Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• canniball

nagyúr

A tortúra
    Adott egy 10GB-s partíció, rajta egy (kb. 4GB-s) Win2003, amit szeretnék átrakni egy 8GB pendrive-ra. Gondoltam átrakom az XP-s gépbe a 2003-as HDD-t és másolok, de sehogy sem akar összejönni. Amit eddig végigszenvedtem:
    - XP-s gépbe minden átpakol, de XP nem hajlandó csak FAT32-re formázni a pennát. Sebaj, gugli elővesz, talál, pen NTFS, örül. Norton Ghost előkap: copy - from partition - to partiton, több órán át másol majd közli hogy végzett. Vissza minden a másik gépbe, boot from USB, eljut az Win logóig majd amikor az alatta lévő csík elfut a "pálya" feléig újraindul a gép... :o
    - XP-s gépbe vissza, penna formáz NTFS-re, Norton Ghost: copy - from image (mert korábban ilyet csináltam) - to partition. Megint több órán át másol majd közli hogy végzett. Vissza minden a másik gépbe, boot from USB, eljut az Win logóig majd amikor az alatta lévő csík elfut a "pálya" feléig újraindul a gép... :((
    - Lehet az a baja hogy a cél partíció kisebb mint a forrás? XP-s gépbe vissza, Partition Magic Pro elővesz, Win2k3-s partíció lecsökkent, ha már a PM kéznél van mondom neki penna formáz NTFS-re, végigmegy majd közli hogy hiba! (#49 write error vagy mi, annyira nem néztem meg.) Akkor formázd bátyám FAT32-re, hátha onnan megy NTFS-re! Előbbi ok, utóbbi nem megy. Akkor Lemezkezelés: az sem tudja... Párom laptopján Vista van, hátha majd az: NTFS neki sem megy (végigcsinálja majd közli hogy nem OK), csak FAT32. XP-s gépre visszadug: már fel sem ajánlja az NTFS-t, hiába állítom át a fent említett találat szerint, akkor sem. :W

A kérdéseim
    1. Mi történhetett a pendrive-val és hogy tudnám ismét NTFS-re formázni?
    2. Hogy tudnám átrakni rá a Win2k3-t?

Új hozzászólás Aktív témák