- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #78330 üzenetére
Tükörkijelző, minden integrált, 2 USB-vel agyon vagyok lőve.
alfa156: E7240 IPS-el csak FHD-val van és csak touch. Kilőve. Most is ilyen touch vacak van, már tegnap este nézegettem le lehetne-e beretválni ezt a marhaságot. Plusz ekkora méretre muszáj méretezni, onnantól én szívok.
E7440-ről pont olyan dolgokat olvasok, mint a mostani vagy akár a picivel régebbi TP-k esetében. Mikor a minőség ott indul, hogy 2.5 hónapomba kerül nem hibás, ghost-os, agyon BB-zett kijelzőt szerezni egy még eléggé magát tartó X220-ba, érdemes elgondolkodni azon amit az egyik Delles supportos mindentudás egyeteme is írt nekem anno, hogy ez az iparág már nem olyan. Valszeg soha nem is lesz.
Lehet az E7440 is azért volt jó, mert nulla forintban volt. Mikor sajátra veszek valamit úgyis szénnébontom és kielemzem, olyankor szoktak jönni a zuhanyzások
-
-
gabor_h91
csendes tag
válasz
szabyka95 #74866 üzenetére
Értem hát 400 ezerért már rendeltem is volna már kiválasztottam mindent szépen átlépek a fizetéshez és látom hogy nincs Hungary :/
De 600 ... Asszem akkor nem lesz laptop ... én ilyen szutyok Asus/ Acer és társaiért nem adok pénz ...
És persze köszönöm a gyors felvilágosítást -
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
szabyka95 #72545 üzenetére
Hát nemtom, persze minden + gari jó dolog, de semmi sem garantálja, hogy a pixelgari ideje alatt jön elő. Volt már olyan gép, aminek 2 éves korában jött elő.
(#72546) Gerisz : ezek egy generációval régebbi gépek, valami beragadt készlet lehet. Így hirtelen amit programozásra meg mernék venni az ipon kínálatából, az ez. Én programoztam már kb. mindenen, amin gombok vannak, szóval nem csak kitalálom ezeket. Amiket te néztél, az a belépő üzleti kategória a titkárnőnek meg a könyvelőnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #72522 üzenetére
Pedig sz@rt fog venni. Nekem is muszáj volt, mert csak az új csak a kicsi. Lám, most, hogy akkora bukó van belőle, hogy anyám majdnem fél havi fizuja kiesett csak úgy a semmibe máris jó lenne a használt.
holapito: Neked pedig boldog kőkemény szakmai hsz.eket.
runner 125: Szegény gép pedig szerettem. És akkor jön az a rész: mit vegyen az ember ha normális géept akar és mondjuk Mac kilőve? Kb semmit.
szabonagyur: Persze, hogy nem tudom, csak próbálom beverni a jónépbe, hogy ez egy qrva luxuscikk! Tehát az, hogy nekünk van annyi pénzünk ami szerintünk sok, és mondjuk éppen a jófej gyártó ad ennyiért akármit, akkor nem az a megoldás, hogy megvesszük, hanem, hogy felfogjuk nekünk nem jár ez az akármi. Ez lehet kocsi, menő bringa, nagy gép, 80k-s füles stb stb.
Én használtam, sőt vettem is (tehát rendelkezem) full fapad belépős procis géppel. És nem, a core2 innen 3 fényév. Előre. Mert 2 tabbal netezni sem lehet, kattintasz és kitéped a falból a komplett vezetékrendszert mire betölt valami, nem tudod mi miért nem megy. Ezért annyira megkímélt tesóm Acere. Mert alkalmatlan arra, amire elviekben kitalálták.
A használt gépnél valóban nem állok ott. Akkor sem amikor 3 hónapig ül a Telemaxban a gép, mert behalt. Előbbinél jön a telefon, kap 10k-ért bele bármit, utóbbi esetben pedig sem én sem senki az ismerettségi körömben nem tud segíteni, mert akkora trágya az egész.
És akkor itt jön, hogy mi a jobb. Garis használhatatlan gép, vagy használható de esetleg nem garis. Mélyvíz ez is.albinolynx: Én is voltam első tulajos noti tulaj. Egyben utolsó is. Én láttam meghalni a piacon nagyjából az összes kortársát az enyémnek és azt az ideget, mikor tudod, hogy hát igen, lehet másnapra laphalál lesz és ha BGA-zod ha nem, lapcsere. És nincs jó lap, mert arról tudnék. Ezt nyilván letojja az emberek 99%-a mert ők nem tudják, hogy egyik percről a másikra egy konzumert úgy le lehet nullázni önhibán kívül is, hogy 25k-t kap érte, kímélte ő bárhogyan is, mert alkatrész az nuku. Míg egy rendes üzletihez lesz.
-
istvan92l
csendes tag
válasz
szabyka95 #72456 üzenetére
Jó azt gondoltam, de ha tesztet kérek akkor nem kell mellé garancia ugye?
Akkor elvileg egy pixelhiba mentes gépet kapok... vagy rosszabb helyeken elküldik mellé a papírt hogy ez bizony pixelhibás miért nem vettél garanciát? xD (Ezt természetesen viccnek szántam...de a mai világba...kitudja...)
-
Footballer
tag
válasz
szabyka95 #72347 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes segítséget!
Akkor a Lenovot elfelejtem.
Az Asus zsanérja masszív?
A SSD-t egyből belerakják, ezzel kapcsolatban volna még egy kérdésem.
Egy 2,5" Kingston SATA3 SDNow V300 240GB - SV300S37A/240G típusú SSD-t raknának bele, aminek az írási és olvasási sebessége egyaránt 450 MB/s.
Gondolom már ez is minőségbeli különbséget fog jelenteni, legalábbis remélem. A kérdés az, hogy elégedjek meg ezzel, vagy vegyek máshol egy 500 MB/s fölötti SSD-t? -
Footballer
tag
válasz
szabyka95 #72342 üzenetére
Scallingalni?
Az nem tudom mit jelent.Azt majd megcsinálják nekem az üzletben? Én is az Asus felé hajlok, de "szegény" annyira nem tetszik
Tudom, hogy nem az a legfontosabb, de akkor is. Mondjuk majd megszokom. :S
Szóval ennyivel jobb a kijelzője, annak ellenére, hogy "csak" FullHD? Nem gondoltam volna. Na és a teljesítményével meg voltál elégedve? Milyen a hűtése? Olyan nagyon nem pörgetném meg, általános használat mellett nem forrósodik?
Köszi a linkeket, de sajnos nem tudok jól angolul, úgyhogy csak a főbb dolgokat értem.
Ja és a digiprime-nél venném a laptopot. Róluk negatív tapasztalat van esetleg? -
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #72317 üzenetére
Sztori van végtelen, soha el nem férne itt.
17 vs 15 szerintem nem gond, a zseb amibe a gép van lesz nagyobb de felül úgyis van pántlika és le lehet tépőzárazni, oldalra meg hadd mozogjon. 15"-os táskám van ebbe belemegy a 17" is pont, szóval ez sem gond. Bár felül ugye a védelem így megszűnik, de ebből még gond nem volt, 3 gépet is simán elbírtam, pedig ovlt benne szerintem G asus meg 2 Y510p.
-
Khelben
nagyúr
válasz
szabyka95 #72167 üzenetére
Ha külső monitorra kötöd, akkor én egy jól hordozható 13,3-14-es gépet vennék, HD4000-et tartalmazó cpu-val. Pl. ha a HP 430 G1-ből találnál olyat, ami oprendszer nélkül van, akkor az beférne 200k alá. Itt van oprendszerrel 225-ért. De megkérdezheted alfa156-ot, hogy szállítanak-e külföldre, szerintem megoldható. Mert náluk jóval jobb gépeket kapnál 200-ért.
Van még a Dell Vostro sorozat, ami a konzumer-üzleti határon van, 200ért megkapod vga-val együtt, de jóval gyengébb procival. De az is elég lehet, ha pl nem virtuális gépeken programozol vagy még csak most tanulsz programozni. 210-ért van már i5-tel is, igaz ez is U-s.. És aztán ott vannak a Latitude-ok, amik már tényleg üzleti gépek és kifejezetten munkára valók, 203-tól. -
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #71674 üzenetére
Akkor nincs gond. Szerezzenek belőle 1-et. Ha sikerült szóljanak az Asusnak, hogy csodát találtak.
Tanulság: ügyfélnek olyan dolgokat mondunk csak amire adjuk a szavunkat. És akkor nem írja le senki esetleg, hogy ez egy gagyi bolt és egy rém hulladék félretájékoztató szerviz ahova max üres sörösdobozt vinnék. Érdekelne az is bárki akár 1 rohadt percet is szánt volna rá, hogy megnézzen 1 gépet vagy kikeresse neten a csodaboltban. Nekem ennyi idő alatt sikerült.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #71671 üzenetére
N750 meg N550 feldagasztva, a-Si TFT-LCD panellel
[moderálva]
Nem mellesleg az N550 is ugyanez az elgondolás pixel oldalról, csak AH-IPS nem TN.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #71333 üzenetére
Széles a látóköröm és munkaköröm, tudok és látok ezt azt szervizben is meg mindenhol máshol is
N50 emlékeim szerint marha régi gép, szerintem nem ezt akartad írni, N750 meg N550 feldagasztva, a-Si TFT-LCD panellel ha minden igaz, ergo szódával elmegy, TN-től fentebb vagyunk továbbra is hál' Isten. Hogy hosszabb távon ezek a gépek mit bírnak nem tudom. N550-ről tudjuk, hogy klasszik Asus tehát csavarokat hagyjuk békén, az a tuti ezen felül tippelgetni tudok. Reméljük X és K után ezek nem hullanak majd darabokra 2-3 év elteltével.
-
Tatinho
tag
válasz
szabyka95 #71291 üzenetére
Csak az a baj hogy gt840m mellé külföldi tesztekben mindenhol 8gb-t memóriát javasolnak (alapból ez is növeli az árat ), emellé szintén nem túl jó hír hogy mivel újabb szériákba tesznek ilyen vga vezérlőt ezekben a notikban U-s proci van amit itt mindenki fikázz, ráadásul ilyen árszegmensben ( 160k ) csak acer van de még jóval felfelé is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabyka95 #70491 üzenetére
Köszi szabyka95, Khelben!
Ez a szemfájás nem tudjátok mi a fenétől lehet? Nem szeretnék még egyszer belefutni.
HP ProBook 6570b tesztjének, 4. hozzászólásában olvastam, hogy "PWM free, flicker free laptop". Lehet, hogy ilyet kellene keresni? Persze nem biztos, hogy ez a gond, mert szerintem a Toshiba laptopom sem PWM mentes és az EIZO S2433 monitorom sincs benne a listában.
Sok monitorral dolgoztam már, de csak ezzel a HP-vel volt gondom, remélhetőleg egyedi probléma. -
Khelben
nagyúr
válasz
szabyka95 #70256 üzenetére
Nem kell (ha i7-re gondolsz). Én nem kezdő programozó vagyok és bőven elég a 2 magos. Persze ez attól is függ, hogy mit programozol, de tanulni biztosan elég lesz egy kétmagos.
(#70257) premete : mégegyszer mondom: a Dell így javít, oké, szuper. Más szervizek meg kérik a magyar garjegyet, anélkül elhajtanak. És ez is oké, mert így törvényes. A Dell is megtehetné ezt, de valamiért, üzletpolitikából nem teszi, ennyi. Ezért is ajánljuk a Dell gépeket, a jó garanciális szolgáltatás miatt. (Amúgy miért kell honosítani a Dell garanciáját, ha minden utcáról beeső gépet szó nélkül javítanak?)
-
szabyka95
őstag
válasz
szabyka95 #69570 üzenetére
elfejeltettem h : egyetemre kell, nem tudom mi a magyar megfeleloje de tukorforditasban : Automatizalas es szamitogepek
nos, kell a teljesitmeny es a Full HD kijelzo, sokaig hasznalni szeretnem a laptopot
eddig gamer gepet kerestem, y50 kilove a tul magas homerseklet s a gyenge kijelzo miatt -
runner 125
nagyúr
válasz
szabyka95 #69266 üzenetére
Consumer - kommersz: fogyasztói, tömegben gyártott, rendszerint gyengébb minőségű termék.
A laptopok jó része ezt a kategóriát képviseli. Vonzó a csekély ár, teljesítmény arányuk. Cserébe viszont teljes egészében kb. újrahasznosított műanyagból készülnek, s az élettartamuk is jócskán elmarad az üzleti modellkhez képest.
Persze consumeren belül is vannak különböző kategóriák. A low end minőségbe általában a 100k alatti modellek esnek bele (C Toshiba, G HP, korai X Asus-ok, stb.), a középkategóriás consumer laptop-ok, ahol már megjelenik némi fém, vagy érezhetően masszívabb, jobb minőségű a műanyag. Pl. Lenovo G, B series, K Asus, 5xxx Inspiron Dell. A prémium consumer gépek pedig már egy abszolút meggyőző anyaghasználatot jelentenek, már e tekintetben üzleti minőséget nyújtanak. Ilyen pl. az N Asus, Inspiron 7xxx és ide tartozik az Apple is.A business gépeket ugyanúgy 3 kategóriába lehet sorolni. Belépő, kisvállalati, nagyvállalati.
Általánosságban elmondhatóak, h az ilyen laptopokat munkára tervezik. Akár napi 24 órás használt mellett is sok sok évet vernek élettartamban a kommersz társaikra.
Elve ott kezdődik, h az ilyen gépek jó része magnézium ötvözetű vázra épül. A gyártás során sokkal komolyabb teszteken mennek át, egy egy félreültett alkatrész már nem fér bele a szórásba. Hűtésük átgondoltabb, stabilabb, jobb.
Nem véletlen az, h míg egy consumer gépben pl. egy i3 - iHD4000 párost meg tudsz venni br. 120-ért, addig ugyanaz business-ben 190-200. Hiszen mind az anyagminősége, zsanérszerkezete, élettartama, kijelzője, billentyűzete sokkal jobb az utóbbinak. Amivel még többet nyújtanak, az a bővíthetőség, és a portok. Nagy részük rendelkezik WWAN / mSata / NGFF bővítési lehetőséggel, illetve olyan speciális portokkal, mint pl a EC (ami manapság már sajnos kikopóban) és a displayort.
Nem utolsó szempont a garancia sem. Rendszerint minden business kategóriás gépet alapból 3 év garanciával kínálnak (egyes Dell-eket annó meg lehetett vásárolni 4-5 évvel is, sőt, PC fronton most sem ritka az alap 5 éves gar náluk). A Dell ezen modelljeire már kezdetek óta NBD (helyszíni garanciát biztosít), ez annyit jelent, h ha bármilyen hardveres gondja van a gépnek, bejelentést követően kimennek a helyszínre alkatrésszel együtt és ott hárítják el a hibát. Nyilván ennek a szolgáltatásnak is ára van, ami ugyanúgy be van építve az üzleti gép magasabb árába. De, gondolj bele, ha egy cégnél kiesik a termelésből több hétre egy egy gép, az hatalmas milliós veszteséget jelenthet. A helyszíni gar ezért is remek meogldás itt, nem kell szervizbe futkozni vele és heteket várni alkatrészre.
Jó fél éve erre már a Lenovo is rájött, így az új Thinkpad-eket is NBD garral értékesítik már.Kb. ennyi, remélem érthető, gyorsan írtam.
mod.
odrif
Ha, maradnál a Dell-nél, a Latitude E7240 / E7440-re is vess egy pillantást.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #69169 üzenetére
Mert olcsóbb vagy pár dollárral és mint úristen ez IPS! eladható nagyon sok dollárért mint extra. A sima TN-ek meg kipöröghetnek nyugodtan a felbontást már kezdi megérteni az 1 bites user, azt, hogy van vagy 7-8 panelfajta eltérő tulajdonságokkal még nem. Ezért lehet prémium egy sima okádék HD+ kijelző is. Szomorú.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabyka95 #69054 üzenetére
Nézd végig a piacot, keress ilyen feltételekkel gépet. Meglepően kevés van, sőt. Na és nézd meg azok mit művelnek.
Én mindig is bírtam, hogy vannak elvetemültek akik workstationt akarnak faragni kicsi gépekből. De amíg a fizikát megbecsteleníteni nem nagyon tudja senki, addig marad majd az, amit a pasztás topikban írtak: hát 15", van benne 4 magos i7 meg egy dGPU is, és mikor egyben megy mindegyik render alatt 100 fok és reccs. Ez egy olcsó kis semmi HP, vagy fél milla.Ennyit erről
-
runner 125
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest