- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsi0130
újonc
válasz
Khelben #119236 üzenetére
Köszönöm szépen!
Csak azért írtam, mert nekem MSI GX660 a jelenlegi gépem, ismerősömnek egy Acer van (nem tudom milyen széria). De neki tönkretette eléggé a játék a gépét (már 30 perc játék után akad a játék és ha szeretne utána még egyet játszani, akkor kb 10-15 percet kell várnia), ameddig az enyémnek már 5 éve semmi baja nincsen.
-
Feherfy
tag
válasz
Khelben #119218 üzenetére
Köszönöm válaszod!
A szívem nekem is a Dell felé húz, de próbáltam az egészséges ár-érték arányhoz megerősítést keresni.
Még egy kérdés, kicsit off:
Ezek a laptopok már nem rendelkeznek VGA kimenettel, de sajnos nekem a jelenlegi monitoraim csak ilyen csatlakozókkal vannak felszerelve. Lecserélésük nélkül, milyen módszerrel tudnám továbbra is használni őket? Létezik HDMI - VGA kábel?
-
Lovasíjász
tag
válasz
Khelben #119139 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat..ez engem mondjuk meglepett, hogy ennyire nem ajánlott a márka. Akkor kezdjük előről...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 240.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Átlagos felhasználás: net, film, office, facebook, semmi játék, vagy CPU/GPU igényes program
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
----
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 normál matt, nem kell nagy felbontás
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimális hurcolászás, max nappaliból hálóba, és vissza
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows lehet rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD elég, min 4 GB ram, meghajtó kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera jöhet, ja és időtálló normális anyagból legyen összerakva.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép jöhet csak szóba. -
Feherfy
tag
válasz
Khelben #119099 üzenetére
Az anyaghasználat, és a hang nem releváns, csakúgy mint a képernyő, mert állandóan monitorral, és külső billentyűzettel - perifériákkal lesz használva. A garancia már aggasztóbb dolog, főleg hogyha ez ugyan az a Telemax aki a samsung telefonokat javítja garanciában.
Akkor már csak azt kell eldöntenem, hogy mindez megéri-e azt anem kisfelárat.Mindenesetre köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
-
forzaroma
tag
válasz
Khelben #119059 üzenetére
OK
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? még csak puhatolózom, mondjuk 3-4 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max300K
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) netezés, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem készülök komoly játékokra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" és lehetőleg matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? ritkán de nem jellemző
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) windows mindenképpen
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? optikai meghajtó nem feltétlen szükséges, SSD sem feltétel, bár nem bánnám ha beleférne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) fémszálsa burkolat, világító billentyűzet, lehetőség szerint jó minőségű hangszóró ( a mostani Lenovo Z575 szintje minimum)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) akár használt is papírral, de inkább új árban olyan 300k-ig mennék el -
hans989
tag
válasz
Khelben #118832 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
ArchiCAD + Photoshop felhasználásra, így az alábbiakat néztem:
HP Elitebook 8570W:
[link]Dell Precision M4600
[link]Lenovo W530 a numpad hiánya miatt kiesik.
Esetleg még HP 250 G5 W4Q07EA:
[link]Ezek közül melyiket választanátok?
Előre is köszönöm a választ!
-
Zaied
addikt
válasz
Khelben #118986 üzenetére
Első sorban ezért lett szétnézve a használt piacon...
Tanár az illető hölgy és amit nem tud az iskolába megcsinálni azt viszi haza és ott folytatja. A mostani gépének billentyűjével sincs semmi baja, tehát legalább olyan legyenkülső egeret használ mindig! SSD akad a gépbe, windows is van!
A játék meg hétvégi elfoglaltság, ha szebben vinné ezt a két jàtékot azzal beéri...az eggyik barátomnak van egy dell gépe hasonló tulajdonságokkal látszólag még is jobban visz mindent, gondolom mert ujabb, de a w500 asom is jobban viszi
-
TAKÍÍ
tag
válasz
Khelben #118968 üzenetére
Köszi a hiper gyors válaszokat
A gond épp az hogy holnap mennek megvenni, ha minden igaz és húgom látta a fehér Dell-t és bejött neki.
Viszont ott van a többi lehetőség, hogy a többi jobbnak tűnik a DELL-nél, legalábbis papíron....Másképp kérdem Teljesen mindegy melyiket vennék meg, ezek szerint? mindegyik ugyanolyan megbízható és nem baj ha lesz benne egy felesleges videokari? akkor ezek szerint nem fog pluszba melegedni....
Tikakukac: Csak a mihez tartás végett: Ő 3 évig egy Acer emachines használt TN panellal, én pedig egy 19 colos ŐS TN panelos Samu monitor mellől írom ezt a választ. Szal annyira az igényeink nem nagyok és valszeg ez a belépő kategória is nagyon bejönne. "édesistenemutópia OLED" -et én is várom
-
attila199207
tag
válasz
Khelben #118956 üzenetére
Azt elfelejtettem. Hogy a cégnél meg otthon is van 22" monitor.
Nemtudom, rámbízták a döntést. Most egy használt 14" hp-m van i5 25xx 2GB rammal integrált vga. Lassú, az aksija 1 órát bír max wifi halott, kijelző pedig random becsikozodik és akkor le is fagy. Ha van értelmes használt gép és áfás szerintem az is jó ha müködik 2-3évig. Kijelző méretben mi lenne az optimális? -
misp19
csendes tag
válasz
Khelben #118810 üzenetére
Akkor ha a játékokban kompromisszumot kötök, milyen gépet tudsz ajánlani ilyen árban?
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Khelben #118793 üzenetére
Gondolom sulira a magyar bill a legideálisabb ( lehet most kövezni hogy már vakon kellene írnom, meg stb ) de sokszor van az hogy szimbólum kell meg stb amit a magyarba tudom hogy hol van, de pl egy németen v angolon nem. ha magyarra állítanám a billt esetleg, de inkább a magyart részesítem előnyben.
Annyira nem törne az, mert vigyázok a cuccomra. vittem már ipadet kb 2 évig tok nélkül ( csak hátul, de magán a kijelzőn semmi nem volt a fólián kívül ) és semmi baja. Szóval nem ütném vágnám, mind kibírná amire kell. zbook 14 esetében a magyar bill az tetszik nagyon. Kókány megoldás, de le lehet matricázni ha annyira kellene, illetve a thinkpadbe lehetne magyar billt tetetni.
zbook 14 g2 rol alig talalok videot, tobbnyire kepeket neztem rola, illetve szoveges tesztet
kulsore tetszik a thinkpad illetve az xps is, csak nem tudom mennyit is bírnak ( mármint élettartamra ) -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Khelben #118788 üzenetére
Köszönöm,
mivel kb. 1,5 éve olvasgatom a fórumot én is ezt mondtam/javasoltam neki, szóval hogy K501 körül keresgéljen, de azt nem tudtam, hogy a 950 ennyire nem viszi a mai játékokat.A gyerek Dell 5558 gépe (i3, 920m, ti ajánlottátok tavaly ősszel, megvettem, még egyszer köszönöm) ) simán viszi a Fallout4-et, akadozás nélkül, igaz alacson beállításokkal, de még így is gyönyörű grafikával.
Üdv,
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Khelben #118692 üzenetére
AZ már megvolt rég
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Augusztusban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 300000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) - MS Office ( Word, Excel ), Net, Zene, Suli ( Adobe reader, stb. ), Közösségi oldalak, Skype, stb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - Max 13.3" hordozhatóság miatt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Hetente 1-2 alkalommal. Utazás közben nem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) -Windows,OSX
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - HDD esetén legalább 500GB, SSD esetén legalább 128GB. RAM legalább 8GB.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - Design
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Csak új, kivéve ha a használt esetében kevés akkuciklus van, vagy az állapota olyan mint ha most bontanám ki először.Kérdésem, hogy DELL XPS 13 9394, lenovo ThinkPad T460S, illetve macbook air 13" tól ( 300k körüli árak ), van-e olcsóbb gép ami kb ezekre jó lenne? Attól hogy a limit 300k nem muszáj a plafonon lenni
Ha ezek a legjobbak hosszabb távra, akkor melyik a legjobb? ( bár ez szubjektív, de meghallgatok mindent )
-
Narxis
nagyúr
válasz
Khelben #118686 üzenetére
Laptopos videokártyákról nem írnak konkrétat, én ezt találtam:
Archicad 18
Recommended hardware
Processor: 64-bit processor with four or more cores
RAM: 8 GB or more is recommended, for complex, detailed models 16 GB or more may be required
Hard disk space: 5 GB free disk space is required for the installation, 10 GB or more is required per active project
Graphics card: Dedicated OpenGL 2.0 compatible graphics card with on board memory of 1024 MB or more is recommended to fully exploit hardware acceleration capabilities. You can find a list of recommended graphics cards at: http://www.graphisoft.com/videocards
Display: A resolution of 1440 x 900 or higher is recommended
You can find more details about recommended hardware on Help Center.Minimum hardware
Processor: 64-bit processor with two cores
RAM: 4 GB
Hard disk space: 5 GB or more is required for the installation
Graphics card: OpenGL 2.0 compatible graphics card
Display: A resolution of 1024 x 768 or higherDe az előző hp se volt drágább és nem panaszkodott ezzel kapcsolatosan. Kösz, azt megnézem.
-
renziNNN
tag
válasz
Khelben #118650 üzenetére
Nézzétek el tudatlanságom, de a Turbo miatt, ha még le is terhelem akkor az a 2,7GHz nem hangzik lassúnak. Vagy hogy van ez? Mellesleg azt olvastam hogy az emberek 99%-ának igényeit kielégíti ez az M-es proci, nyílván nem videovágásra vagy játékra való, de nem is az a cél.
-
gruppenito
újonc
válasz
Khelben #118640 üzenetére
Hogy nincs CD meghajtó.
És ha esetleg valami OS-t akarok felrakni a gépre, akkor azt hogy?Pendrive-ról, külső meghajtóról. Vagy esetleges rendes CD-ről telepítős játékokkal így mi a helyzet? És ez a két darab Lenovo nem rendelkezik CD meghajtóval.
Pedig pont ezekre gondoltam, játékok ügyileg..
GTAV, '13-as játék. Tényleg, nem fullon akarom hajtani, sőt. Eszem ágában nincs FULLHD-n, High-on futattni, koccon' mindenen, mert akkor tudom, hogy lőttek a játék élénynek.
Gondolkozok még használtan venni laptop-ot. 230k-ért találtam egy Y50-70-et Vagy, ha már ennyiért vásárlok, akkor inkább újonnan tegyem már?
Tényleg, annyira tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Nem akarok mellényúlni és hajamra kenni az egészet.
-
-
törölt tag
válasz
Khelben #118560 üzenetére
sp9400 2,4 ghz-en, de az alatta futó sp9300 a 2,26 ghz is köszöni szépen, egész jól elvan win10-en is, meg szövegszerkesztésben is, pdf szerkesztésben is, sőt böngészésben és hd jutyúb, de még nem túltolt 1080p x264 nézegetésben is.
ahogy egyébként egy mostani 4 magos atom ivadék is ugyanígy 2 ghz felett, bár tény, hogy egyszálas teljesítménybe kb. ugyanazt hozzák ki rá a bencsmarkok, mint a hasonló órajelű c2d-ek. igaz, fele akkor tdp-vel 2x több magon.
de majd tolmácsolom az illetőnek, aki ilyen procin fordít könyveket, hogy elvileg ez nem is mehetne neki.
azt hiszem, azért itt nektek nagyon kevés fogalmatok van a hétköznapi átlagfelhasználásról...
arról nem is beszélve, hogy a c2d éra már keményen belecsúszott a win7-be. -
jericho200
csendes tag
válasz
Khelben #118491 üzenetére
Amit mondtál azt akkor kitöltöm és akkor bombázzatok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Augusztus végén, szeptember első hetében
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 160K-180K
(3) Felhasználás?
- Hát igazság szerint programozó suliba megyek és oda főként programozáshoz, tanuláshoz kell, de nem utolsó szempont hogy minimum a The Division menjen (1366×768-as felbontáson low grafikán lagg nélkül - talán ez a legnagyobb gépigényű játék amivel játszanék)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Az előbb említett The Division, NBA2K16 majd a 2K17, CS:GO, Watch Dogs meg a hasonló gépigényű játékokra 1366×768-as felbontáson olyan részletességgel hogy lagg nélkül menjen, ha kell lowon ha kell mediumon használnám, de nem fontos hogy csoda szép legyen a játék csak menjen akadás nélkül
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15,6 colos legyen hát igazság szerint nem tudom mi a különbség a fényes és matt között se a TN és az IPS között úgy hogy ezt rátok bíznám
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Nap mint nap lenne hordozva de utazás közben sose használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Windows 10 pro-t raknék rá, de úgy akarom venni hogy gyárilag nincs rajta op. rendszer
- Itt lenne egy olyan kérdésem hogy mikor néztem a laptopokat és az ACER laptopoknál volt Linux rendszer gyárilag. Ezt gond nélkül le lehet törölni vagy lesz következménye? (Gondolok itt arra hogy ezeken a laptopokon csak a Linux rendszer jó)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- 1 TB HDD, 8 GB RAM és 1 optikai meghajtó kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- USB 3 legyen legalább 2 de nem baj ha csak 1 van és mellette legyen még 1 USB 2 is. (De nem baj ha minden USB port 3-as.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Csak új gép jöhet szóba hiszen én is akarom használni 3-4 évig ha nem lesz bajaNagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
-
törölt tag
-
Fortuuu
csendes újonc
válasz
Khelben #118462 üzenetére
És a dellnek a hűtése hűtőpad nélkül is jól muzsikál?
Nem melegszik át kellemetlenül a noti?
Egy konkrét dell 7559 et esetleg tudnál linkelni, ami megfelelő lenne a feltételeknek?
Pl nem vok tisztában a procikkal, rammal stb, h milyen/ mekkora lenne megfelelő.
Köszi a segítséget. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Khelben #118380 üzenetére
HP Probook 450
Köszi szépen! Jónak tűnik, egy problémát látok vele egyelőre, hogy a notebookcheck.net-es tesztben lévő képek alapján a betekintési szögek szempontjából nem a legjobb, erősen torzulnak a színek.
Már elkezdtem agyalni még ezen az ASUS K501LX-DM145D-n is 185k-ért (külsőre amúgy jobban tetszik, bár nem használná ki, meg nem tudom, minőség tekintetében, hosszabb távra melyik a jobb), de úgy tűnik, hogy ennek sem erőssége ez a szempont.Még nézelődöm, olvasgatok, meg agyalgatok, de esetleg tudsz/tudtok ajánlani további alternatívát, már ha van ilyen?
Köszönöm!
-
RWD
tag
-
törölt tag
válasz
Khelben #118212 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a tippet, a munkatársam nevében is. A döntését segítette, hogy korábban is Fujitsu gépe volt, és abszolút elégedett volt vele, szóval úgy döntött, hogy az A514 mellett marad
! Barátnőm is hasonló feltételekkel keres laptopot (max. 150.000 Ft, netezés), Neki is a Fujitsu A514 vagy a Dell 5558-at fogom ajánlani. Írtad, hogy ASUS-ban nincs ajánlott gép ebben a kategóriában, ha van időd leírod, hogy miért nem ajánlotok ennyiért ASUS-t? csupán kíváncsi vagyok rá, hogy képben legyek, amikor érvelek, nőket amúgy is nehéz meggyőzni
... kell az érv, mert nem láttam Fujitsu A514-et / Dell 5558-at zöldben (speciális igény igen
)... nem, tényleg csupán érdekel a dolog, hogy miben szerepelnek le az ASUS-ok ebben a kategóriában.
Előre is köszi, ráér a válasz, csak kíváncsiság. Segíts csak az igazán rászorulókon először
!
üdv: Tüsi
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest