- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sewente
tag
válasz
gago1975 #168974 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat! Sokat segített hogy jobban lássam a lehetőségeket.
Kérdésedre reagálva félprofi modellezésről lenne szó egyelőre.
Teljesen meglepő módon én is pont ezekre a gépekre tudtam szűkíteni a listámat itt a pár nap alatt amíg vártam egy "hozzáértő" válaszáraVolt még egy ACER gép amit én találtam, erről mi a véleményed?
https://www.notebook.hu/acer-predator-triton-300-se-pt314-51s-nh-qbjeu-00g-304855Ez a QHD felbontás, amúgy mennyire több pluszt ad? Mert hogy az összes gép közül csak az egyik típus szerepel ezzel. Programok ompatibilitás szemponjából, teljesítmény oldalról ez nem probléma? Nekem a saját 27'-es monitorom QHD, ott látom a különbséget, de egy 14'-esnél van értelme?
Illetve ha szükségünk lenne webkamerára is, azt csak az ACER ConceptD 3 tudja, ahogy néztem....
-
-
-
Norberto008
tag
válasz
gago1975 #168734 üzenetére
Szia,
A hangszórók tényleg kínai hatásúak? Youtubeon láttam, hogy nem igazán dicsérték a hangszórókat.
Nézegetem én is ezt a Pro-t de sötét színű sehol nincs egyenlőre még, nekem a hang is számítana csak azért kérdezem az milyen hangzású..
Viszont hardverre, küllemre és a billentyűzetkiosztás miatt tetszett meg ez a laptop. -
Dhampir
félisten
-
HanSyolo
csendes tag
válasz
gago1975 #168733 üzenetére
Köszönöm ezeket a körültekintő válaszokat nektek!
Ami eszembe jutott még, hogy mire figyeljek átvételkor, esetleg utána?
Gondolom először is a doboz épségére.. a bontatlanság jelent valamit, vagy egy üzlet pikk pakk újra tud szűzteleníteni egy ilyen dobozt ha arról van szó?
Pixelhiba, ütés-kopás az kvázi világos, észrevehető, de odabent ha esetleg valami simlis csere történt rá lehet jönni? Illetve ha rá is jön az ember kérdés ahhoz, hogy rájöjjön fel kellett nyitnia, (amit ha jól tudok gari előtt hivatalosan "nem lehetne", de javítsatok ki ha tévedek) mennyi helye van az ilyesfajta reklamációnak? ( Mondjuk az ilyen jellegű átvágás elég szélsőséges, de manapság már ki tudja..)Valamint szükség lehet a 32 gb RAMra ez a konfig mellett a jövőben?
Köszi a választ
-
HanSyolo
csendes tag
válasz
gago1975 #168724 üzenetére
Huh! Te aztán vágod a témát!
És mondd csak, ez a kijelző mennyiben más minőség mint egy sima fullHD IPS panel?
Ha grafikus munkákra is be szeretném fogni a későbbiekben jobb választás lehet?
Valamint ezt a ram cserét gondolom az üzletbe kérjem, hogy ne szálljon el a garancia?
Köszi a választ -
Dhampir
félisten
-
-
válasz
gago1975 #168633 üzenetére
Szia!
Különbözik a véleményünk
Az hogy ki és mit gondol rólad az nem egy abszolút igazság. Ha te már láttál olyat ahol nem volt gond az nem biztos hogy mindenhol mindig így is van. Ez olyan mint az öltözet (ott is van különböző szintű tolerancia), a megjelenés része .
De zárjuk le, értsünk egyet abban hogy nem értünk egyet.
-
Hoffer
őstag
válasz
gago1975 #168540 üzenetére
Szia,
Köszi az infókat, a kistesóról mi a vélemény?
Lenovo Legion 5 15IMH05H 15.6" FullHD 120Hz laptop, Intel Core i5-10300H, 8GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1660 Ti 6GB, FreeDOS, Magyar billentyűzet, Fekete -
Kezai
csendes tag
válasz
gago1975 #168526 üzenetére
Szia!
Nagyon köszi a részletes választ. Érdekes és örülök is, mert ahogy menet közben néztem a teszteket, hát igen, a Nitro kapcsán pont ez a minőség probléma merült fel (vidkártya kapcsán említett dolgokig el sem jutottam). Bár egyben érdekes kérdés ez, mert a gép saját monitorát ritkán használom, irodában és otthon is monitoron van, de ettől még én is arra jutottam még a hozzászólásod olvasása előtt, hogy valószínűleg érdemesebb lenne x tízezer forintot a minőségre áldozni.
A kedvenc jelöltem amúgy az általad is említett Lenovo Legion 5 lett, többek között, mert ezt annak idején láttam fizikailag is és akkor is nagyon tetszett és közel 5-6 évig nyúztam Thinkpad t560-at azt hiszem, és bizony a Tpad sosem hagyott cserben (cseppálló billentyűzet <3), ha jól vettem ki a kritikákból a Thinkpades buildet igencsak ráhúzták erre a Legion szériára is.
Most amíg fel fogok tudni menni ezek okán a 480 körüli kategória,
Ryzen 7 5800H + 16 GB + 3060: (480k)
https://radium.hu/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-ar/lenovo-legion-5-15ach6h-42348.htmlvs
Ryzen 5 5600H + 16GB + 3060 (450k)
https://radium.hu/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-ar/lenovo-legion-5-15ach6h.htmlIgazából csak a proci a különbség, ami 30k-t jelent. UGye ez olyan, hogy 430-ról indul az ember, ha mindig kicsit hozzáad, akkor mindig talál jobbat, valahol meg kell húzni a határt, nem igazán tudom megítélni, hogy a két proci közt megéri-e a 30e, de még beleférhet, hisz legalább 5 évre veszem.
Maga build és teljesítmény/ár kapcsán szerinted ez így megfelelő döntés azok tükrében (pl. vidkari voltage), amiket írtál?
Köszi még1x a részletes választ és előre is!
-
zsolti75
senior tag
válasz
gago1975 #168549 üzenetére
NE156QUM-N6C-t kipróbáljuk, papíron jók a színei. A T490-ben NE156QUM-N66 van, az N6C az új panel
B156ZAN03.2 az egyik kedvenc panelem, valamit félreértettél.
B156ZAN04.1 = AUO41EB-vel, ha az edid-ből olvasod ki aidával pl. akkor az utóbbit olvashatod, cimkéről viszont ez előbbit.
Igen kár volt, jövőre szerelik Dell-ekbe, majd olvasunk róla -
zsolti75
senior tag
válasz
gago1975 #168543 üzenetére
A 7540 B156ZAN04.1-et használ.
Jó panel, de van bleeding rendesen, illetve van egy furcsa tulajdonsága, hogy csak szeből jó néznine nevess, tényleg. illetve a 500nit csak HDR-nél érvényes, a nélkül inkább csak 400 körülire saccolom.
A B156ZAN03.1 03.2 és 02.1 az én szememnek kedvesebb.
A MNF601EA1-1 van most nekem, tényleg jó, de néha visszasírom az ATNA56WR08-0 -at. Sajnálom, hogy EF60UBA63.A -ból nem vásároltam, mikor felajánlották, hogy küldenek, de akkor épp tele voltam.
Egy NE156QUM-N6C lesz nemsokára ha ideér. -
zsolti75
senior tag
válasz
gago1975 #168539 üzenetére
A Fury 15 G7-hez szólnék hozzá, mert volt ilyenem.
A gép nagy része műanyag, alu merevítésekkel, előnye hogy könnyű. A masszivitással nncs gond.
A hűtés a tesztelőkkel ellentétben nem VC, hanem sima hőcsöves.
Nekem 10885, rtx3000 dreamcolor verzió volt, lehet hogy az rtx5000-es mellé VC-t tesznek, lehet hogy nem. A hűtés egyébként kisebb mint a 7540-é és gyengébb is annál (pont egyszerre volt ez a két gépem). Az uhd kijelző jó, de elmarad a P53 P15 és a 7540 uhd paneljétől. -
Moonwolf
senior tag
válasz
gago1975 #168519 üzenetére
Köszi a választ mind kettőtöknek!
Egyébként a Lenovo Legion notinál úgy kellene ezt értelmezni hogy van benne két slot, az egyikbe megy max egy 500 gigás a másikba pedig egy 1 terrás és maximum másfél terra tárhely lehet?
Storage: 256GB SSD M.2 2280 PCIe 3.0x4 NVMe + Empty M.2 2280 PCIe 3.0x4 SSD Slot Storage Support: Dual SSD mode: up to two drives, 2x M.2 SSD • M.2 2242 SSD up to 512GB • M.2 2280 SSD up to 1TB -
fabri07
aktív tag
válasz
gago1975 #168480 üzenetére
Hello, segítségeteket szeretném kérni, mert szükségem lenne egy jó notebookra.
Minél hamarabb
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
270-300k, ha nagyon muszáj kicsit több.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Programozás, unity engine-t is használnám, kisebb játékok talán(de ez nem fontos).
Tanulási célokra kellene, esetleg néha photoshop is volna. (
4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Az mindegy milyen részletes, ha használnám.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" vagy az alatt, full hd elég, többi ami van.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti rendszerességel hordozva lenne.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
DOS-sal is jó többit megoldom.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Amilyen kijön ennyiből.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Billentyűzetvilágítás, de szerintem már lassan mindbe van.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is szóba jöhet, sőt jobb is mert ennyiért jobb gépek vehetőek.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Ispy
nagyúr
válasz
gago1975 #168406 üzenetére
Persze panelben lehet jobb, de a dellhez kapsz 3 év helyszini garanciát. Ilyen keret mellett mindig van valahol kompromisszum. De laptopot mindig az igényekhez veszünk, márpedig ha nem a játék a cél nem látom értelmét egy gémer gépnek. Videóvágás nem volt cél. Igaz valóban nem láttam a vostro képét élőben, de nem gondolom, hogy irodai munkára ne lenne alkalmas, bár igaz a gyártók mindig képesek alulmúlni magukat.
Az sem tiszta számomra, hogyha mindenki szemetet gyárt ebben az ársávban, ami tk. a 150-200k-s gépeknek felel meg, akkor a lenovo, aki évekig csak szemetet gyártott szar supporttal, alkatrészhiánnyal, az most hirtelen hogyan rakott le az asztalra egy bestbuy gépet ennyiérr? Lehet túl öreg vagyok már, hogy higyjek a csodákban.
-
k-dani
csendes tag
válasz
gago1975 #168396 üzenetére
Valami ilyen gép lenne az álmom, de én a legolcsóbbat keresem. Például a MS Surface Go kijelzője notebookcheck.net szerint 94% sRGB, a DeltaE pedig 1,4. Igen, fényes érintőképernyős, i5, integrált VGA, de az alzánál most 221 ezer Ft. Úgy érzem, ilyesmi kompromisszumokat képes lennék vállalni. Van ennél olcsóbb jó kijelző, akár ha több kompromisszummal is jár?
-
válasz
gago1975 #168229 üzenetére
Erre vissza akartam térni gyakorlati tapasztalattal. Korábbi M6600-nál ugye simán jött a szervízes.
Most a 7740-el is volt gond (egy zaj, remélem venti, ha nem még jönnek). Teljes hűtést cseréltek 2 nappal hívás után. Se híváskor sem helyben nem volt mutasd a számlát izmozás (nem magyar de EU-s gép, én nem foglalkoztam semmi honosítssal). Plusz ugye én precsionban már egy ideje utazok, tudtam szerelő nevet is, és lehet hogy szerencsém volt, de az én tapasztalatom szerencsére akkor változatlan (ha így marad következő is precision lesz). Prosupport van rajta még pár évig.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
gago1975 #168325 üzenetére
Bocs hogy belevau, de létezik már FHD oled.
Azt hogy milyen gépekbe tervezik szerelni, lövésem sincs.
Jó pár hónappal ez előtt jött a szokásos hírlevél kínaiaktól, fel is ajánlották, hogy küldenek termékmintát €100-ért, de nem érdekelt.
Emlékeim szerint EDO gyártmány volt, ami a legnagyobb oled gyártó jelenleg. -
-
válasz
gago1975 #168317 üzenetére
A spectre 13 FHD IPS vagy UHD OLED volt. Az FHD nem volt OLED.
A 13-as és 14-es ház és a méretük teljesen más, nem kezdek megint fényképezni, pedig mindkét típusból van itt raktáron több darab. A netes képeken is látszik, nem tudom miért mondod, hogy ugyanaz a házuk. A 14-es sokkal kockább a 3:2-es kijelzőjével, a 13-aw pedig egy nagyon vékony/kinyitva alacsony kis gép a 16:9-es kijelzőjével. Sokkal alacsonyabb, mint az előző 13-as volt.
Mindenesetre le fogom csekkolni mit árulnak OLED-nek, mert a 4000.- forintos árkülönbség enyhén szólva is vicc és nehezen hihető.
-
válasz
gago1975 #168302 üzenetére
Hmmm ez érdekes, mármint az OLED fullhd kijelző, alig drágábban. Eddig minden oledes hp noti 4k-s volt, a fullhd-sok csak ips-esek. Ez a két modell remélem nem elírás.
Persze ezek csak egy-egy ember véleményei, (spectre 13-ast összehasonlítani gamer laptoppal, pffff mekkora hülyeség), de látszik, hogy külföldi review-ek szerint is a FHD spectre-k ips panelesek, a 4k-s gépek oledesek. Ahogy eddig én is tudtam.
-
HeineD
csendes tag
válasz
gago1975 #168291 üzenetére
Egyelőre a vívódás van.
Erről vmi vélemény?
(teszem hozzá h már van egy ilyen, amivel tökéletesen meg vannak elégedve)
Nem várunk csodát... Engem - mint hozzá nem értőt - elsősorban a nemzetközi billentyűzet aggaszt. Arra (is) tudnátok vmit mondani h egy ékezetes betűt h lehet előcsalogatni (vmit rá kell telepíteni vagy csak több gomb lenyomásával menne)? Vagy kössek hozzá egy klavit?
Mfképpen új gépben gondolkodunk.
Köszi a türelmet :-) -
Süvi
őstag
válasz
gago1975 #168291 üzenetére
Még egy utolsó kérdés és elengedem a témát utána
A Dell XPS 9310 2in1 készülékek összeszerelése, anyaghasználata, tartóssága hogyan viszonyul az előző kettőhöz, érdemes-e inkább azt választani?Köszönöm
-
Moonwolf
senior tag
válasz
gago1975 #168176 üzenetére
Majd 10% ot emelkedett az ára...
Lenovo Legion 15ARH05H 82B1009MHV -
andzsinn73
újonc
válasz
gago1975 #168229 üzenetére
Mindent összevetve (off-: jogászként is irtózom az összes fogyasztóvédelmi xarságtól, katasztrófa, ami ezen a téren is megy ebben az országban) szerintem maradunk az új gépnél. Mármint az első Asusnál. https://www.digiprime.hu/laptop/asus-laptop/asus-zenbook-14-um425-ar/asus-zenbook-14-um425ua-numberpad-68763-elado
Talán ezzel nem lövünk nagyon mellé. Igazából a nagyobbik gyermek építészmérnök lesz, aztán biztos lesznek olyan tervezőszoftverek, amiknek kell némi kraft, és ez talán kiszolgálja 5 évig az egyetemen, legalábbis reméljükMajd vigyázz rá, hogy ne dobálja, mert nem lesz másik
-
alpihun
senior tag
válasz
gago1975 #168268 üzenetére
Szia.
Omenből csak az újabbra gondoltam, a régi Omen annyira csúnya, hogy ha jó lenne sem kellene (egyetlen ilyen laptop, más esztétikai igényem nincs).
A Victust sem kell tárgyalni, felírtam az első listára, mert nem ismertem, de ahogy látom még kakább.S így hogy az Omen és a Strix is rosszul hűtött (ami meglep), csak Zephyrusok meg Lenovok (Legion és esetleg Thinkbook?) maradnak asszem. Meg vannak valami Gigabyte gépek de nagyon hülyén vannak elnevezve, mert soha nem azt kapom amire rákeresek
Mély hála az eddigiekért is, s a folytatás pedig nekem elér, követem a topikot addig.
-
válasz
gago1975 #168268 üzenetére
NO OFFENSE, viszont szeretném ha nem lennének itt a fórumon olyanok leírva ami egyszerűen nem igaz.
A kifutó széria az Omen 15-dh sorozat, a most futó új pedig az Omen 15-ek/en Intel/AMD platformon. (a digiprime soha nem írja ki a típusszámot, csak ködösít azzal, hogy omen 15-nek írja azokat a gépeket, amiket minden más kereskedő rendesen, pontos típusjelöléssel és/vagy PN számmal hirdet. pl: HP OMEN 15-en0607nz).
A dh, azaz a régebbi széria tényleg masszívabb mint az új, nekem speciel jobban is tetszik. Az új, ek/en gépeken nincs numerikus billentyűzet, ami van akinek hátrány, van akit nem érdekel. A dh-n van numbill, és a minősége is jobb valóban, mint az ek/en-nek.
DE. Behoztam egy dh-t és egy ek-t a raktárból, csak hogy legyenek képek is az állításaim alátámasztására.
A dh-n a backpanel (kijelző hátulja), a palmrest alumínium, a bottomcase (a gép alja) nagyon masszív, erős és vastag műanyag fémbevonattal, könnyű szerelni is, mert nem törik, nem pattan. Nem olcsó hatású műanyag, ez egyszerűen nem igaz. A gép súlyán is érezni, hogy van benne anyag rendesen. Kb. 10 perce hoztam be, és a burkolat még mindig hűvös, a bottomcase is, tehát nem egy olcsó gagyi műanyag, ami pikk-pakk felveszi a helyiség hőmérsékletét, vagy a kezedét, ha megfogod.
Az ek már súlyban is könnyebb, és több a műanyag, valóban vékonyabb a kijelző keret és az anyaga, és jobban nyeklik, mint a dh. Nekem spec. 15"-ban a dh a kedvenc omenem, de 17-est használunk a fiaimmal, 3 db-ot, mert a méret a lényeg, és a rendes teljesítmény
(nem max-q-s vga-kkal). Na de vissza a 15"-os ek-ra. A kijelző nem túl merev, ez valóban hátránya. A palmrest, (a billentyűzet, touchpad és a hangszórók burkolata) szálcsiszolt alumínium, remélem a képeken majd látszik, próbáltam úgy fényképezni, hogy a vaku megmutassa.
Omen 15-dh, kifutó széria képei:
Omen 15-ek/en, most futó aktuális széria képei:
Nem akarom széttrollkodni a topicot, nem is szoktam ennyi képet és ilyen hosszú HSZ-t írni, ezt most amiatt írtam, amit említettem az elején is, a tények bemutatása miatt.
-
válasz
gago1975 #168262 üzenetére
Nem tudom, én ennyire nem mélyedtem bele a kijelzők világába, csak azt tudom mondani amit a saját szememmel is látok
Gyönyörű kép, IPS közelébe sem ér. Elég sok OLED-es gép átment már a kezeim között, mindenki el van tőlük ájulva, aki ilyet vett.
A HP spec szerint egyébként 100% DCI-P3-at tud:
Ha jól emlékszem itt nem grafikus munkára kerestek gépet, tehát annyira nem lehet probléma ha nem tökéletese a kalibrálás. Inkább hétköznapi felhasználásban, munkában lenne használva, ahol ez kevésbé számít.
Egyébként utólag nem lehet kalibrálni? Mintha lenne valami progi erre az oledes gépeken, de ebben most nem vagyok 100%-ig biztos, meg kellene néznem.
-
KazaiLecso
tag
válasz
gago1975 #168065 üzenetére
Szia, ezt a gépet vettem meg a Mysoftnál, LENOVO LEGION 5 15ARH05 82B5002MHV_16GB_S [link]
Volna pár kérdésem, hátha tudsz válaszolni nekem.
Win 10-et ha újra akarom rakni, hol találom a licenc kulcsot? Csak win10 emblémás matrica van a gépen. Sehova nincs írva kód.
Ugye 16 gb, raktak bele plusz 8gb, egy kingston 8gb 3200mhz ddr4 ram kvr32s22s8/8 [link] , és ami benne volt egy sk hynix 8gb DDR4 3200MHz 1Rx8 PC4-3200AA-SA2-11. Ahogy láttam a kingstonban is sk hynix egység van. Mennyire baj, hogy különböző? MHz, cl ugyan az, felismeri a gép. Köszi. -
smiti
veterán
válasz
gago1975 #168219 üzenetére
Azt mondják, a puding próbája az evés.
Annyival javítanám ki a szinte tökéletes elemzésedet amit a #168209 postodban írtál, hogy sajnos a RAM az nem 8GB forrasztott, hanem 4GB alaplapon illetve egy db 4GB-os 2666 MHz-es a foglalatban. Illetve plusz HDD vagy SSD beépítéséhez mellékelik a beépítő keretet és a kábelt hozzá.
[kép] [kép] [kép]Jelenleg egy pár órás nyúzáson vagyunk túl, de eddig a tapipad nyikorgása nem jelentkezett.
-
andzsinn73
újonc
válasz
gago1975 #168226 üzenetére
Koszi
ilyeneket találtam , 2024ig gyári garancia Dell-latitude-5420, 5510, 7410, vagy Precision3540. Ez mind 320ba kerül . Dell és Asus hívő vagyok
minden mással eddig csak szívás volt (ill vsn egy 10 éves Toshiba laptopom, az elég mostoha körülmények között meg mindig bírja a strapát
de úgy látom Toshibat vagy nem hoznak be vagy leálltak a gyártással . )
-
Moonwolf
senior tag
válasz
gago1975 #168190 üzenetére
Van olyan amibe lehet rakni sata meghajtót?
A használhatóság szempontjának, nem a divat kérdésének kellene lenni. Viszont eljutottam oda hogy legyen jó a hűtés ha már van egy erősebb hardver, meg a kijelző is legyen alkalmas fotót szerkeszteni.
Ez plusz 100 ezret jelent az alaphoz képest. Viszont ha csak két terrás hdd-t lehet beleszerelni az sem lenne rossz, azért nem kevés árkülönbözet van a kettő között. Az már nem 100 al dobná meg a 300 as keretet hanem mindjárt 200-al, a 2 terrás m2 ssd miatt. Viszont úgy az már sok.
A külső meghajtó meg back upolásra jó. Mondjuk az már egy kompromisszum hogy egy külső meghajtót hordozol magaddal. Na de kettőt? Az már abszurd. Ezért lenne jó hogyha alapból lehetne bele rakni az m2 ssd mellé egy hdd-t, plusz egy külső a back upnak. -
JohnYBoVs
csendes tag
válasz
gago1975 #168191 üzenetére
celeron nem tolti be a chrome 1db tabjat? vagy nem lehet egy emailt elkuldeni? Xiaomit hasznalok redmi 4x ota, minden evben valtok, meggyozott.
nem hiszem hogy egy belepo notebook ne tudna megbirkozni egy full alap felhasznalassal. es inkabb akkor ips full hd, mintsem nezhetetlen moslek 5eves uzleti, innen indult a kerdesem. ertem en hogy massziv a zsaner, meg szepen klattyan a billentyu, csak hat.... -
Moonwolf
senior tag
válasz
gago1975 #168176 üzenetére
Ebbe a modellbe lehet sata-s meghajtót is beszerelni?
"Lenovo Legion 15ARH05H 82B1009MHV Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB RAM 512SSD, fekete 410K"
-
deakandras
csendes tag
válasz
gago1975 #168117 üzenetére
Ahogy már írtam, gyengébb hardverigényű játékok alkalmanként (pl. Sims 4, Age of empires 2 Definitive Edition). Nem várok csodát. Mediumon simán vinnie kell, szerintem highon is. Főleg, hogy ezek a játékok 15 fps-en is élvzhetők számunkra.
Komolyabb dolgokra ott az asztali gép.
-
deakandras
csendes tag
válasz
gago1975 #168114 üzenetére
Igazad van. Inkább a forrasztott és plus slot sincs kombó a szomorú. Sajnos ilyen árban a 8 giga ram van csak. Hacsak nem tud valaki itt hasonló gépet bővíthető rammal, akkor maradok ennél. A prociról mit gondolsz, kell ilyen felhasználásra i5? Most nézem, hogy azt a plusz pénzt költhetném nagyobb SSD-re, ami nem árt ha rárak az ember pár játékot.
-
deakandras
csendes tag
válasz
gago1975 #168111 üzenetére
Na ennek nagyon örülök, hogy említetted, hogy forrasztott a RAM. Kicsit el is vette a kedvem.
Igazából itthonra kell családi all-around gépnek asztali PC mellé. Az irányelv a választásnál az időtállóság. Ezért is tetszett a masszívabb fém váz de mégis elegáns kinézet (elsősorban feleségem használná, ThinkPad nem tetszik neki). Felhasználási terület böngészés, videostreaming, office programok, gyengébb hardverigényű játékok alkalmanként (pl. Sims 4, Age of empires 2 Definitive Edition). Alapvetően erre egy erősebb i3 is jó, persze kicsi felárért kacsingattam az i5 felé is. Ár másodlagos szempont de nagyjából ez a 250 körüli néz ki a célnak megfelelőnek.
-
iceQ!
addikt
válasz
gago1975 #168081 üzenetére
Köszi. Itt a másik HP Omen:
Ez már "csak" 3060-as kártyával van szerelve. Játékra és melóra lenne egyébként, illetve csak HP gépek jöhetnek szóba.
Cyberpunk nálam is futna az új gépen, mivel a jelenlegi konfigom nem bírja el.
macikos
Leginkább monitoron fogok dolgozni. Egér, bill van külső az ismét nem fontos. A ram pedig bővíthető 32GB-is. Utólag egy 2x16GB kerülne majd bele (valmikor...) -
-
khalox
őstag
válasz
gago1975 #168065 üzenetére
Semmiképpen sem szemetelés. Ezt sokkal értelmesebbnek tartom, mint azt, hogy vásárolj HP / Dell / akármit / írd ide amelyiket szeretnéd márkát, mert-az-jó-lesz.
Nem is értem a nyekergést ez miatt. Ritkán szoktam beszólni ezért, no offense, de a gamer notebook-os topic 1000x szakmaibb már egy ideje, mint ez itt.
És nem, ez nem hinném, hogy offtopic lenne. -
nagysz
tag
válasz
gago1975 #168018 üzenetére
Saját tapasztalattal kiegészíteném a dolgot:
Ez egy bazi nagy raktár, tele laptoppal. Mennyiségi értékesítést végeznek, tegnapelőtt 3 nagyon kedves, udvarias kiscsaj volt a pult másik oldalán. Mély szakmai interjút azért nem velük kell készíteni, a gépekről alap ismeretük van
Ugye egy ASUS Zephyrust vettem tőlük "darabra". Felhívtam előtte az ASUS-t, hogyan megy a szerviz/garancia ebben az esetben. Nos, a boltban csak megvesszük a gépet, onnantól az Asus központi szerviz intéz mindent. Futár jön a gépért, hozza-viszi. Ezért a bolt innentől nem számít.
Beépített cuccok: az Asus nem törődik vele már annyira, mint régen. Nyugodtan lehet otthon memóriát/SSD-t upgrade-elni, nem fognak érte szólni csak abban az esetben, ha a hibát ez okozza. Ennyi. -
doser0717
aktív tag
válasz
gago1975 #168005 üzenetére
Köszi a választ.
És ez az Acer Swift 3/5 széria jobb mint egy LENOVO ThinkPad E14 Gen2 vagy egy Dell Latitude 5420? Akár minőség akár garancia tekintetében.
A nagyon vékony és könnyű kialakítás nem megy a hatásos hűtés rovására?
Garanciáról tudni, hogy nemzetközi e, vagy a magyart csak Magyarországon gariztatják 3 évig egy (mondjuk) németet meg csak Németországban? -
-
-szabi-
addikt
válasz
gago1975 #167980 üzenetére
Alternatívaképp ebben az árban Lenovo IdeaPad 3 82H8008YHV és Dell Vostro 3500-I3A841LE laptopokat találtam, azokban Core i3 1115G4 proci van, de nincs OS.
Mivel diáknak lesz OS sem létkérdés mert jár nekik valami kedvezmény mehet úgy is.
Nekem SSD:256GB + 1TB HDD vagy 512GB SSD kivitel egyaránt megfelel.Az számomra nem derül ki, hogy linkelt laptopokat ők bővítették vagy gyári megoldás.
-
Darkkoi
tag
válasz
gago1975 #167972 üzenetére
Ohh ez nem hangzik jól
Akkor felejtős
Kár régi piros fekete lenovo y700 még mai napig stabilan megy igaz azon zsanért kellett cserélni mert nem bírta kutya kiképzést de az leszámitva semmi baj nem volt.
Ha az ki esik akkor hasonló ár érték arányban kik jöhetnek szóba ? Játék nem szempont egyáltalán. Csak szeretném a legtöbbet kihozni ebből a keretből amit lehet.
-
Scaletta
tag
válasz
gago1975 #167965 üzenetére
Gondolom a billentyűzet honosítás valamennyit dob a költségeken (tudom, közel sem ennyit), plusz kereslet-kínálat, felteszem itthon elfogy ennyiért is, mert ez a jelenség nem csak az Acernél van jelen, hanem elég sok műszaki cikk jelentősen drágább nálunk, mint külföldön.
-
Scaletta
tag
válasz
gago1975 #167950 üzenetére
Nem kötözködésből, (bár lehet hogy a szatyrod tele van velem
), de ha gari témával érvelsz az eMag ellen, akkor ne az edigital+Lenovo kombó legyen a mérvadó, 2 legandásan hányadék cég gari ügyintézésben. (plusz info: eMag group az Edigital is, bár legalább az Edigital magyar székhelyű tudtommal)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Fotók, videók mobillal
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest