- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalokagat
csendes tag
válasz
Tikakukac #9873 üzenetére
Kb. annyi amennyibe ezek kerülnek, olyan 100-150 ezer. A másik meg hogy a hugomnak lenne, ilyen iparművészeti szakközép, szóval lesz egy kis PS az órán, meg egy kis házifeladat, a maradék időben meg skype meg facebook meg one direction
. Ezért is gondoltam hogy hátha megfelelnének ezek a típusok is, csak hát ugye több évre lenne, notebookot meg azért nem nagyon lehet upgradelni. Én ilyen programokkal nem dolgozom, gőzöm sincs mi a gépigényük.
-
-
rabbit87
tag
válasz
Tikakukac #9853 üzenetére
áhá! Jó hogy szólsz!
Miért nem?
Amúgy autós programok, diagnosztika, zene konvertálás, (néha esetleg film vágás),
fájlkezelés, zene, film, szöveg, játékra nem használnám.A kitétel, hogy minél jobban hasonlitson teljesitményre az asztali PC-hez, tudom ez drága, de amit a lehetőség enged!
Cpu: minimum i3, az i5 az drága, de ha van jó árban.
memória: 4GB minimum
15" minimumTartós és megbizható technika kell, vigyázva lesz rá, de pár évig menjen el!
keret : 150k
spyduck!
Akkor most kinek higgyek?
-
junior11
veterán
válasz
Tikakukac #9836 üzenetére
Köszi, ahogy nézem a Probookoknak általában matt a kijelzőjük? Lehet hogy hülyeséget kérdezek - de nem szebb, jobb színeket ad a fényes felületű képernyő?
És ami még érdekelne, a gép töbnnyire (90%) netre lenne használva, néha zene, film, semmi játék. Érdemes már inkább az i3-as procit választani vagy erre a célra megfelel az Intel Pentium B960/970-es proci is? Köszi!
-
cascada
senior tag
válasz
Tikakukac #9778 üzenetére
Köszi! És azt melyik oldalon érdemes megnézni (melyiken vannak megbízható adatok), hogy egy játék milyen procin és videokarin megy el jól. Jelenleg csak az F1 2012-őt kellene vinnie a gépnek. Úgy néztem elég lenne egy 7670M is hozzá. Szerintetek is? Mert akkor nem kellene 7670M-nél erősebb gép.
Még valami: a Toshiba gépek már megbízhatók? És a DELL-ek pedig nem? Én eddig fordítva tudtam.
-
cascada
senior tag
válasz
Tikakukac #9763 üzenetére
Értem. Akkor a következőket szeretném még kérdezni:
- HD7670 videokártyán, i5-ös CPU-val el futna-e jó grafikán az F1 2012 játék?
- Ha nincs jobb videokártya 200k-ig, akkor melyik gépet ajánlanátok 200k-ig bezárólag? Ez a Samu elég megbízható? Vagy van nála jobb is? Lehetne rajta Windows 7 is. De ha nem szükséges kihasználni a 200k-t akkor örülnék ha olcsóbban is kijönne, de i5-ös procit azért szeretnék mindenképpen.
- A következő ugrás, ami a videokártyát jelenti az melyik gép lenne? Esetleg ez?
Köszi!
-
sagit
veterán
válasz
Tikakukac #9763 üzenetére
ehh tényleg csak 6 cellás akkuval van
9 dollár (2100) a caddy, mondjuk 20k az ssd és 34 dodó (8100) az akku
így már 70k, annyiért 2530p-it is kapniszerk: linkeltem az akut, a minőség nem tudom milyen de a legnagyobb gyári akku majdnem a duplája árban: [link]
és szerintem proc-ot akart írni Tikakukac
am meg vedd meg vinyóval, 6k-ért simán el tudod adni mert ritka, ipodokba is ilyen való
enyémet 1 nap alatt elvitték ennyiért, lehet még többért is elvitték volnaa 6 cellás akkut is el tudod adni 4-5e ft-ért ha nincs nagyon elhasználódva
arra is figyelj hogy az ssd-k nem szeretik a lapozófájlt, és 2 gb ram mellett win7-nél nem igazán lehet kikapcsolni
ahhoz 4 gb kell, ( vagy 3 de itt ugye csak 1 slot van) -
netnet11
csendes tag
válasz
Tikakukac #9493 üzenetére
jogos, ez lemaradt:
altalanos otthoni haszanalt, kiulni az erkelyre, net , mail, video nezes, ubuntu-val
remenyeim szerint a teljesitmenye elegendo (eddig 1.6 celeron -t hasznaltam 1 GB RAM-al, es mukodott), 250GB hdd eleg (storage-n van minden otthon)par havonta egyszer egy-egy regebbi jatekot pl wow ingyenes verziot jatszom par orat, de nem prioritas.
-
reelc
veterán
válasz
Tikakukac #9462 üzenetére
Érteni én sem értem. Nekem sem a lakk tetszett meg benne. :-)
Most akadtam bele ebbe a tesztbe. Utána nézegettem ezzel a VGA-val árakat, és ennél csak drágább gépek vannak. Úgy látszik ez lehet a GT 630m utódja.
Csak elméletem van... az "AH"-t talán inkább otthoni gépnek szánják, mint üzletinek. Ezért lakkos, és azért lehet az "AH"-ban dedikált VGA. "A"-ban még nem láttam. Szóval direkt különböztetik meg már a külsejével is. Talán úgy gondolják, így nincs üzleti külseje, fogyaszthatóbb a nagyközönségnek, otthonra. Más piac. Úgy látszik nekik bejön, ha már az 530-531 után már ez a harmadik generáció - vagy nem is tudom minek nevezik. -
Archttila
veterán
-
Borote
addikt
válasz
Tikakukac #9440 üzenetére
Szerintem az integrált ram nem olyan rossz dolog
Ha okosan van csinálva
4-8GB integrált ram az alaplapon, egy szabad slottal, amibe később még mehet majd +4-8GB.
Kisebb hely, vékonyabb gép, alacsonyabb ár.Az az idegesítő, ha integrált a RAM, és köcsög módon indokolatlanul többet kérnek a nagyobb mennyiségért...
C-50-et lehet még kapni?
Kvázi azt váltotta a C60 nem?
-
Borote
addikt
válasz
Tikakukac #9434 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy volt néhány gép, amiben MXM foglalatos GPU volt, de már jópár éve egyáltalán nem ez a trend.
Ha megnézed a mostani gépeket, 200 (de talán 300) ezer alatt egyáltalán nincs MXM foglalatos GPU-val gép.
Minden az integráltság, egyszerűsítés, olcsósítás irányába megy.(#9437) elistvan: ezek közül egyik sem a legjobb választás
A C-60-as Inspirontól biztos, hogy megőszülnek, az ugyanis a netbook processzorok legalja -
The.Bali
aktív tag
válasz
Tikakukac #9366 üzenetére
Értem. Köszi a gyors választ. Annyit szeretnék még krédezni, hogy ha a 2. év után romlik el, akkor mi a teendő? Saját költségen kell kiszállíttatni gondolom vmilyen futárcéggel. Ez nem szokott gondot okozni? Illetve olyankor (külföldi szervizelésről lévén szó) nem szoktak irreálisan magas számlákat kiállítani? És itthon gari lejárta után sem lehet semmilyen notebook szervizve vinni, ahol esetleg meg is tudnák javitani?
-
-
Rica
senior tag
-
ramrit
tag
válasz
Tikakukac #9143 üzenetére
Nos mindegy is már,mert ugyse veszek Samut:-)
Ez a sokat emlegetett HP ProBook viszont nagyon bejövös!
Vagy ez vagy a Lenovo g580 lesz a befutó, most már tuti.
A héten meg is veszem,ugyhogy az utolsó információ morzsákat is begyüjtöm. Szerinted mennyire vannak egy szinten a fent emlitett gépek?Vagy melyik lehet "jobb" a másiknál?
A hp-nak pazar az anyaghasználata,jó a hangszóró elhelyezkedése, gyorsabb-nagyobb a vinyója,DE nem tudom hogy ez az AMD milyen szinten van az Intel core duo-hoz? Mert mintha azt sugallá mindenki hogy gyengébb ez az AMD mint a B960.Igazán specifikus durva progikat nem használnék, net az dögivel, dokumentumok szerkesztése, néha, ismétlem csak néha valami gagyi unalomüzö játék.
Másik fontos kérdés,hogy vajon ez a HP mennyire pörgeti a ventillátort és ez mennyire hallható,mert ez aztán idegesiteni tud rendesen.Légyszi irj/irjatok pro-kontra véleményeket,mert kezdetben a lenovo volt a befutó,de annyira elbizonytalanodtam és élöben a hp jött be jobban...azt se tudom fiú vagyok vagy lány :-)
Elöre is Köszi
-
ramrit
tag
válasz
Tikakukac #8430 üzenetére
Még agyalok hogy mennyire érné meg az a plusz többlet, de mindenképpen g580 és z580 közül valamelyik. Bár ugy néz ki hogy az áfát is vissza tudom igényelni,magyarul a 160as gépet 125böl megvettem.
Max dönthet még az hogy melyiknek jobb az üzemideje meg melyiknek minöségibb az anyaga.Ha valakinek van tapasztalata, föleg a z580ról, azt szivesen meghallgatom :-)
-
wiggen123
senior tag
válasz
Tikakukac #8447 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mi a különbség egy Thinkpad és egy Edge között, nem szükséges koptatnod az ujjaidat, csak azért, hogy fitogtasd nekem a tudásod
Én sehol nem mondtam, hogy masszív ez a gép, ezt a szót kizárólag üzleti gépekkel kapcsolatban emelem a számra. Viszont, ha az eladónak a masszív gép a TP Edget jelenti, akkor valszeg nem kell neki rollcage, meg belső merevítés stb. Abból az árból, inkább vegyen bele egy SSD-t.A linkedet még mindig várom a +50e-es TP-re. Ja, most épp nincs sehol, mert vadászni kell rá hónapokig, meg lehet áfás számla se megoldható róla, mint a legtöbb eladónál az aprón? OK...
-
ussseal
tag
válasz
Tikakukac #8425 üzenetére
Na ezt a mailt én is megkaptam, belőlem is hasonló reakciót váltott ki. A másik kedvencem, hogy a "normális" gépeket szinte alig lehet valahol megnézni, vidéken főleg ( mondjuk úgy tudom Pesten se sokkal jobb a helyzet). Mindenhol PB-k, HP 630, Inspironok és társaik vannak kint (esetleg elvétve egy-két Samsung és Lenovo) így nem csodálom, ha a nép ezeket veszi...
-
-
Mottie
őstag
válasz
Tikakukac #8450 üzenetére
A következőt tudjuk a CAD igényeiről:
Minimum: Direct3D 9
Ajánlott: Direct3D 10Egyébként a Samsungról ami teszteket néztem/olvastam ott elég jó minőségűnek tűnt. Van ami ezt cáfolná? Illetve a Sonyról mit lehet tudni?
Eléggé be van határolva hogy mi tetszik
Nekem a lenovok jönnek most be, de neki pl az nem tetszik, se a Fujitsu. ProBookra próbálom rábeszélni de az is csak "nem olyan nagyon csúnya"
-
wiggen123
senior tag
válasz
Tikakukac #8445 üzenetére
Mutasd. (de legyen benne a dedikált vga és IB proci, amit kért az úriember!)
Mit sikerült honnan előbányásznom?Elég határozott elképzelése volt mit szeretne és mennyiért. Unom már, hogy mindenki elkezd itt okoskodni, hogy háde +70e-ért van ez+az. Ha annyi pénze lenne rá, akkor azt írta volna. Na jó, +20e ajánlat még talán beleférhet.
Borote
Olvasd el a teszteket és megtudod. Na jó, egy kis ízelítő:
- kényelmes billentyűzet és touchpad
- jó összeszerelés
- matt kijelző
- 4 usb
- jól elrendezett csatlakozók
- kiváló CPU és VGA teljesítmény -
-
szimisi
tag
válasz
Tikakukac #8226 üzenetére
"Hidd el, félév után ahogy kinéz egy 5110, az messze alulmúlja a Z580-at."
Azért nem kell a porba alázni, nekem 16 hónapja van meg, de még gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint újkorában, csak vigyázni kell rá. A belsőségekről már nem tudok csak jókat mondani, főleg a melegedés a zavaró játék közben, de ezek már ki lettek tárgyalva sokszor. Annyi a lényeg, hogy aki játékra használja, az ne vegyen i7-est, i3-mal nem tudom van-e ilyen probléma. Ismerek mondjuk olyat, akinek i3-mas MSI-je van GT 310M VGA-val és fűt úgy, mint az inspironom...
-
feri001
csendes tag
válasz
Tikakukac #8199 üzenetére
Értem köszönöm!
Volna még egy variációm,3. laptop amelyikben egy ilyen videó kártya van.
ATI Mobility Radeon x300 videokártya 64Mb
a laptop: IBM ThinkPad T43
Mobile Intel Pentium 4 M 750 1,86Ghz processzor, 2Mb L2 Cache, Dothan mag
1Gb DDR2 memória..........ATI Mobility Radeon x300 videokártya 64MbMár bocsánat,hogy ennyit kérdezek de már lassan 2 hete ezen vagyok,hogy melyiket vegyem meg!A boltosok meg nem igazán fogják az igazat mondani,mivel nekik 1 forint is forint(külöbsség a laptopok közt )
Intel gma 950 vs Ati x300 64mb most melyik a jobb? IMB-és laptop az prociban gyengébb szerintem jóval mint a fentebb emlitett.Hát nem tudom
,hogy melyiket vegyem.
Hm?Mit javasolsz/tok? Csak a cod uo a fontos de az játszhatóan menjen!
-
Bandris80
csendes tag
válasz
Tikakukac #8180 üzenetére
Igazad van.
Most,hogy jobban megnéztem a billentyűzetet szerintem nem magyar,hanem "matricázott".
Ez tuti,hogy magyar,ehhez képest elég sok az eltérés a 2 bill között.Pedig....
De akkor marad a spórolás még arra a "pár" ezerre. -
stvnppp
senior tag
-
stvnppp
senior tag
válasz
Tikakukac #8159 üzenetére
Tikakukac:
Az ultrabookok nagyon tetszenek, csak nem túlságosan elterjedtek, nem nagyon találok véleményt róluk. De pl itt a PH!-n volt teszt a Samsung NP530U4B-ről, hát a videó elég érdekes volt... Ennél modellnél a HDD és Ram csere még megoldott is, csak tényleg mostmár a cél egy strapabíróbb noti beszerzése lenne.Amit még néztem az tényleg a HP Probook volt, az megbolondítva egy SSD-vel, plusz ODD helyére a HDD-t, csak azzal meg tényleg az a gondom, hogy sehol sem találok 4430 sorozatút a magyar webshopokban, pedig valószínűleg az lenne számomra az ideális méret (14 coll).
(#8160) AxBattler:
Durca csomag, csak az a 12.5 col az (számomra) már tényleg kicsi.(#8166) DarkDeer:
Ez érdekes ajánlat, csak tényleg ahogy írtam, jelenleg nem is áll rendelkezésemre az összeg, de a Latitude sorozatot is fogom mostmár figyelni. Arról vélemény mástól IS?Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
-
Kazimír
őstag
válasz
Tikakukac #8104 üzenetére
Én is szimpatizálok a Probookkal, úgyhogy valószínűleg ez is lesz végül. Köszönöm.
Nyilván ennyi pénzből vehetnék olyan gépet is, amin ez az egy játék majd egyszer jobban fut (rendszerkövetelményről még csak találgatások mennek), de sokkal fontosabb a tartósság, és a többi felhasználási terület.
Aztán már csak a driverekkel ne legyen majd gondom..
-
dodopek
addikt
válasz
Tikakukac #8146 üzenetére
Sajnos mint azóta kiderült, a dolog úgy megy, hogy bementek a helyi számtech boltba, ahol ez a 3 volt a nekik megfelelő árban, és ebből fognak választani.Mivel összesen net, film, szövegszerkesztés lesz használva, szinte mindegyik jó lenne, de gondoltam, azért megkérdezlek benneteket. Az ár kb 130e ft...
Köszi!
-
freestailo
őstag
válasz
Tikakukac #8117 üzenetére
ennyiért azok közül is csak a ratyi van. ez a toshiba a kategóriájában elég jó. 14"-ra meg nem annyira gáz az 1366x768 szerintem. Ja és itt van mellette egy thinkpad ránézésre ugyanolyan a kijelzője. Ja azt le is felejtettem hogy a toshiba is dokkolható, már ha ez szempont egyáltalán...
-
Powerpityu
csendes tag
válasz
Tikakukac #8048 üzenetére
Azért néztem Samut mert a B950 proci meg a 4 giga ram szerintem elég lenne(max i3).
Olyan Nettó 81-82 körül kijönne a gép.Az a 750-es vinyó se kutya, "külön" videókártya van benne.
Na meg van ismerős Samsung szervízbenja, és a design se elhanyagólható.
De aztán lehet hogy rossz felé gondolkodok. -
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8041 üzenetére
Értem meg fogom mondani neki és akkor ajánlom neki a lenovot.
Esetleg még erről mit gondolsz? HP Compaq nc8430? Ezt is alfa árulja fél év garival. Erről mi a véleményed? Ez már jobb lenne mert talán a kocka monitorra rá tudnám beszélni.
Vagy az összes alfa által árult laptop ajánlott?
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8034 üzenetére
Hát értem csak akinek kell az nem fog annyit rászánni. Már most is alkudozna 60 000 nél. Nem egy olyan userről van szó aki ért a dolgokhoz és fontos neki a minőségi. Nem érdekli az olyan hogy 2 kiló zsír megy rá egy érintéstől. Neki az a lényeg hogy "szép legyen, meg menjen hibamentesen" Semmi más vágya nincs.
Meg értem hogy nagyon nem javallod magamnak se venném de akit nem érdekel a minőség csak használni akarja annak azért használható lenne?
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8031 üzenetére
Miért ne mi a rossz benne? Egy ismerősömnek kell azért írogatok ide mindig. Én is mutattam neki alfától gépet de azt mondja neki csak wide os kell. Meg a kinézet is fontos neki és ez tetszett neki. A kinézet és tudás alapján jónak tűnik.
Ha esetleg olyan az anyagminőség mint a tejfölös doboznak az se baj mert akinek kell úgyse arra utazik. Lehessen vele rajoskodni, meg ne pusztuljon meg pár évig. -
Atikusz
senior tag
válasz
Tikakukac #8020 üzenetére
GTA V gépigény (nem hivatalos, csak becsült)
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest