- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Egy óra, két rendszer
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
madamka3 #27586 üzenetére
Ne csináld már. az intel pofátlan nagy felárat kér az i5 névért, már az i3-ért is. Asztali i5-höz semmi köze, nem 4 magos. 2 mag+2HT. Esetenként meg tudja emelni a gyári órajelét. Terhelés nélkül kevesebbet eszik mint a pentium, tartalmaz spéci utasításkészleteket, amiket játéknál nem fogsz kihasználni. Mindezen tulajdonságai alapján max duplájába kellene kerülnie mint egy pentium, ellenben 3-4x felára van. Garit szépen bukod is a cserével ha észreveszik. A GT630/635 notebook viszonylatban jó, de egyébként ma máregy igen alapnak számító video vezérlő. Asztali verzióban 20k-ért is klasszisokkal erősebbet kapsz amik reggelire megeszik.
SSD bele, esetleg a +4GB ram ami még célszerű, ennyi.szerk: B-L-A-C-K: számomra is rejtély, hogy mért, de egyes játékoknál FPS-s is megugrik SSD-vel. Talán a diablo3 kapcsán számoltak be elég sokan, hogy SSD-vel megtáltosodott a játék. Jellemzően csak 1-5FPS-t hoz ha hoz, de azért vannak kivételek is. Igazából nem jöttem rá az összefüggésre.
szerk: Dhampir: hangzásban jók az XPS-ek, de nem az én világom, ha akarok találok én magamnak
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
madamka3 #27586 üzenetére
Mivel még G580-ast nem szedtem szét így nem tudom neked 100% megmondani hogy cserélhető e egyáltalán a proci. Illetve ha processzor igényes programokat használsz akkor esetleg megérné a csere ha kivitelezhető, de ha csak játék akkor teljesen felesleges. SSD meg annyit ér hogy gyorsabban tölt be/áll le az oprendszer illetve a programok. Ezt neked kell eldönteni fontos e illetve megéri.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
madamka3 #17184 üzenetére
De ez az egész egy p@raszt vakítás, ha SSD-ről másolsz SSD-re akkor lényeges a sebesség csak, amúgy szinte ugyan azt a gyorsaságot tudja. Nézd meg pl az előbb mutatott videómat is egy Sata3-as gépbe Sata2-es SSD-t raktam: link (utána volt benne Sata3-as OCZ Agility3-as SSD, és ugyan ezt a sebességet hozta.)
De az is lehet Sata3-as van amúgy benne ezt 100%-ra nem tudom megmondani, de én úgy tudom csak 2-est tud...
-
Neck
veterán
válasz
madamka3 #7623 üzenetére
Szerintem mire ez (notiban) kevés lesz, az minimum 5 év múlva lesz, addigra meg inkább veszel egy másikat, a Lenovoval meg kitámasztasz egy lötyögő széket mondjuk.
Ezzel nem arra utalok, hogy rossz a G580GH (arról írok most neked
) hanem irodai munkára szerintem ettől több nem nagyon kell sehová (hacsak nem jön valami új pusztító oprendszer, bár erősen kétlem a mobil trendeket nézve).
Már használom pár napja a notit, és eskü jobban szalad rajta a win7 (teljesen belakva, BitLockerrel, fejlesztőkörnyezetekkel meg a boha tudja mi mindennel) mint a régi C2Duo E6420-asomon, ami 2.8-ra van hajtva, friss windowssal.
Teljesen meglepődtem, és nagyon elégedett vagyok. Megmondom őszintén, nem vártam túl sokat ettől a notitól, legalábbis erőművet biztos nem, mivel az én fejemben a notebook úgy él, mint egy herélt hordozható gép, és amiken eddig dolgoztam, azért töltögettek picikét mindig, bár nem volt vészes, csak volt egy kis "spét". Igaz, azok azért 4-5 éves gépek voltak. Ez meg olyan villámgyorsan vagdalja ide-oda az ablakokat, hogy elképesztő, nameg a Crysis 2 felénél járok rajta, és akadás nélkül viszi. Asszem ennyi dicshimnusz (basszus, 3x írtam le hogy "disc" mire sikerült a "dics", átkozott informatika
) elég is.
-
Bagira01
veterán
válasz
madamka3 #7623 üzenetére
Lehet cserélni procit, csak szét kell bontani az egész gépet amivel ugrik a gari. Ilyen 1 év garis gépeknél még van értelme vele foglalkozni, de 2 év alatt azért már maga a gép is elavul nem csak a proci.
(#7624) luimapeiz: Egyszerű, ha kell a nagy felbontás, szebb kép és a nagyobb munkaterület akkor full hd-t veszel. Nem ezen múlik, hogy használható-e egy noti. Ha van igényed rá akkor ilyet veszel ha nincs nem...
-
fracture333
aktív tag
válasz
madamka3 #6246 üzenetére
hali, én vettem B-L-A-C-K fórumtárstól egy lenovo y570-est ami drágább (180k), viszont nem volt egyszerűen azon a laptopon olyan dolog ami ne lett volna tökéletes, a lenovo-t csak ajánlani tudom. mivel váratlan kiadás miatt pénzt kellett szereznem, sajnos el kellett adnom, de egyik legjobb üzletemnek tekintem. mire kéne egyébként?
-
Neck
veterán
válasz
madamka3 #6246 üzenetére
Ha a max keret 120, akkor biztos hogy ez a legjobb választás VGA szempontból, de mondom, a Lenovo ezt simán veri teljesítményben, mert a 7610 ugyan 128 bites memóriavezérlős, viszont nagyon visszavett órajelekkel... Viszont még ez is veri a te általad linkelteket játékok alatt.
-
Neck
veterán
válasz
madamka3 #6243 üzenetére
A Lenovo elég jó kis márka, de még ha nem is ismered, 125 környékén nem nagyon kapsz Dirt3-azni ettől jobb vasat, eléggé szétnéztem az utóbbi pár napban. Ebben az árban csak 64bites herélt memóriavezérlős VGAkat kapsz, kivétel a Radeon HD7670M és a Gef GT630M. Emiatt a Lenovo marad, illetve esetleg még ez, viszont a 7610 lassabb mint a Lenovo VGAja. A nagytesó viszont már nem 125, hanem 140 környéke...
Szerk: Amiket te néztél, azokat mind a 2 általam linkelt Toshiba, illetve a Lenovo is bőven megveri játékok alatt, mivel azokban 64bites kari, vagy Intel HD van.
-
Tikakukac
titán
válasz
madamka3 #6243 üzenetére
3 millás Alienware is tönkremehet. Sőt, fateréknál eddig 4 Toughbook is ment már kukába, pedig azokat arra tervezték, hogy szöget verjenek be velük és savfürdőben mártogassák 90 fokban.
Jósgömbünk nincs. Ez a keret ennyit ad ki maximum, olyan minimális a mozgástér, hogy ez a legjobb ami kihozható minőségben és minden másban fej-fej mellett.
ádika86: Nertbook fronton hülye vagyok. Az x60s pedig egy jó gép, állítólag egy kissé forrófejűek, de nem vészes. Én inkább azt vennék netbook helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- OLED monitor topic
- PlayStation 1 / 2
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Gumi és felni topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- BestBuy ruhás topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP 850 G2 i5-5200 8 Gb 256 Gb ssd 15,6" áfás számla
- Lenovo T470 core i7-6600 16 gb, 256 Gb nvme ssd, áfás számla
- LENOVO Legion 5 PRO - R7 5800H - 16" WQHD 165Hz 500nit - RTX 3060 6GB - 16GB / 1TB - SK bill
- Dell Latitude 7370 Ultrabook 1,1 Kg M7-6Y75 16 Gb, áfás számla
- Dell Latitude 7390 core i5-8350 win 11 kompatibilis laptop, áfás számla
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest