- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok!
Nővérem számára keresek laptopot, fő cél video vágás. Használtakat nézegetek 70-100e közt.
Nem kifejezetten laptopra kérek ajánlást, hanem hogy hardver téren milyet nézegessek.
Amit néztem:
i7-4810MQ
RAM: 8 GB
VGA: AMD 8790MViszont már elég régi "hardver" és tudom a komolyabb vágó programoknál előfordulhat hogy már driveresen vagy hasonló módon nem lenne támogatott?
Úgy tudom video vágáshoz minél erősebb VGA-t kellene nézni ezért lőttem ki az újabb 6-7. generációs gépeket amik jellemzően nem tartalmaznak dedikált VGA-t ebben az ársávban.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, max 190e ig kellene laptop. Ami lényeg Win 10, és tartós legyen, idősebb embereknek kellene hosszú távra, totál basic feladatokra internet, nyomtatgatás. Tárolni semmit se tárolnának rajta így hdd helyett 120gb ssd menne.
-
kmisi99
addikt
válasz
Chaser #136192 üzenetére
Persze, én se akarok neki szart, de nem telik semmibe élőben megnyomkodnom, úgyis elvetem a fenébe ha vacak, nem bírom a lassú gépeket, fent említett i7 gépem után úgyis látni fogom ha nem olyan jó.
Egyébként 1. gen i5-i7 ssd nélkül vagy p8600+SSD? Bár valószínű úgyis SSD kerülne később bele, de egyenlőre arra nem lenne keret.
-
kmisi99
addikt
-
kmisi99
addikt
Köszi a válaszokat, arról a dell-ről teljesen letettem. Viszont a C2D P8600 kategóriáról még nem. De természetesen élőben ki fogom próbálni hétköznapi használatra aztán eldől, hogy mennyire jó. Jelenleg 2. gen i7, 16Gb ram, SSD mellől érezni fogom ha marha lassú.
-
kmisi99
addikt
válasz
Chaser #136180 üzenetére
A 64GB bőven sok. Win7 20gb google chrome 500mb. És kész több hely nem is kell a gépre. Tényleg totál csak internet, másra nem lesz használva a gép. Na ja féltem én is nagyon ettől a core 2-től, megjelenésekor se volt túl erős. Csak SSD vel ennyi pénzért eléggé jónak tűnik. Most a facebook nem tudom mennyire laggolna be ilyen CPU-val.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, édesanyámnak kellene, egy kicsi kompakt csak sima netezős gép.
Én egy Dell lattitude 13-at néztem ki (2010 es kiadás nem igazán van más neve)
Core 2 Duo U7300 @ 1,3GHz 2GB 64GB SSD
A ramot 1x4GB ra upgradelem majd.A processzor miatt félek, ahogy láttam eléggé harmatos, viszont az SSD pörgetné a gépet veszettül.
30 000Ft ból jönne ki a gép, szerintetek mezei facebook, kis youtube (max 720p), re jó lenne, vagy keressek valami újabbat? Az SSD miatt tetszik nagyon, meg nagyon dizájnos és kompakt, ami egy nőnél előny. -
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #121732 üzenetére
Na ez igaz, hogy mostanság elképesztően ki aprózzák a legolcsóbb LCD-t a legdrágább gépekbe is. De akkor egyéb iránt végülis akkor a Dell 6430, Thinkpad T430, HP 8470 közzül akkor egyébként ti melyiket ajánlanátok? Úgy összességében? T430 most is van itt a munkahelyemen, megnyomkodtam nem igazán volt vele bajom, hasonló elitebook gépem is volt már kettő, nem rosszak végülis azok se, a dell ami nekem teljesen szürke zóna, és egyébként külsőre az tetszik a legjobban. Tudomásom szerinte a Dell az aki még pici minőséget próbál képviselni a sok butítás olcsósítás mezején.
-
kmisi99
addikt
Dierek azért írtam, hogy ne moslék kijelző legyen.
Szóval tudom egyik se fogja megközelíteni az IPS-t de ha azért az csak lehetőleg ne valami 1994 ben gyártott LCD kijelző szintű képminőség legyen.
-
kmisi99
addikt
3. gen i5 ös laptopokat nézegettem 14 colos méretben. Dell 6430, Thinkpad T430, HP elitebook 8470,
Igazából nincs semmi extra igényem, ne moslék kijelző legyen, és korrekt csendes hűtés, jó strapabíró felépítés, jó anyaghasználat. Ebből a szériából melyik sikerül a legjobbra? Azt tudom, hogy a Thinkpad a Tx20 as széria után már erősen elvesztette a régi fényét, szóval a T430, alatt kicsit rezeg a léc.
-
kmisi99
addikt
válasz
szabonagyur #104535 üzenetére
Természetesen továbbra is érdekel a véleményed. Magával a géppel, esetleg vga val vagy a garanciával gond? Csak mert tényleg végre egy vállalható gép lenne.
-
kmisi99
addikt
válasz
szabonagyur #104530 üzenetére
Azért kérdeztem rá, mert rengeteg olcsó gép zsákszar ezt én is tudom, de pár komment alapján ez már egy vállalható kategória, legalábbis remélhetőleg jól vettem ki. Mert hiába nincs sok pénz rá nem veszek meg akármilyen szart. Szóval reményeim szerint sikerült megtalálni azt a gépet ami 100e ből kijön és vállalható hardvere minősége van és nem intel HD szint.
Persze a youtubenak nem szabad hinni, de sok videó van, de ha annak nem is a notebookcheck.net nek viszont azért hinni fogok. [link] Hacsak a youtuberek és ez az oldal nem dolgozik össze akkor nem hazugság, hogy megy a GTA V rajta. Videókban is úgy megy ahogy az oldal írja. Az én gépemben lévő AMD 6770m ami gyengébb a GT740m től full HD ban 30fps el futtatta a GTA V-t persze volt néha 25fps alá drop olás, de nekem ez is nagy szó volt, szóval gyenge gépeken is jól megy. Ha már se a youtbe nak se akármilyen teszt oldalnak nem hihetek magamnak és a fraps nak csak hihetek.
Tikakukac
Végül is nem játékra van, de persze tényleg simán megbirkózik vele. Csak azt gondolnám van aki ellenzi olyanra használni ami nem az eredeti célja. -
kmisi99
addikt
válasz
szabonagyur #104525 üzenetére
Jó akkor biztos GTX980 on játszott, és azt videózta le. Nekem aztán mindegy, akkor, ott van a notebookcheck oldal ami kb az összes grafikus VGA-t teszelte, ott is low on 58fps-t mértek mediumon 40 et. De persze erre is lesz egy kiváló indokod, hogy az miért nem lehetséges. Eddig akár hány laptopom volt kb úgy futottak a játékok ahogy az az oldal tesztelte. Elhiszem, hogy te az az ember vagyok hogy hát játékra kell a laptop, akkor aztán gamer gép 400k ft+, de van élet az alatt is nem kell belekötni abba, ha olcsón akar az ember játszani, amit mellesleg lehet is. Én meg workstation géppel játszok na most aztán Istenkáromlást követhettem el.
A sufni garancia valóban nem jó én is tudom, de leírások alapján a hivatalos is elég szar amit valaki leírt korábban. Mellesleg én is arra hajtok ahol hivatalos garncia van nem pedig "ultratel1999GSMphoneline kft" től való garancia.
-
kmisi99
addikt
válasz
szabonagyur #104523 üzenetére
Olyan simán megy rajta, hogy csak na AMD 6770m gépen full hd ban játszok 30fps el. Ja hogy 60fps ultra+ grafika alatt játszhatatlan minden játék? Az nem az én gondom. A medium 30fps is ugyan úgy élvezhető. [link] Tudtommal azért van grafikai beállítás egy játékban, hogy gyengébb gépekkel is játszható legyen, én nem szégyellek low ra állítani egy csúszkát.
Csak nem akartam írni a fallout 4 et mert akkor gondolom még jobban kiakadsz.
-
kmisi99
addikt
válasz
szabonagyur #104518 üzenetére
Totál széles körű az igény. Szóval GTA 5 től minecraftig minden. Nem hardcore gameing hanem mondjuk heti 4-8 óra.
100 000 alatt lenne. Szerintem ez nem rásózós ár. Legalábbis az első gép amiről jókat is mondanak még itt is, rendes VGA van benne és 100e alatt van az aprón.
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #104512 üzenetére
Attól, hogy nem mai gép maradhatott készleten. De persze utána kérdezek hogy hivatalos e a gari. Ha meg ilyen szar a gyári garancia akkor akár a sufni eladó is lehet normális telefonomat csinálták már meg noname kis boltban becsülettel.
Egyébként a benne lévő GT740m 64bit mennyire fogja érzékenyen érinteni a játékos igényeket? Mert tudom, hogy 128 bites is létezik. Youtube on csak kevés videó van ahol fel van tüntetve, hogy melyik kártya. Tudom, hogy nagyon sokat számít a sávszél, aztán van némi aggodalom.
-
kmisi99
addikt
Lenovo M5400 ről mit gondoltok? Használtan 1 év garanciával venném. Multimédiás felhasználásra kellene ebbe alkalmi játék is beletartozik, ezért kell a dedikált GT740m. Persze 64bit es sajnos, de így is elég jónak tűnik.
-
kmisi99
addikt
Heló! Nem konkrét márkát keresnék hanem iránymutatást. Multimédiás felhasználásra kellene laptop, azaz némi játék is. Eddig workstation gépeket használtam azokban van jobb VGA, de nagyjából eljutottam a csúcsig ár érték arányban, és innentől már hiába költenék jóval többet grafikus téren minimális előrelépés lenne.
Konzumer filléres vackokat is kerülném. Szóval amit kérnék az, hogy milyen márka milyen típusai között nézzek szét amikben jobb deikált VGA található pl (GT640 GT740, HD7750+) Szóval középkategóriás vgak.És maguk a gépek minőségiek kulturált hűtéssel. És kizárólag használt gép kell szóval 1-2-3 ével ezelőtti széria.
Szóval inkább iránymutatás kellene pár éves jobb minőségű gépekre. Sajnos csak az üzleti szériát ismerem ami ilyen mint a Precision, Thinkpad Elitebook. De ezekben kb 2012 óta szinte 0 grafikus fejlődés történt. Szóval hiába vennék a mostani 8560w helyett 8570w-t szinte minimális előrelépés lenne meg egy csomó pénz a kukába.
-
kmisi99
addikt
válasz
zozoka79 #98830 üzenetére
Én erre egy lenovo t500 at ajánlanék 9 cellás akkuval, azzal elmegy jópár órát. A vidikártyája cod 4 re röhögve elég, én a farcry 3 mat vittem végig anno rajta low belállítással 30fps el. Na meg ütni verni lehet, esetleg önvédelemre is használható, a hűtése meg rohadt jó.
-
kmisi99
addikt
válasz
Khelben #98809 üzenetére
Megírtam, hogy csak használt lehet, és ezekben az üzleti gépekben nem igazán van erős vga, max intel HD. Jó nem GTX960M kell hanem mint írtam egy normálisabb belépőszintű dedikált VGA. 100 alatt kapnék én Thinkpad W510 et jó VGA val, de az se pehely kategória, pláne nem "nőies". Nekem jó lenne, de egy nőnek annyira nem.
Szóval 100k ig kellene, használt notebook értelmesebb, dedikált VGA val, ami azért icipicit dizájnosabb azaz nem egy Thinpad. (félre ne értsetek én imádom a thinkpad dizájnt de nem nőnek való)
-
kmisi99
addikt
Na most egy nehéz dolog előtt állok! Asszonynak kell laptop.
Amire lenne használva játék,net,hurcolás.
Az üzleti gépek kilőve, állandóan kell cipelnie, had ne húzza le a hátát 3kg magnézium ötvözet
Bővebben a gép mindenképpen használt legyen, max ár 100k ft. A játék alatt azt értem, hogy ne intel HD legyene benne, hanem legalább Nvidia GT635 M, GT730M, GT825M szint. Azaz egy átlagos játékot elvigyen lowon 30fps el.
Próbáltam DELL illetve Lenovot nézni, kicsit borzongok az Asus, Packard bell és az olcsó HP gépektől. Vagy érdemes szétnézni közöttük?
Nem is feltétlen gép ajánlatot kérek, hanem milyen típusok között érdemes szétnézni? Gondolok itt pl Lenovo Z széria amit jónak láttam de ritka a Hardverapron.
-
-
kmisi99
addikt
Szeretnék használtan venni gépet 15", fő szempont erős 2 magos cpu esetleg 4 mag. Most intel p8600 van és böngészés alatt is gondjai vannak. Dedikált vga kell legalább valami tűrhető amilyen erős csak lehet. 4gb ram, hdd mindegy minőség is fontos ne valami fél év alatt széthulló gagyj konzum gép legyen
Keret 100 000ft
-
kmisi99
addikt
válasz
piRate_nEx #29266 üzenetére
Ja de fontos a megbízhatóság is, azért nem menjen tönkre 2 év alatt.
-
kmisi99
addikt
A 2 laptop közül melyiket ajánlanátok? A fő szempont a játékok futtatása.
Lenovo ideapad Z580G i5 3210M+GT635 165K FtDell Inspiron 5520 i7 3632QM HD7670M 200K Ft
Megérné azt a +35 000Ft többletpénzt a dell?
Esetleg még szóba jöhetne a Lenovo idapad Z585A A6-4400M HD7670 160K Ft
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8041 üzenetére
Értem meg fogom mondani neki és akkor ajánlom neki a lenovot.
Esetleg még erről mit gondolsz? HP Compaq nc8430? Ezt is alfa árulja fél év garival. Erről mi a véleményed? Ez már jobb lenne mert talán a kocka monitorra rá tudnám beszélni.
Vagy az összes alfa által árult laptop ajánlott?
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8034 üzenetére
Hát értem csak akinek kell az nem fog annyit rászánni. Már most is alkudozna 60 000 nél. Nem egy olyan userről van szó aki ért a dolgokhoz és fontos neki a minőségi. Nem érdekli az olyan hogy 2 kiló zsír megy rá egy érintéstől. Neki az a lényeg hogy "szép legyen, meg menjen hibamentesen" Semmi más vágya nincs.
Meg értem hogy nagyon nem javallod magamnak se venném de akit nem érdekel a minőség csak használni akarja annak azért használható lenne?
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8031 üzenetére
Miért ne mi a rossz benne? Egy ismerősömnek kell azért írogatok ide mindig. Én is mutattam neki alfától gépet de azt mondja neki csak wide os kell. Meg a kinézet is fontos neki és ez tetszett neki. A kinézet és tudás alapján jónak tűnik.
Ha esetleg olyan az anyagminőség mint a tejfölös doboznak az se baj mert akinek kell úgyse arra utazik. Lehessen vele rajoskodni, meg ne pusztuljon meg pár évig. -
kmisi99
addikt
Heló! Kinéztem egy HP DV5 öst használtan 60k körül kb 2+ éves.
Amd athlon 2x, 250gb hdd, 2gb ram ati 3470 szép állapotú.Mit gondoltok róla jó vétel lehet? Mennyire lehet vele probléma a jövőben?
-
kmisi99
addikt
válasz
Gooffancs #7914 üzenetére
Hát ilyenek hogy pl call of duty MW meg pl left 4 dead meg hasonló alacsony gépigényű játékok amik gyakorlatilag 7-8 éves asztali vga val elmennek azaz csak az a lényeg hogy a laptopba is ne intel gma legyen hanem valami dedikált megoldás legyen vagy 256mb vrammal az már jó is lenne. Szóval semmi crysis 2 fullhd cucc csak minimumon normál fps el a gyengébb játékok.
-
kmisi99
addikt
Heló! Olyan 60-70 000 Ft ig milyen notebookot ajánlotok persze használtan. Ami lényeges hogy aksi normálisabb üzemidejű meg 1-2 régebbi játék elmenjen szóval ne ilyen intel gma vga. Ha nem is igazán tudtok konkrét típust akkor ajánljatok valami márkát illetve szériát amit érdemes keresnem és itt körül megkapom.
-
kmisi99
addikt
Heló! Ismerősöm venne használtan notebookot internetezésre filmezésre ilyen 50 000 ig. Én egy IBM/Lenovo Thinkpad T60 néztem ki neki. Szerintetek jó választás? Úgy tudom ez egy igen drága üzleti gép volt ergó még ma is kiváló minőségű darabnak számít de javítsatok ki ha tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest