- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.Nővérem szeretne laptopot venni. Kb 14"-os kijelzőjűt szeretne. A baj az, hogy csak 60-80k Ft-ot tudna rááldozni.
Egyáltalán ennyiért lehet kapni ilyen laptopot?
Igények nem nagyok, lehessen rajta netezni, menjen az office és lehessen filmet nézni. Tehát nem kell egy nagy erőmű.Előre is köszönöm a segítséget!
-
1c3t34
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
-
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kellene segítség [tanács]...
Laptopot szeretne venni, max 200k-ért [de igényeket figyelembe véve lehet ennél olcsóbb is... .
A háttértár az lehetőleg legyen minél nagyobb, kijelzőből is valami nagyobbacska...
Nem fontos, hogy könnyű legyen, de ne talicskával kelljen hordozni
Felhasználás tekintetében áltálános igények mellett szükséges, hogy lehessen rajta játszogatni is [tehát egy jó graf és proci nem ártana].
Fontos, hogy tartós legyen, hosszú távra kell.
Op rendszer olyannyira nem fontos,de előny, ha van rajta win7.
A vásárlás február-március tájékán lenne aktuális.Egy ilyen kiszemelt példány van:
http://euronics.eq.hu/Termek/samsung-np300e5x-s02hu-bluesilver-fekete-ezust-i3-3110m-6gb-750gb-gf-gt-620mx-dos-p105973.html -
1c3t34
csendes tag
válasz piRate_nEx #21215 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni!Egy olyan laptop kellene, amely teljesíti a következőket:
A maximális ár kb 100e Ft, kicsivel lehet felette-alatta.
Kb 12-14"-os kijelző. Viszonylag sokat lenne hordozva, így fontos, hogy a lehetőségekhez képest legyen minél könnyebb súlyú.
A felhasználási kör az elég általános: netezés, office-alkalmazások, filmnézés és zenehallgatás - tehát nem kell egy atomerőmű. Egy olyan gépre lenne szükség, amely ezeknél a feladatoknál nem lassul be durván és több évi használat után sem megy tönkre. Op rendszer nem fontos.
Tárhely és RAM: lehetőségekhez képest természetesen minél nagyobb és jobb. 320GB háttértár már-már megfelelő, de egy 500-as winyo még jobb lenne.
A vásárlás a közeli jövőben lenne esedékes, kb 1 hónapon belül.Egy kiszemelt példány van:
http://www.pcx.hu/termek/asus-x401a-wx285d-sotetkek-notebook-116663 -
1c3t34
csendes tag
Igen, feltétel az új gép.
Nővéremnek kell, sehogy sem tudom rábeszélni a használtra.
Tényleg annyira rossz? Árban esetleg még olyan 110-120-ig el lehetne menni, de annál tovább már tényleg nem. -
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni!
Korábban kérdeztem tőletek ugyan ezt, akkor a max keretösszeg 100e Ft volt, ezt sikerült felemelni 130-150e Ft-ra.Egy olyan laptop kellene, amely teljesíti a következőket:
Kb 14"-os kijelző. Viszonylag sokat lenne hordozva, így fontos, hogy a lehetőségekhez képest legyen minél könnyebb súlyú.
A felhasználási kör az elég általános: netezés, office-alkalmazások, filmnézés és zenehallgatás - tehát nem kell egy atomerőmű. Egy olyan gépre lenne szükség, amely ezeknél a feladatoknál nem lassul be durván és több évi használat után sem megy tönkre. Op rendszer nem fontos.
Tárhely és RAM: lehetőségekhez képest természetesen minél nagyobb és jobb. 320GB háttértár már-már megfelelő, de egy 500-as winyo [esetleg még nagyobb] még jobb lenne.
A vásárlás 2 héten belül lenne aktuális.Ajánlottátok 125e Ft-ért a Lenovo IdeaPad S400-at, de nem lehet ennyiért jobb hardverűt kapni?
Túl nagy a kínálat, nekem ebben nincsen tapasztalatom, ezért kérek tőletek segítséget, melyet előre is KÖSZÖNÖK! -
1c3t34
csendes tag
Én nem igazán tudom megkülönböztetni a szemetet a nem szeméttől, laptopok körében nem vagyok jártas, így nem tudok jól dönteni.
Ahogy írtam nem kell nagy erőgép. A Lenovo Ideapad S400 ha valóban jó gép, akkor az is teljességgel megfelelő, de ha esetleg van jobb ennyiért, vagy picit drágábban [max 150-ért], akkor örömmel veszem. Ha nincsen, akkor ez lesz! -
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárláshoz szeretnék tőletek tanácsot kérni!
Mikor lenne esedékes a vásárlás? – Most.
Max keretösszeg: kb 150e Ft.
Mire szeretném használni? – Elsősorban egyszerű word, excel, filmnézés és internethasználat, viszont ha időm engedi, akkor szeretek játszani is. Battlefield 3-al szoktam mostanában. Szeretném, ha ilyen játék azért elfutna rajta rendesen (ha nem is full grafon).
Minőség vagy teljesítmény? – Inkább a minőség a fontosabb.
Kijelző méret? - 14” körülit szeretnék.
Tömeg: A lehetőségekhez képest legyen minél kevesebb, mert sokat hordoznám.
Operációs rendszer nem szükséges.
Tárhely/RAM: min 500GB, RAM-ból min. 4GB azért legyen.
HDMI port mindenféleképpen legyen rajta.
SSD-t vásárolni nem szeretnék. Viszont van itthon egy 120GB-os Kingston SSD-m. Ezt bele tudom tenni laptopba is igaz?
Amit elvárásaim alapján én találtam: bit.ly/1tYz1lX -
1c3t34
csendes tag
-
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, melyik lenne a jobb választás:1. HP Elitebook 850 G7 használtan, garancia nélkül
- 3 éve szoftverfejlesztésre napi szinten használt business laptop.
- intel i7-10610U 1,8Ghz
- 32GB ram
- Intel UHD graphics
- Jó állapotban van, a billentyűzetet kivéve. Az sajnos cserére szorul. 192 ezer forintért juthatnék hozzá + intéznem kellene egy billentyűzetcserét, ami további költség (+ idő). ~230k körülre saccolnám a költséget. Bár rákeresve nem is nagyon találtam magyar billentyűzetet hozzá. Lehet, hogy nincs is?
2. Inkább újonnan vásárolni valamit. Ehhez az igények a következők volnának:
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-3 hónapon belül
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Hasonló a fent említett használt HP árához, szóval mondjuk úgy 200-250k (picivel felette még belefér)
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Internetes böngészés, MS Office programok, ritkán képszerkesztés (photoshop, illustrator) - de utóbbi csak ritkán, így az nem igazán szempont.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szempont.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
matt, IPS, 15,6", minimum fullHD
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Jó volna, ha könnyű lenne, legalább heti 1x - 2x hordozva lenne. Útközbeni használat viszont nem annyira fontos.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem szempont, OS nélkül is tökéletes
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
minimum 512GB SSD - RAM min 8GB, bár lehet a 16GB jövőbemutatóbb lenne
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
egy HDMI legyen rajta - bár gondolom az már mindenen van :)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ez esetben csak újElőre is köszönöm a tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Series X|S
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest