Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
válasz Impair1980 #32266 üzenetére
Nekem ilyen műanyag bakokra tették a szerelők a kültérit.
(#32249) Rolly
Köszi, ez már komolyabb beruházás lehet, ilyet most nem szeretnék szerintem.
(#32256) sloja
Igen, ~100k körül gondokoztam én is elkölteni rá.
[ Szerkesztve ]
-
Kekmen
senior tag
válasz Impair1980 #22335 üzenetére
Őszintén örülök neki, hogy nincs bajotok vele. Az, hogy a fórumban hány bejegyzés szól róla, ellene az valószínűleg annak köszönhető, hogy azok az emberek akik az óvaintés ellenére vásároltak ilyen készüléket, nem jönnek vissza és mondják azt: Igazatok volt! Senki sem ismeri ezt be szívesen. A homáron és az extreme digital oldalán is találni beszámolókat. Nekem személy szerint van ismerősöm, akinél ez a típus van. Másfél évesen már panelhibás volt. Garanciába cserélték neki majdnem 1 hónap alatt. E miatt én úgy látom, hogy a szervizhátterük kritikán aluli. Az anyaghasználat silány. A készülék számomra csendesnek nem mondható. Szerelők számoltak be róla, hogy sok a hibás darab. Én is szemezgetem eleinte vele, de aztán egy Mitsubishi mellett döntöttem. 60-al volt több, mint a Whirpool. A jövő majd eldönti, hogy megérte-e? Én nem bántam meg egy percig sem. Van itt info arról, hogy hűtésre-fűtésre használt japán gépek 10+ éve mennek. Majd ha a Whirpool is ment ennyit hiba nélkül, akkor átpártolok.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
veterán
-
Csabroncka
addikt
válasz Impair1980 #21933 üzenetére
...mondjuk 15 év alatt szétrohad - 10 15 év alatt amúgy is csere
"in medias res"
-
pjen
félisten
válasz Impair1980 #21935 üzenetére
én nem tudom,mért kéne becsomagolni a kültérit.én nem tenném.Ennyi erővel a nap elemet,kollektort is be kéne,hogy a parabola antennákról ne is beszéljek.
-
pjen
félisten
válasz Impair1980 #21933 üzenetére
És egy fa rács megvédené?Max dísz lehetne,ami rontaná a szellőzést.
-
pjen
félisten
válasz Impair1980 #21931 üzenetére
Ha nincs alatta sár,és nincs az utcán,akkor max tetőt csináltass fölé.A tetőkön ,panelek falán se lesz semmi baja.Végül is mitől akarod védeni?
[ Szerkesztve ]
-
deadelon
aktív tag
válasz Impair1980 #20973 üzenetére
Tuti ,hogy nem kapod meg pedig ha kifizetted és számlát is kaptál róla az már szerződésnek számít!
Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
baloghgabor
aktív tag
A tévedés joga alapján nem lesz teljesíthető a rendelés. A fent nevezett távollévők közötti szerződésben ez is benne van.
Persze, ha szerencséd van, le fognak szállítani egy ilyen tipusjelű klíma makettjétbégé
-
Feriboy2
aktív tag
nem fogod megkapni. ilyenkor visszamondhatja az áruház a rendelést törvényesen.
-
anett1985
csendes tag
válasz Impair1980 #20683 üzenetére
Könnyűszerkezetes házban lakom. A kültéri nem a falon van, hanem a földön. Nekünk csak egy 5 cm-es gumibak van alatta, mert védett helyen van. A múltkori 20 cm hóból sem igazán kaptak a kültérik. Ha hótól nem védett, akkor ahogy már írták a többiek, kell neki egy állvány. Ha falra rakatod, valószínű, meg fogod bánni.
A kábelek, csövek természetesen csatornában vannak. -
légkondit
csendes újonc
A kültérit nehogy külső falra rakasd mert be fog rezonálni, hallani fogod bent. Szigorúan földre tartószerkezetre.
A kültéri egység bírni fogja, hiszen bírja egy lapostetőn is a xedik emeleten.
Sima konnektorból is viheted a megtáplálást, ha nincs rajta / vagy nem dugsz rá más fogyasztót, és megfelelően méretezett a vezeték/biztosíték. Persze a legjobb kihúzni neki saját betápot (általában a kültérihez) -
tibibi
őstag
válasz Impair1980 #20686 üzenetére
Windyék csinálták,de ha van egy kis lakatos vénád tudsz hegeszteni.50 cm magas szerintem elég ,mert ha alá akarsz nézni, esetleg valamit kell csinálni nem kell aláfeküdni.
-
pjen
félisten
válasz Impair1980 #20686 üzenetére
A két egység össze van kötve elektromosan,a klímás összeköti ,ha bent van konnektorod teljesen felesleges kivinni az áramot.
(#20685) tibibi:attól.hogy méred,nem fogyaszt kevesebbet.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Nálam éppen fordítva kintről kapja az áramot,de ez csak elhelyezés kérdése. Én csak és kizárólag állványra földre raknám a kültérit ,persze ha megoldható .Ha eresz alatt van a kültéri akkor talán tovább marad szép,mert nincs kitéve az időjárásnak.Nálam két hosszabbítón kapják az áramot,hogy tudjam mennyi fogyasztanak.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Szerintem hívjál egy klímást,vagy többet is,és kérjél ajánlatot.Azt nem tudom,hogy a faladra fel lehet e tenni a kültérit.6cm a lyuk amit nekem fúrtak a falba,nálam minden klímánál a beltéri kapja az áramot és konnektorba van dugva.A kültéri úgy van kialakítva,hogy bírja kint,nézzél meg egy panel házat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest