- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
Még egy dolog:
"Sok informatikus van ezen az oldalon akik nagyon értenek mindenféle programozási nyelvhez és egyebekhez. Nem kétlem hogy te is okos vagy de nagyon sokan nem értenek a hardverekhez."
Egyrészt mit nevezel a hardverekhez való értésnek?
Azt, hogy tudja hogy épül fel a processzor, milyen technológiákkal (tehát mi van a BGA tok alatt), és esetleg még tud "Assembly-ül" is? Mondjuk ezt az informatikus pont jobban fogja tudni egy tetszőleges laikusnál, ugyanis (például a BME-n) nekik is oktatják ezt. Az informatikus pedig egy elég szerencsétlen példa ebben a kontextusban, ugyanis neki alapvetően a fentiek mellett eléggé tisztában kell lennie az egyes programok hardverkövetelményeivel, hiszen jó esetben ő írja azokat, vagy átlátja a működésüket. De ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyire ismeri a laptoppiacot.
Vagy azt, hogy hogy kell összerakni, hogy épül fel egy laptop? Ez is tök jó, de megintcsak nélkülözhető, mert itt egy egybecsomagot kapsz, amin nem az lesz az első szempont, hogy hol van a processzor benne. Az alapján ajánlunk laptopot, hogy egyrészt minősége, ergonómiája, (garanciája, supportja, stb...) megfelelő legyen (az ergonómia ugye főleg tipp (az emberi testek különbségei miatt), ezért kapnak sokan több ajánlatot is), másrészt a hardvere elég legyen, és azt megfelelően szolgálja ki a gép. Azt én nem nevezném a hardverekhez való értésnek, hogy tudod, hogy az adott felhasználásra kell-e erős proci és dGPU vagy sem, és ezt egy kis tapasztalással bárki meg tudja tanulni.
-
brumi1024
veterán
Az tényleg nagy tapasztalatra vall, hogy az Intel VGA-kat egybemosod, és nálad az, hogy az X3100-on nem mennek mindig az 1080p filmek = azzal, hogy az X4500MHD-n sem fognak.
"Én több laptopot használtam,próbáltam ki mint ahány napot te eddig éltél,és ez biztos."
Csak a számok kedvéért:
Az idézett kollégáról - az írási módja alapján - merem állítani, hogy legalább 20 éves, tehát tegyük fel, hogy annyi. Az állításod szerint több laptopot próbáltál és használtál, mint ahány napot ő élt, ez pedig az előző feltételezésem alapján 7300 nap. Tehát te azt állítod, hogy 7300 darab különböző laptopot próbáltál, használtál eddig? Tisztázzuk a használat != megnyomom a bekapcsológombot. Sőt az azonos modellek különböző példányait se nevezzük külön laptopnak, mert az semmit nem mond, hogy te 1000 darab G500-ast (példa) kibontottál és bekapcsoltál. Így viszont eléggé meredek állítás amit mondasz.De tényleg, igaza van a többieknek, szinte periodikusan megjelenik egy megmondóember, akinek 1000 év tapasztalata van és ő már a világ összes laptopját látta kétszer, ő a Jani, mindenki más pedig helikopter; és ezzel megkezdődik egy pár oldalas offtenger aminek a vége megint a moderátori tisztogatás lesz. Mi értelme van ennek? Ha nem tetszik amit itt ajánlanak: nem kell idejönni. Ennyi.
-
btudos
nagyúr
Azok után amiket itt leírtál, ne haragudj, de akkor is kiröhögnélek, ha Te lennél a házigazda.
A PH! rangsor nem azért van, hogy valakiről ránézésre eldöntsük mennyire hozzáértő. Azt a megnyilvánulásai elárulják. Hihetetlen hozzáértő vagy állításod szerint, de az nem tűnik fel, hogy a T61-ben lévő Intel x3100 óta fejlődtek az IGP-k. Meg az Asus X502, vagy az Acer E1 GT710m-el jó vétel. Tényleg elhiszed amit leírsz, és emellett oltani próbálsz itt minket, vagy élvezed hogy félretájékoztatod a kérdezőt? Más okot nem tudok elképzelni.
-
Tikakukac
titán
Nem kell elnézést kérned, csak szimplán ne írj ide többet, főleg ne butaságokat. Ennyit kérek én és sokan mások is.
A modorért inkább én kérek elnézést, sajnos minden 2. héten takarítani kell a topikot, mert valaki megérkezik és megmondja a tutit. Ezt pedig kezdem nehezen viselni ennyi idő elteltével.
Köszi, viszlát
-
Tikakukac
titán
Mi fasza, hogy megérkezett szakértő uraság aki erre:
"Komolyabb filmek" egy többéves Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD IGP-n is elfutnak, úgyhogy köszönjük az értékes szakmai hozzászólást.
Rávágta, hogy mekkora marha az illető, mert az ő T61-én sem megy az FHD.
Ha olyan sík vagy, hogy azt sem tudod a tiedben x3100 van jelen esetben ami nem gyorsít HD-t, akkor nincs több kérdésem, iszonyatos munkát végezhetsz, mert ehhez bizony kősuta vagy.Még mielőtt megint kennéd-maszatolnád, hogy suta vagy: igen, 2 magos szerencsétlen sl9300 is röhögve visz minden létező FHD tartalmat akárhonnan, varázslás nélkül is 4500MHD-val. Itt van előttem 4 is, állok rendelkezésedre ha szeretnéd látni.
-
-
btudos
nagyúr
"a GMA 4500MHD hardveresen támogatja a 1080p videókat is, beleértve a Blu-Ray formátumot is."
Komoly tévedésben élsz, már ne is haragudj. Mióta ajánl hitelesen notebookot egy olyan ember, aki szerint egy akármilyen modern IGP nem elég egy FHD film lejátszásához?
Lehetsz akármilyen tapasztalt, láthattál akárhány gépet, de fogtad is a kezedben mondju a G500-at az Asus X502 mellett? Mert ha igen, fogalmam sincs hogy ajánlhatod a kettő közül az Asust....
100-110 k környékén a Fujitsu Lifebook A512, és a Lenovo B590/G500 a legnormálisabb választás, az Acer és az Asus ezen a szinten olyan ipari hulladékot ad, hogy az valami hihetetlen. 10-ből 10 ember ezt mondja itt, akik szintén nem ma kezdték. Nyilván egyik se ért hozzá annyira mint Te
-
stracker06
aktív tag
akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy mekkora különbség van az általam korábban említettek, meg a BNM által említett Acer és egy ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező, de i3-as processzorral rendelkező gép között? (Megéri többet költeni rá mondjuk 10,000 Ft-tal, vagy ilyen jellegű felhasználásnál nem lesz érezhető a különbség?)
(azért kérdezek ezekről a gépekről, mert ezek érhetők el legkönnyebben a városban, ebben az árkategóriában)
Nekem sajnos nincsenek tapasztalataim egyik processzorral kapcsolatban sem, informatikus sem vagyok, szóval jól jönne egy válasz erre a kérdésre.
-
Dhampir
félisten
Nekem T500-on sem szaggatott be full HD-ban.
Elég sok dilettáns árus van, ez a legalja Asus és Acer ajánlásodból prímán kitűnik.
(#51445) BNM
Nem tudom te honnan jöttél de én itt voltam eddig is,és néha jókat nevettem azon amiket olvastam.
Regisztrált:
2013-08-22 20:46, azaz 112 napja ― lelkes újoncHogy röpül az idő! Tényleg régóta vagy itt...
-
btudos
nagyúr
Nem tudom honnan jöttél, és miért pont most találtad meg ezt a helyet, de nagyon gyorsan hagyj fel az ajánlgatással, mert összezavarod az embereket. Sikerült két olyan gépet ajánlanod, ami kategóriájuk legalja, innentől kezdve kérlek, hogy inkább ne is folytasd ezt a tevékenységet.
"Ezek a Lenovo gépek már nem a régi minőséget tükrözik." Ez meg... 110 000 Ft-os kategóriáról beszélünk, nem a 300 k-s business vonal a cél. Minden notebookot a maga kategóriájában kell nézni, ott nincs semmi komoly gond ezekkel a Lenovokkal, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest