- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crucio
aktív tag
válasz
Tikakukac #52283 üzenetére
Természetesen nem kell erőben ilyen szinten lennie, csak feleljen meg a fenti kritériumoknak, a leglényegesebb a(z) (legalább) i5-ös processzor megléte és a minőség, valamint az upgradelhetőség, hogyha esetleg a 8GB ram nem jön ki, később még 4GB legyen. És hogy egy SSD-t rakhassak bele, ha gyárilag nem fér bele.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #52247 üzenetére
A dell és a kiskerek megint más dolog..ők nem természetes személyek mint te
A linkelt jogszabályok magánszemély-kereskedő viszonylatban értendők, nem máshogy. A Dellnek nem kell futárt küldeni a kereskedőhöz, az a kereskedő dolga hogy eljuttassa, vagy egyéni megállapodás. De ha te beviszed hozzájuk szíved joga, viszont ők veled semmilyen szerződésben nem állnak csak a kiskerrel és persze a Dellel.
Ezt a történetet már én sem értem egyébként... -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #52241 üzenetére
A dell biztos nem qrt át senkit, mivel nem ő az eladó hanem a kisker
Szerződésben te az üzlettel vagy, nem a dellel. Az hogy te közvetlen dell szervizbe viszed a gépet saját döntésed és élhetsz is vele, de az a te költséged. Az meg evidens, ha visszaviszi az ember a gépet ahova vette vagy annak partneréhez akkor nem kell neki fizetni semmit szállításért. Szerintem egyszerű, az illetékes szervizes/eladó nincs a helyzet magaslatán, de ez nem is ritka. Másik oldalról ha az ember 200k-s gépet vesz legyen már tisztában a jogaival ha gond lenne és akkor nem magyaráznak be neki semmit. Tanulópénznek jó az ilyen történet.
szerk: azon mit röhögök amikor nagy multiknál ki van írva gépeknél...garancia 3 nap, többi xy év szervizben
-
kellcucc
aktív tag
válasz
Tikakukac #52241 üzenetére
Bocs az előző hsz-ért, még nem jöttem rá hogy kell kitörölni.
Tikakukac: nem fogok fizetni érte, az egy dolog, hogy mit mondott a laptopszalonos srác, az meg egy másik, hogy holnap felhívom az ügyvezetőt (Pécs) és megbeszélem vele a továbbiakat. Nekem is furcsa volt, hogy rám akarja tukmálni a futárköltséget.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #52235 üzenetére
"kp vissza vagy csere." Ha cserét nem adnak nyilván kp. Azt max a vevő javasolhatja, hogy vesz drágábbat vagy olcsóbbat értékegyeztetéssel ha akar, ha nem akar megint kp vissza. Van más üzlet is. Persze karácsony előtt necces, de az meg röhej hogy szervizeltetni küldik aminek útiktsg-ét még ő fizesse
szerk: Mondjuk akivel ezt el tudják játszani meg is érdemli, pláne hogy már másik topikban mondtam neki mit csináljon...
-
VIBO
őstag
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #52181 üzenetére
A COD: kutyát ne emlegessük már a top nevek közt. A COD4-et eladják 23. alkalommal, pont ugyan azzal a motorral, kicsit elmebetegebb történettel és ilyen barom korlátozásokkal, mint hogy 6 giga ram minimum. Nevetséges amit azzal a sorozattal művelnek, grafikailag meg nudli. De cserébe a gépigénye nagy.
-
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #52179 üzenetére
Egésznap azt csinálom
Mostanság napi 16 óra game megyMind full hd ba természetesen. Sc 2 tökéletes, Serius sam 3 tökéletes, Diablo 3 tökéletes Cs go tökéletes dota 2 tökéletes Batman tökéletes
sőt még a Dead Island Epidemic alpha is tökéletes minden maxon.
Tudod, hoygén fostam a legjobban az U s procitól , de rá kellett jönnöm, hogy teljesen fölösleges mert ha kell órákon át 2,3 Ghz en megy. Persze nem mondom, hogy nem lenne gyorsabb egy rendes M es proci mellett ... a kártya biztos az lenne egyes esetekben vagy +20% ot is hozzá adna. De jelen esetben ez nem sokat számít mert minden mai játék röhögve játszható ezzel az U s procival is.
Ettől függetlenül ez a proci az én géphasználási szokásaimat figyelembe véve kevés ugyanúgy mint a 6 giga ram szóval lassan bővítenem kell :/
-
q13579
senior tag
válasz
Tikakukac #52159 üzenetére
Sajnos az e6-okról azt hallom, hogy eléggé kopnak. Ennek a srácnak, aki segít a választásban volt e6-os szériája is, most van egy HP elitebook-ja és egy macbook-ja is.
Most kaptam egy nagyon jó ajánlatot egy nagyon korrekt ph-s eladótól egy Latitude e6220-ra, de azokon is látom ezeket a barátom által említett kopásokat. Nyílván nem új a gép, csak furcsállom, hogy ez jó minőségű HW-n ilyen előfordul.
Kérdés, hogy egy HP elitebook mennyire kopik meg rendes használattól.
-
Silvirenzo
csendes tag
válasz
Tikakukac #52133 üzenetére
Na utána olvastam a business laptopoknak ezen az oldalon [link]amit ajánlotattok már többeknek, és rendesen rábeszéltél h inkább azt vegyek használtan sem mint új gagyi laptopot. És rá tudtam beszélni a feleségemet is h jobban jár így!
Tehát már biztos h használt business laptopot veszek a feleségemnek.
Tudtok segíten abban h melyiket vegyem? Mert néztem 80K-ért de az túl nagy teljesítményű az igényeihez!olyan kéne ami:
-még lejátsza a 720p-s youtube videókat akadás nélkül
-aksi bírja minimum 2-4órát, de pl. nem tudom mit takar az h :"Akkumulátor 6 cellás 5800 mAh", mert valamelyikhez csak ennyit írnak. Annyi fogalmam van h egy 4cellásnál jobb a 6 és a 6nál a 8, de nem tudom az üzemidejüket h melyiknél mennyire lehet számítani
- tárhely egyáltalán nem fontos
- továbbra is a bill touchpad legyen halk
-14col
-súly jó lenne, ha minél könnyebb lenne, de mostmár azt mondja h nem is lényegesazért leírtam!
-garancia már nem fontos eléggé meggyőztek a használt üzleti laptopok megbízhatóságáról, azért annyit kérdeznék h elvárható tőlük h még 3 évig üzemelnek?Amiket kinéztem neki:
Leginkább a Fuji felé hajlok mert DDR3-as memória (bár lehet h ki se használná, mivel maximum windows 7-et használna, de jobban szereti az XP-t, nem tudom mennyire elérhetőek XPs driverek manapság...) és annak van a 6 cellás 5800 mAh aksija ami gondolom többet bír mint a többi!
Jókat néztem ki neki? És ebben a boltban megrendelhetem, megbízhatóak(gondolom nem ajánlotáttok volna eddig)?
Ha mégse elég neki ez a konfig, akkor légyszi ajánljatok jobbat/megfelelőbbet 85K-ig fel tudok menni. Ha pedig elég akkor HDD helyett inkább SSD-vel rendelném, h gyorsan bootoljon neki, meg gyorsan nyissa meg a dolgokat. -
Silvirenzo
csendes tag
válasz
Tikakukac #52123 üzenetére
"legalábbis ha tényleg kell súly stb."
Ezért írtam h ezek azért rendesen kompromisszumképesek. Akár mindegyiknélkül is lehet csak jó lenne ha legalább egy kettő teljesülne belőlük viszont, ha nem az se nagy gond.
A keret viszont fix!Fogjátok fel úgy mintha házifeladat lenne, aminek a feltételei a következők: 70-85K, netbook vagy notebook és új legyen, csak ezektől nem lehet eltérni! Gyerekek hozzátok ki a legjobbat, ebből következő órán találkozunk
a végére kicsit elragadtattam magam, csak már mintha hallottam volna a tanár hangját
-
Vermilion69
aktív tag
válasz
Tikakukac #52095 üzenetére
Szia!
Visszatértem
sajnos a következő problémával szembesültünk: sehol nem lehet kapni azt a modellt amit ajánlottál. Ha nem emlékeznél én keresek egyik barátomnak FHD-s lapit 200 k körül, ami időtálló legyen meg hipiszupi 15,6os
Tudnál egy hasonló modellt ajánlani, ami kapható jelenleg és hasonlóan jó?
Köszönöm -
-
Vermilion69
aktív tag
válasz
Tikakukac #52011 üzenetére
Köszönjük
Igen, először full hd-t akart, csak mondták neki, hogy az nem igazán van 15,6osba, ezért lemondott róla.. első lapija lesz, én meg nem vagyok szakértő
átadtam neki amit írtál, remélem elnyeri a tetszését
ha mégsem, akkor jövök és sikítok
Nagyon-nagyon max. 250ig el tud menni, ha tényleg nagyon jó a cucc, most kaptam az infót
-
t420s
aktív tag
válasz
Tikakukac #51803 üzenetére
jókat lehet itt mulatni.
nehogy szívinfarktus legyen a végede már nem is kell passzív gép: apple lesz!
végre lesz egy IGAZI laptopom.Neked szerintem orvos kell, nem is passzív gép, mert azt a szintű ekézést meg ellentmondást amit már egy ideje csinálsz, tényleg csak ők tudnak kezelni, no offense.
-
t420s
aktív tag
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #51744 üzenetére
Monitorra kötve én is egeret használok (bár elgondolkodtató egy külső touchpad
), de ugye a laptopot nem csak ott használom, hisz pont ezért van laptopom. És remek dolog, hogy nem kapok ideggörcsöt, ha touchpadet kell használnom, mert kényelmes. Olyan ez, mint hogy egy Dacia is elvisz A-ból B-be, de ha lehet inkább maradok az 5-ös BMW-nél.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #51739 üzenetére
Ismerem, de ezek a funkciók az összes újabb Synology touchpaden is elérhetőek, megfelelő driverrel. És így is azt mondom tapasztalatból, hogy meg sem közelíti kényelemre a MBP-t. Sőt mondok jobbat: a MBP touchpad Windows alatt sz.r
Nekem annyira bejött a touchpad dolog, hogy már csak LR, PS, PP-re használom az egeret (itt se mindig), illetve játékra. De az előbbieknél is csak azért mert monitorra dugva kényelmetlen mindig a géphez nyúlni, mert az messzebb van tőlem.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #51736 üzenetére
De ez még mindig csak a görgetés és a nagyítás. (Jó oké meg a forgatás, de azt elég ritkán használja az ember.) Több funkciót nem nagyon sikerült beleimplemetálni a touchpadbe, pedig nem ártana. Lásd kétujjas vissza a böngészőkben OS X alatt. Én akkor már az etalonhoz hasonlítom, hisz minden MB-n ilyen a touchpad már elég rég óta, és utolérhetetlen, még a magasabb kategóriás PC-k közt is (és ebbe az Asusokat is beleveszem, nekem az se volt elég jó). Nem rontom el a görgetést, nem rontom el az asztalok közti váltást, pontos és kényelmes a mutatóeszköz. Normál böngészésre és oprendszerhasználatra jobbnak tartom a touchpadet, mint az egeremet.
-
littlebunny
csendes tag
válasz
Tikakukac #51725 üzenetére
Igazából annyiból jobb lenne a media marktban venni valamit mert ott most 0%os hitelre lehet asszem notebookot venni (10hóra). De még megfontolásra kerül a dolog mert hosszabb távra tervezzük egy régi amilo pi2540 helyére és a lehető legjobbat szeretnénk választani.
Egyébként így 190ért is jobban megéri mint a z510es 180ezres verziója lévén adnak hozzá win8at vagy a z510 jobb választás? -
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #51515 üzenetére
Leírom még egyszer neked és sirszevenap (#51492) nak is mert látom nem jött át.
A probléma ismert az Intel VGA driver okozza tessék felfrissíteni 8.1 re a windowst és feltenni a legújabb intel drivert amiben kiküszöbölték ezt a hibátEz nem csak a dell gépeket érinti hanem kb mindet amibe intel új generációs "vga" ja van
(#51521) tibbike01
Z510 és z500 álomgépNálam etalon
Az alatt a fél évig míg használtam konkrétan 0 bajom volt vele ! Minden porcikája tökéletes
(na mondjuk nekem világító billel volt így végképp csudás volt
)
-
BNM
csendes tag
válasz
Tikakukac #51457 üzenetére
Elnézésedet kérem hogy a gyökérségeddel nem tudok mit kezdeni de ez nem is az a hely ahol veled kellene foglalkoznom.
Hisztek mindenféle teszteknek. Leírnak itt valamit,megjegyzed mert te vagy PH kedvence! és ide írod szerencsétlen embereknek akik ennek hatására elmennek a boltba és megveszik azt amire egyáltalán nincs szükségük,vagy teljesítményben,árban ,esetleg minőségben nem megfelelő nekik.
Sok informatikus van ezen az oldalon akik nagyon értenek mindenféle programozási nyelvhez és egyebekhez. Nem kétlem hogy te is okos vagy de nagyon sokan nem értenek a hardverekhez. Ez a fórum most olyan mintha bemennék egy boltba,odamennék az eladóhoz hogy mondja meg melyiket vegyem meg.
Azt fogja adni ami már régen ott van,vagy bónuszt kap az eladása miatt.Elolvastok valamit az interneten és elhiszitek. Ha egy magas rangú valaki lennék aki x éve regisztrált akkor nem fikáznál és nagyobb tisztelettel írogatnál. Pedig akkor is ugyan az vagyok.
Részemről lezártam a beszélgetést mert a hozzászólásod nem éppen közösségbe való.Civilizáltnak sem mondanám.
A munkám miatt pedig ne aggódj. Sokan vannak akik elégedettek,akik pedig nem azoknak mindig orvosolom a gondjukat.Szia
-
-
trassher
addikt
válasz
Tikakukac #51291 üzenetére
Akkor viszont átverés mivel mindenhol alunak írják. Nem várnék tőle csodát de azért nem lett volna rossz maga a tudat.
Tőlem 2 méterre az asztalon pihen 2db céges Dell. Na az az 5530 már nem játék. Pislogtam is megláttam.
A másik nem tudom pontosan milyen, subnotebook méretű és az is latitude.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Tikakukac #51227 üzenetére
nehogy minden jó legyen
mert ha terveztek volna egy kis csavaros szerviz ajtócskát letört volna a kezük a mérnök uraknak, na szép
gondolom szervízben csak lebontják valahogy rombolás nélkül, de amit meg oda ráfizetek, abból vehettem volna jobb gépet ahol meg tudom oldani magam a hdd-ssd cserét
csak nem egyszerű ez a dolog ... az a fránya minőség, ár,teljesítmény háromszög amit linkelt valaki nekem mindig közbeszól -
nosocsi
csendes tag
válasz
Tikakukac #51216 üzenetére
Akkor nem kell, h full hd legyen, ha ilyen árban nincs. Írtam, h ssd is csak akkor kell, ha belefér a keretbe. Ismételten mondom, hogy nem értek hozzá így az árakról sincs fogalmam. Kérhetnék pár tippet, hogy szerinted mi éri meg ami minőségi és jó ár/értékkel rendelkezik? Funkcióját tekintve még mindig otthoni használatra kell.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Tikakukac #51151 üzenetére
Esetleg neked van valamilyen javaslatod az elhangzottakon kívül, az eredeti postra? Továbbá a Computer Imperium-ot, mint partnert megtaláltam a Lenovo hazai hivatalos oldalán, de a megbízhatóságukra mégiscsak kíváncsi lennék. Előre is köszönöm.
-
q13579
senior tag
válasz
Tikakukac #51074 üzenetére
A T100 jó alternatívának tűnik.
Nagyon fontos szempont, hogy az alapvető funkciók gördülékenyen működjenek rajta. Tehát ha pl full HD youtube videot akarok nézni, akkor se akadjon a dolog, ha mondjuk fut mellette még egy böngésző és mondjuk skype.
Elég a 2 gb ram mindehhez? Kicsit soványnak tűnik.
De nagyon tetszik a dolog, hogy szétszedhető...
Esetleg ugyanebben az árkategóriában jobban járnék valami subnotival? Max 130-140 Ft körül szeretnék rászánni. A lényeg, hogy kompakt legyen.
-
ktitusz
csendes tag
válasz
Tikakukac #51101 üzenetére
Köszönöm az infot!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ez a Lenovo nem full HD képernyővel van ugye. Ez mennyire hátrány, meglátja egy halandó, akinek nem grafikára kell?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Tikakukac #50984 üzenetére
Én is úgy tudtam, ezért lepődtem meg, külön is vehetem bárhol? Élesíteni hogy lehet, mint Acer: Beregelem a gépet, aztán beírom a +1 év papírján lévő kódot és a rendszerben is látom+küldenek egy e-mailt is óla?
Dhampir: Odáig még nem jutottam, meg a telefonos ügyfélkezelő rendszerek labirintusa helyett gondoltam először itt érdeklődöm
-
Zenlee
csendes tag
válasz
Tikakukac #50970 üzenetére
Szia! Én ezt a gépet néztem ki a tanácsotokra: http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_3737_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_AMD_Linux_Fekete_DLL_3737_157817_10192.html
Viszont ez is AMD Radeon HD 8870M-el van, akkor miért ezt ajánlottátok, ha ez nem fog nekem jó teljesítményt hozni? (Kétszer kérdeztem, kétszer ezt mondtátok a legjobb vételnek.) Kicsit most össze vagyok zavarodva. Mégse olyan jó a teljesítménye árkategóriáján belül?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest