- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Khelben #145685 üzenetére
Valamiért azt gondoltam IPS-es kijelzőjük van. Viszont találtam egy Lifebook-ot, ami viszont IPS kijelzős. Ez gyengébb minőségű, mint azok a HP, amiket előtte kérdeztem? (Probook 650, Elitebook 850)
Egy amatőr kérdés: miben más az IPS kijelző, mint a "nagy betekintési szögű" kijelző?
-
elodman
aktív tag
válasz
Khelben #145667 üzenetére
Viccelődést tán ennyi bolt nem engedne meg magának.
Ja, és árértékelők szavára jobb h. több esetben sem hallgattam, pár 10-ezret vesztettem volna.--17 , 1600 x 900:
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/f:kijelzo-merete=3,1600-x-900,linux,operacios-rendszer-nelkul,freedos,endless-os,ar=2/?orderby=1https://www.pcx.hu/17_21_laptop
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/f:hp,kijelzo-merete=3,1600-x-900/?orderby=1
https://laptopunderbudget.com/best-17-inch-laptops/
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-320-80xj000shv-p379806111/
https://www.laptopszalon.hu/notebook/laptop_notebook#mode=search&pcatid=1&searchString=&sR_12[]=17.3&sR_13[]=1600+x+900&priceLimit=1380000&priceMin=0&1530535689817
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a517-51g-33dw-fekete-mar-2-ev-garanciaval-nxgsteu003/8451/#tabspec
https://www.laptopszalon.hu/acer/acer-aspire-5-a517-51g-33dw-nx-gsteu-003-laptop_31439-adatlap
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=NX.GVQEU.028&utm_source=arukereso.hu&utm_campaign=arukereso.hu_notebook&utm_medium=cpc&utm_term=NX.GVQEU.028
17, fhd:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a517-51g-34bt-fekete-mar-2-ev-garanciaval-nxgvqeu027/9302/http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-17-bs006nh-2gq57ea-akc-laptop_28803-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/acer/acer-aspire-5-a517-51g-34bt-nx-gvqeu-027-laptop_34296-adatlap
-
Pyro05
tag
válasz
Khelben #145632 üzenetére
Köszi! Sok különböző 15"-os Swift 3 modellt találtam. Mekkora különbségek vannak? Melyik lenne a legjobb? A kaszni/hűtés mindegyikkel elbír?
i3-7130U + HD 620
i3-7130U + MX150
i5-8250U + HD 620
i5-8250U + MX150
Ryzen 3-2200U + Vega
Ryzen 3-2200U + RX 540
Ryzen 5-2500U + Vega
Ryzen 5-2500U + RX 540 -
-
novakalex
aktív tag
válasz
Khelben #145575 üzenetére
Sajnos ez a keret, ebből kell a legjobbat kihozni..
asus rog strix scar edition-gl503ge 38652
asus rog tuf fx504ge 37912
Dell inspiron 15 5587 g5 38935Ezek közül melyiket választanátok?
-
(baphomet)
tag
válasz
Khelben #145547 üzenetére
Lehet fekete is...
Ezt a laptopot az összefoglaló felsorolásából néztem.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
néhány napon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
140-160k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
internet, fészbúk, filmezés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nincs játék(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
HD felbontás(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem lesz mozgatva(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem kell(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB HDD(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
USB(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
igen, új gép jöhet csak szóba -
regener
veterán
válasz
Khelben #145517 üzenetére
Köszi az eddigi választ
Kicsit pontatlanul írtam, játék is lesz, de kevesebb mint a többi felhasználás együtt. Nagy grafikai igény nincs, van ilyen GF Now bétám is így csak net kell a játékokhoz és proci szinte, meg itt az asztali. A dGPU inkább arra kell hogy ha régebbi játékot indítok el amit nem támogat a fenti akkor mégiscsak elinduljon, illetve ha a munkahelyen kell a HDMI kimenet egy gyors kijelző konfigurálásra akkor biztosan (NV kártyát használunk mindenhol kb).
Így nézve is kevés lenne egy vékonyabb gép?
-
scott_free
senior tag
válasz
Khelben #145477 üzenetére
Leginkább a strapabíróság miatt gondoltam egy erősebb, használt, üzleti laptopra. A gyerekek azért elég hamar le tudják amortizálni...
Ez az Acer Aspire 5 mennyire "gyerekálló"?
#dugesz77, #Kbali:
Konzol már van, a Minecraft mellett átlagos otthoni felhasználás is lesz. -
válasz
Khelben #145471 üzenetére
Szerintem a Fujitsu kiesik, nehezebb alkatrészbeszerzés miatt, illetve mindképp olyat keresnék ami akár otthon szerelhető, és ha törik, sérül akkor pótolható az adott komponens. A HP 840-es nekem 8460/8470-es széria után elég mély zuhanás, főképp hogy szigetes billentyűzettel, és elég nehéz szerelhetőséggel oldották meg (takarításnál, hűtőpasztázásnál egy marék csavart kell kioldani). Így direkt olyat keresek, amit akár egy óvodás is tud upgradelni, vagy épp újrapasztázni. Közelebb áll hozzám az E6440-es vagy az E6430-as.
-
hariboh
tag
-
AMD Power
titán
válasz
Khelben #145443 üzenetére
Pl:
HP Pavilion 15-cc507nh 2GP94EA#AKC laptop
Dell az már árban bőven felette lenne ami 256GB SDD-el lenne.
-
zileut
tag
válasz
Khelben #145425 üzenetére
És esetleg ez mennyire jó vétel?
HP 15-ck002nh -
Borisz76
nagyúr
válasz
Khelben #145427 üzenetére
Emlékeim szerint egy HP gépet használ...pontos típust nem tudok de kb 6-7 éves.
Én tettem bele egy 128 GB-s SSD-t és azon van a WIN 10 Pro,64 Bites rendszer.Esetleg ezen tudok spórolni....hogy abból átdobom az SSD-t az új laposba.
Ezzel a megoldással már csak...csak...remélem. -
Cavalera
tag
válasz
Khelben #145324 üzenetére
Megindokolnád, hogy szerinted miért 180 ezres? milyen 180 ezres laptopban van 3,1-es processzor, 8GB RAM és a nvidia videókártya?
Egyébként oké, akkor zárjuk ki a munkát (de ha valami már visz játékokat, akkor szerintem excel tábláktól és böngésző fülektől sem fog összezuhanni).
Btw, írtam, hogy nem vagyok nagy gamer. A komolyabb igényű játékokat úgyis konzolon tolnám. Nekem inkább az évenként megjelenő sportjátékok lennének prioritások a laptopon, azok sem feltétlenül maximum beállításokkal. Most ilyen szempontból a képernyő mérete miért fontos? Nem hiszem el, hogy egy 14"-es laptopban nincsenek olyan hardverek, amik ezt lehetővé tennék.
-
-
pete_21
addikt
válasz
Khelben #145220 üzenetére
Köszönöm a választ!
Megmutatom a leendő tulajnak, hogy tetszik neki, viszont összehasonlításként szeretnék mutatni neki HP-t, vagy Dell-t (ezeket jobban ismeri). Azt szeretném megkérdezni még, hogy amit a kérdező hsz-ben írtam, az mennyire megfelelő? Vagyis jobban fogalmazva HP-ból, Dell-ből mit ajánlanál 200-ig?Köszönöm előre is!
-
BauerK
csendes tag
válasz
Khelben #145172 üzenetére
Szia.
Igazából döntöttem és valahogy jobban az A515 felé húzok, mint a Probook 430 hoz. Viszont olvastam cikket az Acer A515-ös szériájáról és azt olvastam, hogy hamar melegedik, silány az összeszerelés és a kijelző minősége sem az igazi. Hardverben megfelelne a dolog, de nem tudom mennyire reális ez az olvasmány.Gondolkoztam még egy ilyenen: https://www.emag.ro/laptop-lenovo-ideapad-320-17ikb-cu-procesor-intelr-coretm-i7-8550u-pana-la-4-00-ghz-kaby-lake-r-17-3-full-hd-ips-8gb-2tb-dvd-rw-nvidia-geforce-mx150-4gb-free-dos-platinum-grey-81bj0038ri/pd/DWP6X9BBM/?X-Search-Id=60183f60809c8e91a9db&X-Product-Id=4244593&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Search-Action=view
Bocsi, hogy román emag de Romániában élek és magyarul nem találtam meg pontosan ezt. Viszont a Lenovokról nem igazán tudok semmit, neked mi a véleményed róla?Vagy a fenti lenovo, vagy erre gondoltam: https://www.emag.ro/laptop-acer-aspire-5-a515-51g-84nj-cu-procesor-intelr-coretm-i7-8550u-pana-la-4-00-ghz-kaby-lake-r-15-6-full-hd-ips-4gb-1tb-nvidia-geforce-mx150-2gb-linux-steel-gray-nx-gt1ex-007/pd/DT602HBBM/?X-Search-Id=60183f60809c8e91a9db&X-Product-Id=4077399&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Search-Action=view +256gb-os SSD és 4GB RAM még.
Szerinted a kettő közül melyik érné meg jobban összességében? Esetleg valamilyen más alternatívát tudsz amiben van egy 8. generációs i7, ips kijelző, 8gb ram és minimum egy MX150-es kártya? Köszönöm a válaszod.
-
pete_21
addikt
válasz
Khelben #145218 üzenetére
Köszönöm szépen!
HP/DELL/Lenovo vonalon mit ajánlanál?
Utánanézek, hol van kiállítva ez az Acer, illetve ha még ajánlasz a másik trióból, azt is megnézem.
Acerek mostanában mennyire ajánlottak? HP, Dell, Lenovo korábban megbízhatóbb volt, Acer mennyire van pariban velük mostanában? -
novakalex
aktív tag
válasz
Khelben #145191 üzenetére
És 350-380.000 Ft-os ársávban a "gaming" szériás laptopok közül van jó ajánlat? Nem probléma a vastagság, a hűtés legyen megfelelő.
Illetve még ezt néztem: Acer Aspire A715
-
santhab00
tag
válasz
Khelben #145121 üzenetére
Szeretném kikérni a véleményedet.
Berendeltem az akciós 7577-et, de eléggé elfogott a kétely a billentyű miatt. Ugye alapvetően egyetemre kéne, ráadásul infós szakra, szóval valószínűleg sokat fogok programozni, illetve gépelni, amire ajánlottad/ák inkább az 5490-et. Viszont szeretnék alkalomadtán játszani, ami leginkább valószínűleg Starcraft2 lenne,, itt azért jó lenne ha lenne bőven fps-em, a beállítások nem nagyon számítanak, úgyis le szoktam venni. Illetve jelenleg az asztalin játszok CS:GO/SWBF2-t is, illetve ilyen komolytalanabb Zulát. Hosszabb, legalább 3-4 évre terveznék a laptoppal, és ebben benne van hogy ahogy idősebb leszek egyre inkább kiszorul a játék a repertoárból, vagy egyszerűen majd veszek egy videókártyát a PC-mbe és akkor az vinni fog mindent. Tehát megérné szerinted a sokkal jobbnak mondott Lattitude billentyűzet, hosszabb távra, illetve az "üzleti" összeszerelés, valamint a kompaktabb kivitel (14 colos kijelző, ami jobb is, mert a 7577 kicsit lehúzták, illetve a kisebb tömeg) mint a jelenleg egész erős videókártyás 7577 ? (gondolok itt arra, hogy az új játékokat az sem fogja vinni pár év múlva már úgysem, de cserébe ott marad a kevésbé jó billentyűzet)
Ha minden igaz, még holna le tudom mondani a rendelést, csak elfogott a hév a jó akció miatt, illetve hogy egyébként jónak tűnik a 7577.Bocsi, a kicsit összevisszáért. Csak gyorsan akartam megoldani, mert már csak 1-2 db erejééig tart az akció.
-
MurdR
veterán
válasz
Khelben #145121 üzenetére
És szerinted ha hajlanék a használtra, akkor 120-150k környékén mik a lehetőségek?
Nem tudok dönteni, hogy mire lenne szükségem. Legszívesebben egy 13-as ultrabookot vennék, de félek, hogy amikor előtte kell ülnöm mondjuk 5 órát egy excel táblázat miatt, akkor begörcsölne az agyam miatta.
Most egy 14-es Dell Latitude-ot nyüstölök (50k- kategória), de szeretnék egy IPS kijelzős laptopot. -
alpihun
senior tag
válasz
Khelben #145114 üzenetére
Köszi a választ.
A photoshop részét notebook szempontból annyival körbekerüljük, hogy majd úgyis lesz melléje egy monitor otthonra, s annak majd lesz rendes színhelyessége s minden ami kell.
Inkább valami normálisabb (mint a procis integrált) videókártya lenne előnyben. -
-
cuko
aktív tag
válasz
Khelben #145031 üzenetére
Értem, köszi.
Latitude 3480 / E5470 / XPS 9360 ugyanolyan jó lehet felszereltségtől és ártól függően, vagy ezek a modellek nem annyira ajánlottak?
A HP munkagépei közül van, ami egy szinten van ezzel / ezekkel ár-értékben, amiket érdemes lehetne még megfontolnom (EliteBook 820/830/840/1030/1040, Probook 430 / 440, esetleg Zbook 14esek)? -
BauerK
csendes tag
válasz
Khelben #145022 üzenetére
Kissé jobban belevetettem magam a témába és tisztáztam az igényeim így e szerint meg jó sok olvasgatás után eljutottam ide: https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/vivobook-max-f542un-dm017-p392624317/ ehhez még hozzájönne egy 500gbos ssd és pont 230k -ba jönne ki mindenestől.Erről mi a véleményed? Esetleg a videókártyával tapasztalatok? Ahogy én néztem a hasonló árkategóriájú laptopokban is ez van, de ebben legalább a 4GBos variáns. Köszi a válaszod.
-
Corvin0716
tag
válasz
Khelben #145031 üzenetére
Azt tettem. Csak arra a szegmensre kérdeztem most rá, amelyen megakadt a keresés. De igazad van, rend a lelke mindennek.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, amint megvan a megfelelő.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200 ezer (+20 ezer, ha értelmét látom)
(3) Felhasználás?
Főleg irodai programok, tőzsdei platformok, de néha multimédiás célokra, kis gépigényű játékra is használnám, ha elbírja a gép.
.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Jelenleg LoL-ozok néha, azt nem bánnám, ha stabilan futtatná. Továbbá az előző hozzászólásomban említett régi, akár 10+ éves játékokra. A felbontás, részletesség nem különösebben érdekel.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14"-15,6",matt, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Még bizonytalan mennyit, de lesz hordozva, használnám utazás közben is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Lényegtelen.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Azt fontosabbnak tartom, hogy 8 gb ram legyen benne, mint azt, hogy ssd. Úgy néztem a keretem vagy-vagy alapon engedi meg. DVD olvasót akarok bele.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is szóba jöhet.
-
jozsi252
veterán
válasz
Khelben #145025 üzenetére
Nem nem, játék nem lesz. Okés köszönöm szépen, akkor jól döntöttem számára. Ez hogy a kialakítása olyan hogy megemeli végét ez ölben tartva annyira nem zavaró? Gondolom az asztalon ez jó dolog, könnyebb gépelni ugyanúgy mint a sima billentyűzeteknél.
Lenovo témához annyit tennék hozzá, hogy néhány éve napokat szívtam ismerősöm laptopjával mert egyszerűen LAN-on keresztül nem volt meg a kellő sebesség. Csak ilyen 10-20 megabites letöltési sebességet tudott produkálni a laptop. Ki lett próbálva többféle Windows, többféle driver, rengeteg mindent kipróbáltam de nem tudtam sajnos megoldani. Azóta is driver hibára gyanakszom, de nem sikerült megoldani sehogy sem ezt a gondot.
-
BauerK
csendes tag
válasz
Khelben #145007 üzenetére
Köszi a válaszod. Annyi volna a kérdésem, hogy esetleg ez a laptop meg egy 500gb-os SSD megérné-e? (nálunk Erdélyben ez a laptop most le van árazva 173k-ba) Mert ez még benne van a keretemben csak az a 4GB ram meg az 5400rpm-es HDD tántorít el kissé.
-
elin
tag
válasz
Khelben #144902 üzenetére
Hali! Olvasva Vanek kritériumait és Khelben ajánlatát rá, újra segítséget kérek. Még mindig határozatlan vagyok, melyik laptopot vegyem, melyik lenne a legjobb alternatíva az alábbi célokra.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Július
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Max 200K
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Netezés, kicsi képszerkesztés,online filmnézés, néha egy kis játék (böngészős)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? böngészős
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15" IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Mondhatni semennyire
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Miben jobb az ssd? Adattárolásra van 2 külső vinyóm, akkor elég lenne 128 ssd?, >4gb ram, optikai nem fontos
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új
Ezt meg ezt nézegetem már egy ideje, plusz még most Khelben ajánlata is
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- HP ZBook Studio 15" G8 - i9 / 1TB / 32GB / 4GB NVIDIA
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest