Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
sziasztok
16GB-os USB2.0 pendrive-ból keresnék gyorsat tipust, 5000Ft körül.
Légyszives ajánljatok pár tipust.
A neten egy teszten a Kingston GE9 és a Transcend JetFlash V600 hasonlóan jó eredményeket értek el.
Keressem ezeket, vagy van jobb alternatíva?.köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
átfutottam Tom's hardware tesztjét és a sorrend:
1. Sandisk Extreme
de toronymagasan nyert ám!
2. Toshiba TransMemory-Ex
3. Kingston DT HyperXTényleg jó ez a sorrend?
Ha igen, akkor kiváncsi lennék a 32GB-os Sandisk Extreme árára...[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
gyerek TV-jéhez vennék pendrive-ot, amiről meséket nézhetne.
Csak kicsi 50mm-nél rövidebb fér el, és valami nagy kapacitásút keresnék.
Ebay-en 3000Ft-ért kapni 256 és 512GB-os pendrájvokat, merjek ilyet venni, vagy ez csak kamu?
Mit ajánlanátok 5ezer alatt? köszi.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
hali,
vásárolnék SanDisk 16GB EXTREME USB 3.0 pendrive-ot kiváltani vele a DVD lemezt telepítéskor...
a kérdésem, hogy hol érdemes ilyet venni, olcsón, de nem hamisítványt? béjen 4-5ezerért van, vajon van attól olcsóbb, megbízható hely? -
tpeter77
addikt
válasz #59070464 #9366 üzenetére
pilus és newman
köszi, akkor a courtesy-től rendelek is egyet. Nekem nem a folyamatos írás/olvasási sebesség a döntő, inkább a 4K sebesség, meg hogy legyen megbízható.
Windows telepítő Pendrive-re használom, nem lesz rajta linux...
de ha hasonló gyorsat vennék Transcend-ből melyik tipust ajánlanátok?ui. a céges Verbatim Store n Go nem bírt ki egy évet, pedig ritkán használtam...
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
válasz Vertigo18 #9416 üzenetére
szia,
Leteszteltem a pendriveot, minden jó, nincs hiba. Aztán mértem sebességet is.
Összehasonlítottam a Sandisk Extreme 16GB pendriveot a tavaly vásárolt 32GB-os Ultrával.
FAT32 fájlrendszer, alapértelmezett formázás...
hogyan célszerű formázni a pendrive-ot FAT32-n? 4, 8, 16k? Van amelyik sebesség növekedést hoz?VIA USB3.0 port VL805 chipset, illetve a normál inteles USB2.0 port sebességek összehasonlítása volt számomra a cél, na meg hátha vkit érdekel itt a téma.
Azért vettem az Extremet, hogy erről telepítsek Win7-et, és számomra a 4k sebessége volt fontos, hogy az minél jobb legyen, a szekvenciális olvasásra/írásra nem fektettem túl nagy hangsúlyt.
Arra azért nem számítottam, hogy a 4k-s írási sebességekben ekkora lesz a különbség. -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #9437 üzenetére
sziasztok,
Érdeklődnék, hogy pendrive hibával állok-e szemben vagy sem.
deszka modellről van szó
alaplap+proci rajta van az alaplapi dobozon, rádugva egy táp. Az alaplapra csak hdd, memória, pendrive, billentyűzet van dugva és normál analóg vga kábelen lóg a monitor.
Ennyi, semmi más egyéb.
Tesztelésre használom, hogy a különféle víruskeresők mennyire fogják vissza a gépet.
Újrahúztam sokadjára a win7-t, de most nem dvd lemezről, hanem az új pendrive-ról telepíteném fel a Win7-est és nem megy.
Sandisk Extreme usb3.0 az új pendrive.Telepíteném a Win7-et egy noti vinyóra pendrive-ról, és a legelején a meghajtó kiválasztásánál az alábbi hibaüzenetet kapom:
" A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál. "
Mi lehet a gond? MBR a lemez, és minden partíció le van róla törölve, simán csak kiválasztom neki a lemezt, hogy erre tedd fel, és ezt a hibát dobja. Nem tudom hogy mi a gond
usb2.0 portban - amiből 2 van - az egyikben az új pendrive, a másikban a billentyűzet van.
SATA3 0. portban van a HDD.Most vagy a pendrive-ról nem műxik rendesen a windows, vagy passz.... megpróbálom majd a régi pendrive-al, arról mintha már telepítettem volna a wint, és jó volt. A régi pendrive egy Sandisk Ultra usb3.0
Most vagy valamit időközben elállítottam a bios-ban vagy az új pendrive nem win7 kompatibilis, fogalmam nincs, de nem nagyon szoktam piszkálni a biost.
Majd kipróbálom dvd-ről tudok-e telepíteni, ha igen akkor pendrive gond lesz.
Hétfőn kipróbálom az összes lehetőséget (régi pen, új pen, dvd - gyári bios beállításokkal), mert a gép a melóhelyen van.
SATA Mode Selection: AHCI vagy IDE legyen?
illetve
Integrated SATA Controller
Enables or disables the integrated SATA controllers. (Default: Enabled)
és végül
Storage Boot Option Control: Legacy only
ez igy jó? mert korábban DVD-ről simán települt, de most pendrive-ról próbálom és nem megy.Majd a jövőhéten jelentkezek, ötleteket addig szívesen fogadok!
köszi. -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #9442 üzenetére
hehh... nem jött be a tipped, de az enyém igen.
A régi pendrive-ról 10 perc alatt feltelepült a win7 röccenés mentesen (Sandisk Ultra 32GB)
ezek szerint az alaplapom nem támogatja ezt a pendrive-ot.
mindkettő pendrive-ot a rufussal formáztam és ugyanazt az ISO fájlt használtam, gyári MS-ről letöltött win7_prof_x64_hun.iso fájlról van szó...
akkor most ezt megszivtam, direkt win7 telepítéshez vettem ezt a 16 gigás Sandisk Extreme-t.
Később kipróbálom, hogy a win8.1 telepítő vajon megy-e vele. -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #9444 üzenetére
szia
három különböző hardverű gépben sem megy a telepítés róla. ugyanaz a win7.iso fájl ami az ultrával gond nélkül működik, a meghajtó partícionálásakor az alábbi hibaüzenettel leáll:
"A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál."
Eleinte azt hittem a windows dvd/usb toolsban keresendő a hiba, de a rufus progival felírva az isot is ugyanez a végeredmény.Ez most milyen gond lesz?
-
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #9448 üzenetére
szia
Eredeti, windows oldaláról saját szoftverével letöltött Win7_x64_hun-iso fájl lett módosítás nélkül a rufus-al felírva a két pendrive-ra (Sandisk Extreme és Ultra).Az alaplap vadi új(!) 1150 foglalatos: Gigabyte H81M-S2H + 4GB RAM
Ebben lakik 2 darab intel usb2.0 és 4 darab VIA usb3.0 foglalat a hátlapon.
A másik két gép HP: egy álló minitorony és egy laptop 2011 és 2014 gyártásúak.3 különböző gép usb2.0 portjaiba dugtam a pendrive-okat és próbáltam gyári Win7 telepítőt futtatni.
Sandisk Extreme eredménye 3/0 azaz egyik gépen sem futott végig a Win7 telepítő.
Sandisk Ultra eredménye 3/3 minden gépen hibátlanul végigfutott a Win7 telepítő.bónusz:
Sandisk Extreme eredménye Windows8.1 esetén: hibátlanul futott le a telepítő 2 gépen, amiken kipróbáltam.szóval ha Win7-et szeretnék telepíteni, akkor másik pendrive-ot kell vennem.
Kérdés:
Melyik pendrive az, ami usb2.0-ről fog tudni telepíteni és közel olyan gyors 4k sebességben, mint az Extreme?#9449 TromF v
Virtuális gépet még nem használtam, de mivel ez a saját gépem, beletettem egy régebbi vinyót és próbálom, hogy melyik szoftver működik jól vele, és melyik nem, hogy megtaláljam a legjobbat és a nekem leginkább tetszőt (vírusvédelmi rendszert), még a Bios beállításait sem piszkáltam el, az egyik rendben működik, a másik meg nem.
De ha másik pendrive-ot kell vennem, beletörődök.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
Transcend JF 790 pendrive-ról feltelepíthető a win7 ?
Mert akkor veszek egy ilyet... -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #9460 üzenetére
Háhá! itt egy megoldás, és tényleg működik!
nem tudom miféle bug ez, hogy ki kell húzni meg visszadugni (megszakított
közösüléstelepítés) aztán minden jó... -
tpeter77
addikt
alaplapi driver gond. Pontosan milyen alaplapi chipset vezérli az usb részt?
abból kellene egy újat felrakni. nálam is gond volt, az alap hp usb3.0 driver nem volt teljesen jó,
aztán egy frissebb driverrel megjavult a sebesség.jim bcs
tegnap leteszteltem,fel is raktam a win7-et az Extreme pendriveról, és közben jókat rötyögtem magamban, hogy ki-be húzgálástól megjavul, tipikus windows módszer[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
értem, ez elvileg jónak tűnik, de mi van az alaplapra írva az usb port mellé? Ott nem látsz valami feliratot?
nálam pl. VIA VL805 felirat van az usb3.0 port mögötti chipen, de ha a te lapod inteles ahhoz ugye intel driver kell.
én mindig a chipset alapján keresem ki a legújabb drivert, ha valami gond van a régivel. -
tpeter77
addikt
NEM! Legalábbis normáls felhasználás mellett nem...
Nálam jött elő az a probléma, hogy ki kellett húzni a hibaüzenetbél a pendrive-ot, üzenetet le OKézni,
aztán visszadugni, visszalépni a telepítés elejére, és onnantól megjavult.
Ha ez nagy macera, vegyél másik pendrive-ot.
a Transcend Jetflash 790-ről és Sandisk-nél maradva az Ultra usb3.0 pendrive-ról viszont szépen fut a win7 telepítő ki/be huzigálás nélkül is, utóbbit erre (is) használom...viszont a win8.1 tökéletesen jól fut az usb3.0 portba dugott Extreme-ről, tehát csak a Win7 usb2.0-s pendrive kezeléssel van valami baj.
ui.
Ha rendelni szeretnél szerintem segítenek az itteniek, de akár én is[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
OFF
sd kártyát vennék fényképezőgéphez. Jó topikba tettem fel a kérdésem, vagy akad ennél pörgősebb is? -
tpeter77
addikt
válasz HornedReaper #9601 üzenetére
Ha a normál, nagy méretű Extreme pendrive-ról beszélünk, akkor az szinte alig melegszik fel (olyanom is van)...
-
tpeter77
addikt
válasz King Unique #9609 üzenetére
szia
USB2.0 sebességben is ez a nyerő?!
Sandisk Extreme usb3 is nagyon gyors volt, főleg a 4k sebességre gondolok, az 11MB/s volt mérve. -
tpeter77
addikt
válasz HornedReaper #9693 üzenetére
szia, van egy ilyenem is, és jól működik. Igaz, hogy nem hideg, de nem is mondanám melegedésre túlzottan hajlamosnak... Rendben működik, pedig mindenfélére szoktam használni: filmet nézni, és win-t telepíteni, adatokat, képet, videókat, C meghajtó image fájlokat másolni, stb. de nem mondanám hogy túl meleg lenne.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Samsung TV-be keresek 64Gb-os olcsó, megbízható pendrive-ot. Csak filmezésre fogjuk használni. Milyet javasoltok?
köszönöm. -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Sandisk Cruzer Ultra Flair pendrive-ról valaki be tud dobni egy sebességteszt képet?
Ennél olcsóbb, gyorsabb pendrive van most a piacon? Ez egész jónak tűnik, de a konkurenciát nem ismerem, csak a Sandisk termékeit néztem át.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz kmatalik #11877 üzenetére
Szia, köszi a tesztet!
Az volt vele a célom, hogy 6k körül vegyek olyan pendrive-ot, ami az alábbi célnak megfelel:
Egy meglévő Win10 rendszerről fogok vele image fájlt menteni (macrium reflect progival) hogy több hasonló gépre könnyen lehessen átmásolni a komplett rendszert az iskolákban.
Erre remélem tökéletesen alkalmas lesz.
Gyors adatköltöztetésre veszek külső ssd-t.... de komplett rendszer klónozására biztos jó lesz!
üdv. -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
SanDisk Cruzer Extreme GO pendrive-ot vennék. Rendeljem meg ma, vagy várjak holnapig, hátha akciózni fogják? -
tpeter77
addikt
válasz FireKeeper #12364 üzenetére
Nem történt az árban változás. De sikerült megrendelni. Üdv.
-
tpeter77
addikt
válasz LemonHorse #12374 üzenetére
Vettem két SanDisk pendrive-ot és teszteltem őket egy Dell Optiplex 3050 micro gépben.
Mindkettő pen 64GB méretű és NTFS fájlrendszerű.
Vajon a pc usb portja fogja vissza a pendrive írási sebességét, vagy ezek ennyit tudnak? -
tpeter77
addikt
válasz Graphics #12442 üzenetére
szia,
Tavaly ár/érték arányban a 64GB-os Sandisk Extreme GO USB 3.1 pendrive-ot vettem.
Ami ennél gyorsabb volt, azért dupla árat kellett fizetni.A mostani árak láttán ledöbbentem, az Extreme Pro 128GB szinte azonos árban van a GO-val, de jóval gyorsabb a Pro.
Nagyon elszálltak az árak, már nincs olcsó és gyors pendrive. Ami jó, az drága lett. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Megbízhatósági szempontból melyik pendrive-ot javasolnátok? Telepítésre használnánk hetente 8-10 gép telepítéséne történik róla, nyári szünetben egy iskolában 20-40 gépet is újranyomunk naponta, és ezért vennék 4-5 pendrive-ot.
Egy frissen telepített és aktivált gépről készítünk image-t is és azt sokszorosítjuk, ilyenkor nagyon jól jön a gyors eszköz, mert a lemezkép írása 6-tól 45 percig is eltart, és a sokszorosításnál megintcsak ugyanennyivel lehet számolni...A Kingston olcsóbb pendrive-jai fél év után mennek a kukába, a Sandisk mindegyike tartós, igaz hogy idővel belassulnak, újraformázás segít de már nem olyanok, mint újonnan.
Adata pendrive-unk a legújabb, nincs 1 éves, de gyors és tartósnak tűnik, sőt minden felismeri, viszont nem tudom az Adata termékei milyen szinten vannak a Sandisk-hez képest.Ezeket a pendrive-okat néztem ki, mert gyorsak, de tartósságuk nem ismerem:
1. Sandisk Extreme Pro
2. Kingston Datatraveler Max
esetleg más? Adata, JetFlash Transcend...?
Az ajánlatokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- BONTATLAN! Seagate 10TB SATA 3.5" Merevlemez!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest