- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Értelem szerűen, minél nagyobb egy monitor felbontása, annál erősebb hardver kell alá, hogy natívan, full beállítás mellett meghajtsa a játékot.
Egyszerűen számolva: full HD esetén 1920x1080 = ~2 millió pixel
Ugyan ez 4K-n 4x annyi, tehát ~ 8 millió pixel.Az, hogy tű éles egy kép, kb attól is függ, milyen messziről nézed a monitort! Normál, kb. 1-1,5 méterről simán jó a FullHD is! Azt vegyél szerintem.
A többi kérdésedre én nem tudok válaszolni, mert egy régi TN-es monitorom van, és most akarok én is cserélni, de még nem tudom, hogy mire
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
maajsz
senior tag
Teljes mértékben felhasználástól függő, sőt attól is milyen típusú játékokkal játszol. Ha pl kompetitív fps, mint a CS, Pubg vagy Fortnite akkor a nagy frekis gyors monitorok kedvezőbbek, de ha pl inkább filmezel vagy stratégiai vagy szerepjátékokat játszol egy magasabb felbontású jobban bejöhet. Elsősorban mérettől függ a dolog, pl 24"-hez jól passzol a 1080p, de 27"hez már elkell az 1440p ha 40-50 centiről nézed játék közben.
Ahogy részletezték egy 4K 4x akkora felbontás mint egy FHD, tehát jóval kraftosabb kari kell alá, jelenleg kb csak 1080Ti jó erre, de azt is megfogja helyenként. Ugyanígy kisebb felbontáson stabil 100+ fps-hez is ugyancsak izom kari kell.
Van "közép út", mint a 24" - 27" ~144 Hz-es monitorok, pl egy 27"es 1440p-s ips 144-165 Hz-es monitorral egy pár évig el lehet boldogulni. Ez már mondjuk a 200K feletti kategória, de büdzsét nem írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest