Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Máté94

addikt

válasz 11hh #84170 üzenetére

Igen, ez való igaz.

Ezzel egy és egy fél, az elsőhöz kötődő problémám volt vele.

- Leolvasztás után nem kapcsol azonnal vissza azonnal gép, tehát nem folytatja egyből a fűtést. Pl. ha 20°C-ra állítod, akkor a távirányító 21°C-ig melegíti a szobát, és ezen próbálja tartani/szabályoz vissza a gép, amennyire tud. Leolvasztás után megvárja, míg újra 20°C lesz.

Ez egy nagyon idegesítő gyári elgondolás volt így programozni, és sokszor kellett magam a hőmérsékleten emelni hogy újraindítsam, mert már fáztam, és nem volt kedvem megvárni, míg lehűl a távirányító.

- A másik ehhez hasonló furcsa viselkedés, amikor esetleg túlfűt. Sokszor volt ilyen is, mert kicsi a szoba, és nem igazán tud 300W-nál lejjebb vinni a teljesítményt, de a tipikus az ilyen 350W körül van.

(Azt még megemlítem, hogy nem is mindig hajlandó 300W körülre levenni a teljesítmény valami megmagyarázhatatlan okból. Sokszor tapasztaltam, hogy ~410W-on képes tolni tovább, amikor eléri a beállított hőfok + 1°C fokot, holott még legalább 100W-al kevesebbre is képes lenne. De ha nem, hát nem. :)

A lényeg ilyenkor az, hogy a beállított érték +2°C foknál kikapcsol. Ez rendben is van, vissza fog kapcsolni, ha 1°C fok esést érzékelt a távirányító. Itt jött a fekete leves, mert 10-ből 8 alkalommal miután újra elindul a kültéri, és egyszer csak leáll hirtelen, és kiáll leolvasztani, pedig nem indokolja jellemzően semmi. Jellemzően ez esti órákban, már hidegebb időben történik. Valószínűleg akkora erővel próbál újraindulás után hőt mozgatni, hogy annyira lehűl a kültéri hőcserélő, hogy a leolvasztási algoritmus ilyenkor aktiválódik.

Ezzel vissza is érkeztünk az első problémámra vele.

#84171 Jolida:

Nem jó. Pár hozzászólással előtt ecseteltem, hogy egy szekrény van kb. 50 cm alatta, és bezavar a hőmérséklet érzékelőjének a visszaáramló meleg levegő. :)

De nem panasznak szántam, csak észrevétel volt. :R

Új hozzászólás Aktív témák