- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ve89
tag
"Csak hogy érthetőbb legyek: attól mert ad hozzá drivert és a Windows látja is, hogy van egy ujjlenyomat-olvasó a gépben, attól még nem lesz képes a Windows használni is azt a bejelentkezéshez."
Vezérlőpult/Biometrikus eszközök
Nincs ilyened véletlenül? Ha megfelelően telepítve lett az ujjlenyomat-olvasó és eszközkezelőben is látszik, szerintem kellene lennie ilyen menüpontnak. Nekem legalábbis működik a dolog az ezeréves HP-mon. ([link])
-
tvamos
nagyúr
nm, ha igazad van, akkor igazad van!
(#57703) Chaser válasza tvamos (#57701) üzenetére
En soha tobbe nem akarok ilyesmivel p@cs@lni. Remelem, mindig lesz annyi penzem, hogy vehessek valami nem nagyon leharcolt uzleti noteszt. 12-14" nekem tokeletes meret.
Azert sem szeretem a kisebbet, mert nem tudom megszokni a fostalicska billentyuzeteiket. (MSI, Asus, Acer... egyre megy!)Premete. A kis Asus....
Tenyleg korrektebb mint az MSI Wind U100. Sot, egesz korrekt, netbook letere.
De azert nem egy Lati! Lehet ennyit meger egy leharcolt E akarmi is... -
drmazsi
aktív tag
Én is ezen agyaltam, de én kaptam választ erre a Dell topikban. nézz el oda
37549-es hozzászolástol
-
Tikakukac
titán
pusztán sajnálom, hogy sima hd kijelzőset teszteltek
Akkor ezt írd, nem ezt tetted. A tesztgépek, főleg a bétások kiadása nem úgy megy, hogy kívánsz aztán kapsz. Ezt még én is tudom. Ez volt kint, ezt tolták körbe a sajtónak.
kibekapcs/fokozatos
Ott van, ami érdekes, én látom. Ha bővebbet akarsz vegyél TP-t, a teljes programot láthatod rpm-re lebontva, fokozatonként.
gyors másolás erejéig
Dughatod is ezt a részt, nem értem a rinyát akkor. Ennyiből semmit sem fogsz megtudni. Semmit.
Ez egy termékbemutató, ami nagyságrendileg annyi infóval szolgál, mintha megnézném egy polcon.
Taníts, én is akarok polcon lévő gépből annyi infót, mint egy ilyenből.
Csak elmondtam a cikkről a véleményem, ráadásul megfogalmaztam a konkrét gondjaimat is, nem pusztán fikáztam.
Amikor magad sem tudod megoldani még elméleti szinten sem amit akarsz, akkor az úgy érdekes.
Örülök, hogy nálad nyugalom van. Nálam sajnos olyankor nincs, mikor szokásos "fizetett teszt-hülyék vagytok-jobban tudom" mondókát kell hallgatni. Megint.
Peace.
-
Tikakukac
titán
Mivel akinek ezeket címeznéd nem reagálna, max olvasná, így megteszem én:
1. Ez van, ennyiért ez jár, levonva az oprendszer árát meg az igényesebb anyagokat, ennyiért kapsz egy Edge TP-t. Na abban még billzet sincs (ja és minusz 1 generáció, fele akksi idő hmm) Haha. Mutatok neked 40k-ért gépet olyan IPS-el, bokádra pisilsz. Ja, hogy i5 kell meg izé. Ki ad nem HD-t ennyiért ilyen körítésben? Senki.
2. Nem is lesz soha. Ezt már csak azért is mondom, mert nálam 3 azonos TP 3 féleképpen viselkedik. Akkor most kihozatsz 20 tesztgépet majd mindig? Plusz akkor adj mellé 40 routert is, 10 lakással.
3. Ööö kérlek, mutasd be egy Dell venti működését és metódusát, ahogy te tudod. Én mivel tőzsgyökeres sokszoros TP tulajdonos vagyok, fejből megküldöm neked az x200s-ek hűtésének s/n-jét, de hajnal 4-kor keltve is. Magad alá fogsz sz@rni, de azonos évben volt már nálam 3 féle kivitelű venti azonos kóddal. Honnan szeretnéd kinyerni a ventivezérlő programot, főleg Dellből, aminél zárt az egész? Ezeket (ezek hiányát) rakd össze. Rakd ki tesztre. Ha megvan szólj, tied egy rekesz sör, és szerintem nem csak én örülnék neki, elég sokan ki vannak akadva, hogy tpfancontrol nincs Dell alá.
4. ReklámMiért jön ez fel mindig mikor valakinek valami nem tetszik? Hidd el, többek között én is vígan verném az asztalt, hogy vesztegessenek meg. Nem teszik itt a topikban sem, és másokat sem sajnos ezen kívül. Pedig akkor legalább alapja lenne, plusz én sem azon agyalnék miből fizetem az albit.
5. Igen, túlzol. Olyan szinten, mint még én sem szoktam, pedig azért rárakok lapátokkal ha borul az agyam.Neked valami nagyon csudi gép kell, de olyan, amilyen nem lesz sohasem. De nem is volt és nincs is.
-
HUNRobar
tag
Otthon van egy Dell u2312hm kalibrált monitorom, a laptop tanulóként főleg a bejárás, benti munka, prezentálás miatt kellene a közeljövőben.
Kétlem hogy az alap 7537 hd panelje bármivel jobb lenne a többinél, a notebookchecken a full hd-s ips változatot tesztelték de az sem valami egetrengető, az acer v5 panelje ugyanott jobb eredményeket produkált és ráadásul matt, de arról a gépről már rég lebeszéltetek. Remélem a laptopsystemen lesz hamarosan valami jó workstation,vagy xps.. -
B-L-A-C-K
titán
Mondom nekem folyamatosan 3200-on megy már nem tudom mióta, valószínű neked az lehet hogy pont olyan hőmérséklet van a szobádban ami a be/ki kapcsolásra kényszeríti, és mivel szarúl van az egész venti sebesség szenzor optimalizálva azért csinálja ezt nálad. Azaz elér X hőfokot rákapcsol, majd lehűti visszább vesz. és ugyan ez a csiki csuki ismétlődik. Vagyis nem tudok másra gondolni.
Tikakukac: A a szabályzó progi nem működik nálam...
-
B-L-A-C-K
titán
Nekem nem így csinálja, nekem vagy kussban van, vagy folyamatosan megy vagy fél óráig...
Már megszoktam, viszont az egészet egy normális bios frissítéssel orvosolni lehetne, de nem nagyon akarják.
Minden Dell Latitude géppel foglalkoztam már 5x30/6x30-as sorozatig lefele, szétszedni viszont még nem szedtem szét 6X30-as sorozatot, de szemre szerintem ugyan az a minőségű panel van bennük. Bár mondom nem nézegettem nagyon a kijelző témát mert FHD-val egyik szériában sem volt bajom, csak a HD-vel.
-
Tikakukac
titán
-
B-L-A-C-K
titán
Eleve ha valaki komolyan gondolja a grafikázást nem 15 colos noti kijelzőn fogja ezt csinálni, és nem is egy 200 ezres kategóriában.
A hűtését is többször írtam már hogy kissé hangos. Viszont a hűtése nem rossz, csak rosszul van optimalizálva a venti fordulata. Már E5520-asnál gondoltam egy bios frissítéssel orvosolják, de sajnos nem így lett, és még E5530-asba is többet pörög mint kellene. Most is 40 fokos a procim és 3200-es fordulaton megy ami teljesen felesleges. De ezek ilyen kis apróságok, tökéletes gép sosem lesz, minőségben viszont árkategóriájában verhetetlen szerintem, ezért is van annyit ajánlva.
Szerk: Ezt hogy keressen rá nem azért írtam hogy rossz, hanem mert annyit van ajánlva, nemvolt kedvem ugyan azt leírni 100% ha bírja a keresőbe úgyis észreveszi ajánlott darab. Szóval pont nem negatívum miatt írtam, mert tényleg nem volt róla sokat találni. Szóval félre értetted...
-
B-L-A-C-K
titán
Nekem nem kell bemutatni a kijelzőt, tudom milyen. Nekem is sima HD van, ami aláírom sz@r, de Full HD-ról van szó ami teljesen normálisan használható. Persze hogy nem egy IPS, meg a betekintési szöge se a legjobb de átlagos használatnál amilyen szögből kell nézni nekem nincs semmi bajom a FHD-val. Illetve itt másokat se nagyon hallottam hogy nagyon gyenge lenne (rajtad kívül).
Ja és köszi az oktatást hogy keressek rá, te meg keress rá a nevemre itt inkább, nem most kezdtem itt a dolgot, csak kis szüneten voltam.
-
Tikakukac
titán
Insider infó: az E5540 alap kijelzőjétől sem fogsz reggel 2* erősebb erekciót kapni, mert akkora durranás. Az FHD remek kérdés, minden nem jár,
örülök ha néha bele tudok kontárkodni a mások gépébe
Amúgy annyira nem muri. Múltkor éppen azon viccelődtek a haverok, hogy nincs a lakásban olyan 2 méteres kör amiben ne lenne egy laptop valahova eldugdosva. És igazuk van. A ház pedig nem kicsi...szerk x.: Azt a BenQ moncsit NE!. Asszem kopp ugyanezt kaptam gariban a másikért cserébe, amit ugyebár nem tudtam megfoltozni sehogy sem. Bedugtam, elkezdtem nézni miféle ez a cucc... ezt ne. Oké, van betekintési szög, de ilyen hitvány nem is tudom mit nem láttam még. Nagyon csúnya volt, kegyetlen utánhúzással, a Dellem mellett olyan színekkel, hogy csúúhúú.
-
HUNRobar
tag
Huhh, most olvastam végig vagy 250+ postot.. Akkor szerinted minek van elfogadható kijelzője? Ebben az árban ezen kívül az Acer V5-nek és kicsit följebb az inspiron 5537-nek TP E540-nek és az E5540-nek van fullhd kijelzője, de ezek sem hiszem hogy jobbak de nem is férnek bele a keretbe. Gondolom ezeknél csak rosszabbak az alacsonyabb felbontású megoldások, úgyhogy újonnan valószínűleg ez a legjobb kijelző/minőség ami elérhető számomra. Nézegetek használt gépeket is, de nekem ez lesz az első laptopom úgyhogy maximum alfától merek venni, neki pedig csak core2-es hp workstationjei vannak jelenleg. Az a dell m4500 nagyon jó lett volna de elvitték az utolsót is.
-
btudos
nagyúr
Igazabol a Youtube video sosem volt relevans benchmark, de valos hasznalatot szimulal,igy erdekes lehet. Az mas kerdes, hogy egy katyvasz az egesz, ezzel sajnos egyutt kell elni. Tobb peldam is van ra, hogy egy alap 720p video is megfogja a Chrome-ot, mikozben IE alatt vigan megy, pedig egy i5-3210m-nek semmikepp nem kene gondot okozzon. Ez sajnos ilyen
-
Scoobyka
addikt
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? max 350.000Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Munka,photoshop,filmnezes.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Jatekra csak minimalis mertekben,nem szempont.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? A minoseg fontosabb!
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Igen kesobb vagy akar ugy venni.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Kijelzo 13-15ig fenyes vagy matt nem szamit, jobbminosegu tn(macbook szint vagy ips panel)
(8) Notebook tömege? nem szamit
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mind1. van oprendszerem.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Optikai meghajto nem feltetel. 4Giga ramtol tobb.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Hosszabb akkumulatoros ido nagyon fontos(4-6 ora vagy tobb) es minosegi haz,jo szerviz support es megbizhatosag! A kijelzore nagyon igenyes vagyok!
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Alapvetoen inkabb CPU
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Dell 7537,samsung ativ book 7. Mac prok esetleg???
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? uj gepet szeretnek,mivel szamla is kene!
varom a segitseget...elore is koszonom!
Nagyon fontos es surgos lenne a segitseg! -
DFB
tag
Én máshol láttam, és ott is jó volt a képe akkor is ha TN lenne.
Nekem inkább az nem jön be, hogy fényes mivel érintős.
Most ehhez hozzájött az itt emlegetett wifi probléma.
Egy laptopnál mégiscsak egy nagyon fontos funkció lenne.
Lehet tényleg az antennákat leárnyékolja az alu, de a többinél akkor ez nem probléma? -
Tikakukac
titán
Adott gépben, ezt magyarázom, hogy 1 gépet nézel, stimmel. Ezzel nincs gond.
Én meg egy másikat, aminek meg biztosan nincs köze a noticsekkes teszthez. 1 gépben azonos szériában simán befér 4 féle billentyűzet és 2-3 féle panel, ami elsőre elméletben ugyanaz. Ezért is necces ezekre hagyatkozni.
muszor: Ezért kell megnézni mit veszünk. Passzolom, az biztos, hogy ezután az Asus után ami nálam volt, esélytelen, hogy a környezetemben legyen tőlük valami 2kiló alatt.
-
Yany
addikt
Hogy kicsit kiegészítsem magam: habár állítólag olcsóbb az PLS panelek előállítása, a gyakorlatban a piacon kapható készülékek alapvetően drágábbak, mint az azonos kategóriában versenyző eIPS társaik.
Borote: igen, igen, ezért is igyekeztem leszögezni, hogy a konkrétan ott megtekinthető géppel kapcsolatban ez a meggyőződésem és nem általánosságban. De ahogy írtad is, ha tegyük fel TN (nem az, de tegyük fel) és olyan a képe, amilyet láttam, akkor meg kell venni annak is, akit csak ez tartana vissza, mert akkor kifejlesztettek egy olyan TN panel-t, ami minden tekintetben hozza az eIPS panelek minőségét.
-
Borote
addikt
Mondjuk ITTENI tapasztalatok szerint eltérő panellel is szerelhetik. Csak hogy ne legyen egyszerű a helyzet, és az ellentmondások oldódjanak egy kicsit
Btw, nézd majd meg a 7737-nek a HD+ paneljét is, na az gyalázatosan ocsmány
-
Borote
addikt
Amúgy nem is értem, hogy min megy itt a vita
IPS-ből is van egy rakás különféle, meg ott van az AFFS, PLS (amik IPS változatok), vagy az UWVA, amiről sokat nem tudok, de tőlem akár lehet VA panel is egy gépben, csak az a lényeg, hogy értelmes kontrasztja legyen, vállalható színekkel és betekintési szögekkel. Szerintem ennek teljes mértékben eleget tesz a 7537 fHD panelja. -
kvkplo
csendes tag
Köszi a választ, bár kicsit elszomoírtó. Jelenleg egy asus k53T laptopom van radeon hd 7670m 1g videókártyával. Ezen fut a jelenlegi 24"-os monitor, de kevés. Asztali gép helyhiány miatt nem jöhet szóba, ezért mindenképp laptop kell. Elbírná ez a fentebb említett 2 monitort? Egy a fentihez hasonló dokkoló megoldaná a problémát (mert az még elférne
Nem értek a témához, minek kell erősnek lennie egy laptoban, hogy fusson a 2 monitor és jó néhány program? A prociról csak annyit tudok mondani, hogy AMD A6, a pontos típusát nem tudom, mert nem vagyok gép közelben, de ha jól emlékszem elég lacsony az órajele...:s
-
raulicio
senior tag
alapvetően én vagyok a hülye, hogy megkérdeztem, mert bár tudom, hogy pusztán csak jó szándékból próbáltok segíteni, de így nem jutunk egyről a kettőre.
Értem én, hogy az ajánlott 190k-s gép lenne az optimális, de sajnos utána számoltam és ekkora kiadást nem bírok most el, márpedig gép meg sürgősen kell. Azt is leírtam, hogy az említetteknél jóval gyengébb konfigurációval is boldogan eljátszottam, tehát az nem igaz, hogy ha játszani akarsz akkor 190k-nál olcsóbb gépen nem lehet, mert lehet. Nyilván nem QHD felbontáson meg százhúszezerszeres élsimítással, de nekem nincs is erre szükségem. (FM 14, Palnetside, STO, Crusader Kings 2, F1 2013). Az integrált intel vga-k már erre is kevesek, tehát az nem megoldás.Azt viszont kifejthetnéd, hogy mi a gond az acerekkel, mert nem teljesen értettem. Az előző laptopom is acer volt és azon túl, hogy cpu elég magas hőfokon dolgozott semmi gondom nem volt vele, sőt szerettem is!
Az említett 3 acer közül pedig 2 intel + nvidia.Nyilván erre mondhatjátok, hogy hülye vagyok és rajtam nem lehet segíteni és meg sem érdemlem, de azt tényleg nem hiszem el, hogy a 100k-s tök alap noti a 200k-s kategória között nincs semmi...
-
Tikakukac
titán
Techkalauzon lesz, majd akkor ha megcsinálták, én másban utazom jelenleg
Továbbá: a Lenovo nyugodtan megérdemelné, hogy 1:1-ben beszántsák az egész céget ahogy van. A bunkóságnak vannak határai, kezdik átlépni.
Chaser: IdePad, nem TP. Ha 1 hete napi 10 telefonhívásra sem veszi fel a szerviz a telefont, akkor már én is megemelem a hangomat. Plusz ezzel is engem b@sztatnak, mert ugye én ajánlottam meg toltam a gépet, elég idegesítő a dolog. Lehet nem köszönnék meg ha f2f elém állna egy illetékes.
-
Foley101
tag
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Igazad van, 1-2 plusz infót még írhattam volna, elnézést.
Konkrétan két azonos árú gép között vacillálok, és erősségben ennyi az eltérés kettőjük között.
Általános, mondhatni alap dolgokra lesz használva (net, office), ezért a 3110M-es gép felé hajlok, viszont nem tudtam eldönteni, hogy a másiknál a belépős szintű GT720-as kártya képvisel-e annyi erőt, hogy inkább ezt kellene választani. -
Chaser
legenda
Tesztel le is 100 cpu-t, aztán vonj le tanulságot. Nem ritka, hogy a normál cpu jobban alulfeszelhető mint a csodás ulv. Core i-t már ugye nem lehet, nem véletlenül. Nem szortíroznak azok semmit..te se gondolod komolyan
Kisebb órajel=kisebb feszültség. Adott egy cpu 1.25V VID-del. Ami ugyanúgy megy 1V-on vagy akár alatta max órajelen. Abból mért nem lett ulv? Azért nem, mert ezt kb mind tudja. Rásütik az 1.1V-ot és máris 25W TDP, a normál meg mehet 35-ösnek. Nem kell itt válogatni semmit. Maiaknál meg csak nemes egyszerűséggel leveszik az órajelet. Ulv i7 = normál 5 és kész.
"Kollégám pl. igen limitált pénzmaggal rendelkezik és olyan dolgokra keres gépet, ahol a virtualizációs plusz képességek és az AVX jól jöhet, de könnyen előfordulhat, hogy a többiből is nyerni fog."
Kollégád speciel nem átlag user, ennyi.
Abban igazad van, hogy energiatakarékosabbak az i3-ak, i5-ök meg még jobban. De ez csak idle jön ki, nem terhelve. Akkus üzemidőben jelent többet. De ez a normálóakra is ugyanúgy igaz. Pentium idle többet eszik. De ez a fogyasztás mg éves szinten is elhanyagolható, akinek minden akkuperc fontos annak nem jó a pentium. -
Borote
addikt
Ehhez pedig pont arra van szükség, hogy az vásárló tudja, hogy neki felsorolásszerűen mire fog kelleni a gép - értelemszerűen, akinek virtualizálásra kell, annak nem Pentiumot fogunk ajánlani. Ezért is van egy jóóóóó részletes kérdőívünk
A játék és netezés pedig nem valószínű, hogy a HT-n és az AVX-en fog múlni.
"Emellett hiába tartoznak az adott CPU-k azonos TDP osztályba, lehetnek köztük különbségek és pl. egy Haswell alapú Core i3-u performance/watt mutatója kapásból jobb egy Ivy pentiumnál." - ami meglepő, hiszen a Haswell sokkal-sokkal jobb energiagazdálkodással rendelkezik, mint az IB
Minden esetre Pentium-i3-i5-i7QM-es akkutesztre majd szükség lesz."Szóval csak úgy vakon a MHz-ekben bízni legalább annyira butaság, mint a Core szavacskát keresni a CPU nevében." - ULV Pentium-ról amúgy továbbra sem volt szó, a kérdés az volt, hogy ULV i3, vagy Pentium - mondjuk a poén az, hogy VT-x ide vagy oda, az ULV i3-on sem lesz nagy élvezet virtualizálni
Viszont azt se felejtsd el, hogy a linkelt CPU-k között potom 30 ezer forintos különbség van (mellesleg a generációváltásnak köszönhetően 1 szálas teljesítményben is majdnem utoléri a Haswell a magasabb órajelen futó Ivy-t), ahogy Z510 esetében is lazán 30 ezerrel drágább az i3-as a Pentium-os változatnál. GT740M mellett meg nem hiszem, hogy sok embert érdekelne, hogy az erősebb IGP-t kapta-e.
-
426os
őstag
Igaz, amit írsz, de nagyon elrugaszkodtál már az eredeti témától, ahol az i3-3217u és a 3550m közötti különbségekről volt szó. Persze van az a terület, ahol sokat lehet profitálni az i3 szolgáltatásaiból, de általános, hétköznapi felhasználásnál elmarad (az más kérdés, hogy bőven elég az a teljesítmény is, de nem baj, ha van egy kis tartalék). Egyébként nagyrészt a Pentium is 800Mhz-en jár, úgy meg nem fogyaszt olyan sokat.
-
p_zsolt
tag
Ebay-en nézem a 6530-asokat, de itthon is ajánlott egy fórumozó nagyon jó áron.
Vegyes használat lesz:
Néha munkagép virtuálisan, programozáshoz.
Hobbiszerűen vágok videót, úgyhogy kell az a dedikált GPU, de játék nincs.
Én egy 3740QM-nek örülnék a legjobban, az sokáig jó lenne.
Az a gond, hogy a 6540-esek ára jóval 400k felett van és én ezt a 300k +-30 -at lőttem be.
És néha még mindig hezitálok a 14HD+ és a 15FHD között.
Az 5540 FHD paneljéről tudni valamit?
-
p_zsolt
tag
Szia,
pont ez a Dell (5440), az, amit nézek még és azt hybrid hdd-vel ellátva, úgyhogy egyelőre az SSD csere sem sürgős hozzá. Bár lehet inkább várok egy 6530-asra jó áron.
A burkolatára lennék kíváncsi az új dell-nek, a fedlapra azt írják üvegszálas, én jobban örülnék, ha fém lenne.
üdv, Zsolt
-
premete
veterán
Azért ne legyenek illúzióid, ez a Haswell jóval gyengébb, mint az előző i5-ösök voltak, és az alacsonyabb fogyasztás ára az annyival kisebb teljesítmény.
Olyan ez, mint a gáz ára, addig rezsicsökkentették, hogy most drágább, mint 2010-ben volt, és a fűtőértéke is csökkent. -
runner 125
nagyúr
Sajnos ez az 5470 minőségben abszolút nem éri fel a 3360 szériát, teljesen más a kettő. Előbbi egy picit jobb consumer termék, utóbbi viszont inkább business, mint consumer és ez a minőségben jelentkezik egyértelműen.
A business / prémium consumer minőség első és kézbevétel nélkül is látható jele minden esetben a zsanér kialakítása. A gépváz szélére helyezett 1 cm-es fül az esetek 99%-ban átlag consumer gépet takar, akármi is a széria neve.
-
premete
veterán
Nincs titkosítva, hogy milyen portok vannak a Dell üzleti gépein, én mielőtt kiadok érte pár százezret, megnézem, hogy van-e benne, amire szükségem van.
Ha nem azt kapom, ami a leírásban szerepel, akkor jogos, amit írsz, ha nem, akkor felesleges hőbörgés.
Ilyen szépen le van írva, és ezek is vannak benne a nálam.:
Network connector (RJ-45), USB 3.0 (3), Stereo headphone/Microphone combo jack, Docking Connector,
mDisplayPort, HDMI, 1 Full and 2 Half Mini Card Slots/SmartCard Reader/Fingerprint Reader -
stratova
veterán
-
kecz
aktív tag
Munkához tuti nem használnám, arra van céges, amit ha lehet nem hozok haza.
Net, alap office, filmek, esetleg MMO játékok. Cad, grafikus programok is kilőve.
Később valószínűleg fogok venni bele egy ssd-t.
Ez szimpatikus is.Eredetileg valami kezdő üzleti gépet szerettem volna venni, de átpártoltam az IPS felé. A kettő együtt sajna nem megy. Maximum 250-260-at szánnék rá.
-
kecz
aktív tag
Köszönöm! Egy Lenovo Z510-et fogok neki ajánlani fehérben.
Más:
Magamnak is kellene nemsoká, mert a kölcsön laptopom néha-néha magától kikapcsol már
IPS panelesek honnan kezdődnek? Valami értelmes brand (Lenovo vagy Dell pl.) Azt sem bánnám, ha üzleti lenne, de ne feltétel. -
runner 125
nagyúr
Nincs nagy választék ebben a kategóriában, de kicsit fentebb pont erről már szó volt.
-
Chaser
legenda
Nagyon rossz úton, mert a notebook kijelzők drágábbak. Amikor én nézegettem 35-40k körül volt értelmes 15.6" FHD. Persze hitványat lehet kapsz olcsóbban is, csak annak mi értelme? Ha nincs ott pontos panel típus beszélni sincs miről.
Olcsó megoldásként 22-23k körül FHD AUO TN, ez IPS közeli. Persze ha nem tréfálják meg amikor beér az országba, ha igen akkor +tréfa. -
premete
veterán
Gondolom, az utolsók a mérvadók, itt egy másik is. Update után nem találtam throttlingot.
I've create two gaming power profiles, with the minimum and maximum processor power states set as above. Can play FSX for hours on end at 2.7Ghz, and played a few hours in total Red Orchestra 2, Riddick 1 & 2 and STALKER: Shadow of Chernobyl all without trouble. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged