Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

válasz parandroid #13807 üzenetére

én is tartoztam az első kategóriába, és az a helyzet, hogy nem bántam meg olyan nagyon az MSI notimat. sőt, elsőre imádtam, pedig 15,4"-es volt, összenyomorított gombokkal (oké, ezt utáltam benne), nem volt MgAl váza, fényes volt a kijelzője, állandóan ment a venti (igaz csak alacsonyabb fordulaton), stb stb. de sokkal sokkal jobb volt mint például az osztálytársam FuSi gépe, amin 2 hónap utána meglátszott a billentyűzet lenyomata a kijelzőn, és úgy nyikorgott a zsanér, mint valami 500 éves ajtó a kísértetházban. persze, vannak az MSI-nek is bőven konstrukciós hibái, mint például az alulról beszívott levegő (ölben, ágyon meghal a gép), az említett nyomorított gombok, a nem megfelelő hűtés (pont a csuklótámasz alatt melegszik nagyon), meg az a rejtélyes szériajelenség, hogy néha egyszerűen nem kapcsol be a gép(nem tudom mitől volt, néha csinálta, néha nem, erről írtam akkor többet a topicjában). de ezek jórészéhez hozzá lehet szokni, és akkor átlagos otthoni használatra nem rossz. el kell fogadni a korlátait, ha az ember ezt választja, és akkor azt mondom, hogy nem csalódás. fél év (minden extra védelem nélkül) hátizsákba bevágva suliba hurcolászás után annyival lett rosszabb, hogy a fedlapot összekarcolták a füzeteim spirálkötése

DE!!
    ez nem azt jelenti, hogy a legjobb választás. addig volt érthető, és megfontolandó, amíg a minőségi gyártóknak nem volt konkurens gépe az alsóbb árkategóriában. mostmár nagyon olcsón lehet kapni ugye a Dell gépeket, és így nem éri meg igazán a gagyibbat venni. aztán én is inkább Dell gépet vettem, abból is felső kategóriát, de azért ne higgye azt senki, hogy ez asztán kompromisszummentes gép lenne! és nem is a teljesítményével vannak bajok, hanem a már agyoncsépelt "hol a beépített hangfal?, kártyaolvasó?, svideo/dvi/hdmi?, miért ilyen vacak a hangkártya?".

szóval az olcsó konzumer kategória nyilván nem igazán jó, de az üzleti kategória sem istencsászár. az lenne az igazi, ha mindenki tudná, hogy milyen kompromisszumokra van szüksége, és aszerint ésszerűen meg tudná ítélni (esetleg mások segítségét igénybevéve), hogy mit vegyen.

Medige: oké, most 95-5 az arány. én sem tudom ez hogy jött ki, de akkor mondok még egy példát. tfh, egyszer sietségből, vagy hanyagságból egy kézzel emeled meg az MSI notidat. ettől a belső merevítés hiányában jó eséllyel megrepedhet az alaplap, vagy valami hasonlóan fontos alkatrész. vagy egyszerűen elenged a jack aljaz forrasztása (ehhez még a te segíŧséged sem kell). sebaj, van rá 2 év gari, tehát beviszed a szervízbe. azt mondják menj érte 1 hét múlva. aztán ha lejárt az idő, akkor közlik, hogy sajna alkatrészhiány van, így várni kell még. ha szerencsés vagy, akkro pár hét (2-3-4) múlva tényleg érkezik alkatrész, és meg is csinálják. kevésbés szerenécs esetben (de sajna jó eséllyel) egyáltalán nem jön alkatrész, így amikor már sokadszorra érdeklődsz utána, akkor úgy 2 hónap múlva közlik, hogy nincs mit tenni, esetleg válassz másik gépet az árából. sak közben 2 hónapig nem volt géped. felhívnám a figyelmet, hogy ez nem egyedi eset, jár ide fórumozni néhány szervies dolgozó is, ők mesélték ezeket. ha eg yilyen megtörténne veled, akkor milyen lenne az a 95-5 arány?
    vagy hogy pár perc húzósabb használat után (gondolom nem poénból kell a sok gigahertz) a csuklótámasz, és a korzorgombok környéke olyan meleg, ami a fájdalomküszöböt érinti? ez is figyelmen kívül hagyható? én inkább levettem a vga órajelét amennyire tudtam, hogy minél kevésbé melegedjen, de akkor meg minek egyáltalán kifizetni érte a pénzt?
    szóval nekem is első notim MSI volt. imádtam, mert hurcolható, mert szép, mert kényelmes, hogy nincs sok kábel, meg minden. de lassan rájötem magamtól, hogy ez akkor sem az igazi. vegyél MSI-t nyugodtan. lelked rajta. mi szóltunk :)

Aktív témák