Keresés

Aktív témák

• Cardinella

aktív tag

válasz -=Sawtooth=- #91 üzenetére

Persze, placebo-effekt...
    Azért, mert Te nem futod le 9mp alatt a 100 métert, ezért aki ennyi idő alatt abszolválja a távot, az csak képzelődik, nála lassabban jár a stopper. Ja.
    (Tegyél egy próbát, de ne a sokat emlegetett Creative hangfalaiddal; annál egy picit komolyabb cucc kell egy ilyen összehasonlításhoz...)

• Cardinella

aktív tag

válasz toeri #78 üzenetére

Kedves toeri: Te is kedvenc vadászterületemre tévedtél. Idézet tőlem:''Én teljes mértékben egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nem hallanak különbséget; ezért anyagi lehetőségeikhez mérten vásárolnak, okosan teszik.'' Nem állítottam, hogy tévedhetetlen vagyok. Természetesen azt a hangzást fogom előnyben részesíteni, ami nekem tetszik, és szerintem bárki ésszel vásárol hifi-t, ugyanezt teszi. Tehát, ebben egyetértünk, hogy a zenehallgatás bizony szubjektív élvezet. De egyáltalán nem erről beszéltem, ha egy picit is jobban elolvastad volna írásaimat...
    Összegezve őket, szerintem egyértelműen el lehet dönteni a lánc adott tagjáról, hogy másként szól-e, mint egy másik, helyettesítő tag; és ebbe beleértettem a kábeleket is...( Az alapfeltevésem mindössze ennyi volt, tehát Te valamit nagyon félreértettél...)
    Egyébként ha már zenénél tartunk, nekem bármilyen elméleti okoskodásnál nagyobb élményt jelentett pld. Leslie Howard zongoraestje a Zeneakadémián, ahol kb. másfél órán át futkorászott a hátamon a hideg; vagy a Trubadúr az Operában, tehát nekem a ZENE ezt jelenti, és nem a tesztlemezek cserélgetését a havonta változó szettben.
    De azt azért nyugodtan elhiheted nekem, hogy el tudom dönteni egy adott rendszerről, hogy közelít-e az igazi, élő zenéhez; vagy nem( zeneiskola, hangsz.zene, és sok teszt-meghallgatás után).
    Legyen a végső konklúzió annyi, hogy az elméletek helyett én egy valaminek hiszek, az pedig a saját, különbejáratú hallásom. Maradjunk ennyiben, és másnak is csak ezt tudom javasolni. :)

• Cardinella

aktív tag

válasz dabadab #69 üzenetére

Tudod, én kipróbáltam már néhány kábelt; és ha nem hallanám a különbséget, azt mondanám igazad van...

on

• Cardinella

aktív tag

válasz dabadab #63 üzenetére

Ezek szerint a zene lesz@rja az észérveket...
    Komolyan mondom, először próbálj ki kb. 10 különféle kábelt...
    Az pedig, hogy esetleg egyeseknek érzékenyebb a füle ilyesmire, nem hiszem, hogy probléma forrása lehet.
    Ne vegyél 400k-ért hangfalat, ne vegyél 50k-ért interconnect-et, igazad van.

• Cardinella

aktív tag

válasz dabadab #57 üzenetére

Ezt nem nézni(mérni) kell, hanem hallgatni...
    Én teljes mértékben egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nem hallanak különbséget; ezért anyagi lehetőségeikhez mérten vásárolnak, okosan teszik.
    (De azt állítani, hogy két digitális kábel egyformán szól, pusztán azért mert digitális...Finoman fogalmazva, nem értek Veled egyet, mert bekötött szemmel megmondom a különbséget...)

• Cardinella

aktív tag

A műszeres mérés eredménye, és a zene hangulatának, lényegének visszaadása sokszor nem igazán korrelál egymással. Ez nem fizikai paraméterek kérdése.
    Nemhogy a koax/optikai kábelek között van hallható különbség; de még az egyes koax-ok is másként szólnak, az egyik jobban kiemeli a mélyet, a másik inkább a magastartományban szebb, stb-stb-stb.
    Ez nem misztikum, hanem egyszerűen fül kell hozzá.
    (Aki szereti a zenét, esetleg játszik valamilyen hangszeren, jár koncertekre, és ismeri az egyes hangszerek igazi-élő hangját, az elég könnyen tud dönteni abban, hogy jól szól-e valami, vagy nem. És ez itt a lényeg!)
    Ezek után pedig egyszerűen pénztárca kérdése, hogy mennyi kompromisszumot vállal be valaki. (Illetve, hogy mit, és milyen színvonalon szeretne hallgatni...)

Aktív témák

Hirdetés