-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
-
426os
őstag
Én ilyen fehér elosztót vettem, Lenovo géppel és telefonnal a hangkimenetet próbáltam az jó volt. A mikrofon bemenetet nem néztem, mert nincs külső mikim, de gondolom az is jó lehet.
-
runner 125
nagyúr
Szerintem ugyanaz a minőség.
Az alsó unibody házborítás itt is ugyanúgy jelen van, csak megtöri az optikai meghajtó, de ettől egy anyagból van sajtolva a palmrest és az oldalsó borítás, így abszolút masszív. A gombok nyomáspontja is közel azonos, talán egy hangyányival a Dell-nek hosszabb úton járnak, de gépelés közben észrevehetetlen, zsanér erősség szintúgy azonos.
Fedlapot tekintve a Dell-t picit erősebbnek érzem, mármint nyomásra, de itt is minimális a különbség.
S, a legfontosabb tényleg az, h míg az Asus 229k, addig a Dell 300.
Noh nézzünk hozzá + 4gb RAM-ot egy tizesért, h igazságosabb legyen az összehasonlítás (és persze van eleve + 1 év gartöbblet a Dell-nél), de ezeket is figyelembe véve szerintem továbbra sem kérdés h melyik éri meg jobban. -
Tikakukac
titán
Átrakni valszeg nem akadály, de hivatalosan nincs datasheetben IPS E6540, csak sima TN FHD. E7440 meg E7240-re gondoltam, azok azok, szóval ha csinálnak refresht, mint az Inspironokban szerintem lassan léptetik ki azokat is. A termékpalettát annyira szélesen nem ismerem, az utlrákhoz volt közöm, azokban az van, az fix.
-
premete
veterán
A 9470m nem rossz cucc, de az alap hd-s kijelzője, az AUO gyártmány bizony a kijelzők szégyene, 180 nites fényerő és fakóság miatt, a billentyűzete átlagos, ahogy a wifije is. Már amennyiben az összesbe az Intel 6235-ös, bt-s van. Ami átlagos, mint az összes Dell, ugyanilyen kártyával. Jobb Dellekben gyakran az Intel 6300 található, na az jobb is vitathatatlanul. Az Elitebook Folio 9470m-ben csúnya még, a fedél éleinek feketére kopása a táskától.
Azért ne hasonlítsuk egy Vostrohoz, ami a Dellnél a kategória legalja, egy Inspiron másik ruhában, mert a 9470m azért mégiscsak egy Elitebook, ami kvázi a csúcs a HP-nél. -
stratova
veterán
Nem mondom, hogy az Elitebook 840 G1 billentyűzetét tökéletesnek éreztem, de nekem bőven jobbnak tűnt. Mindemellett biztosan együtt lehet élni azzal is vagy van akinek fel sem tűnik. Nekem E6510 és E6520 használata után eléggé feltűnő volt, de még a Probook 6570b-t is pontosabbnak éreztem (sőt a Probook 430-at vagy Lenovo G500-at is).
A Wi-finek gondolom itt a fém fedlap tesz be (+ a fedlap és kijelző vékonysága?), mert a fenti Dellenkek is fém a fedelük és semmi bajuk). Boltba betérve pedig max. nyomorgatni gépelni volt lehetőségem. Huzamosabban a fentiek közül csak az E6510-et, E6520-at és Probook 6570B-t használtam/használom.Kb. az a Vostro egyébként Inspiron 5439-ként is fut más piacokon.
-
stratova
veterán
Engem tegnap a Vostro 5470 gépelési komfortjától kirázott a hideg, más bajom nem volt vele. Még az Acer E1 sem volt olyan bizonytalan nyomáspontú, de az bántóan rövid úton járt (a többi tegnap vizslatott gépen mind jobb volt gépelni).
(Kaveri FX-7600P-s tesztgép egy Vostro 5570-ben lakott és a tesztelők éppen a billentyűzet miatt méltatlankodtak).
De próbálja ki saját maga, az alapján lehet csak igazán eldönteni kinek mi bántó és mennyire fontos paraméter ill. mennyire kompromisszumképes a vevő. -
btudos
nagyúr
Legalább olyan gépet ajánlj, amit már láttál közelebbről,mint egy weboldal fotója, kérlek.
Az Asus X450 egy hulladék, ezerszer jobb gépeket kapni az árából. Az anyaghasználat és az összeszerelés is siralmas, 5-ből 5 gépnél nem sikerült az illesztés a palmrest és az alsó burkolat találkozásánál, ha ott fogom meg, mozog az egész.
Ermac: A hordozhatóság miatt én is a kisebb méret felé terelnélek, de a téma összefoglaló alapján kicsit jobban kifejthetnéd az igényeidet, egyszerűbb mint vaktában lövöldözni.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Tökre igazad van, mindenben. 1 dolgot hagyunk ki.
Ultrabookba továbbra sem rakunk 850M szintű karikat. Mert ha rákívánunk a játékra vagy nekiállunk meghajtani, akkor az Y Lenovok hűtőgépek lesznek ahhoz képest amit le fog művelni egy ilyen. Egy U-s i7-be törik bele a bicska nonstop, na most képzeljük el az 50-60W-os GPU-kat mellé. Ez hülyeség, úgy ahogy van.Node ON is legyünk és köznek szolgáltassunk: Inspiron 3542 leendő tulajoknak. A gép valóban jó többedik átnézésre is. Oldalt fényes lakkos, ocsmány lesz nagyon, illik rákészülni. Plusz szerintem rekordot fog dönteni a hátulról kijelzőt betörött darabok száma. Iszonyat könnyen kifingatható az a panel. Tényleg. Szóval nagyon jó táska és óvatosság. Más bajom ezzel nem lesz. Tetszik.
Ja de egy kis szomorka: az a 20Wh amit lecsíptek a régihe képest hiányzik. Jól fogyaszt, de úgy lenne az igazi. Így mondjuk könnyebb, de 15"-nál szerintem mindegy. -
Chaser
legenda
Ez árban is más
werszomjas: Sztem simán jó notebook, persze nem mindegy milyen. Magamnak is egy T500-at állítok hadirendbe NAS-nak meg IP kamerához. Kikapcsolt kijelzővel max 15-20W, de inkább 15, de elképzelhető lentebb is tudom vinni, majd megnézem. Simán bírja a 24/7-et terhelés mellett is, ilyen alap dolgoknál meg aztán pláne. Ráadásul ilyen feladatok mellett kvázi néma is lesz.
-
premete
veterán
Hogy érted a ki/be kapcsolgatást? Nekem minden cuccom így működik: bizonyos hőfokon bekapcsol, másik hőfokon kikapcsol: ilyen a kocsi, a klíma, a hűtőszekrény, a hősugárzó és a laptop is.
Vagy szerinted 38 fokon is folyamatosan kellene forognia a ventillátornak egy laptopban? -
B-L-A-C-K
titán
Ezek a gépek nagyon megbízhatóak, és 5 év múlva is lesznek hozzá alkatrészek...
Azért nem 10-15 éves távlatba tervezett az illető hogy ilyenekről kelljen beszélni. Na meg ilyen alapon akkor nem tudna venni semmit...
Illetve az E6540-esnél amúgy is több a meghibásodási lehetőség a plusz dedikált vga miatt, de ebbe tényleg ne menjünk bele... A lényeg ha én hosszú távra terveznék, és arra használnám amire ő, bőven elég lenne egy 6530-as nekem.
-
B-L-A-C-K
titán
Átlagos felhasználásra miért lenne lóf@sz ez a teljesítmény több év múlva? Egy normális i5, 6-8 GB memóriával még 5 évig is gép lesz. Pl ott a E6500-as 2008 szeptember körül került piacra, azaz 5.5 éve és még mindig bőven használható netezésre filmezésre, vagyis átlag felhasználásra...De persze nem vagyunk jósok lehet az i5 már nem lesz elég 5 év múlva, de akkor egy erősebb i7 sem...
-
runner 125
nagyúr
Az átalános használt nem csak a netet és a filmnézést takarja. Az emberek 99%-ának kell a tárhely, a fizikai kényelmesen használható billentyűzet, meg a normális, átlátható, nagy képernyőátló. Ez eleve kizárja a tab-okat.
A Nexus 7 egy korrekt készülék legutóbb amikor néztem drágább volt, hozzáteszem egyik legjobb barátom is ilyet vett, dicsérte előtte folyamatosan, ahogy kézbe vettem, lefagyott.
Állítása szerint nála soha a büdös életben és amúgy is adjam vissza, mert tuti én "fagyasztottam meg".
-
runner 125
nagyúr
De abból is a 20.000ft-is Concorde, ezt azért tedd hozzá.
Egy tab egyelőre nem vált ki még notit, erre azért ne biztasd.
kromatika
A Latitude egy ipari termék, megbízhatóbb és nem 4-5 évre tervezték, mindenben minőségibb. Nézd meg csak a zsanérszerkezetet, billentyűzetet, kijelzőt. Ott van a _helyszíni_ gar is. Tényleg nem értem, h egyáltalán miért hasonlítod őket egymáshoz. A 3xxx Inspiron a leges legpuritánabb consumer Dell, rettentő anyaghasználattal és pontatlan illesztésekkel, nem hiába van belőle 3-as, 5-ös, 7-es széria, ez a belépő modell.
Ott a FHD panel is, ami sokkal szebb vizuális élményt ad, a bill világítás megint egy olyan opció, ami nélkül én már biztosan nem vennék notebook-ot.
Ha, nem játszol miért lényeg? Egyébként a HD8670 egy alsó - középkat dGPU, nem kell tőle hasra esni, ráadásul az iHD4000 már egy erős alaplapi GPU-nak számít, általános használatra tökéletesen elég a teljesítménye.
-
Remiel
őstag
Nekem mindent levonva 95.000 lett az új V5470, win8 al együtt, ha mégis gondom lesz vele ennél azért többért eladom.
De mint mondtam arra amire vettem nekem teljesen megfelel, kétségtelen, hogy jobb lenne matt kijelzővel.Ja az Amazonon én is találtam SSD, de jobban örülnék ha itt venném normális garival.
-
Remiel
őstag
Én nemrég vettem V5470 et de talán ha kétszer volt, hogy ledobott a wifi, pedig nem egy helyen használom, azért vettem ultrabookot, mert folyamatosan cipelni kell. A két irodában ahol használom messze van a router, de még nem volt gondom ezzel, remélem nem is lesz
A kijelzővel sincs bajom, a fényerővel sem, bár napsütésben ritkán használom. Ha meg itthon vagyok rákötöm egy 32" - os Philips led TV - re és annyi. A betekintési szögről meg annyit, hogy leginkább szemben ülök vele, így ez sem annyira zavarna ha így lenne, de azért nem látom olyan alacsonynak.
Amire vettem (munka, net és esetleg filmnézés, könnyű hordozhatóság) tökéletesen alkalmas. Ami nagyon kéne az a billentyűzet világítás, de hát az ugye nincs. És hogy tudjak bele tenni SSD a vinyó mellé, ami nem egyszerű, mert nem kapok olyat ami kell bele az istennek se.
-
Chaser
legenda
Te a kiskereskedővel vagy szerződésben, kiskapuk nélkül. Amennyiben 1 éven belül ua. a hiba 3x megismétlődik elállhatsz a szerződéstől, magyarul visszakérheted a pénzed. Van hatályos jogszabály amit kinyomtatva az orruk elé nyomsz, mehetnek pereskedni, bukják. Ők meg intézik nagykerrel, dellel, akivel akarják, az nem a te gondod.
-
Tikakukac
titán
Isten őrizzen, hogy vita tárgya legyen. Mivel a vita tárgyához kellene szerintem 2 raklap gép mindegyikből, na abban eséllyel lesz mindegyik panelből ami a nagyobb gyártási sorozatból kikerül, aztán szépen lerakni egymás mellé, gyári és kalibrált állapotban összevetni. Az úgy már kb kiadja. Amíg meg ekkora a szórás a gépek között tartom a marha mindegy mit veszel, fos lesz mondókámat. Amikor egy felső kategóriás Thinkpad 400k-ért úgy néz ki, hogy nem vagyok hajlandó kivenni a vitrinből, akkor mit várunk harmad ennyiből? Én már semmit.
Mivel a gépben cseréltek asszem 2 lapot, 4 hűtést és már így tippre meg nem mondom, de úgy 30 kilónyi alkatrészt szépen egymás után, így azt mondta a szerviz, hogy okés, most már ki van a tökük, hogy 200k-nyi cuccot küldtek ki a szervizpontra, így megy fentebb egy szinttel a dolog. Mivel nem tudtak vele mit kezdeni így a nagy Dellék azt mondták ok, akkor ennyi, disztri pedig tolta a jóváírást így, nekik meg leszámolja majd a fő-fő mindenség. Mindenki tutis.
Nem volt kiskapu, maguktól csinálták, még csak nem is belsős volt, hogy bundázzanak.
brumi1024: Hát azért elég erősen kételkedem én abban, hogy gyártási szórás tud olyat, hogy wifit kinulláz, másik kopp ugyanolyanban meg nem, vagy pedig kell 5 hold és a sátán, talán
Olyan szintű parajelenségek tárháza van a szekrényemben, hogy ihaj, de mindegyiket elég egyszerűen össze lehetett húzni és kideríteni miért, viszonylagosan komoly tudományos kísérletezés nélkül is. Mikor a Getro is néz ki és ööö-zik akkor esélyesen valóban szellem van a palackban.
-
btudos
nagyúr
Minden HD panel gyenge, ez sajnos ilyen műfaj, a WiFi meg sajnos még mindig nem egy olyan dolog, amit tényként lehet kezelni. Ahogy néztem, ennél a gépnél is van aztán minden. Értem, hogy Te megszívtad, de az 5470 kb. ugyan olyan mint a 7537, ott is van aki panaszkodik, és egyértelműen nem okés valami, de van akinek meg tökéletes. Fene se érti ezt, részemről összességében még mindig ajánlott darab marad, főleg az NBD garancia és a készülékház minősége miatt.
Sokkal rosszabb gépeket is árulnak, azokhoz képest a Vostro problémái szinte semmisek. Mondjuk az U430 szerintem szebb, a billentyűzete kényelmesebb, és minőségre sincs messze a Vostro-tól, csak a garancia ne lenne annyira izgalmas, mint amilyen.
-
premete
veterán
Én inkább az Elitebook Foliot venném (9470m), nagyon megbízható gépek, ebben 256 GB msata van, plusz egy üres, 2.5"-os hely, jó a wifije, netezésnél 40 fokos, masszív a ház, jó a billentyűzete, van pár ezer a cégnél, és hardveres hibával még nem találkoztam.
A kijelzője egyedül, ami nem nagy szám, olyan, mint a többi üzletinek.
Igaz, 9 hónapos, de szerintem felér egy új konzumerrel, és a garanciája sem rossz a HP-nek, csak a Dellé jobb.
Újan ez egy fél milliós gép..... -
Tikakukac
titán
Áll leejtés nem lesz az U330/U430-tól, de szépen gusztusosan el van rakva minden benne, egész korrekt a hűtés, akksi idő van mint a szemét és konzumer szinten tökre kiadja, Macbook copy, de a jó értelemben véve.
Csajok nagyon szeretik, rengeteget visznek/vittek belőle.
Ha most vennék valami konzumert tuti ilyet vennék, nekem nagyon kiadta. dGPU-t mondjuk ki kell belőle gyomlálni, az nem ebbe a gépbe való, úgy már rohadt hangos, meg melegszik meg fúj.
-
-
-
redwhite78
aktív tag
Nálam aida szerint ez a panel van a 6520-asban:
Képernyő neve Samsung 156HT
Képernyő azonosítója SEC5448
Gyártó JHNX6_156HT
Képernyő típusa 15.6" LCD (FHD)
Gyártás ideje 2010
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 34 cm x 19 cm (15.3")
Képarány 16:9
Maximális felbontás 1920 x 1080
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Nincs -
zorrobomber
tag
Nem akartam udvariatlan lenni, de volt már nekem is több Dell-em, láttam is sokat, és laptophoz képest vállalható kijelzőjük volt, de azért jónak sem mondtam volna őket. A cél jelen esetben egy univerzálisan jónak mondott kijelzőjű masina lenne, szóval csak valami IPS kellene, ha nem is high-end.
-
Tikakukac
titán
Én is ezt mondtam, ő állítja (és eléggé szakmabeli), hogy nála semmi gond nincs mióta megbuherálta, 7537 esetében legalábbis.
A többi majd kiderül ennyire tudtam jutni a mai nappal.
Ja és közérdekű: Y50 mint olyan, megjelenésben, majd egyszer lesz. Arra számoljatok fél évet. Meg a konfigot se tippeljétek, mert úgyis mást küldenek. Ez a hivatalos álláspont.
-
csudri
őstag
Most, hogy mondod nem voltam tőle elájulva. Anyámnál felvittem a gépet a tetőtérbe, mert ott van a nyomtató és rohadtul nem látta a wifit. Visszavittem a gépet egy emelettel lejjebb a router közelébe, akkor megtalálta a jelet és jó lett, de addig semmi, fel sem csatlakozott.
-
Yany
addikt
A gyenge kijelző relatív, azt a legjobb ha te nézed meg valahol, és az alapján döntesz. Az instabil WiFi pedig annyira áll, hogy öcsém környezetében valóban nem volt túl erős a WiFi jel (ti. ő vette a gépet), de az S4 telefonjának sehol nem volt gondja a WiFi-vel, ahol az S540 már folyton bedobta a törülközőt.
-
brumi1024
veterán
Persze, ez oké, csak a Wifi kérdés nem ilyen egyszerű. Itt egy kártyának kell kommunikálnia 1000 másik gyártó termékével, simán előfordulhat valamilyen inkompatibilitás, ez benne van a pakliban. Főleg, ha gyakori a ledobás. Érdemes kipróbálni legalább 3 különböző routerrel ezt a dolgot, mielőtt a gyártót támadjuk.
-
Tikakukac
titán
Nálam is volt 2.5 hétig 5470 és még a budira is beültem vele netezni, az a routertől átlóban egy 75 centis főfal 4 méteren keresztül, meg 2 válaszfal és még 1 ajtó. Ezt sem kötelező elhinni, küldök székletmintát is a wifis méresek mellé legközelebb ha lesz nálam gép, ha úgy jobb. Nyilván van az a szint meg az a hely és az, én ennyit tudok vizsgálni. Ha a másik antennával megy a mostani is, akkor ennyi, mindenki oldja meg magának, rakjon antennát ragszalaggal a hátlapra vagy bánom én. Inkább ez, mint a ducktape 2 évesen a zsanérokra.
Ja, hogy használhatatlan. Hát, szerintem az a komplett panel fényerő buzerálás nélkül is használhatatlan (legalábbis nekem) de ennyiért ez jár. Kész.
5 óra ment rá?!
Hát akkor nagyon nem mentél bele a dolgokba. Mikor 5-ször rakod egy héten újra a gépet, hogy kizárd a saját hibáid illetve a szerverre talán nem jól feltett drivert, na az már alakul. Nem szoptál te még eleget úgy látom, nekem egy szalagkábel kiosztásra volt, hogy ráment 3 napom, mire meglett, ezzel nincs gond, a kasszánál amit nem fizettél ki, azt kifizeted így. Fair ajánlat.
Nekem az nem tetszik, hogy olyan dolgokkal ekézed meg a gépet (sz@rom le, hogy Dell, ez a te fixációd, hogy erre élvezek, akkora ordas Thinkpados vagyok, hogy a tökömre is az van tetoválva kb.) amiknél sokkal nagyobb gondok vannak a túloldalon és kicsit nyitottabb szemmel élőknek feltűnhet, hogy nincs is más. Nem bírja az udvar közepéről a wifit? Ez van. A levonó gépe amit ennyiért ad meg abszolút gariztathatatlan lesz ha behal, márpedig behal az is, meg a dell is meg mindegyik másik.
Én tökre örülök, hogy szívsz ezekkel a gépekkel, én már deci véremet adtam az x200-ak panelcseréjéhez meg üvegbontásához, mégis képes vagyok felfogni, hogy ennyiből az összes többi subnoti egy kiló műanyag némi csavarral tehéntrágyában, tehát jól járok még mindig.
Az, hogy nekem mi tetszik meg mi nem... ha őszinte lennék akkor fognám és begyújtanám a topikot a francba. Értelmes és logikus gépet ma már nem gyártanak, már nem is fognak soha. Itt már csak az a kérdés, hogy a kisebb hulladékot vegye a jónép.Ha gáz van leírjuk. Leírtam az AMD karis gondokat is anno még az elején. Változott valami? Nem. Max annyi, hogy szanaszét lett tömve a privátos doboz, hogy akkor most mi a helyzet, jó-e vegyem-e és itt is ment a nyafi, hogy akkor mit vegyek. Nincs más, ez van, még így is jobb a többinél. Tehát megérte összességében felpaprikáznunk mindenkit? Túróst. Menjen mindenki a kicsi topikjába tolja be oda, nézze meg, de plusz 3 kört ne tegyen le, mert így is megbolondulok már.
Ha megbízható eszközre vágysz, akkor veszel 5 darab T60-at. Vagy hetet és minden napra jut 1. Cseszhetem a megbízható eszközeimet, amik ugyanúgy tömegtermelésesek és ugyanúgy behalnak, aztán meg ülök a Telemax előtt, hogy na mi legyen. Vostronál legalább ha fos wifivel meg dinamikus fénnyel is, de 24 órán belül megint menni fog. Látnád hányan pityogtak már nálam, hogy akkor most mi lesz. Semmi. Veszel egy doboznyi alkatrészt, ha gáz van hozod és csinálom meg 1 napon belül. Ja így meg drága. Akkor vegyed gyárilag ilyen szolgival és béke honol lelkedben.
Én sem vagyok alapos. Csak megszállott. Az rosszabb, hidd el.
OFF vége, lecsesznek érte így is.
-
brumi1024
veterán
Szerintem semmi. Alapvetően működik, néha dob egy nincs hálózati kapcsolatot, illetve nem egy sebességbajnok, nálam legalábbis ezek a problémák. Emiatt pedig gariban nem cserélik. Utána kell nézni, hogy a Dell-nél van-e whitelist és aztán rendelni ebayről egy normális kártyát, én ennyit tudok javasolni, jobbat sajnos nem
A kártyához pedig közvetlenül gyártótól lehet szedni drivert.
-
Tikakukac
titán
1. Feltételezek, igen. Hazugsággal vádollak, nem. Csak max user errorral, ha neked ez hazugság, végülis belefér a keretbe, lehet.
2. Mindig annak veszem mikor x gép nálam így megy, másnál meg úgy megy, aztán meg a WC-n húzunk le dolgokat. A híresen sz@r Intel wifi kari ami miatt vergődik a fél internet már, nos, lehet keseregni fognak majd, de épp most drótozom ki egy x200 fedlappal, és hát eddig nincs baja, ergo ott a gép a fos vagy a beállítás, ezt emberre bízom. Ha sikerülne 3 gépet futtatni egyszerre akkor egyértelmű lenne aztán mehet a mail, hogy elb@szták a fiúk.Biztosan utána néztél, biztosan igaz, passz, sajnos nem tarthatok nonstop raktárkészletet mindenből, csak x200-ból. Amit tudok, hogy a notireview fórumán leírtakat megcsinálva a Levonó nem állítgatja a dolgokat, sőt, nekem már a kijelző energiatakarékossági csúszka utolsó 2 kattanásánál sem észrevehető. Nézd meg, ha nem nem, ha lesz megint ilyen a kezem alatt megnézem, addig meg gyalulj rendszert, rakj 8.1-et tisztán hagyd magától frissülni és pippantsd ki az kijelzős energiatakarékosságot.
A Dell rulez NBD-ben meg marad is, egészen addig amíg olyan okádék szinten működik a többi ehhez képest, hogy az hihetetlen. Plusz annak a gépnek 1 bites user szempontból még mindig semmi, vagy nagyon kevés nyűge van. Ennyiből olyan gépeket rotyogtatnak oda a többiek, amit vagy gariztatni nem fogsz még fél évig, vagy használni, mert a sírba kergetnek. Nyilván lehet ez elfogultság stb stb akármi, de a helyzet azt, hogy a fél gépet kicserélik hétfőn haveromnak, 3 másiknak meg már kékül a feje, mert nem bírnak levonónál garizni. A többiek meg vagy kivonulnak a piacról, vagy alig van választék.
Az általam etalon és Isten szutykosra moddolt x200s is olyan ipari hulladék megoldásokat tartalmaz egy sokkal jobb korból 400k+ árban, amiért verné az ember a fejét az utcakőbe. Ez van, lehet van azon a bizonyos kákán csomó, de ennyiért bakker miért ne lehetne, még mindig kisebb gond, mint az 1 év után kezedben maradó fedlap betört kijelzővel. Akár.
-
Tikakukac
titán
A kemény user errorok miatt nem lesz egy termék komolytalan, max aki nem keres rá a dinamikus kontraszt/fényerő címszavakra és a kikapcsolásra. Mivel ez minden 2. új gépnél default opció és az Intel integrált karija okozza és abban a driverbeállításban kell szétnézni, valamint az energiabeállításokban.
Mint azt már sokszor elmondtam: mielőtt nekiállunk felégetni komplett típusokat nézzünk már utána egy picit. Csak egy kicsit. És akkor elkerüljük azt, hogy ülünk a gép előtt és szórjuk az anyázást...alaptalanul.
Egyébként érdekelne ha az 5470 nem ajánlott akkor mit vegyen az, akinek hasonló kaliberű gép kell. Nekem van egy másik tippem még, de ott a gondok 5*-ös szorzóval indulnak ehhez képest.
-
D@ve89
tag
Szerintem ez a LED-es kijelzők sajátossága. Telefonok is csinálják ezt, meg egy csomó LED paneles noti. Kikapcsolni ritkán lehet ahogy észrevettem.
Egyébként ez mire jó? Pont fordítva látnám értelmét a működésének, amikor sok a világos (fehér) a képernyőn, akkor lentebb veszi a fényerőt, amikor sok a sötét, akkor pedig fentebb. Éjjel nagyon zavaró, hogy felveszi a kijelző fényerejét, ha például a Google-t megnyitom...
-
Tikakukac
titán
Idézd be, hogy amire írtál hol van a rinyálás szó, vagy ennek ragozott formája. Értem, hogy gőzgép, de ne adj a számba-tollamba-billzetembe olyat amit nem írtam, mert akkor ki fogom forgatni betűre a hsz.-t és hát az na
Olyan bajos munkaeszközök mint: Thinkpadok, Latitude hegyek, HP brand gépek
Én nem minősítek semmit semminek, te magad minősíted annak, mert ezt írod. Ez az autofellatio jelensége
A super Dell és Thinkpadról annyit, hogy Thinkpadom több már nem lesz (hopika) és esélyesnek tűnik, hogy Dell sem, konzumer részre fogok lépni, olybár tűnik. Én teszek ívről magasra ki mire mit mondd, de tekintve, hogy még mindig toronymagasan a legtöbbet a belépős konzumer fostornyokkal szívunk, így szerintem a Thinkpad és Lati még mindig reálisabb általánosítás, mint egy vegyé' Lenovot, aztán majd 2 hónapig pingvinezel, mert szerviz az nincs. A többinél meg van, nem is akármilyen. Ennyit a témához.
Én rinyálnék, nem te. De okés, forgathatjuk mint eke a földet
-
Tikakukac
titán
Hát akkor újíts be pár gépet meg új böngészőt, nekem leállítás kérdés után eddig is fagyasztotta a gépeket, meg anélkül is. Sőt, gond nélkül kiverik a kékhalált is időnként, semmi gond. Ezek ilyen sima szokványos dolgok, megszoktam, magánban megy az OSX az kussban van, a trágyát el sem indítja hál' Isten, virtuális gép meg omolhat, nem érint.
Dell, Lenovo, Toshiba, Thinkpadok és Latik olyannyira mindegy. Ezekért rinyálnék tényleg vége lenne az életemnek.
ON: Aki akksi időt szeretne Haswell U-t vegyen, de i3-at. Olyan fogyasztási értékeket látok, amiket nem akarok elhinni egyszerűen. Csúcsban 10W alatt, de netezve max 7W, sima film alatt ilyen 5W-ok. Ebből mindenki számíthat, hogy ez tényleg Mac szint lassan.
-
Begi
senior tag
-
Yany
addikt
Pár kimaradt részlet a Vostro 5470-es témájában:
Hang
Erőtlen, de tiszta. A mélynyomóról teljesen fölösleges beszélni, senkinek ne legyenek illúziói: ebbe a picike házba képtelenség normális hangot varázsolni. Az előd A300-as a jóval öblösebb ház miatt hatalmas előnyben van ezen a téren, ami a hangban meg is mutatkozik. Annak Harman-Kardon csipogói jóval erősebb és teltebb hangzást biztosítanak.
Összeszerelés, ház
A gép burkolata nagyon egyben van. Igazán minőségi érzés kézbe venni, tudom furán hangzik, de olyasmi, mint egy jó minőségű, nehezebb tabletet megfogni, mikor egyik szobából a másikba "költöztetem". A kijelző hátlapja és a touchpad körül valódi fém, a többi részen minőségibb műanyagot érinthetünk. Ennek következtében vékonysága ellenére egészen masszív kis szerkezet. Egy percig sem jutott eszembe a minőségét megkérdőjelezni. A kijelző hátrahajthatóságát keveslem még egy picit. Nem lenne igény a 180 fok, de úgy 10-15 még éppen jól jönne, pont a nem túl acélos betekintési szögek miatt.
Megjelenés
A fotók a neten kb. jól visszaadják a kisugárzott stílusát is: szerintem uniszex, inkább picit fiúsnak, mint csajosnak mondanám, de a páromnál is átment a "tetszik?"-teszten.
Ha figyelembe vesszük az alternatívákat és az árakat, akkor kb. a Series 9, vagy Ativ Book 9 lenne top megjelenésben (ez abszolút ízlés kérdése), de abból a Lite verzió, ami már kezd bekúszni az elérhető ár kategóriájába teljesen más minőséget és megjelenést "szállít". A fotók csalókák abban az esetben, mert a formavilág hasonló ugyan, de aki fogta már a kezében a két gépet, tudja, hogy a Lite kb. sehol nincs nem csak a Series 9, de a Vostro 5470-eshez képest se.
A szerelhetőségről nincs tapasztalatom, egyelőre nem került még bele az SSD, de úgy látom, hogy egy picivel több meló, mint a külön-külön rekeszekkel rendelkező gépeknél, mert a teljes alját le kell csavarozni. Azt gondolom, hogy azért ez sem lehet nagy feladat.
A hűtéshez még egy gondolat: nem tudom, hogy a nagy melegben majd milyen lesz, de perpill borzasztó hűvös a burkolata. Abszolút ölben tartható. SGS mobilom pl. jóval forróbb már attól is, ha csak megy a kijelzője. Persze nem egy kategória, de a lényeg, hogy se felül, se alul nem ront a komforton a melegedő kasztni.
Billentyűzethez is még egy apróság: a kurzor gombokon Fn gombbal elérhető Home/End/PgUp/PgDn gombok marhára bejönnek. De tényleg. Ezerszer inkább ez legyen, mint hogy összébb nyomorítsák a billentyűket. Én szinte mindig kerülöm az egér használatát, amikor lehet, szóval érzékeny vagyok rá, ha a billentyűkkel nem tudok könnyedén navigálni, de szerintem szuper megoldás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest