-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
falikep
csendes tag
válasz
Máté94 #118069 üzenetére
Eddig még nem használtam ilyen passzív gépet, viszont tetszenek (üzemidő, csendesség, hordozhatóság miatt). A neten elég vegyes vélemények voltak ezekről a processzorokról, van aki el volt ámulva, hogy ilyen sebességet nem várt, volt aki szidta, hogy milyen lassú, kettő között semmi. Szintetikus tesztekben meg kb. egy szinten volt a T5600-zal. Ezekből így nehéz volt leszűrni, most mi is az igazság. Core M az jobb, az hozná a régi sebességét?
-
z123456z
őstag
válasz
Máté94 #117899 üzenetére
Ez sokat nem mond nekem első olvasatban, de az R5 alatta lehet az 5 éves gt635m-nek?
Homályosan arra célzol, hogy az amd vonalat ne erőltessem és nézzen inkább egy használt gépet vagy gyűjtsön még a pénzéhez? Azért még egyszer megpróbálom, hátha:szóval Minecraft és hasonló szintű, esetleg picit komolyabb játékok akár nem is maxon történő futtatásához geforce vagy radeon, ezen belül is melyik típustól javasolt nézelődni, és ugyan ez intel vs amd összevetésben is. Ismét köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz
Máté94 #117897 üzenetére
Nem kimondott gamer konfigot keresek és nem is konkrét ajánlást várok. A vga-k és a procik állásának mai szintjére lettem volna kíváncsi esetlegesen viszonyítva egy régebbi típushoz, valamint egy kimondott típus alkalmasságát firtattam, hogy alkalmas lehet e vagy sem. Minek töltsem ki az összefoglalót, ha a gyerekem spórolt pénzén kívül mást nem ismerek. Vagy rossz topikban érdeklődöm? Akkor ezer bocs. Hol tehetném fel a kérdésemet? Köszi.
-
Kleroo
veterán
-
Heisenberg69
senior tag
válasz
Máté94 #116943 üzenetére
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jövő hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 170ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) film, net, játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? ÚJ Doom, CS:GO
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? normál, 15,6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? csak otthoni használat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 8 giga ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak új -
Khelben
nagyúr
válasz
Máté94 #114266 üzenetére
Hát... 15-ösben azt mondanám, hogy valami késői 8570W-t vennék. Az újabbak már mind érintős billentyűzetet használnak (értsd: olyan rövid a leütési út, mintha érintőkijelzőn gépelnél, Probookok, újabb Dellek). Nekem az nem jött be. Lenovo fronton egyedül a T540 volt nálam, annak is jó a billentyűzete. De az X240-et még nem fogtam kézben. Touchpadról nem tudok nyilatkozni, azt sosem használom.
(#114274) kpetyke : Dell 7559. A GL-es Asus egy műanyag gép, a Lenovo pedig... hát az Lenovo. A garanciája nem igazán megbízható és maga a gép sem meggyőző. Azt a rettenetes ventilátorhangot sosem fogom elfelejteni...
-
hallador
addikt
válasz
Máté94 #114269 üzenetére
Itt meg kellene mondanod mennyit is szánsz rá pontosan, mert ha csak leteszem egymás mellé a két gépet, akkor a HP ProBook 440 Gen3 a jobb gép. A zsanérok minősége a ház merevsége hordozhatósága amiben a HP jobb.
A Touchpad ugyanolyan jó. De a Lenovo-ban van pöcökegere is.
A Billentyűzetben a Lenovo talán kényelmesebb, de ez megszokás kérdése szerintem, a Lenovo-t többen mondják jobban billentyűzet szempontból.A kijelző viszont a HP-ban sokkal gyengébb. A Lenovo lehet IPS is de ez 300 000 Ft körül indul. Ugyanennyiért a HP-ban is FullHD-t kapsz, de nem IPS, és a kijelzője sajnos vacak.
Ha alapgépet nézek (nem fullhd, alap i5, 4gb ram stb), akkor a HP nyert. Ha kell a fillhd IPS kijelző stb, akkor Lenovo, Szerintem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Máté94 #114266 üzenetére
Na, ez látod remek kérdés, ez valamelyik nap előjött belőlem is gondolatként. Így most hirtelen T450-et vizionáltam, van még fogjuk rá mennyiségben útja a gomboknak és megint van rendes gombsor egérnek pad fölött. Dell nagyon elment az új szigetessel, nekem nem jönnek be 50-es széria óta. HP nekem régen is kemény volt, padban néha csinálnak érdekeset, de ritka. Kereten belül vastagon kapsz ennyiért még IPS-es magyar darabot is szerintem.
Egyébként az igazi szakmai ebben az, aki tényleg gépelésből él(t), vagyis anyám. Neki a T60 nem véletlen van meg. Rengeteg gépet hazahordtam és viszek most is, meg ő is már magától nyomkodja őket ha valahova megy, még nem tudott jobbat mondani annál. Gyors és gépíróként ha valaki, akkor ő tudja a tutit
-
mr_kickass
tag
válasz
Máté94 #107004 üzenetére
Nem kriterium, hogy napi hordozast kibirjon, ezt nem is irtam a keresemben. Csupan megbizhatosagot emlitettem, szerintem ezt vehetted uzleti laptopokra valo utalasnak - de valojaban csak annyit szeretnek, hogy ne olvadjon fel kez alatt, ne legyen zarlatos az akksija, vagy ne romoljon el a kijelzo egy ev alatt.
Egyebkent csupan a napi szintu hordozastol nem hiszem, hogy barmi gondja lenne egy laptopnak, legalabbis en ket eve hurcolaszom naponta a Lenovo Y510p-met, es soha nem volt semmi baja. Bar lehet csak nekem volt egy ilyen konzumer geppel szerencsem.
-
mr_kickass
tag
válasz
Máté94 #106999 üzenetére
Koszi, a G2 jonak tunik, a G3 gyors kereses alapjan kicsit feljebb van pozicionalva arban. Acer Aspire V3-rol mi a velemeny? Nemzetkozi es magyar teszteken is korrekt ertekeleseket kapott, laikuskent a felszereltsege is megfelelonek tunik, es vilagosabb szinu a HP-nal. 2 ev garancia a HP 3 evevel szemben, de ez onmagaban meg nem dealbreaker.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Máté94 #95417 üzenetére
Van magyarul is.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Máté94 #94954 üzenetére
Sok, túl kicsik a betűk, főleg amikor másodlagos monitorként kicsit messzebb van. A windows meg használhatatlan ha nagyítást állítok be (legalábbis engem zavarnak az elmosódások). 14-15,6-ra 1600x900 a kényelmes, 13,3-on még nem próbáltam. De ettől még lehet, hogy neked jó lesz, azért mondom, hogy ki kell próbálni.
-
Pocok256
veterán
-
válasz
Máté94 #87924 üzenetére
Wtf! Attól, hogy a hdd-n van az mbr és az a boot eszköz még be tudja tölteni az os-t az ssd-ről, a hdd-ről csak nagyon keveset olvas ilyenkor, ajánlom neked a pc bootfolyamat áttekintését, mert látszik, hogy nem érted a dolgot.
Egyébként az általad linkelt ipon teszt is ezt írja...
-
-
Pocok256
veterán
-
válasz
Máté94 #87044 üzenetére
Notebook check tesztbe kevesebbet bír mint egy T420, viszont cserébe még gagyi is. (Ne az idle, alacsony fényerőset nézd az semmire való).
Esetleg egy 9 cellás T420 + ultrabay battery ebay-ról kitudja húzni addig, linuxal főleg. 6 cellással olyan 4-4,5 óra netezéskor, 9 cella + ultrabay battery szerintem dupla ennyi.
-
ludsimon
veterán
válasz
Máté94 #87046 üzenetére
oii!
Ez többet bír mint a szaros alma!
The Latitude's battery lasted for 12:34 h in idle mode.
. . .
Dell's laptop stopped the Wi-Fi test after 5:34 h.Köszi a segítséget!
-
Gergosz2
veterán
válasz
Máté94 #86629 üzenetére
a kis fogyasztás még mindig a teljesítmény meg nyirbálását jelenti. Persze az nem vitatható, hogy mindenképp fejlődnek, szintetikus meg labortesztek alapján jó számok jönnek is ki, csak nem biztos, hogy ezekből a végfelhasználó valamit is észre fog venni.
De ahogy előttem is írták, nem érdemes várni mondván "hátha lesz jobb", "hátha lesz olcsóbb" , mert az ember akkor jó pár hónapot várhat.
-
Pocok256
veterán
válasz
Máté94 #63447 üzenetére
Én darálom a gépemet mindig csutkára van töltve mert kitudja mikor kell a 12 órás üzemlét. Hetente 1-2 napot tabletként funkcionál a további napot pedig folyamatosan éjjel nappal áram alatt van. Most lesz 7 hónapos és az akksija még mindig 100% os úgy hogy már túl van a 100 lemerülés feltöltési cikluson bőven.
Szóval azt mondom, hogy ugyan fölös vigyázni rá max 3 év múlva cseréled az akksit 15k ért(#63449) Mikulásbá
Igen Dell ben is van ilyen opció, hogy csak 80% ig vagy csak 50% ig tölti, de szerintem még ez is felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest