Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Egy gépet szeretnék feljebb emelni gyorsaságilag.
Kizárólag digitalizálásra,kódolásra van használva. Legális premier programmal.
Azt már kiderítettem,hogy ez a program kizárólag két magot használ.
Viszont azt is hallottam,hogy a vista képes olyat produkálni,mintha még szélesebbé tenné a programot működés közben. (ezt nem tudom megerősíteni) Ez lenne az első kérdésem.
Alap esetben maradna az XP oprendszer továbbra is.A következő már az lenne,hogy kap a gép 1000-es , kifejezetten a laphoz ajánlott ramokat.
A jelenlegi processzor egy core2duo 2,4-es,ami 3ghz-en jár. De lehetőség lenne egy új q9550 vásárlására. Ez egy 2,8-as quad,amit állítólag akár 4ghz-en is lehet járatni. Persze 3,5 lenne a cél.
Nos az a jelenlegi helyzet,hogy a preier program úgy használja ki a cpu-kat,hogy nem teljesen kihajtva. Gondolom azért,hogy ne hibázhasson a számítás. (mert különben a merevlemezek és a rendszer nincs leterhelve ilyenkor,tehát bírná még bőven)
És az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem,hogy körülbelül mekkora időbeli előnyt lehetne szerezni az új q9550-el a mostani C2D után?
Csak az az 500mhz lenne vagy pedig a sokkal újabb utasításkészlet is jelentősen növelné a sebességet?
Ha ilyen 10-15% lenne az elméleti max,akkor nem lesz gép fejlesztés. De ha képes lenne a gép 35-40%-al gyorsabban dolgozni (erre szeretnék tanácsot és inkább kevesebbet mondjatok,mint aztán hiába várja a gép tulaja a %-ot
) ,akkor biztos meg lesz a beruházás.Továbbá azt a lehetőséget kaptam a tulajtól,hogy a nyers videót egy project fájllal együtt és a program társaságában kipróbálhassam egy már quad-os gépen.
Az én gépem csak q6600-os,ami 2,4-es...és kingmax ramokkal és antituning,tehát nem lenne jó példagép.Így ha valaki tudna nekem segíteni vagy tudna tanácsokkal ellátni,akkor az kérem ne habozzon sokáig

Köszönöm én és barátom nevében!
üdv.: Gábor
-
PapG.
tag
Sziasztok! Help plz!
Ajánlanátok nekem plz egy C2D procit, mert most vagyok áttérőben egy ilyen konfigra és nem vágom annyira még őket
Amit szeretnék az az, hogy magonként valahol 3-3.5Ghz körül fusson majd, és persze a lehető legtöbbet kihozni az alatta lévő vasból is amennyire lehet. Melyik az a legkissebb órajelű C2D amit ennyire fel lehet húzni, mert olyat keresnék.. ? (!!) Akkor ami még fontos lehet az alatta lévő vas: 2*2GB dualchannel ddr2 800mhz geil ram kit. Nem nagyon próbáltam, de szerintem 5-10%al többel nem húzható. Egy gigabyte lap, ahol a támogatott fsb-k: 800, 1066, 1333 és 1600 OC.
Nálam csak nemrég esett le hogy ezek a procik szorzó lokkosak és a külső orajel állítható csak. A biosomban ez megahercenként állítható, viszont a memória szorzó az nem, ott jelenleg ezt látni : auto, 2.66, 3.33, 4. (ez vajon proci függő? -mert most egy prescott van még benne)Hát előre is köszönöm a hozzászólásokat!
UI: Lehet láma kérdés, de az 1333as fsb-t vagy 1600-t ezekkel a ramokkal lehet használni? Mert akárhogy számolom nem jön ki. Pedig jó lenne ha már a lap elvileg bírná, és ugye akkor a proci ezen az fsb frekin dolgozna a G31-es chipszettel, ez a G31 ugyan ezen a frekin a 16*pci-e sinemmel hurrá ezt értem és jo is, de ugyan ez a G31 ezen a frekin mit kezd a max 800mhz ddr2 ramokkal? Ezt nem értem, illetve bárhogy is számolom a fentebb leírt memória szorzókkal nem jön ki

-
Ottoka
őstag
"A mikroprocesszor piac harmadik negyedéves teljesítményét két szóval jellemezhetnénk: kétszámjegyű növekedés. A szegmens végre kezd magára találni, ugyanis az IDC által készített felmérés szerint a második negyedéveshez képest 23%-kal növekedtek a szállítási mutatók, de ezzel együtt az árbevétel is kétszámjegyű növekedésen esett át: a teljes piac 7,4 milliárd dolláros forgalmat generált, ami a második negyedévhez képest 35,7%-os javulásnak minősül. A szerver- és asztali processzorok piacán kicsivel szerényebb volt a növekedés: előbbiekből 11,4%-kal, míg utóbbiakból 12,2%-kal szállítottak többet az elmúlt negyedév folyamán.
A rendkívül népszerű és nagyon jól fogyó Atom processzoroknak köszönhetően az Intel processzorpiaci részesedése 2,2%-kal növekedett, azaz 81,1%-ra ugrott fel. Az AMD ezzel szemben veszített korábbi részesedéséből: a vállalat 18,7%-on zárta a negyedévet, ami 2%-os részesedés-csökkenést jelent. A VIA illetékesei az Intelhez hasonlóan szintén örülhetnek az eredményeknek, ugyanis a cég 0,2%-kal tudta növelni korábbi részesedését"
Teljes cikk: [katt]
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Piloss
üzenetére
Szia!
Azt nem tetted túl jól. Egy P35-ös deszkával jobban jártál volna fejleszthetőség terén, mivel a Yorkfield-ek is viszonylag normálisan húzhatóak bennük, viszont a P43-asok nem valami combosak, főleg nem az "L"-es.
(#17588) CptMisi: Üdv!
Azonos órajelen a játékok többségében kicsit jobban teljesít a 720-as, de az előnye nagyon jelentéktelen, mert csak pár fps-ről van szó, és az is inkább csak kis felbontásban fordul elő. Az 620-nak az az előnye, hogy időtállóbb a +1 mag miatt, alapfeszen visz annyit, mint a BE-s 720, és olcsóbb is.
-
CptMisi
őstag
Üdv!
megkérdezem újra, bár már kaptam rá egyszer választ valakitől, de sok tesztet néztem és vegyes eredményeket hoztak...
Athlon2 x4 620 vs Phenom 2 x3 720BE....
játékra kell, benchmarkokkal én nem szeretek játszani...
a fogyasztás számít, de ugyanabba a kategóriába sorolták őket, így az is érdekelne, hogy alapfeszen melyiket mennyivel lehet húzni, melyik jobb alapon/húzva?
gép, amibe kell majd: Giga 790XT-UD4P, ddr3 ram, 5770...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
creed30
üzenetére
Szia!
Nem simán csak ajánlott, hanem nagyon ajánlott!
(#17585) Piloss: Szia!
Jó proci teljesítményben és ár/érték arányban is, viszont egy probléma van vele. Mégpedig a tokozása, mivel az s775 kifutó tokozás. Ebben az árkategóriában valamilyen AMD 770-es lap és Athlon II-es proci ajánlott a fejleszthetőség miatt.
-
creed30
aktív tag
Sziasztok
2 magos amd vétel előtt állok,és csak arra lennék kíváncsi hogy a hűtőpaszta használata úgy általánosan ajánlott minden proci esetében? -
vzsryl
nagyúr
válasz
Pati23
üzenetére
Szia!
Az Athlon II alá rakható AM3-as lap fejleszthetőbb. Ezt is vedd figyelembe.
(#17579) Def26: Szia!
Több olyan hsz-t is olvastam már, hogy AMD Phenom II-vel valamiért nagyon jól mennek együtt az AMD HD5xxx-ek. (A kártya topicjában kérdezz erre rá, mert kicsit furcsának tartom a dolgot...)
A Phenom II x4 ereje biztosan elég minden játékhoz, főleg olyan nagy felbontásban, mint amire ez a bivaly erős kártya kell.
Egyébként játékok és azoknak a beállításai határozzák meg a CPU és VGA limitet. Ha a Phenom II x4-el valamelyik játékban észrevehető CPU limited lenne, akkor valszeg olyan helyzet áll fenn, hogy túl erős VGA-t vettél. HD5850-es Full HD-ra javallott, és ott is maximális beállításokra (8-16AA-AF). -
Def26
félisten
Sziasztok
HD 5850 mellé szeretnék egy új procit. Most egy Athlon II 240 van. Én egy Phenom II x4 -re vagy egy Core i5 -re gondoltam. AMD olcsóbb lenne, mert oda lapot nem kéne vennem de szvsz a Core i5 erősebb és lehet, hogy jobban fekszik az erős ATI kártya mellé.

Lapom: ASUS M4A785D-M PRO
-
Pati23
csendes tag
Hello!Hát 1024*768 v. 1280*1024 mivel a monitorom ezt tudja.Videokariból 4670,9500Gt,9600Gt.
-
Pati23
csendes tag
Hello!Szerintetek ha játszani is szeretnék a géppel akkor a két proci közül melyiket érdemesebb megvennem:Intel E5300 vagy Athlon X2 245-ös (vagy 250-es.)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Drizzt
üzenetére
Hát órajelben nem fogod vissza a Ram-okkal a tuningot, mivel a P35-ös deszkákban nem mennek 400-450-es FSB fölött a Yorkfield-ek, tehát nem is muszáj Ram-ot cserélned.
3,5Ghz-et mindenképp elvárhatsz ezektől a prociktól, hacsak a lap nem wallos. Az FSB-jük 333Mhz. A Ram-ot úgy hajtsd, ahogy a lap engedi. Most erre nem tudok mit válaszolni, nincs előttem a konfig.
-
Apone33
őstag
Hello
Szerintetek játékra, melyik cpu-t érdemesebb megtartani? Egyik egy AMD 6000+ L2: 1mb a másik egy E6320 2*2,8 ghz-en hajtva, L2: 4mb. A vga pedig egy 4870-es
A válaszokat előre is köszönöm
-
Drizzt
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
Hali.
tuning természetesen játszik! Ramom le lesz cserélve, ezért kérdem, hogy mit érdemes megcélozni órajelben, hogy a ram tuti ne fogja vissza a túlhajtást. A Q9400, 9300-tól órajelben mit várhatok? Mennyi ezeknek az fsb-je? Alapból 800-on kellene melletük hajtani a ramot, vagy mennyin? -
Pati23
csendes tag
Hello!Egy új gépet szeretnék összerakni és ehez szeretnék egy kis segítséget kérni,hogy az alábbi konfig mennyire életképes.Ja és játszani is szeretnék vele az ujjab játékokkal is 1280*1024 be.(nem fontos max. beállításokkal de azért élvezhető legyen)
Na tehát: Processzor Dual Core E5300 2,6GHz Box(ez elég lenne e ehhez a konfighoz??)
Alaplap Gigabyte GA-EP31-DS3L
Memória 2*1GB PC6400 800MHz Kingmax
VGA PCI-E Club3D Radeon 4650 512MB DDR2 vagy
VGA PCI-E Galaxy GeForce 9500GT 512MB vagy
VGA PCI-E Sapphire Radeon HD4670 512MB -
redzsi
senior tag
Steve-0, vzsryl: köszönöm a gyors infókat. A bios frissítést hogy tudom elvégezni? Letöltöm az Asrock honlapján szereplő "Update CPU code" elnevezésű file-t, és telepítem?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Drizzt
üzenetére
Ha tuning is játszik, akkor Q9400. Azért inkább ezt, mint a Q9300-at, mert az utóbbinak eggyel kevesebb a szorzója, ami a P35-ös deszkádnál hátrányt jelentene, és egyébként is általában drágább.
A Q8xxx-ekből nem szokott kijönni 3,5Ghz, inkább 3-3,2Ghz-nél megállnak.A Ram-ot úgy lődd be, hogy 1066Mhz fölé ne menjen, mert a Kingmax-ok nem mindig szeretik a túlhajtást, már én is szívtam vele.
(#17565) redzsi: Igen, passzolnak, de valszeg Bios-t kell frissíts.
-
Steve-0
őstag
válasz
redzsi
üzenetére
Igen, CPU Support List
-
Steve-0
őstag
-
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Asrock A780GM-LE lapomhoz milyen procit ajánlotok, a mostani öregecske 3800 x2 helyett?
Kb. 15ezrem van rá. Fontos szempont a fogyasztás.
Köszi -
Drizzt
nagyúr
Gondolkodok, hogy kéne egy quad proci. Asus P5K-C-m van. A lényeg: legyen gyors, jól húzható, olcsó. Szóval a szokásos.
Q8200, 9300, 9400, 8300?
8-asok, 9-esek között mi a különbség? Kb. mit lehet belőlük kihúzni?
Egy 3.5Ghz nem ártana.Jahh, s Ramnak mennyin kell mennie mellettük?
-
wannabeinla
tag
helo.talaltam egy jofele tesztet, gondoltam megosztom veletek.
-
dinka.86
aktív tag
sziasztok. melyiket vegyem? X2 4200+ vagy sima 5000+?
-
Motaba78
addikt
válasz
Pottyos1
üzenetére
AMD Phenom II 550 3.10Ghz AM3 BOX Black Edition
vagy AMD Phenom II 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Editionmeg kell nézni hogy a te alaplapod fel ismeri e őket, mindegyik black edition tehát csak a szórzóval kell játszani ha tuningolni szeretnéd őket.
az első cpu két magos a második 3 magos ha olyan alaplapot veszel aminek chipsete 710 vagy 750 akkor jó eséllyel 4 magosíthatóak benne.
ilyen alaplap lehet pl a GIGABYTE GA-MA770T-UD3P igaz ez már ddr3 memókat fogad.
-
Pottyos1
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot kérek cpu vásárláshoz. 20-25000 Ft értékben vennék Asus M2N-E alaplaphoz(AM2, AM2+ foglalat, bár olvastam, hogy az AM3 is jó lehet...) AMD Phenom x4 9650-t néztem ki, de ha ilyen áron lenne jobb, azt venném. Az Athlonok között van magasabb órajelű, de azok "csak" kétmagosak. Teljes tanácstalanság...
Előre is köszi. -
fireproof
őstag
Sziasztok.
Lehet hogy vennék procit karácsony környékén... Milyet ajánlotok játékra netezésre filmezésre ???? én ezt néztem .... Későbbiekben új alaplap és új vidikarit is fogok venni! az ár mindenképpen 50 E alatt legyen ha lehet 40 körül
????? 
-
vzsryl
nagyúr
válasz
almostsaint
üzenetére
Hali!
Az említett két típus közül az E6500 alapjáraton gyorsabb, viszont azonos órajelen a +1MB cache miatt az E7400 néhány %-al beelőz, de az nem számít szinte semmit. Szvsz. az E6500 jobb vétel.
Egyébként a két processzor között a cache-en és elnevezésen kívül semmi különbség nincs. -
almostsaint
tag
Helló
A Core2Duo és a Dual Core között nagyon nagy különbség van teljesítményben/sebességben?
Az E6500-nál mennyivel lenne jobb egy E7400? Megéri azt a plusz pénzt, vagy nem lényeges a különbség a kettő között?Köszi a válaszokat, és a segítséget!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
A tápod pontos típusát jó lenne tudni, hogy tisztában legyünk a 12V-os ágának erejével, mert az nagyon nem mindegy.
-
Motaba78
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
720 jo választás
goromba kis cucc ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MZsoltee
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Amúgy milyen tápod van, ha modnjuk 4mag lesz tuninggal.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
MZsoltee
üzenetére
köszi a gyors választ!

én is a 720-955 között vacilálok (200 MHz nem ér vagy 4k-t)...
Kártya tuti le lesz cserélve pár hónapon belül, de a "régi" 4400+ AM2-es X2 nem hajtotta ki a kártyát..
a lapot néztem, a 790X is ebben az árban van...
a teszteket átböngészem, hátha okosabb leszek töle...

ui.: tuning majd csak késöbb, ha kevesebb lesz a kraft..

-
MZsoltee
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Kettő között kell döntened.
AMD Phenom II X3 720 BE vagy AMD Phenom II X4 955 BE, főleg ha tuning is lesz. Ha játék a lényeg, de marad a 96GT akkor mind1, sokkal olcsóbban is kapsz olyan procit és lapot ami elegendő egy 96GT mellé, a HD felbontás meg már nem kihívás a mai prociknak, szóval az is mind1.Ezekhz az elvárásokhoz elegendő a következő konfig is bőven
IGABYTE GA-MA770T-UD3P 20k
AMD Athlon II X3 430 20k
Amennyiben mégis ekkora teljesítményt szeretnél akkor segíthet a következő teszt:[link]
[link] -
bolondember
MODERÁTOR
Sziasztok!
mivel a régi AM2-es lapom behalt és az alien nem hajlandó legariztatni, ezért gondoltam, beruházok egy Gigabyte MA790X-UD3P-re, csak nem tudom eldönteni, h milyen procit vegyek bele.
amik között vacilálok, azok ezek:
-AMD Phenom II X3 720 BE
-AMD Phenom II X4 955 BE
-AMD Phenom II X4 965 BEamire használnám majd:
-játék (egyelöre elég lesz egy darabig a 9600GT)
-film (720p-1080p)
-netköszi a válaszokat elöre is!

-
MZsoltee
veterán
válasz
MZsoltee
üzenetére
Miért ragaszkodsz annyira ahoz a régi P965ös lahoz? HA olcsóbban meg tudod venni, mint amennyiért én ezt linkeltem akkor oké , különben ez jobb választás. Ugyanazokat a procikat támogatja, és még integrált grafika is van rajta.
VGAnak meg ezt vásárold:
PALIT 9600GT Super 512MB DDR3 PCIE 18k
vagy
MSI R4670-MD512 PCIE 16k -
MZsoltee
veterán
válasz
almostsaint
üzenetére
Azért nem intelt raktam össze mert abból csak 775be lehet valamit csinálni 40kból, az meg már kifutó széria a memória is drágabbb lassan bele és nme tudsz majd új procit venni bele.
De akkor ha muszáj:
GIGABYTE GA-G31M-ES2C 10,5k
INTEL Dual Core E6300 2,8GHz 775 BOX 16,5k
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz 10k
Összesen 37k -
Drizzt
nagyúr
Gondolkodok, hogy kéne egy quad proci. Asus P5K-C-m van. A lényeg: legyen gyors, jól húzható, olcsó. Szóval a szokásos.
Q8200, 9300, 9400, 8300?
8-asok, 9-esek között mi a különbség? Kb. mit lehet belőlük kihúzni?Jahh, s Ramnak mennyi kell mennie mellettük?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Gergello
üzenetére
Ha nem lesz tuning, akkor talán az új, 2,8Ghz-en ketyegő E6300 jó választás lehet, mert 16,5k. De szvsz. a VGA-t is le kell cserélni, mert a 8600GT már igencsak kevés némelyik játékhoz. Kb. egy HD4670-es szintű kártyára érdemes lenne beruházni, vagy esetleg használtan HD4850-re, ami 1680x1050-ig nagyon szépen megküzd minden játékkal.
-
Gergello
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Semmi komolyra, csak a gyereknek játszani.
Nah nem
Átlagos használat, kis játék. Pl Most felraktam a Borderlands-et és ennek lehet kevés lesz a proci. Tudom, hogy az egész gép nem túl erős, de egy 10en pár ezer Ft-os updatetel hátha kihúzza még egy darabig. Pl egy E5300 vagy vmi. -
Gergello
addikt
Üdv!
E1200-ról mire érdemes váltani?
Ezt sem tuningoltam a következőt sem hiszem, hogy fogom. 20e Ft alatt, új és használt is érdekel.Jelenlegi gép:
E1200
1 GB DDR2 (ez duplázódni fog)
Gigabyte P35 DS3L alaplap
8600GTKösz.
-
MZsoltee
veterán
válasz
almostsaint
üzenetére
M3A770DE 16k
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOX 13,5k
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 13k
42,5kKésőbbiekben fejleszthető is. Nagyobb procival akár 4-6maggal.
Milyen tápod van?
-
MZsoltee
veterán
válasz
almostsaint
üzenetére
Mennyi pénz van összesen és milyen alkatrészek?
-
almostsaint
tag
Segítsetek benne légyszi, fontos lenne, hogy minnél előbb tudjak választani!
Köszi
-
almostsaint
tag
Helló
Mi a különbség egy Dual Core és egy Core 2 Duo proci között. Mondjuk 2,8 GHz-es. A Core 2 sokkal jobb? Egyelőre sajnos nincs rá túl sok pénzem, viszont nagyon sürgős lenne (max. 15 ezer)! Mennyire éri meg azt a kb. + 10 ezer Ft-ot a Core 2 Duo?
Edig egy 4-5 éves P4 2,4 GHz-es procim volt, ennél mennyivel lesz nagyobb a teljesítmény/sebesség valamelyikkel a fentiek közül?
Egy ASROCK 4Core1333-Viiv alaplappal, és 2 Gb memóriával tervezem.Köszi a segítséget!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
Sztem az AMD AM3-al is meg lehet olsón úszni a dolgokat, mivel abból is egy alap gép nagyon jó áron van. Ugorj be a tanácsolt topicba, és ott majd meglátjuk mit tudunk összehozni. De előtte olvasd el a topic első hsz-át!
(#17524) AMD_ok: Vagy i7-et javaslok, vagy azt, hogy ne válts semmire, mert a Q6600-od még jó ideig elég lesz. Vagy talán úgy érzed, hogy valamire kevés? Full HD-ban úgy is csak VGA limited lehet a 3,2Ghz-en járó Qazánnal.

-
SirKero
őstag
Hali.
Q9300-as procitz szeretnék venni és az lenne a kérdésem,hogy melyiket érdemes? A Q6600-nál ha jól emlékszem a G0 volt a favorit. Itt is több félét láttam és az áruk is eltérő.
1. - VID: 1,2375 --- fpo:L817A672 - 29990Ft -
2. - VID: 1,2250 --- fpo:L810A909 - 33000Ft -
3. - VID: 1,1750 --- fpo:L820A348 - 36000Ft -
4. - VID: 1,1125 --- fpo:L810A951 - 42000Ft -
TEHÁT SZERINTETEK MELYIK A LEGJOBB VAGY MINDEGY? -
kulerr
őstag
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
atom18
üzenetére
Üdv!
A 920, mivel az LGA1366-os tokozású, tehát a jövőben tudnád fejleszteni, viszont LGA1156-ba a 860-nál erősebb procit nem tudnál rakni, csak a 870-est de az kb. ugyanaz.
(#17519) sanzi89: Az s775 kifutó tokozás, tehát nem ajánlom a megvételét. Az AMD AM3 és Intel LGA1366 még sokáig fejleszthető lesz, így azokat ajánlom. Ha nincs keret az Intel-re, akkor mindenképp AMD-t javaslok.
Ha teljes konfigot akarsz venni, akkor ebben a topicban kérdezz: Milyen asztali gépet vegyek? - Olvasd el az első hszt. ! -
atom18
senior tag
üdv!
melyik éri meg jobban hosszú távra:
i7-860 vagy i7-920 D0?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
775-ös procit vennék 20e Ft könryékén. Otthoni gépbe kellene amin játékon kívül minden futna. Ha jól tudom, most átlagos procikban a 65W és 45nm a nyerő? Fontos lenne a fogyasztás és a melegedés.
-
Motaba78
addikt
válasz
kaler AMD
üzenetére
nem jó helyre írtad.
ez a jó ami kell neked.itt kérdezd.
-
kaler AMD
csendes tag
Helló.
Lehet nem jó helyre írom akkor bocs.
A segítségeteket szeretném kérni.
Most veszek gépet és azon gondolkoztam jó lesz e a konfig.Alaplap: ASRock A785GMH/128M AMD785G SAM3 mATX
Proci: AMD Phenom X3 8450 Socket AM2, 2 100 Mhz
(attol függ mejik jön össze) vagy
AMD Phenom X4 9600+BE Socket AM2+, 2 300 Mhz (húzva lesz 2 600 Mhz-ig)Ram: OCZ DDR2 PC2-8500 / 1066 MHz / Reaper HPC Edition / Dual Channel
Táp: FSP 400PNF 400W passzív PFC
Vga: Sapphire Ati Radeon HD 3870
Amit kérdezni szeretnék. El e fogja bírni az alaplav vagy sem. (proci húzás) A táp elbírja e vagy nem.
Elvileg ahogy néztem, mindennek klappolnia kell. De gondoltam kikérném a véleményeteket is.Üdv:
kaler -
Motaba78
addikt
egy kis szösszenet aki megkérdőjelezi az AM3 foglalat jövőképességét.
aki most szeretne hosszabb távra gépet olvassa el.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
olahjana
üzenetére
Üdv!
Én AMD AM3-at javaslok neked. Az Athlon II-es CPU-k hozzák az Intel E5xxx-ek teljesítményét, és fogyasztásban is nagyon jók. Az igaz, hogy alapon kicsit többet fogyaszt, de az alapfeszültsége sokkal nagyobb, amiből bőven lejjebb tudsz venni. De a legfontosabb előnye az AM3-nak és Athlon II-nek, hogy nagyon jól fejleszthető. Viszont egy ilyen elavult ICH7-es G41-es lappal nem sokra mész, pl Yorkfield tuning egyáltalán nem megy benne.
Az E8400 egy pénztemető. Az E5200-nél azonos órajelen 10-20%-al gyorsabb, viszont kb. 2,5x drágább, továbbá ez is s775-ös foglalatú, ami kifutó tokozás.VGA-ból meg egyértelműen HD5770-et javaslok, mert hozza a HD4870 szintjét, de sokkal kevesebbet fogyaszt, ráadásul még DX11-es is.
-
AMD_ok
őstag
Sziasztok!
Procivásárlás előtt állok, és nem igazán tudom,melyik legyen. Nevezetesen i7, vagy i5. (AMD-t most hagyjuk). Mennyivel jobb a 3 csat. memelérés, stb, mint az i5? Megéri az árkülönbözetet? egy rad4870-em van, de tervbe van véve egy 5850/5870 a későbbiekben. (Crossfire nem kell, az nem szempont, mert tudom,az felejtős i5 - lga1156-nál)
Köszi előre is a szakmai hsz-kat

MOD: a lényeg: főleg játékra kell
-
bozont
veterán
válasz
picur220
üzenetére
Az a baj, hogy elég lutri a dolog és az L3 cache sem jelent plusz teljesítményt minden esetben, alkalmazásfüggő. Viszont ha tuningolsz akkor az 550 annyiból jobb, hogy nem szorzózáras. De ha négymagosítható verzió kell, kérdezz rá HERR Z-nél, van-e neki és mennyiért előtesztelt verzió.
Mod.: 3.5-3.7 körül mindkettő megy, van hogy többet is. -
picur220
veterán
Sziasztok!
Szerintetek megéri a +7k-t a Phenom2 550 az Athlon2 240-hez képest? Nagyon a Phenom felé húz a szívem, mert ugye ha sikerülne 4magosítani meg @3,5-3,6 körül munkára bírni, akkor nagyon jó választás lenne. De +7k...
Intelben nem gondolkozom, ott csak az i5 játszana, a s775 megy már kifelé a divatból, az AM3 meg most jött még be, így szvsz a későbbiekben jobban fejleszthető lenne a gép. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- alza vélemények - tapasztalatok
- Trollok komolyan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 
) ,akkor biztos meg lesz a beruházás.

Q8200, 9300, 9400, 8300?
goromba kis cucc
erösebbet.

, és akkor ott jön még amire te is céloztál....sztem egyértelmű a választás
VirsLee