- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohitook
tag
válasz
Khelben #123205 üzenetére
Szia, mint topikmester tudnál te is véleményt formálni kicsit mélyebben a kérdéskörben? Mivel, bár informatiks vagyok, a hardveres részhez igazából fikarcnyit sem értek.. ezért azt sem feltétlenül látom, miért adja olcsóbban mint más, mivel máshol sokkal(+200k) többért csak +8giga memóriát és 2x annyi ssd-t kap az ember.
-
Ádám16
addikt
válasz
Khelben #123182 üzenetére
Viszont azt utolag is be tudom epittetni, ha szukseg lenne ra. Senki sem idojos, de velemenyed szerint nem lesz hatranyban ez az i3 proci az i5hoz kepest 5 év mulva ahhoz, hogy gordulekenyen menjen rajta a böngészés, office, es a legfrissebb Win? Tehat lenyegeben mennyivel jobb az az i5ös, mint az az i3as?
-
törölt tag
válasz
Khelben #123165 üzenetére
Az általam leírt felhasználásra:
- office irodai alkalmazások (w;e;o;pp)
- blogolás, tanulás
- zene, film, youtube
- egyszerre 15-20 böngészőlap nyitva
- elvétve fotók szerkesztése (ps)
egyébként nem lenne elég egy i3? nem tudom, hogy a felsorolt programok és főleg ha mindezek egyszerre vannak futtatva, mennyire kérnék az i5-öt és azt meg végképp nem tudom, hogy egy i3 mennyire időtálló választás... úgy értem, ha most még el is döcög, 3-4 év múlva már tartok tőle h kevés lesz. Ezt jól gondolom? -
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Khelben #123085 üzenetére
Dell-nél lehet bővíttetni számla nélkül az NBD-t?
Illetve ilyen régebbi típusokból van más alternatíva? X240 esetleg, vagy HP/Dell alternatíva?
Újonnan viszont akkor csak a Probook 430? Az Latitude-szinten van minőségben? Sajnos HP-ból még nem volt Probook-al tapasztalatom, csak az új Z-vel.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Khelben #123078 üzenetére
Értem. Akkor lemondok a játékról, max olyan fog rajta menni, ami egy HD4000-en elfut (Heroes3 pl), és akkor is zsinórról menne.
És fókuszban maradna a jó akkuidő, anyagminőség, jó kijelző, hordozhatóság.Hozzá tudnék jutni egy E7440-hez nagyon ár alatt /FHD, i7, 16GB, 500GB SSD, új akksi/, csak a garija mindjárt lejár, meg gondolom régi gép már.
-
samub650
csendes tag
válasz
Khelben #123058 üzenetére
Sikerült megcsípni ezt dell-inspiron-5759-212289 gépet a hétvégi akcióban, most tesztelgetem.
[link]Eddig minden ok, a gyári tesztek meg egyéb tesztek lefutottak. Persze játékra alkalmatlan, de nem is ez volt a cél.
Egy dolgot azonban nem tudok korrektül megállapítani, ebben kérek segítséget.
A hardveres teszt mond legtöbbet a panelről:
AU Optronics [Unknown Model: AUO119D]
Különböző tesztekben ezt vagy TN-nek vagy IPS-nek jelölik.
Mondjuk nekem nem érzékelhető a szinek változása oldalról és elégedett vagyok, de érdekelne, hogy lehetne többet megtudni erről a típusról.
A gyártó ennyit ír:
LIQUID CRYSTAL DISPLAY, 17.3FHD, WLED, EDP1.2, AG, AU OPTRONICS CORP
Miután többen is érdeklődtek ezekről a Dell modelekről és mintha az új modelleknél sem egyértelmű ez a paraméter, talán érdekes lehet másoknak is ez a téma. -
Solymi81
aktív tag
válasz
Khelben #123043 üzenetére
Köszi, de sajna nincs benne optikai meghajtó. Az kérhető bele?
A kijelző miért nem való filmnézésre? Azért mert kicsi és/vagy a felbontás miatt?
Szerintem a filmek többésge nem lesz 720p, meg neki annyira nem is számít ez.
Unaloműzés céljából lesz neki, csak én próbálnék valami értelmeset, később is használhatót szerezni nekibardati: Tudnál ajánlai egy párat?
-
Dhampir
félisten
válasz
Khelben #123007 üzenetére
Nem, egyáltalán nem kell IPS. Egyébként régóta lehet kapni ezt a típust, csak drágán mérik helyenként az "ákciós" sokat reklámozott boltok.
Ha olyan a szín, mint Andrew Tran videójában, akkor az már elég jó a butított Inspironokhoz képest.
Van Techkalauz teszt is, bár nem biztos, hogy mindenben jól sikerült.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Khelben #122907 üzenetére
- Akkuidő netezéssel kb mennyi?
- Nagyon gagyi műanyag az egész? Egy kicsomagolós videóban alumíniumot említenek.
- Milyen csatlakozók vannak a gép alján (2,5-ös Sata, M.2 etc ?)
- Folyamatosan jár a ventilátor még terhelés nélkül is? Ha BIOS-ban be van állítva, hogy ne menjen folyton a venti, akkor hogyan kapcsol be? HP G62 esetében azt játszotta, hogy amikor bekapcsolt a hűtés, egyből max fordulatszámra kapcsolt és onnan fokozatosan vett vissza.
- Beépített akksit fedlap levételével ki lehet kötni vagy BIOS-ban ki lehet kapcsolni?
- 450 G4-en a kijelzője mennyire siralmas?
- Hangkártya Realtek vagy Conexant?
- Ki lehet kapcsolni a hangkártya energiatakarékos módját? -
-
Lajocska555
újonc
válasz
Khelben #122880 üzenetére
ASUS ROG G501VW-FW151D Gaming Laptop, Intel® Core™ i7-6700HQ 2.6 GHz-es processzorral, 15,6", FHD, 8GB, 1TB, NVIDIA GeForce GTX960M 4GB
Erről mi a véleményed? 270-ért vettem emag black fridayen, de olvasgattam a neten, hogy a vékonyságának az a hátránya, hogy hamar melegszik. -
-
wowpegazus
tag
válasz
Khelben #122855 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Egy ilyen gépet néztem ki:
https://www.laptopszalon.hu/notebook/altalanos_akcio_laptop/acer-aspire-f5-573g-555g-nx-gd6eu-010-laptop_24798-adatlap#feedback_new4
4 gigás a gtx 950m, 8 giga rammal, +96 gb ssdvel 205.000,- Ft
amit ajánlottál ugyanitt az extrák nélkül i3-al 215.000,- Ft
http://www.laptopszalon.hu/asus/ka_sorozat/ASUS_K501LX_DM145D_Intel_Core_i3_5010U_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_Sotet_kek_fedlap_/_ezust_belso_K501LX-DM145D_22774.html
van esetleg valami olcsóbb alternatív megoldás, vagy amit linkeltem ránéznél?
-
DeathLordX
csendes tag
válasz
Khelben #122847 üzenetére
Igen sajnos én is erre jutottam keresésem közben, intel pentium processzort láttam még ami nem sokkal rosszabb mint az i 3 as 94 ezer volt, egy lenovo ideapad B51. Nem tudom mennyire jók ezek a processzorok ha elmegy az excel meg a youtube szerintem megfelel a lánynak.
-
Ravenloft
tag
válasz
Khelben #122576 üzenetére
Anno kértem tanácsot laptop vásárlás ügyben, és te a HP Pavilion 15 ajánlottad. Most, hogy eljött a Black Friday, mit szólnál ehhez a géphez Acer E5-575G-333M a HP helyett? Árban ugyan annyi a kettő (166e legalábbis még ma) viszont ahogy elnézem az Acer hardver specifikációi kicsit jobbak (ssd, gtx950). Szerinted jobb választás lenne ugyan ennyiért az Acer?
Thx!
-
Peter_
tag
válasz
Khelben #122563 üzenetére
ASUS R510VX-DM049D
Ez engem is érdekelne, ez az R széria milyen?
http://m.emag.hu/asus-laptop-intelr-coretm-i7-6700hq-2-60ghz-es-processzorral-skylaketm-15-6-full-hd-8gb-256gb-ssd-dvd-rw-nvidia-geforce-gtx-950m-4gb-free-dos-glossy-black-r510vx-dm049d/pd/DLFG92BBM/?ref=prod_CMP-287_870_9005Összefoglalóm:
https://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_122559-122559.html -
kelemer
újonc
válasz
Khelben #122762 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ma fekete péntek keretében
(2) A gépre szánt összeg forintban?
max 240000Ft
(3) Felhasználás?
windows alatt Android Studio,netbeans/ virtuálisgépen linuxot akarok futtatni, néha játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
civilization 6, max grafika
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", de mindegy; leggyakrabban külső képernyőre kötve használom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
gyakran hordozva, de utazás közben nem használom; elektromos hálózatra tudom csatlakoztatni, ahol használom
(7) Operációs rendszer?
nem kell hozzá
(8) Tárhely mérete és típusa?
jó lenne SSD, de nem ragaszkodok hozzá; 8GB memória , optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
újat szeretnék -
Brandynew
őstag
válasz
Khelben #122754 üzenetére
Köszi.
Na és akkor így milyen a lista?
Dell 5558
Dell 5559
HP 250 G4
HP 250 G5
HP ProBook 430 (az FHD-s G4 IPS paneles)
HP ProBook 440
HP ProBook 450
Asus K501
Asus G551
Asus N551 (IPS panel)
Asus N552 (IPS panel)
Asus N752 (IPS panel)
Dell 7559 (IPS panel)
Dell 7566 (IPS panel)
Lenovo Y700 (IPS panel)
Fujtisu A514
Fujitsu A555
Fujitsu A555G (IPS panel)
Fujitsu A556
Fujitsu A556G (IPS panel)
Dell Latitude E5.xxx (IPS panel)
Asus ZenBook UX.xxx (nem dedikált GPU-val) (IPS panel)
Asus G751JY-T73xxx (IPS panel) -
Peter_
tag
válasz
Visszatérve rá, akkor ez ugye ajánlott kategória?
http://www.bestbyte.hu/Intel/ASUS-N551JW-15-6-FullHD-szurke-ezust-notebook-p119010.htmlASUS N551JW 15,6" FULLHD
Kijelző méret: 15,6 ", CPU család: Core i7, Intel® Core™ i7-6700HQ (2,6 GHz, 6 MB), Memória mennyiség: 8,0 GB, Háttértár méret: 1000 GB, VGA típus: NVIDIA GeForce GTX 960M 2GB, Operációs rendszer: FreeDOS
259 999 Ft
-
szilvásbukta
tag
válasz
Khelben #122626 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Megnéztem, jónak tűnik. Hardverben hozza ugyanazt, amit én is néztem, nem kell kompromisszum.
Szerintem elégedettek lesznek vele.Más téma:
Korábban te ajánlottad nekem a Dell 7559-est. Végül azt választottam, és nagyon szeretem.
Egy pici bibi van csak, a hangszóró időnként reccsen egyet csak úgy random.
Szerinted érdemes lenne visszaküldeni gariban, vagy driver is okozhat ilyet? -
mate07789
csendes tag
válasz
Khelben #122602 üzenetére
-most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-210.000(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
-tanulás(office), multimédia,zene, minimális játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-OW,CSGO (low settings) fps szám a lényeges(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-IPS, 15,6 alatti(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-egyetemre hordoznám, utazás közben nem használnám.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-nem kell, van win10kulcsom(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ram 4 és legyen bővíthető, vagy fix 8gb. hdd/ssd mind1.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI bemenet(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új. -
-
Peter_
tag
válasz
Köszönöm, ezek szerint a Lenovo Ideapad 700 nem ajánlott, pedig specifikációban kielégítené az igényeimet,
esetleg tudnál róla mondani pár dolgot, hogy miért nem, hisz ez lett volna az első kérdésemnek is a lényege.Remélem lesz Black Fridayes akcióban, az általad ajánlottak közül valami, és talán az árban is tudok feljebb menni, ha nagyon kell.
-
Ferenc1989
tag
válasz
Khelben #122385 üzenetére
Köszi a segítséget, valószínű, hogy N552 lesz belőle. Kérdésem hogy abból melyik változat lehet a legjobb?
Photoshop és lightroom lenne a fő felhasználás.
Úgy tudom ezeknél a programoknál inkább a processzor számít jobban a VGA-nál. Ezért gondoltam inkább a 6700HQ-val venni.Még a G551 is tetszik, kérdés melyik lesz bf-ben jobban leakciózva. Kedvezményes árnál 260-270k a plafon ebbe bele kell férnie.
-
Peter_
tag
válasz
Khelben #122558 üzenetére
Elnézést, tényleg csak annak a modelnek az anyaghasználata és hűtése érdekelt, de akkor összeírtam mindent:
Mostanában, akár valamelyik Black Friday-es akcióban.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 225000 Ft, ez tényleg a teteje.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Virtuális gépek futtatása, programozás, némi játék.
Használatkor külső billentyűzet, egér és külső monitor lenne rákötve, billentyűzet, touchpad minősége nem elsőszámú dolog, kijelzője lenne használva, mint második számú kijelző.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Minimum egy ilyen videókártya kellene bele: GeForce GTX950M,
hogy közepes-magas részletességgel fussanak azok a játékok, amiknek utánanéztem,
pl. Civilization: Beyond Earth.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.138026.0.html(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15", FullHD. Ha TN is, ne legyen olyan borzasztó a betekintési szög.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti egyszer-kétszer lenne hordozva kb. félórás távra, erős férfiember által (kis súly, kis méret nem fontos),
utazás közben valamint akkumulátorról nem nagyon lesz használva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell operációs rendszer.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
250 GB SSD jó lenne, de ilyennel kevés gépet látni, nem feltétlenül prioritás jelenleg.
Optikai meghajtó sem kell, később akár annak a helyére tennék keretben egy SSD-t,
vagy akár a HDD helyére, de ez most nem lényeges.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI
8 GB RAM, 1 szabad modul hely, még egy 8 GB-os RAM modulnak a későbbiekben.
processzor: 4 magos Intel mindenképpen HQ típusú: 6th gen i5 vagy 5th/6th gen i7(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új, csak magyarországi webáruházból/boltból, minimum 2 év magyarországi gyártói garanciával.Általam kinézett gép, erről érdekelne, hogy a kijelzője és a hűtése milyen.
Használatkor külső billentyűzet, egér lenne rákötve, ezért az nem olyan lényeges
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=80RU00FMHV
216000 FtNéztem még Asust jobb processzorral, de sokkal kisebb a felbontása, nem tűnik valami jónak a háza sem, viszont találtam infót, hogy jó a hűtése, igaz ott az i5-ös változatot tesztelték (http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/asus-x550vx--olcsot-dragan-367):
https://www.laptopszalon.hu/asus/x_sorozat/ASUS_X550VX_XX037D_Intel_Core_i7_Quad_Core_6700HQ_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_Sotet_szurke_X550VX-XX037D_23033.html
Ez 229000 Ft de láttam már olcsóbban is Black Fridayen.Esetleg HQ szériában mit érdemes keresni, ami beeshet Black Fridayes akcióban 225000 Ft-os határ alá?
-
sebyoz
csendes tag
válasz
Khelben #122537 üzenetére
Szia!
Nagyon köszi a választ!A konkretizálásban tudnál segíteni, melyik legyen? Megért az i7-es verziót 5 ezerrel többet, vagy csak
fűteni lenne jó?
K501UX-DM136D - i5-6200 + GTX 950M 4gb -- 224.990 HUF
K501LX-DM047D - i7-5500 + GTX 950M 2gb -- 229.990 HUFEgyáltalán, ennyiért jó vételek? Van esetleg valakinek tapasztalata a computerimperium-mal?Azt írják, adnak +1 év garit, így összesen 3...
Kösz-kösz!
-
w.miki
veterán
válasz
Khelben #122505 üzenetére
BlackFriday keretében sincs ajánlott noti 70k körül?
Tesco, Notebook.hu, Acershop, Auchan vagy máshol?
Az én tesóm is ennyi pénzt szánna rá, és újat szeretne...
Egyik se jó internetezésre? -
Tikakukac
titán
válasz
Khelben #122444 üzenetére
Ultra Wide Viewing Angle panel lesz akkor, az mondjuk elég döfi ha ilyesmiket raknak oda is már.
Ha nincs benne lila én inkább tippelnék VA alapú valamire. Ha a fekete is eléggé mély akkor szinte biztosan, én is azért vettem IPS-ek után MVA-s moncsit.
Lesz ha minden igaz most kint ColorMunki Display amit megveszek, aztán bemérünk egyet csak a sulinak legyen vége.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Khelben #122413 üzenetére
Szerintem az utóbbi, különben mi a fenét keresnék itt (ezen elgondolkodtál már ?)
Nem vagyok a terézanya típus notis fronton, mivel tökre nem követem az árakat. Ahol meg terézanyáskodtam hosszú évekig, onnan távoztam végül..Mondd azt, hogy 300-ezer és én azt mondom, oké, köszi, ez egy tök jó kiinduló pont. Február-március a target és a "kell" nagyobb úr, mint a pszichológiai határom, ami fejleszthető. Nyilván visszajelzésed alapján rágyúrok a témára kicsit és elérem a célom, as simple as f.c.u.k.
-
gaboka130
tag
válasz
Khelben #122379 üzenetére
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-pavilion-gaming-fekete-z%C3%B6ld-notebook-v4m22ea-15-6-full-hd-ips-core-i5-8gb-1tb-gtx950-4gb-dos-1199533.html
Hali ez a laptop battlefield 3-ra, league of legends-re meg ilyesmi szintű játékokra elég lenne, tudnál véleményt mondani róla meg hogy megéri e a 200 ezret?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest