Get-ben az nem tetszett hogy nem lehetett keresni file-okra, ha tudtam a pontos nevét is. 5x végighúzta a teljes vinyót, akkor is ha csak egy 2 Mb-os file-t kerestem. Persze egy sector szakaszt megadhattál hogy hol keressen. Marha jó. Még jó hogy a vinyó random-ra ír, így aztán van esély hogy eltaláljam kb. hol lehet. :/
Ja és ha az adott sectorra írt a vinyó, akkor buktavári, azaz adat elveszett. Ez sem tetszett. Linux alatt olyan progik vannak, hogy ha 10x teljes leformáztad a vinyót, úgy is visszahozza. Igaz file-név, kiterjesztés ismeretlen...
Én azzal is megelégednék ha a 200Mb-os file-t nem kéne elfelejetenem, mert épp véletlenül egyik bootloláskor pont az egyik sectorába írt 2bit-et, és ezért a file sérült és olvashatatlan, vagy nincs is.
Szóval, Recuva, az a best of, ahogy te tudod?
-
Jazz
veterán
Ja és Mem defrag / felszabadító progit, ismerek egy rakatot, de nyilván a legjobbak keresem. Tudom szubjektív, de összességében relatív.
Eddig a memturbo az ami bejött.
De mivel újra raktam a rendszert, egyszer akarok felrakni mindent, és a legjobbat. Majd Ghost.
thx -
Jazz
veterán
Hali!
Xp alól adat visszahozás kéne (NTFS), és keresem a legjobb ilyen progit. A Get Data Back-et használtam eddig...de elég siralmas.
köszi
-
Jazz
veterán
válasz
fradi81 #6715 üzenetére
Ez engem is érdekel, próbálkoztam vele.
De sajna ezek a hangkártyák egyszerre csak egy input csatornát tudnak kezelni, szal nem egy mixer.így ki kell választani hogy mikrofon, vagy stereomix (ami hangot hallasz a hangfalakból), vagy line in,...
Ajánlották a TotalRecordert, de ott is ki kell választani egy csatornát, vagy ez vagy az. Semmi trükköt nem sikerült kiszedni belőle.
Kíváncsian várom a megoldást.
-
Jazz
veterán
Ezek vannak ha valakit érdekel, aztán off.
videó
Google map mker
G Satellite maps Downl.
G Sat Super GetMindegyikkel van valami.
- Proxy nélkül nem megy. Ha meg adsz neki egyet, akkor meg nem jön le, csak áll 0.01%-nál.
- Ha a Videó szerintit csinálod: Összeomlik a firefox mikor a sikeresen beöltött scrollozható 8000x8000-es képet elmentenéd Screengrab!-al. A max amit tudott kezelni az 4500x4500.
- A G Sat Super Get jó lenne, tölti is, de összeomlik.
- G Satellit Map meg: megadod neki a koordinátákat, ki is írja hogy 20000*20000 400MegaPixel, 1Gb *.Png, majd download, és erre letölt egy 50Mb-os txt listát a mozaik képekről. És tovább? Mit kezdjek vele!...Ha Ha valaki rájött hogy kell használni, vagy van egy tuti programja, az jelezze kézfeltartással.
Thx
-
Jazz
veterán
Na itt az az előbb említett 1280*25000 böngészőből mentett png.
1280*25000 1Mb -
Jazz
veterán
Sikerült!
1. A G maps címét (a videó szerint) átírod, pl. 15000x15000-es felbontásra. Ez full screenben, scrollozhatóan megnyitja neked a G Maps-ot, ami rendesen működik, csak 15000x15000-es felbontású scrollozó ablakba tölt eleve.
2. A Screengrabbal pedig egy gombnyomás (semmi scrollozó screen capture), és azonnal el is menti (amit írtam is hogy tudnia kell egy proginak azonnal azt is ami a képrenyőn kívül van, mivel betölti és a memóriában a böngésző az adott site-ot)
3. Itt az eredmény egy ilyen oldalról. Png. 1Mb. Felbontása 1280*24000. 1 sec alatt elmentette. (nem tudom feltölteni képfeltöltés.hu-ra. A felbontását nézi és az túl nagy. Tudtok valamilyen gyors tárhelyet ahova kicsi file-okat lehet ilyen céllal gyors felrakni? thx)
4. Működik a módosított G mappal is, de sajna az 50000*50000-es felbontású képet nem menti el, viszont öröm benne (előre letöltöttben) scrollozni full screen-nel
, max kb. 3500x3500-ig ment a screengrab. Kár.
-
Jazz
veterán
Eszembe jutott egy egyszerű alkalmazás erre a problémára:
- Kijelölsz a képernyőn egy terültetet (nyilván azt amiben scrollozol).
- MajdCapture mód, és mozgatod a térképet, GE-t...
- Ami a területetn belül van, azt a progi folyamatosan capturizálja, és egyben összedolgozza mint egy panoráma kép. Folymatosan hozzáillesszti azokat a részeket amik még nem szerepeltek, és így növekszik a kép...
És ennyi. Na egy ilyen kéne. Végül is a "screen scroll capture mode" böngészőbeni scrollozó mentés is ugyan ezt csinálja. Tuti hogy írtak ilyen progit. Nehogy már hogy ne...
Csak mi a neve!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest