Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
spyduck #43497 üzenetére
nem, olvasd el még1X amit írtam
azt írtam h a 1080p felesleges, de a 720p(1280X720) jó egy 1280-as monitoron, vagy egy laptopon
én kábé 80cm-ről nézem az asztalin a 19 colos 1280-as monitoron és eléggé markáns egy 720p-s 4-5 gigás film és egy agyontömörített 700megás divx
a LED tévére kirakva egyértelmű ugyanúgy
mondjuk a másfél gigás dvdrip-ek se rosszak(DVD minőség), de a 700megás divx gagyi egy számítógépmoitoron, az max egy pda-n lehet szép
-
Bluegene
addikt
válasz
Kokkantas #43445 üzenetére
hááát, én az acerről azt hallottam h nem túl megbízható és kevés rá a gari is
minőségben mindképp az Asus
hát ha játszani is szeretnél inkább a 4570-nel szereltet vegyed, hiába picivel gyengébb az AMD proci, én azt mondom sokkal jobb(kábé ég és föld) a Nv 310M és AMD 4570
szal én ezt: [link] az erősebb videókártya és Asus miatt
-
Bluegene
addikt
válasz
Shrike7973 #43202 üzenetére
hát 150 ezer frintot te azért nem kapsz
sztem 80-100, már ha egyáltalán vki elviszi kompletten, inkább alkatrészenként lehet
sztem csak akkor add el az asztalidat, ha már többé nem játszol számítógépes játékokkal(látom a 8800GT ott figyel
)
-
Bluegene
addikt
az lenne a kérdésem ha egy samsung notit T3100 celeron dual core procival veszünk, zajosabb lesz-e mintha core2 procival vannénk, mert ugye nincs speedstep[link]
(1,9 ghz, 1MB cache, 45nm)
húgom gépe lenne, ő úgysem játszik, viszont ez külsőleg olyan mint a nagyobb core2-es testvére csak 140K helyett 110K
meg amúgy is halk a samu, hátrafelé fújja a levegőt, esetleg ha bemelegedne és zajongana azon segítene egy noti hűtő(alulról?)
ja és mi a vélemény az Intel GMA 4500-ról, youtube HD videót azért viszi nem?
-
Bluegene
addikt
válasz
OliApa #42540 üzenetére
örültem h segíthettem
Libria: neked miért nem jó az Acer 5740? van ugyanilyen (csask komoly videokártya nélkül) 138 ezerért, 15 colos, ledes, i3-mas, jól néz ki, viszonylag minőségi, nem is különösebben nehéz(2,8kg), és hátul van a szellőzője, iponos tesztben ez a leghalkabb
ez miért nem jó? nem tetszik? ugyanúgy néz ki mint a linken lévő 5740G, csak ez sima 5740
-
Bluegene
addikt
válasz
balazspal #42531 üzenetére
: ACER Aspire 5740G ez jó cucc, nagyon[link] olvasd el alul a commenteket, dicsérik
és még jól is néz ki
ha a crysisszal is úgy ahogy elboldogul a többi játékot elintézi
ráadásul nem is irreálisan drága, és szép kék a fedele, sőt még igen halk nyugalmi állapotban(hátul van a szellőző nyílás)
én ezt venném
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #42521 üzenetére
103 ezer egy ilyen gép, túl szép h igaz legyen?
ha vigyáz rá az ember akkor csak nem romlik el nem? kinek van /volt ilyene vagy hasonlója?
a tesztelő csak 1 napig használta, de mit mond akinek 1 éve van ilyen?
árak: [link]
mi erről a vélemény? mert akkor ilyet veszünk! és ne olyat h jaj ez gagyi msi hanem vmi konstruktívat
túl nagy erőbehatás nem fogja érni mert 22 éves főiskolás lányé lesz, nem egy tizenhat éves suhancé aki a Judo edzésekre cipeli
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
nézd meg amit belinkeltem iponos teszteket
én már i3-masat vennék
ezek közül is az Acert venném, halksága, minősége, szépsége és ereje miatt(kb olyan procija van mint egy c2duo 2,5 ghz=2,13 core i3 HT)
szal izmos
Ledes is(az összes i3mas a tesztben ledes)
mondjuk ha jétszanál is akkor az 5740G modell a jó, abba van egy videókari is
[link]még amit tudok ajánlani az Msi X slim X600:
-nem túl erős, +de van HDMI out, +nagyon szép és könnyű, +olcsó(107K!)ezek 15 colosak
-
Bluegene
addikt
válasz
Krystos #42460 üzenetére
http://ipon.hu/elemzesek/core_i3_as_notebookok___2._resz/715/[link]
ezeket nézd, a második részben vannak olyanok amik játékra is jók
ill én a helyedben leginkább az Acer 5740G, vagyis a gamer változatú acert venném azt nagyon dicsérik
Ninoka: Kb 100-510k, gondolom ez 100-150 akart lenni, én Acer-t vennék, nemistudom
mondjuk core i3-as lapik sztem már a win7-re van driver, szal régebbit kell, talán HP 615?
-
Bluegene
addikt
sztem nincs kompromisszumok nélküli noti
ha nagy a teljesítménye akkor vastag és drága
ha vékony dizájn(mac air, x slim) akkor vagy drága vagy lassú(CULV proc)
ha nagy a képernyője akkor nehéz, ha kicsi akkor meg a billentyűzete is az
egyszóval nem letéezik kompromisszumok nélküli noti, vagy mutass egyet, még a legerősebbnél is kompromisszumot kell kötni a súly és hang terén
tényleg a Msi X-slim ről mi a vélemény? a 15 colosra gondolok((x600), az is tetszik neki, csak gyenge a procija és nincs benne dvd
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
érzésre sokkal jobb egy i3-mas noti mint egy core2-es azonos órajelen?
húgom szeretne notit, de sztem már csak i3 jöhet szóba
-
Bluegene
addikt
vater vett egy EX720-ast, szép és jó csendes, halk, felraktam rá a vista 64-et és a vista 32-t is próbáltam, az a gond h az nvidia driver nem hajlandó felmenni(nincs nvidia ikon sehol, aero-t se engedi, a purevideo láthatóan nincs), pedig kiirja h felment, de újrainditás után semmi jele? hogyan oldjam meg? köszönöm! próbáltam gyári CD-s nv drivert és a netről a legújabbat
-
Bluegene
addikt
válasz
Napfénysüti #27681 üzenetére
szal akkor vegyek inkább egy Toshiba L350-est? tudom h minőség de csúnya
jó meglátjuk
-
Bluegene
addikt
jó én elhiszem h az MSi support-ja rossz Magyarországon, és a toshibáé a legjobb Magyarországon
egyetértek h ez rossz
csak azzal nem értek egyet h annyira lehúzod szegény Msi-t, elhiszem h valamivel gyengébb minőség, elhiszem, valamit valamiért, de az h ipari hulladék szerintem túlzás, ha bekukkantasz az Asus, Acer, Toshiba topicba ott is főleg olyanokat írnak h ezt nem értik azt nem, h meghibásodott-e ...stb
egyébként honnan ez a nagy Msi ellenesség? Volt már vele tapasztalatod? Tegyük fel egyszer megszívtad egy msi-vel(vagy a haverod), és??? Ez semmit se jelent mert lehet neki elromlott 10 másiknak meg megy gond nélkül.
-
Bluegene
addikt
jó én elhiszem h az MSi support-ja rossz Magyarországon, és a toshibáé a legjobb Magyarországon
egyetértek h ez rossz
csak azzal nem értek egyet h annyira lehúzod szegény Msi-t, elhiszem h valamivel gyengébb minőség, elhiszem, valamit valamiért(pénz), de az h ipari hulladék szerintem túlzás, ha bekukkantasz az Asus, Acer, Toshiba topicba ott is főleg olyanokat írnak h ezt nem értik azt nem, h meghibásodott-e ...stb. egyébként vateromé lesz a gép és ő olyan precíz mérnöktípus, vigyázni fog rá, egyébként is főleg otthon lesz(desktop replacement) a gép és ritkán lesz utaztatva, ráadásul az EX720 egy drágább modell, nyílván jobban odafigyeltek az anyaghasználatra(1700 dolláros kezdőárral jött amcsiba, szal nem kispiskóta olcsó notebook)itt a videója, apró hibái vannak, de ezek főleg a hozzáadott szoftverek miatt, aki ért hozzá letölti a netről a javított dolgokat
egyébként honnan ez a nagy Msi ellenesség? Volt már vele tapasztalatod? Tegyük fel egyszer megszívtad egy msi-vel(vagy a haverod), és??? Ez semmit se jelent mert lehet neki elromlott 10 másiknak meg megy gond nélkül.
még annyit ha volt vki ismerősödnek egy régebbi Msi-je amit nem szeretett,
1.egy ember nem reprezentatív
2. tesztelőknek, szervízeseknek jobban hiszek hisz őnekik ez a munkájuk és senki se mondta h ipari hull., sőt, szerinted kinek higgyek?
3. Msi-n belül is vannak jobb/rosszabb modellek nyílván, és önmagukhoz képest is fejlődhetnek, tehát hiba "beskatulyázni"(ahogy gondolom te már évek óta teszed) egy gyártót, mindig az adott modellt kell vizsgálni, és szakértők véleményét kikérni(hisz jó az ár/értéke) -
Bluegene
addikt
nagyon furcsa gondolkodásmódod van
ha egy ekkora cég - legalább egy szegmensben piacvezetőként (gamernoti) - nem tudja a szerződéses szerviz partnerét ellátni megfelelő mennyiségű alkatrésszel, el tudja látni csak tudod tajvan igen messze van, megrendelik a pótalkatrészt mire hamburgba ér a kikötőbe, mire az ide, és mire beszerelik.... vagy ha teherszállító repülőn jön az se ferihegyen száll le hanem mondjuk Moszkvában, mellesleg nyílván kelet európa másodlagos
tehát nem azért mert milliószámra döglenek be
nagyon furcsán gondolkozol, egyik gyártó sem spórol a tesztelésen+tervezésen, normális vagy??? nyernének ha ezt kihagynák pár tízezer dollárt, másik oldalon megvan a lehetősége h milliókat veszítenek a gyenge minőség miatt
hagyjuk abba olyan furcsán látod a dolgokat, nem is tudom a Marsról vagy a Jupiterről jöttél, ráadásul nem is vagy szakember
-
Bluegene
addikt
nyílván akkor ha gond nélkül megy a gép akkor nem írod azt be a topicba:
"hű de jól megy, gond nélkül, every day, yeah!"
nyílván ezt nem írja be a sokezer elégedett Msi tulaj, gondolkozz!
akinél vmi hiba van az nyílván mérgesen beírkál a topicba egy-mást, és te csak ezt látod, ezért hiszed azt h ipari hulladék, pedig nem vagy képes erre magadtól rájönni, h ez lehet az elenyésző pár %, egy vadonatúj notebook normálisan megy, feltételezem még elétedben nem volt msi-d
egyszóval egy fórum nem reprezentatív, mert csak a hibákat írják, és valamiért te azt hiszed akinek msi-je van az mind oda ír, azért hiszed azt h mind hibás
-
Bluegene
addikt
[link] vesz a hülye
ennyiért! te tényleg hülyének nézel
ez nem alternatíva ez rablás, arra gondoltam h egy épkézláb 17 colos notit max 250-ig, van pl sony vaio is vagy nemtudom pavilion is, de ez
ráadásul csúnya is
vegyél te ilyet ha akarsz(asszem már vki berántott egyre)
az a baj h pl minek professionális quadro videókártya nekem? az excel-hez meg explorerhez?
nah szóval kicsit értelmesebb ajánlást vártam volna, szerintem te egy másik bolygón laksz
nyílván 600 ezres noti megver minőségben egy 190 ezres notit amit lefitymálsz( a röhej az h ez hardveresen sokesetben még gyengébb is, pl 120GB vs 320GB, 2GB vs 4Gb stb...), szerintem ereszkedj le a földre a realitásba, sajnállak ha te erre költötted a pénzedet -
Bluegene
addikt
[link] ez a te linked pont egy EX720-asról mond véleményt, olvasd el
, meggyőztél, alapvetően csupa jót mond az EX720-ról(csendes és gyors, látod látod, te azt mondtad zúg), a negatívumok szubjektív dolgok(pl balkézre esik a dvd), szöges ellentétben áll aki kipróbálta, mint te aki max képeken láthattaazt ne mond h csúnya
nézd 10000 felett a hsz az msi topicban nyílván ki lehet gondosan keresni azokat akik rosszul jártak valamiért, nyílván az Asus Toshiba, sony..stb topicból is ki lehet szedni ennyit
attól komoly szervizes szakember, hogy leírta, hogy ő egy komoly szervizes szakember? miért te ki vagy? mert a mondataidból azt veszem ki h általános iskolás, nem pedig diplomás mérnök
de tök mind1, mit mondasz mit vegyek? mert sajnos be kell érnem a te tanácsoddal
-
Bluegene
addikt
visszaolovastam egy picit és azt látom h itt olálkodsz és szidod ezerrel az MSi-t, mi ennek az oka? és melyik általános iskolába jársz?
nézd erre itt semmi szükség, én se vagyok egy nagy penge de próbálok értelmesen kérdezni, nem mondok ilyet h "ipari hulladék", meg "3 javíthatatlan hiba(!!!) után"
, úgy h közbe a legtöbb tesztelő ajánlja, azonkívűl azt is leírják h sokat fejlődtek önmagukhoz képest, lehet 3-5 éve lehet volt ilyen, de ma már a megfeszült piaci helyzetben ilyen nincs
ha ipari hulladék lenne már rég vödröket gyártanának az észak koreai hadseregnek
mi történt? kaptál egy Msi wind-et? -
Bluegene
addikt
nah két versenyzőre szűkítettük a kört, 17 colos kell mindenképp és normális árral
nah a HP 17col nagyon drága szal kiesik
a Packard Bell 17 col - hát hallottam h PB-t inkább neszal marad a 185K-s Msi EX720, bivaly gép és minőségi
illetve a 165K-s Toshiba L350, gyengébb gép hardveresen, kevésbé csillog, de olcsóbb és márkásabb
szal Toshiba L350 vagy MSI EX720???
[I]
adm: az említett "ezért a pénzért nem találok jobbat" úgy lehetséges, hogy nem fizettetnek ki veled mindent -> de mivel nem ellenségük maguknak, ezért kispórolnak pár dolgot. anyagot, tesztelést, korrekt szerviz ellátást. ha az anyagból/tervezésből adódó hibákat nem szűrik ki a tesztelés során, az már önmagában kellemetlen, de ha ehhez egy kritikán aluli alkatrész ellátás tartozik és egy lassú szerviz tartozik akkor az megtévesztés, átverés, stb.[/I] kispórolják a windózt pl, amit egyáltalán nem bánok, azzal nyernek -36K-t így..., nézd intel procit nem tudnak hamisítani tehát hardveresen egyező, marad az anyaghasználat: jó minőségű anyagból készülnek, én már megtapiztam páratjah azt írtad az Msi topicban írnak hibákról, mégis miről szól a topic???? segítségkérésről!!! nem arról h hű de jó 3 éve semmi baja
, egyébként is legtöbbször user error
-
Bluegene
addikt
én se tudom mire gondolsz pontosan, talán az Msi-ről
jó tegyük fel az Msi-re gondolsz, mert arról beszéltem legtöbbetezeket magyar tulajdonosoktól halottad/olvastad? Nem olvasgattam róluk a neten tesztet, megjegyzem pozitívakat nyilatkoztak ami az árral kombinálva elég vonzó
a gyárilag hibás/elégtelen hűtésekről? nyílván direkt magával kiszúr a gyártóhadd fizesse a garit
ezt nem hiszem el, max a gamer notiknál, bár ott direkt erős hűtésük van(Msi piacvezető a gamer notiknál)
a legkisebb problémával 1-1,5 hónapig szervizben lévő notikról? erről nincs tapasztalatom, ez a magyar msi szervízt minősíti, nyílván máshol 2 nap perszea javíthatatlan hibákról? nincs javíthatatlan hiba, ez kész, mindent ki lehet javítani csak tudni kell mit kell kicserélni(pl nvidia gpu-t)
a 3 javíthatatlan hiba után legalább pénzvisszafizetésre vágyó tulajokról?na ne!a hsz-aid elég komolytalanok, inkább hiszek egy komoly szervizes szakembernek mint egy emberkének, aki haloot vhol egy rosszat az Msi-től, nézd lehet 3 éve így volt, de a gyártók is javulnak önmagukhoz képest
-
Bluegene
addikt
az a baj visszaolvasva a topicot, ahány ember annyi vélemény, pl. az egyik a szerint a toshiba a tuti, most te rosszat hallottál[link], ráadásul szervizes
ugyanő dicsérte az msi-t és védte, míg a másik azt mondta h soha ne vegyél, soha
(olvasd el a diszkurzusukat, #27400 körül), szerintem egyébként nem szabad arra alapozni, lehet h neki volt 3 éve egy athon XP-s msi-je és utálta, de a gyártók sokat fejlődnek önmagukhoz képest is(lásd lentebb iponos cikket), tehát inkább hiszek a szervizesnek
van aki szerint a sony vaio a tuti, de elég drága is sztem ném éri meg
én több tesztet átolvasván, azt szűrtem le h az Msi-nek kiváló az ár/értéke(nyílván van jó és rossz vélemény), de a pénzedért egy nagyon jó laptopot kapsz sztem(lásd a belinkelt tesztet), Saturn-ba megnézve megtapogatva nem tűnik gagyinak se, jó anyaga van és halk(tesztelők szerint) szép a kijelzője és olcsó, egyedül a szoftveres támogatást szidták(fórumba megkérdezed), illetve a billentyűzet is lehetne jobbez 185K és elég durván jónak tűnő gép, más márkából nem kapsz ennyiért ilyet lásd videó, igaz ez nagy 17 colos
az Acer-ekről lemondanék, azt olvastam h viszonylag hangosak(az egyik tesztelő szerint), pedig olcsók és szépek meg jó minőségűek, de h hangosak elvágták nálam
a Toshibáról a kíváló billentyűzet és a minőség jut eszembe, cserébe inteles GPU van benne, ami nem jó(legalábbis a 160K-s ba)
szal arra jutottam h a legjobb kompromisszum az Msi, igaz a billentyzete nem olyan jó(benyomódik), de kiváló ár/értéke van
a HP pavilion-ról meg azt hallottam h szép és jó, de a beépített hangszóró gagyi, gagyibb mint a többi(filmnézésnél rossz)
msi-ből 16 colos amit érdemes lehet megvenni:
EX630 155K 16 colos nem 15,4 colos, elég jó hardverrel(pl kétmagos 250gb winchi)
VR630 ez 136K, illetve 2ghzes sempronnal és 1 giga rammal 109K ami best buy, 16 colos moncsi és irodai munkára filmnézésre (ős)régi játékra és XP-hez/linuxhoz tökéletesen elég 1 giga ram (vistát is elviszi azért anno a desktop gépembe volt 2 ghzes egymagos amd és 1 giga ram vitte a vistát), elég vékony is és az anyaghasználat is jó, és legfőképp szerintem mutatós és olcsó
összegezve arra jöttem rá h gondold át mekkora laptop kell neked, inkább asztali gép kiváltására amit főleg otthon használsz(akkor 17 colos-at), de azért lehessen cipelni is, vagy inkább egy könnyű hordozható gépet(15,4 colos pl), mik a preferenciáid(pl.: legyen hosszú elégtartamú az aksi, vagy inkább bivalyerősen gyors legyen, fontos-e h szép legyen, mennyi pénz szánsz rá stb...) az a baj h sokféle van mert mindenkinek más az igénye, ezért sem egyformák, mi azért döntöttünk a 17 colos msi mellett mert csak hébe hóba lesz elmozdítva, de muszáj néha, viszont jó h erős gép és nagy a kijelzője, ellenben ha éjjel nappal hordozod, akkor kisebbet, szal gondold át pontosan mekkora legyen és milyen árú
-
Bluegene
addikt
válasz
Kareszovics #27638 üzenetére
[link] ezt ajánlom, igazából én se vagyok penge, de ez is megfordult a fejemben, ez 136K, de van egy kicsit gyengített verzió, ugyanígy néz ki,(irodai alkalmazásokra bőven elég) az 109K(!), ráadásul a gyengített verziósban(egymagos sempron proci)némileg tovább bírja az aksi elvileg
olvasd el a cikket nagyon tetszett nekik és halk volt
jah itt a teszt 109K az egymagos sempron(bőven elég) és XP-re elég, vistához kétmagosat vedd
-
Bluegene
addikt
sziasztok kérdésem lenne:
1. [link] EX720 , nos 185K egy ilyen papíron elég erős, nagymértű (17') és szép gép. Utánaolvastunk és ezt találtuk a legjobbnak(eredetileg az EX630 at néztük ki az gyengébb is, kisebb de 155K, de vaterom inkább nagyobbat akart), persze megnéztünk mást is, de annyira nem vok benne a témában
Szal mit vennétek ehelyett, 17 colosat? Van alternatívája kb ennyi pénzért?2. nem jár hozzá oprendszer, akkor rá lehet rakni a sima desktopos XP-t? vagy van notebook-s XP változat(mittommén ami energiát spórol)
mod: tudom az msi-t le fogjátok szólni, visszaolvastam, van aki dicséri van aki szidja, igazából nehéz eldönteni
, azt azért figyelembe kell venni h vaterom nagyon kímélni fogja, nem fogja nagyon terhelni és játszani se(autó-garanciális ügyintézés, MS office kis net, ennyi, ritkán vírusirtás),-
-- az nvidiás videókártya elromolhat talán évek alatt, de mivel diszkrét ki lehet cserélni(?), amúgy is pihizni fog, esetleg visszább veszem az órajelét, szal ez nem ajkkora érvágás, egyébként se fix h elromlik
---a felbontása 1440X900 ami különösen jó mert vaterom már nem húszéves és a betűk nem aprók
- kiváló ár/érték
-elolvastam pár msi laptop tesztet az iponon dicsérik a kistestvérét(VR630), halk kiváló ár/érték, szép képe van egyedül a billentyűzet átlagos, szal veletek ellentétben jókat hallok az msirőlszal ezek figyelembe vételével tudtok jobb 17 colos gépet?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest