- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
theslaughter
csendes tag
válasz
Tikakukac #107272 üzenetére
ne haragudjál már meg.... én csak leírtam hogy 4/4 embernek nem volt gondja a lenovo-val. Ez az én tapasztalatom.
Már csak arra lennék kíváncsi ha már ennyire értesz hozzá, hogy 200ezerért melyik laptop lenne neked az amiért pénzt is adnál és nem úgy néznél rá mint egy ázott kutyára?
segítséged köszönöm -
theslaughter
csendes tag
válasz
Tikakukac #107270 üzenetére
Tudok 1 tucat Y50-et amivel volt baj, szerencsére keveset vagyok bent manapság.
tényleg nem kötekedésből de magamon kívül 3 ismerősömnek van y50 egyikük sem panaszkodott még, illetve egy másik ismerősöm is csak ajánlotta a lenovot pedig neki régen megvan. Nekem is már 1,5 éves
a kérdésre visszatérve amit linkeltem az asust az jobb választás lenne mint a yoga?
-
válasz
Tikakukac #107146 üzenetére
Már arra értem hogy az én gépem importált volt, de magyar lokalizációval tudtam kérni. 4 éves onsite gari volt rá, és szépen jöttek is mindig. Azért 1 milka nem fog beleférni következő gépre, szeretném fele körül tartani (mondjuk mostani dolcsival ez azért kihívás).
Mondjuk káosz volt azért (rossz kijelző és videókari volt kihozott cuccban is).
-
válasz
Tikakukac #107084 üzenetére
Hát igen. Csak az Xps 15-ben az az aggasztó hogy az gyakorlatilag azonos a precision 5510-el... Azért ennyi hiba ott nem szép...
Bár tegyük hozzá, a mostani gépem se a hibátlanság szobra (kijelzőt többször cseréltettem benne, volt egy katasztrofális kezdeti sorozat, plusz egyszer szétment a jó minőségű is, és elsőre megint a vacakot akarták beletenni). Plusz egy videókari is meghalt.
De ezt azért elviselhetővé tette, hogy jöttek gyorsan és cseréltek
De lehet hogy ki kéne bírnom még egy szériát csere előtt, a Precision M6700 és M6800 is stabilabb/megbízhatóbb volt mint az első M6600.
-
-
World-Soft
senior tag
válasz
Tikakukac #106906 üzenetére
De akkor ez is olyan, hogy nem tudok akkor konkrét típusokra keresni, és figyelni őket? Ezek szerint bárhol bármit látok, akkor el kell menni megnézni az egyedi azonosítót, aztán valahol neten ellenőrizni?
Aki használt üzletit használ, annak volt gondja driverrel, támogatással.
Pl. most néztem egy helyen 8-10 darabot, és a gyártó már csak ebből egyre adta ki a win10-es drivert...Én bár kicsit hajlanék rá én is, de 1 év múlva nem lenne jó, hogy van egy jó gép, csak nincs már sok mindenhez driver, vagy több funkció nem támogatott
(tudom az újat kis így járnak idővel, de aminek mondjuk már most nem támogatott a kiszemelt OP rendszer ügyében, az....)Tehát mi a tapasztalat?
-
World-Soft
senior tag
válasz
Tikakukac #106901 üzenetére
Picit röhejnek érzem (írnák oda mint a többi változó alkatrésznél).
Az üzleti használtnál (ugye ami régebbi) ott egyértelműen meg lehet találni még most is minden ilyen infót?Pl. az itt felmerült 8470P-azt látom, hogy HDMI nincs, de pl. WIDI szintig ki tudnám keresni?
-
vbarbara715
csendes tag
válasz
Tikakukac #106771 üzenetére
Attól, hogy Barbara nickel vagyok regisztrálva nem kell suttyó sült bunkó hülye picsának nézni.
Köszönöm.Feltettem egy kérdést, hogy milyen gépet ajánlotok, amire azt a választ kaptam, hogy 200.000ft-ból nem lehet olyan gépet venni, amivel lehet dolgozni is, játszani is, meg az akksija is bírja. Vagy ez, vagy az.
Ami ajánlva lett, utána néztem, számomra úgy tűnt, hogy 135-ért van egy olyan gép, ami elavult HW ügyileg is, meg a designja is kb 5 évvel ezelőtt elmaradt.
Mikor ezt megjegyeztem, le lettem oltva, hogy dehogyénmitképzelek magamról, mert az egy csúcs gép, hülye vagyok.
Ahelyett, hogy hülyének néztek, inkább magyarázzátok el, mitől jobb egy 2. generációs i7 mint egy 5. generációs i7, miért jobb egy öreg gép, mint egy új?
Tegyük fel, nem 180 a keret, hanem 220. Így sincs olyan gép, ami tudja azt, amire szükségem van és viszonylag fiatal(ha használt az nem baj, sőt, de pár hónapos legyen max, garival)?
-
vbarbara715
csendes tag
válasz
Tikakukac #106768 üzenetére
Mivel szedi darabokra?
Én elhiszem, hogy masszív fém ház, meg mittudomén, amitől jó egy business class laptop, de nekem teljesítményre kell erős legyen, nem a háza a laptopnak. Amit találtam a laptopsystemnél HP gép, egy öreg, 2. generációs i7 proci van benne, ami azért nem mai csirke. Biztos vagyok benne, hogy az akksija sem olyan, mint egy új gépnek, hiába business class.
g-g-g: Hahaha, nagyon vicces voltál, köszönjük Emese.
-
adika4444
addikt
válasz
Tikakukac #106626 üzenetére
Nekem 7200-as van, az 5400-hoz előrelépés, bár egy SSD-vel nem nagyon veheti fel a versenyt.
(#106659) Pano:
Hát ez így van, tényleg rengeteg consumerben van fast ethernet csak, mindig nézek hogy miii 2015-ben? Én meg is őrülnék, mert itthon a gépek között már csak gigás hálón másolunk... Mondjuk itt is látszik hogy az üzleti az bizony üzleti, mert 2007-ben már gigabites kártyák voltak a gépekben, járt nálam Compaq 2510P, ő is gigabites volt, bár a proci már kevésbé hiszem hogy bírta volna pláne XP-vel. -
quailstorm
félisten
válasz
Tikakukac #106544 üzenetére
Konkrétan alig jobb mint egy Prescott vagy Northwood 3GHz-es P4. Phoronix.org-on volt róla teszt.
Ez BayTrail Atom, amit telefonba és táblagépbe szántak, csak mivel az Intel olcsón adja, ezért nagy haszonkulccsal rakják mindenbe. Csak fel van oldva a TDP limit, de attól még szárnyakat nem kap.
Ami egy 30ezres Chuwi táblában forradalom volt az Androidos had ellen, az 100 ezerért rablás egy laptopnak kinéző tárgyban.
Egy Sandy vagy Haswell Celeron egy ujjal felpofozza. -
rodder76
tag
válasz
Tikakukac #106433 üzenetére
Egy zenbook 305LA -ban (ebben van proci hűtés) van ez a kijelző egy i5 5200U -val, 8Gb ram, 256 SSD, win 10 társaságában.
A billentyűzet világítás hiányával meg tudnék barátkozni, valójában nem nagyon kellene nekem ez a fícsör, de vajon ez a kijelző színekben is ott van?? Megbirkózik az integrált vga a QHD-val???
Internet,word,ppt szerkesztés-re kellene leginkább...
-
-
panses
aktív tag
válasz
Tikakukac #106165 üzenetére
Nem, nem ennyi a keret. Vehetnék főzött olasz fagyit is,ha érted mire gondolok, de fillérprütykölő vagyok!
Ismerem a vásárlási szokásaimat! Pl. kellett egy TV egy USB porttal, ami pendrive-ról lejátszik filmet. Na ebből lett egy 3D-s SMART TV 180000-ért. Csak ezt akarom elkerülni a 200K-s határral. Pc-m meg van 19 éve, úgyhogy tudom mit jelent!
Ja, a tápom 8 éves a monitorom meg 6. -
Gameszidh
csendes tag
-
Lacy6
senior tag
válasz
Tikakukac #106030 üzenetére
Az Y570 pedig elég komoly gép volt a maga idejébe és még most is megállja a helyét.
A G580 nem volt tökéletes, de hardveresen kárpótolt és árba igen kedvező.
Az, hogy széthullik a kezembe akkor is ferdítés.
Jelenleg nem akarok 50 ezret kiadni egy hardveren ugyanolyan gépért csak azért mert jó az anyaghasználata.
Ha saját magamnak venném akkor még elgondolkoznék rajta, de anyámnak abszolút nem kell a jobb anyaghasználat. Ha így nézzük akkor igenis jó választás ez a gép. Nem értem miért nem lehet ezt belátni... -
szinimini
senior tag
-
antocian
csendes tag
válasz
Tikakukac #105840 üzenetére
azért hamar lelomboztok..
Abban bízok, hogy hátha javítottak a ventillátor kezelésén, meg a háttérvilágításos bill. is jó lenne.. Acer néhány hasonló modellén kívül kevés ilyen van, azt meg a szervíz miatt nem ajánljátok..(meg a gép papírból van). Dell fórumba átolvastam, hát, nem elégedettek az emberek, nem őszinte az örömük.. (gondjaik vannak az ips panellel is, meg a gép is gyengusz, nagyon "konzumer").
Ha a jelen 501LX-et turbóznám fel, az is kb 260-ra jönne ki, ssd-vel meg winnel.. hm..
Ha ehhez +5 a vilbil az ux-nál, akkor ok lenne még az ügylet., de, ez csak úgyis találgatás most. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Tikakukac #105799 üzenetére
Az biztos hogy ha előbb ki tudnám élőben próbálni jobban meg győződhetek róla.
De sajna lehetőségem nincs rá.
Esetleg más strapa noti ami alternatíva lehet?
Amúgy ha netán nem ez lenne a választott akkor tuti MacBook lenne. Azt viszont nem tudnám annyira terepre vinni. Max a Pro-t. De az se annyira strapabíró.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Tikakukac #105797 üzenetére
Én nekem azért esett erre a választás mert én csak netezés, stb... ilyen átlag feladatokra lenne használva. Meg néha filmet nézni. Viszont bárhova megyek viszem magammal majd. Szóval ha megyek túrázni vagy minden olyan helyre ahol por, kosz stb.. előfordulhat gyakran akkor bírja. Szóval szinte minden hova kajakosan vinni akarom.
Ez meg nagyon bírja a strapát. Szóval azért esett rá a választásom. A bilzettel mi a baj? Súly az érthető ha masszív notit akarunk venni.
Amúgy Én majd csak jövőre venném. Szóval még van időm gondolkodni. De mindig tetszettek.
-
f.attila8715
csendes tag
válasz
Tikakukac #105705 üzenetére
http://www.notebookcheck.net/Intel-Ivy-Bridge-Guide-for-Gamers.81855.0.html itt elnézve van egy két játék teszt amiben szépen skálázódnak a különböző processzorok.Igen látom egy gtx 680m-el csinálják FHD felbontásba. Láttam videót ahol jobban ment a játékezzel a vga-val de processzorról nem írtak semmit. Annyit tudok ,hogy 4 magos processzor kell neki ajánlott gépigénynek. Azért gondoltam az i7re elsősorban ,mert ha jó akkor megúsztam olcsón. Amúgy meg laptop szervizbe dolgozok de nincs időm ilyeneket letesztelni ,hogy kipróbáljam számomra mi lenne a jobb, pedig szívem szerint azt csinálnám
-
Cowardly Dog
csendes tag
válasz
Tikakukac #105695 üzenetére
De én írtam, hogy nem játékra kell elsősorban. Az meg, hogy egy CSGO vagy egy Lol vagy egy Metro 2033/4 el fog futni rajt 10 év múlva is, az nem kérdés. Te pedig végig a top játékokról beszélsz, amik nem igazán érdekelnek.
Nekem egy megbízható, (jelenleg) nagy teljesítményű notebook kell, amivel 5 év múlva sem lesz olyan technikai gondom, hogy akad a 60fps-es 4k-s kivetített videó vagy mit tudom én mi lesz a trend.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Tikakukac #105677 üzenetére
Szia!
Annak örülnék.
Ha a T440 ilyen hulladék, akkor nézzük mi a helyzet a T430-al ill. T420-al? No meg a többi, pl. HP-k amiket kérdeztem.
(#105678) Dhampir:
Attól függ, honnan veszed. Én alfa156-tól vettem eddig két alkalommal gépet, nagyon korrekt és tényleg abszolút vállalható állapotban vannak a gépei. A kis T60-as amiröl éppen irok, ennek pl. a gombjai és a tocuhpadja sem volt kifényesedve mikor vettem tőle több mint egy éve (azóta sem romlott, jó anyagból van minden porcikája a gépnek). Beton zsanérok, akkuja még mindig bír egy órát (elvileg gyári). Szóval nekem pont fordított a tapasztalatom, olcsón nagyon jó állapotú, sokszor karcmentes gépeket lehet találni. Jamy01-töl is vettünk uncsimnak gépet, nálam is jó áron teljesen vállalható állapotú gépek voltak (hiba egyiken sem volt vagy repedés, max. pár karc vagy kopás itt-ott). Ezért is nézek húgomnak elsősorban használtam üzletit, + mert jó tapasztalatom van velük, ezek még gépek, anyagból.
(#105679) Khelben:
1. Köszi egynek megjegyzem bár nem szimpatikus. Ez már legalább vostro, vagy csak consumer?
Amiket én kérdeztem, azokról márkákról és szériáktól tudsz véleményt mondani? Miért igen, miért nem ajánlott?
Öcsémnél a kérdéses a dVGA, emiatt lehet csak új gép jöhet szóba. Viszont hangsúlyoznám megint, nem gamer gép kell, GF740M szint bőven elég, mikor HD4000-el normálisan el lehet SC2-zni HD Ready közepes grafon.
Ezért kértem volna hogy valaki rakja erősorrendbe a fenti pár VGA-t mert már annyi grafikont néztem de olyan nincs amin mind rajta lenne aztán nem bírok egy sorrendet felállítani.2. Húha, látom megint a fuji. Az kapásból kiesik, nem 14"-os és nem könnyű. De ez új gép, ne csak újat nézzünk már ha kérhetem.
Szóval, akkor kicsit jobban kihangsúlyoznám a használt vonalat, húgomnál elsősorban ezt nézzük meg, most ez egy sima munkagép lesz arra minek vagyonokat költeni és nincs is rá keret, + az új üzletiekből sokkal könnyebb fost kifogni mint a régiekböl, hiába erre tart a világ, és még rohadt drága is, akkor minek, ellenben egy T400 T500 bőven kiszolgálná most is húgomat, minőségben kiváló, stb. stb. rengeteget olvastam róla, csak már újabb hardver kellene nem P8600-tól T9600-ig a C2D, hanem legalább 2. generációs i széria, hogy elég legyen még pár évig a fentebb tárgyalt feladatkörre + elvileg könnyebb is a T420. Garancia miatt nem aggódok, 6 hónap minimum, pénzért bővíthető, szóval megoldható + mondom nekem eddig nem volt bajom használt üzletivel, százszor inkább ez mint egy új konzumer gagyi anyaghasználatú, kérdéses hűtési hatékonysággal bíró gép.A cégnél nyilván erre meg vannak a megfelelő előírások, ki mit mikor hogyan vihet be, és az IT-s illetékesek telepítenek mindent fel, szabályozzák be a jogosultságokat. De ez evidens. Van olyan multi aminél vihetsz be saját gépet, tapasztalatból is mondom, csak nagy a szigor ellenőrzésnél főleg kifelé jövet, de ezen semmi meglepő nincs. Van ahol meg nem lehet. Hozzátenném hogy húgom inkább koordinátori + adminisztratív munkát végez, nem raknának a gépére fejlesztői eszközöket, sem semmi más különlegest, ha erre gondoltál. De mondták ha akar vihet be saját notit.Nyilván előtte leltárba veszik, stb. stb.
-
Cowardly Dog
csendes tag
válasz
Tikakukac #105693 üzenetére
Ez logikus, hogy 5 év múlva nem lesz nagy teljesítményű, de ha te tudsz olyan gépet venni, ami 5 év múlva is nagy teljesítményű lesz, akkor neked ajándékozom a házam. Én azt írtam, most akarok nagy teljesítményű gépet venni, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnöm 3-4 év múlva sem. Ez pedig nem azt jelenti, hogy nem fogok tudni játszani a krájzisz 12-vel meg a kól of dúti 98-al, mert az nem szempont. Hanem, hogy ugyan úgy fogom tudni használni 5 év múlva is mindenre a top csilivili játékok kivételével.
-
Cowardly Dog
csendes tag
válasz
Tikakukac #105690 üzenetére
Ez tök jó, de most miről beszélünk?
Engem még mindig az eredeti kérdésemre érdekelne válasz, kiegészítve azzal, hogy inkább nagy teljesítmény kell, nem csili-vili "gamer" jelzők meg 10 féle képpen világító billentyűzet
(#105691) wjbhbdux: Azért túlozni nem kell. Egy 2007-es Fujitsu Amilo laptopon ram bővítés után tökéletesen fut a Windows 7 + Chrome + 360 TSE. Pedig az a gép még XP-vel érkezett
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #105677 üzenetére
Ha tudsz szintén nagyon olcsó T540p-t, megkérlek szépen, hogy szóljál.
(#105676) s3toraph
Használt is. ... közel új állapotú gépekkel
Bocs, hogy belevauzok, csak elmesélem, hogy két használt gép kereskedőnél is, amikor kissé fitymáltam karcos leharcolt külsejű notikat, mind azzal jöttek, hogy "de hát ez használt". Hát igen, csak az áruk nem azt tükrözi.
Ilyen esetekben valóban jobban járhatsz egy új géppel, amire alapból több garanciát kapsz, de meg kell küzdeni érte, ha nincsen komád a boltban. Akkor leszel szerencsés, ha tényleg kompromisszummentes újszerű állapotban vagy fehér hollóként, új dobozos gépet fogsz ki mérsékelt áron a használt boltok valamelyikében -
SLYM
veterán
válasz
Tikakukac #105204 üzenetére
az igaz, hogy nem vagyok szakértő, mint te, ahogy látom, nyilván nem véletlenek a rossz tapasztalataid ezekket a géppekkel kapcsolatban. és tényleg nem az elmúlt 1.5 évben történtek ezek. szumma: akkor vegyen emberünk fos minőségű gépet, ha a gyereke vigyázni is tud rá, akkor nem lesz baja vele, ellenkező esetben megéri kifizetni a pártízezres felárat
-
SLYM
veterán
válasz
Tikakukac #105202 üzenetére
mondjuk a zsanértörés az elég durva azért. de nálunk pl a mostanában sokat szidott lenovo 2 gépet is gariztatott háztól-házig futárral, 5 nap alatt (Y570, Y500), mert öcsém "1 kézzel viszem a laptopot" akciói közben szétnyílt mind a 2 gépház a hűtőbordáknál. és akkor az még nem a nagyszerű packard bell laptop volt, amit HDD+kijező+kijelző borítás szétnyílt kellett gariztatni, szintén háztól-házig, 5 napos időtartammal. szóval ezek alapján a tapasztalataim alapján, nálunk egy gép addig van, amíg él rá a gari, de magával a gariztatással csak jó tapasztalataim vannak
-
Willie
őstag
válasz
Tikakukac #104889 üzenetére
Jogos.
(#104890) Khelben: Igen, közben megtaláltam. A GPU-t figyeltem, amiatt kerülte el a figyelmemet. Látom, hogy mindegyik ilyen típusban dedikált GPU van.
A Dell 5558 üzemideje milyen?(#104891) Chaser: Ezt ő tudja, rábízom. Legalább odafigyel majd az előadásokon és papírt, tollat használ.
-
Tosh
csendes újonc
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #104512 üzenetére
Attól, hogy nem mai gép maradhatott készleten. De persze utána kérdezek hogy hivatalos e a gari. Ha meg ilyen szar a gyári garancia akkor akár a sufni eladó is lehet normális telefonomat csinálták már meg noname kis boltban becsülettel.
Egyébként a benne lévő GT740m 64bit mennyire fogja érzékenyen érinteni a játékos igényeket? Mert tudom, hogy 128 bites is létezik. Youtube on csak kevés videó van ahol fel van tüntetve, hogy melyik kártya. Tudom, hogy nagyon sokat számít a sávszél, aztán van némi aggodalom.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HBO Max
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- SkyShowtime
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest