Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vepe
őstag
Egy ismerősöm tanácsot kér tőlem, hogy az alábbi házak közül melyiket érdemes választania, elsődleges szempont a jó szellőzés, ti melyiket ajánlanátok:
-Phanteks Enthoo Evolv X
-Phanteks P600S
-Cooler Master H500MNekem nincs tapasztalatom ezekkel a házakkal kapcsolatban.
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Fekvő atx házat keresek amibe a mozizásra használt gépem át tudnám pakolni. Kijelző nem kell, legyen 43-44 cm széles mint az erösítő. Ausztriai vásárlás lenne. Mit ajánlatok? -
Yany
addikt
válasz
tankraid
üzenetére
Itt már kapható: NR600 @ Amazon.de
-
PadaVaJ
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Vasárnap nem voltam gépközelben.
H500p házban előre telepítve Y csatlakozóra van kötve a két 20centis ventilátor.
Jobban megnézve 3pin es csatlakozó van rajta, de csak 2 eres vezeték
P8P67 alaplapom van i5 2500 val jó régi. Várom a Ryzen 3xxx es eket.
Majd ha lesz ára meglátom 3xxx vagy 2xxx lesz e. Addig féllábon is kibírom.P8P67 nincs RGB csatlakozás. Megnéztem az alaplap könyvében a 3pin es
se vezérelhető. Majd az új alaplap talán...H500m na ne már 64ezer forint.
H500 szeri szinte ugyan az. Elsőnek meg a képen a régi eleje van.
Második kicsit eltér teteje és 2 csavarral rögzítik az üveg oldallapot. -
tankraid
aktív tag
válasz
abridabri
üzenetére
jah értem. thx. továbbra is COOLER MASTER MASTERBOX MB511 kötöttem ki. De annak elejének a kialakítása annyira nem tetszik. Az a legnagyobb bajom, hogy soknál nem látszik még gyártói homelapon sem, hogy az most mennyire lyukacsos vagy sem vagyis mennyi levegőt enged be.... (nem is értem azokat ahol tesznek alig pár lyukat az elejének az oldalára de belül meg van hely 3x140mm ventilátornak
...) (( Mondjuk NZTX is komoly ha beraksz egy radiátort az meg pont kitakarja (?!) vagy nem csak úgí tűnik? vagy annak mindegy?)) -
Tom5
addikt
Srácok. Ez milyen ház? (márka,típus)

mod - látom cooler master
csak a szemem szúrja ki -
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Esetleg ennél jobbat tudtok ajánlani?
-
válasz
tankraid
üzenetére
Az NZXT H500 annak ellenere ,hogy nem airflow haz , elfogadhatoan teljesit . Azon keves hazak egyike ,ahol a gyari negativ legnyomas (2 venti kifele - 0 be ) tok jol mukodik, mindenhol szivja befele a levegot , elol-oldalt -alul a lukacsos tapegyseg takaron -hatul a pci slotoknal.
H500 thermals
Strange Airflow H500
Sot ,ha az elejebe rak az ember ventit ,nem lesznek jobb hofokok ,esetleg rosszabb is lehet.
Amivel meg tovabb lehet rajta javitani az a 2db gyari nzxt csereje valami komolyabbra .
Hatranya a porosodas .Az uj CM NR (400 / 600 ) szeria egyebkent nekem is nagyon tetszik, foleg a porszuro hianya . Olyan apro lukak vannak a frontpanelen, hogy porszurokent is funkcional. Ugyanez a konstrukcio az uj Phanteks P400A-nal is. Baromi kenyelmes /egyszeru letorolni egy ronggyal a haz elejet ,nem kell szarozni a frontpanel leszedessel /porszuro kivetelevel mint a tobbi haznal.
-
tankraid
aktív tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Thx. Hmmm... lehet a másik változata is ilyen áron lesz. Az viszont gáz mert annyiért már majdnem lehet venni egy jó nzxt h500 -at. Bár nem tudom az mennyire szellős elölről. Csak oldalt tud beszívni nem? Hátha tud valaki még valami jó alternatívát. Vagy emelni kell a keretemen....

-
válasz
tankraid
üzenetére
Még picit korábban szóba kerültek, de azóta sem tudni semmit. Alzán "rendelhető" az NR400, de jó 8k-val tbbért, mint kellene.
Kár, mert tényleg jól néznek ki.
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Arról van valamilyen info., hogy a Cooler Master MasterBox NR600 mikor lesz nálunk kapható?
Hasonló házat keresek de nem nagyon találtam olyat ami ezen kívül elnyerte volna a tetszésemet.
Hasonló belső elrendezés, semmi csicsa - letisztult forma és elől telibe tud levegőt beszívni.
Vagy tudtok hasonlót ajánlani max 20k-ig?Köszönöm!
-
válasz
PadaVaJ
üzenetére
Nem sertettel meg , nem H500p-m van
A 20as venik pedig nem fix 800rpmen mennek, szabvany 3pines csatlakozoojuk van, alaplapra kotve ugyanugy szabalyzod mint barmelyik masik ventit , nekem pl 300-350 rpmen mentek terheles nelkul. Full load alatt meg 400-450rpm.
Milyen alaplapod van ? Nincs rajta 4 tus RGB csati ? arra ra lehet dugni a gyari ventiket ,es akkor windozban lehet oket szabalyozni -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Keresek egy kicsi olcsó házat netezni!
mATX alaplaphoz egy 300w táp és SSD-vel. -
PadaVaJ
tag
válasz
Zοltta
üzenetére
Értem.
Nem kritizálni vagy megsérteni akartam bárkit is,
csak leírtam a személyes tapasztalatom.
Mindenkinek köszönet jár a fórumbeli munkájáért.Sajnálatos, hogy nem lehet szerkeszteni az összefoglalót.
Így az újabb házak kimaradnak belőle.abridabri: Nem akartalak megsérteni.
Nem tudtam, hogy H500p mesh házad van és megvagy vele elégedve.Sok csalódást okozott nekem H500p ház.
Legtöbbször a hűtést hozzák fel, nekem még nem jelentett gondot.
200mm es ventilátorokat is jó lenne szabályozni, fórumozás/netezés
közben nekem kicsit hangosak (fix 800rpm).
Rgb állítását nem jöttem rá, hogy lehetne kihozni a házból. Elég macerás
mindig levenni a ház oldalát, ha állítani akarok rajta. -
válasz
PadaVaJ
üzenetére
De ajanlani fogom ezentul is ,mert kivalo haz a H500p mesh.
Ez mar nem a nyikorgos muanyag paneles elso szeria amilyen a tied .
A 20as gyari venti is nagyon jo. Az RGB meg szubjektiv dolog ,ha nem tetszik nem dugod be a 4pines rgb kabelt ,attol meg forog. En 6dbot vettem belole . (sajat video, mennyire halk is valojaban ). Amiert nalad gyenge ,azt a zart plexi front panel, barmit rakhatsz oda ; akkor se fogod erezni a legmozgast sajnos.
A hastso 12cm gyari venti pedig tenyleg szr . A tapegyseg takarot eleg 1x kiszenvedni/szerelni ; mikor osszerakod a gepet aztan el is lehet felejteni, ez nem lehet szempont .
Dark Base 700 ,hogy jon ide ? 2 teljesen mas haztipus . Egyik high airflow ,a masik egy mikrohullamu suto ;akarom mondani hangszigetelt haz.
A DB700ban levo (2db) SW3 HS venti viszont tenyleg az egyik legjobb a piacon ,ha rkazs egy ilyen (+7k) a H500p meshbe hatulra ,ugyanott leszel hangban mint a DB700 , viszont azzal ellentetben itt legalabb lesz hutes is. -
Zοltta
senior tag
válasz
PadaVaJ
üzenetére
Az első szériás H500p alapból gyengén muzsikált. anyagminőség tekintetében.
És ez minden nagyobb teszt csapat kimutatta, akiknek a kezei közé került. De leginkább úgyis a 20 centis Árdzsibi ventilátorokra mentek rá, mint újdonság...
Meg ,hogy darabokra tudod szedni és alakitgatni.
(Lásd a legelső szériás, Samsung S8-at ami melegedett és folyton újra indult )
Ezt csak hasonlóként hozom fel mint első generációs bakiA topikban is ha ajánlva van, akkor a Mesh verziót szokták(tam) ajánlani.
És mivel Fogtündér kolléga régóta nem tölt be aktív szerepet a topikban, Abridabrival nem tudjuk szerkeszteni az ajánlótt listát
, csak hozzászólásban segtení a többieket akik ide betévednek 
-
PadaVaJ
tag
válasz
chopin42
üzenetére
Nem. Ha rá se nézel, akkor nem is látod.
Viccet félre téve.Csak óvnék másokat ne járjanak úgy mint én.
Most 46 ezer forintról indul és kapsz egy 20 ezer forintos házat.Gyenge műanyag, silány ventilátorok (főleg hátsó) és takaró lemezek
se jó kialakításúak.BQ 700 ban 2x Silent Wings 3 van. Ha jol emlékszem 1600rpm es.
Csak szembe állítottam egy jó minőségű házat vele. -
twice
tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek számítógépet venni, és ahhoz kéne tanács ház terén. Visszaolvastam pár oldalt, és az ott olvasottak miatt a következőre gondoltam: phanteks 350x + 2 darab arctic p14 pwm pst ventit. Ha szerintetek ez az összeállítás jó lenne, akkor abban tudtok segíteni, hogy a ventiket hogy érdemes elrendezni? A házhoz kapott 12-es ventit gondoltam hátra, 1 darab 14-t előre, egyet fentre, vagy 2 darabot előre. Melyik lenne a legjobb elrendezés? Vagy van jobb? A válaszokat előre is köszönöm
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Pontosan az a verzió. Most kicsit jobban megnezegettem a házakat és a P350X nagyon tetszik. Illetve találtam még egy hazat: CM MB511. Erről esetleg vélemény?
J24 elolapja a valóságban is ennyire gagyi vagy csak én látom annak? Mert amugy szó nélkül ezt venném, de ezzel nem tudok megbaratkozni. J22 meg sajnos jelenleg nincs normális áron. -
PadaVaJ
tag
válasz
abridabri
üzenetére
A CM H500p mesh
inkább ne ajánljátok senkinek.
Elég pocsék minőség. Első panelt kijavították, de a felső maradt
gyenge ropogós és recsegős műanyag.
Ventilátorok szintén elég gyenge eresztés. Két első igen
gyenge. Nekem még az rgb része se tetszik.
Hátsó pedig még ennél is gyengébb (3pines fix 1200rpm es darab).
Belső felépítés táp és a HDD takaró lemeze rossz felépítésű nehezen szerelhető.
CM H500p meshNekem CM H500p van azon még a első panel is ropogós műanyag.
Lehet kicsit drágább, de Be Quiet! Dark Base 700 sokkal jobb nála mindenben.
Árak: Cooler Master MasterCase H500P Mesh
be quiet! Dark Base 700 -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Keresek egy olcsó kicsi házat netezős PC-nek.
HDD se lessz benne. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Amennyiben ez a verzió kerül 55 euroba, akkor ne is gondolkozz tovább mert a szóban forgó házak köüzül messze a legjobb ajánlat! És lehet, hogy a FD némely ponton jobb, de biztosan nem annyibval amennyivel drágább.
Nem biztos, hogy rosszak azok a ventik csak épp nem ismerem, de ezt meg majd látod (hallod). -
nyozo
aktív tag
Üdv! Vásároltam egy Lian Li 330 házat, és adott 3x140mm Be Quiet! Pure Wings 2 venti, sehogy se sikerül a tetejébe beszerelni a 3-at, csak 2-t én rontok el valamit, vagy ebből a ventiből 3 nem fér be?
-
Krike
aktív tag
Sziasztok,
Rövid vélemény kellene. Használtan venném 12k-ért. Menne bele egy MSI MORTAR, Ryzen 5 2600 egyenlőre, és egy Nvidia 1050 Ti, később lehet 1060 is. Táp max 500W FSP lesz. Van esetleg ellenérzés a házzal kapcsolatban?
Cooler Master Storm Enforcer [link]
köszönöm szépen
Krisztián
-
Amerigo57
őstag
válasz
somogyimark
üzenetére
Phanteks Enthoo PRO / PRO SE
CM Storm Trooper SE
CM H500p meshabridabri
+1 -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem rossz és a célnak megfelel, ha 25k alatti áron meg tudod venni. Nem ismerem a ventijeit mennyi jók (vagy mennyire nem, de világítanak
) a FD nagyon jó abban is. A kapcsolók és USB portok egyben vannak az előlappal ami nem előny (FD és Pantheks nem ilyen). Ha jól tudom, ott nincs nincs rezgéselnyelő a HDD kereteken / keretekben. Anyagvastagság és masszivitás tekintetében nincs első kézből származó tapasztalatom, de a súlyából ítélve valszeg nem rossz.
Előny a TG oldallap, viszont ahogy láttam itthon csak +4-5k a FD Meshify C TG amit - szerintem - jobb. Persze azt nem tudom melyiket hol és mennyiért tudnád megvenni. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Jó átlagos szellőzés - ez azt jelenti, hogy nem rossz bár van jobb -, kivéve a Meshify C TG jházat. Annak "nyitott" az eleje. Viszont minőségben, stabilitásban nagyon jók a FD házak (és a Phateks is). Az eleje (csak az előlap) könnyen levehő, ezért sokan egyénileg átszabják a FD és a Phanteks házakat is (nem tudom van-e affinitásod és lehetőséged ehhez).
Én nem tudok ajánlani mást ami minden kritériumnak megfelel (nagyon jó szellőzés, stabil és massziv szerkezet, nem olcsó és karcosodó plexi oldal, jól szerelhető + jó kabelmanagement van, és megyfelelő mennyiésú rögzítési lehetőség SSD/HDD-k számára ami utóbbinál nem fog rezonálni) és nem is drágább. -
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Sokat jelent .
P400S
275R
DefineC
A szasanyi altal ajanlott hazak mindegyikeben melegebb lenne a geped ;mint a jelenlegi Xigmatek Asgard Pro-d ban.
Ha tetszenek a zart eleju hazak, akkor a Phanteks P350x -et tudom ajanlani , itt NAGY nyilasok vannak mindket oldalt ,ennel csak 3C- val melegebb front panel on vs off tesztben.
25k ba egyebkent beleferne mar egy Fractal Meshify C vagy Silverstone RL06 is. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nagyon ajánlomi a FD Define C TG és a FD Meshify C TG házakat, minden kritériumnak megfelel - de sajnálatosan drágábbak, ha nincs jó akcióban.
Ami még jó és kicsit olcsóbb, az a Phanteks Eclipse P400 TG amiből színkombinácikkal is választhatsz.
Jó lehet a Corsair Carbide 275R ház is, nézd meg milyen színben és mennyiért tudnád megvenni (ha ez az ami bejön).
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem, jöhet más is.
Stabil házat szeretnék, ami nem rezonál, csendes, ATX lapot is fogad és jól szellőzik. A kábeleket lehessen szépen elvezetni/elrejteni. Vizezni nem fogok, jelenlegi Mugen 5 rev.b (154,5mm magas) hűtőmet sem cserélem le(hacsak majd egy foglalat váltás rá nem kényszerít). 1db 2,5" ssd , 1db 2,5"-os hdd és 2db 3,5"-os hdd menne bele. RBG off, klasszikus/visszafogott megjelenés on. Árban 20-25K. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
És csak ez a két ház jöhet szóba? Plexihelyett TG oladllapot javaslok (szebb is és nem karcosodik mint az) ill. egyéb elvárás van-e / lesz-e? Pölö radiátor beszerelés, CPU hűtő magasság, stb.
MOD - amennyiben más ház(ak) is érdekel(hetnek) akkor adj meg árszintet, mert a nélkül nehéz megfelelő ajánlást tenni.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Hát, nem tudnálak egyikről se le v rábeszélni, így nem a kérdésre válaszolva ez is opció lehet
:bar sajnos a szellozese nem annyira jo..
-
DanielXXXV
nagyúr
Sziasztok!
Még nem jutottam dűlőre a házzal kapcsolatban. Egy Asgard Pro menne nyugdíjba, amivel igazából meg vagyok elégedve, de szeretnék kipróbálni egy oldalablakos házat. Fractal Focus G és Thermaltake Versa J22 között vacillálok. Csendes kuckót szeretnék, ami nem rezonál és jól szellőzik. Utóbbinál tetszik, hogy több 2,5"/3,5"-os hely van, de ez sem létkérdés. Pro és kontra érvek? Árban nem sok diff. van.
-
Aurig@
őstag
válasz
somogyimark
üzenetére
Szia!
Igen létezik.
Én [ilyet] vettem, igaz kicsivel olcsóbban.
Tökéletesen működik. -
válasz
somogyimark
üzenetére
Jo haz a 750d airflow , de 50et semmikeppen nem er ,mar csak a plexi oldallap miatt sem. Ha full tower kell akkor ennyiert mar vannak jobbak pl :
Phanteks Enthoo PRO / PRO SE (ez mar uveg oldallapos ,es alig dragabb)
CM H500p mesh
CM Storm Trooper SE
CM Stryker SEHa kell a kiveheto HDD dokkolo; akkor ezt is tudom javasolni :
CM Haf XB -
Morris
veterán
válasz
somogyimark
üzenetére
Erre szerintem bőven megfelelő egy usb-s külső winchester.

-
somogyimark
újonc
Üdv! Egy PC-t építek össze; már negvan, hogy mikből fog állni és hogy MicroATX házra van szükség (ASUS PRIME B450M-A alaplap lesz benne). Javasolták a Corsair Obsidian 750D Airflow Edition házat. Nekem megfelel, de azért megkérdeznélek titeket, akik olvassátok, hogy indokolt az 50.000 Ft-os ár ennél a háznál?
A hűtése, a szerelhetősége és a konstrukciója minőségi állítólag. Ennek a minőségnek a rovására menne egy alacsonyabb árú ház? Vagy a márkanév kerül ennyibe?Másik kérdésem, hogy létezik-e házba építhető dokkoló? Olyan, amibe csak betolom a nyers HDD-t, illetve miután leválasztottam az OS-ben, ugyanúgy ki is húzhatom. Tehát gép kikapcsolás nélkül és mindenféle rack-fiók szétszerelése nélkül.
Előre köszönöm a jó tanácsokat!
-
válasz
ervin1979
üzenetére
A hűtő tartozékra kérdés:
Backplate-re gondolsz?Olyat nem lehet külön venni?
-
válasz
ervin1979
üzenetére
"valami olyanra gondoltam ami az ajtó nyitásával jobb az airflow, de ha csukva van akkor halkabb"
Annak meg mi ertelme ? Ugyanugy hangos lesz, ha kinyitod.
A racsos haz is ugyanolyan halk mint a zart ,ha leszabalyzod a ventiket amikor nincs terheles . Egyszeru,biosban beallitod ,hogy pl 60fokig 40% on tekerjenek a ventik, 60+ on meg mehet a nagyobb forulat. Intel gyari huto sose lesz halk egyebkent. -
ervin1979
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Szia, köszi a segítséget. Megvettem a fractual g-t de nem jelenleg tudom berakni az alphohen b2t mert nem találom a hátsó merevitő elemet... Ilyet lehet szerezni valahonnan ha végleg nem lesz meg? Elözö alaplaphoz nem kellett. Méréseim alapján kb 1-5 mm lenne a borda teteje és a az oldallemez között. Most a gyári hütö megy a az i5 9400en és ebben a full rácsos házban számomra hangos terhelés nélkül is. NAppaliban van a gép, erről megy a házimozi is. Tudsz esetleg olyan házat ajánlani amibe picit jobban befér ez a 160mm hűtő és kissé halkabb. Be quiet 600 pure baset néztem még de abba meg kicsi az airflow. Valami olyanra gondoltam ami az ajtó nyitásával jobb az airflow, de ha csukva van akkor halkabb.
MSI z370 a pro hasonló lap milyen lenne amin van optikai vagy spdif kimenet? Bár ezt off topic
-
válasz
abridabri
üzenetére
Hopp ,most nezem Brocken2-d van ami 165mm magas, akkor a Phanteks 350x kiesik, az csak 160 ig fogad .
Akkor marad a Focus G vagy Cooler Master MB511 15k+ 1/2 db 14cm venti plusszba.Andrsaint
4db 120mm ventinek kell lenni benne gyarilag -
Andrsaint
csendes tag
Sziasztok,
A zalman z3 plussal kapcsolatban érdeklődnék, mert megrendeltem egy boltban, direkt azért,
mert 4 ventilátor van leírásban, erre az eladó az jelzi, hogy csak 2, De vehetek +2-t. Erre jelzem, hogy a leírásban 4 szerepel, de azt mondja, hogy 2 van benne és 2 nek van meg a helye. . . Nemtudom. . Ez így nem o k. . . Mit gondoltok? -
válasz
Lacitusz
üzenetére
En Novat biztos nem vennek. Nagyon elavult . Nincs tapegyseg takaro / karcolodos plexi oldallap / zart elolap keves szellozovel az oldalan ,raadasul porszuro sincs ott /az elolapba epitett kabelek (usb -power stb) miatt ovatosan kell banni vele.
Ebben az arsavban mar ott van pl a Deepcool Matrexx 55 elol /oldalt edzett uveg panellel , jo nagy nyilasokkal 2 oldalt a friss levegonek porszurovel /tetejen szinten magneses porszuro . Egy hatranya van ,ugyanugy mint a Bitfenix Novanal, itt is "kitorheto" pci takarolemezek vannak,ha egyszer kiveszed tobbet nem tudod visszacsavarni.
ervin1979
Neked a zart elolapos ,de jo nagy legbeomlo nyilasokkal rendelkezo Phanteks 350x et tudom javasolni , 22k +veszel bele egy csendes 14cm ventit plusszba es kesz is vagy. -
Yany
addikt
Na, találtam vetélytársat a Meshify C-nek: Meshify C vs Enso Mesh.
Különbségek, amiket észrevettem:
- A Meshify C porszűrése profibbnak tűnik.
- Az Enso elbír az EATX alaplapokkal is, a Meshify-ba nem fér be (nekem még fontos is lehet, mert egyelőre az egyetlen venti nélküli x570-es alaplap a Giga X570 Extreme-je, ami viszont EATX).
- Az Enso Mesh-be nagyobb CPU borda befér. Nekem ez nem számít, mert összebarátkoztunk a Mugen 5 Rev.B-vel, ami mindegyikben elfér.
- Az Enso Mesh-be hosszabb VGA befér és/vagy elé lehet tolni egy vizes bordát.
- A Meshify C-be hosszabb tápegység befér. (nekem ez gond, mert a bányából megmaradt Platimax 1700-asa fog bekerülni, ami hosszabb).Lehetnek még más különbségek is. Sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy kompromisszummentességre csak egy Meshify S2-vel tudok törekedni, bár ebben az árban meg már lehet, hogy van jobb.
A szűk keresztmetszet nálam a 180mm-es Platimax és az (egyelőre csak EATX méretben elérhető) venti nélküli X570-es alaplap ahhoz, hogy ilyen kompaktabb házam legyen. (pedig egyébként nem teljesen értem, hogy miért ne férhetne el a Meshify C-ben egy akár 200 mm táp is, simán van ott hely előtte a képek alapján.
-
ervin1979
tag
Sziasztok,
Meglévő gépből megmarad: 1060 VGA, alphohen brocken 2, cooler master 500 silent pro táp
Új gép i5 9400f és MSI z370a pro. A megrendelt géphez szeretnék egy általatok javasolt házat, kb 15 25e között ami fekete, csendes esetleg az elején ajtó van, amely becsukásával csendesebb, ha nyitva akkor jobb az airflow. Fractal design focuc G, meshify, bequit pure base 600, zalman z9 Neo, vagy javasoljatok ti valamit.atx vagy Matx ha beférnek a dolgok. Lehet ablakos is ha megfelelően halk esti uhd filmezés közben. Ritkán szerelem a gépet, ne legyen túl drága. Jelenleg nem lesz húzva de később procicsere után lehetséges.
Köszönöm -
Lacitusz
kezdő
Hali!
Engem is a Bitfenix Nova erdekelne. Kategoriajaban nagyon szep, es nem karacsonyfa.
Barkinek barmi tapasztalata ha lenne, kerem ossza meg! Koszi.
Foleg a legaramlasi dolgai erdekelnenek. Az elolapon pl van porszoroje? A tap alatt van, azt tudom. -
123sylaar
aktív tag
válasz
crazygamer75
üzenetére

-
crazygamer75
tag
válasz
123sylaar
üzenetére
Zalman Z11+ mostani friss konfighoz (ryzen 5 2600+nvidia 1660) kevés hűtésre és a kábelmenedzsment is szinte nulla. Pont most kellett lecseréljem, mert melegedett benne a vga. Ne tévesszen meg a sok gyári venti, nem jó a szellőzése.
Napokon keresztül kértem itt tanácsot új ház vásárlására és jó ajánlatokat kaptam:
Coolermaster Masterbox MB511, Coolermaster Mastercase pro3, Thermaltake V31.
Végül én apróról vettem Coolermaster Mastercase pro5-öt, hát ég és föld a Zalman-hoz képest.
Amúgy ha visszaolvasol kb 7-8 oldalt, rátalálsz a nekem a Zalman helyett ajánlott házakra.
Ezt is nagyon ajánlják, igaz ez már 20 000 felett van kicsit: Fractal Design Meshify C. -
123sylaar
aktív tag
Helló mindenki!
Egy új kuckót szeretnék. 15-20k a max. keret.
Zalman Z11 Plus HF1
Kolink Punisher
COOLER MASTER MASTERBOX K500L MCB-K500L-KANN-S00Ezekkel szemezek így elsőre.
Mi a véleményetek?
Illetve, ha nem ezeket, akkor milyen házakat ajánlanátok?Köszönöm!
Üdv.: Krisz
-
dane01
csendes újonc
A restart és a reset ugyanazt jelentik a gépházakon?
-
Yazre
csendes tag
Hali
Érdeklődnek milyen házat ajánlanátok.
A funkcionalitás a lényeg megvagyok rgb-nélkül még átlátszó oldalfal sem kell de:
- porszűrő mindenhova (lehetőleg könnyen kivehető és takarítható)
- az eleje ne legyen zárt jól szellőzőn
- elöl felül min 2db 14-es venti legyen lehetőleg hátul is elöl lehet nagyobbNoctua nh-d15 a terv
vga az még kérdéses (navi)Ár nem tudom mik vannak amik teljesen esetleg kis kompromisszumokkal megfelelnek az elvárasaimnak tudnátok javasolni párat több árkategóriában is.
Előre is kösz
-
Olyan kérdésem lenne, hogy az olcsó budget házak közül két bitfenix (neos és nova) mennyire vállalható? A neos rácsos, és ugyan csak egy ventit adnak hozzá, de van bőven lehetőség bővíteni.
Elsősorban kabelrendezes, legkeringes és osszeszerelesi minőség érdekes, csak nyers távirati stílusban.
Csak olcsók, tetszetosek, nem tudom mennyire jók.

-
Yany
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
Jobban utánajártam a dolgoknak. Egyszerűen nem tudok a Meshify C-ről leakadni. Főleg azért tetszik, mert egy csomó dolgot úgy tud jól megoldani, hogy közben kis kompakt cucc. Van hasonlóan frankó (szellőzés, visszafogott kinézet, porszűrő, stb) ugyanilyen piciben, csak más gyártótól?
-
tasiadam
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Versa H17? Azzal is szemeztem.
Ezzel a silverrel akkor szerintem le kéne cserélnem a vinyókat egy nagyobb laptop vincehsterre, mert 2 darab "kicsi" 3.5ösöm van, és ez is mondjuk csak 1et támogat, de teljesen jó. Csak félek amúgyí, hogy irtó ronda lenne a zöld clems cove
-
tasiadam
veterán
Sziasztok!
Olyan igényem lenne, hogy jó airflow házat keresek, elöl 2 darab 12-es venti, hátul egy, alsó és felső nem igény, alsó táő és mATX szigorúan. 1 SSD és 2 hdd adott. Továbbá: intel zöld alaplap

Mit ajánlatok ehhez? GTX960 founders edition VGA csillog benne most is, csak nem igazán jó az airlow, és nem plexis. Ilyen szép zöld alaplappal lehet valamit kezdeni? Ben nevis hűtő érkezik hozzá, egyik ram sem hűtött. -
Vasshammer
tag
válasz
Feriboy2
üzenetére
Most építettem be egy S2-t ATX alaplappal. Nem számítottam sokra, nem váltotta meg a világot, de nem is találkoztam nagy fejfájásokkal.
Az alaplap mögötti kábellyukakba nem fér be a 24pines. Azt elől kellett elvezetni. Az anyagminőség nem remek, az első ventik lemeze nagyon hajlik, arra vigyázni kell. A táp mögött simán elférnek a maradék kábelek.
A CPU hűtő fölé nem fért be venti. A HDD a szokásos, füles bracketeket kapta a táptakaró mögé. Nincs ODD hely, ha kell DVD, akkor külső kell. Egy hátsó, 3 pines 120-as zalman ventivel érkezik. Ez a gép a legcsöndesebb eddig, amit építettem, pedig olcsó ventiket vettem hozzá (deepcool és ac). Nem számítottam rá, de kifejezetten jól el lehet dugdosni hátol a madzagokat (direkt nem írtam kábelmenedzsmentet, mert az nagyzolós lenne)
Saját kép -
werminator
csendes tag
Sziasztok.
Lian li lancool one házat ismeri valaki? 30 ezer forint környékén mennyire számít elfogadhatónak?
Nem ismerem ezt a gyártót sajnos. -
válasz
esdR *
üzenetére
pontos hosszt tudnál írni?
Milliméterben szokták megadni, mekkora a leghosszabb videokártya ill legmagasabb prochűtő, ami elfér. Nézd meg ezt a táblázatot, elég sok ITX méretű ház van benn' adatokkal-méretekkel
A Silverstone Sugo SG05 ~250mm-ig jo.
A CM Elite120 meg még nagyobbat is fogad
-
esdR *
csendes tag
Milyen ITX házat ajánlotok, amibe lehet rakni 2 ventis VGA-t? Árban 20-30k.
-
válasz
piero86
üzenetére
Meshify S2 tokeletes valasztas

Yany
Meshify C neked is jo . Vagy ,hogy a sajat cuccomat is dicserjem : Phanteks P600s Szerintem minden szempontbol jobb egy kicsivel a MeshifyC nel. Igaz dragabb is 10-12k val . De legalabb van benne gyarilag 3db szuper 14cm venti ,amig a Meshifybe venni kell plusszba. Teteje / eleje eltavolithao hangszigetelest tartalmaz. Faszan nez ki vele , es nelkule is . Telen becsukod , nyaron kinyitod a paneleket
Annak aki sokat szereli a gepet mint pl en, egy megvaltas a 2 oldallap ,nem kell csavarozgatni minden alkalommal, jo talalmany ez a magneses kihajthato cucc. -
Yany
addikt
Sziasztok,
Eljött a pillanat így 8 év után, hogy a kissé öregedő 2500K helyett beújítsak egy Ryzent (valószínűleg valamelyik 3xxxX lesz). A kérdésem az lenne, hogy milyen házat vennétek hozzá, ha az alábbiak a szempontjaim:
- Normál midi torony vagy kisebb méretben keresgélek, de...
- A ThermalRight Macho CPU hűtő bele kell férjen (165mm). Vízhűtésben nem gondolkodok.
- Ablakos megoldás nem lényeges, de talán egy picit számíthat.
- 3-4 SSD-nek legyen benne hely (akárhol, nem fogom cserélgetni, csak az időtállóság végett, amúgy 1 vagy max. 2 db-ot teszek bele indulásként).
- Nem lesz optikai meghajtóm, már 5-6 éve nem is láttam olyan korongot a gépem közelében sem.
- A hűtés és a csend kiegyensúlyozott arányban érdekel, egyik irányban sem vagyok elvakult, majd a ventik fordulatszámát kicsit tilitolizom, ahogy jól esik majd (biosból, ehhez sem kell nekem hely a fronton).
- Egy 31 cm-es VGA férjen bele, de soha sem lesz dupla VGA-m, arra nem kell gyúrni.
- Platimax 1700W férjen bele (tudom, hogy overkill, de bányából megmaradt és nagyon bevált).
- RGB és egyéb dekor elemeket letojom, nem baj ha van, de fikarcnyi előnnyel sem jár.Árkategória... fogalmam sincs. Érje meg. Támpont: Meshify C-vel szemezek, de picit feljebb is mehetünk, ha valami indokolja.
Nagyon köszönök minden tippet, véleményt, tanácsot...

-
esdR *
csendes tag
Üdv! Szerintetek jó a Kolink Rocket???
-
piero86
aktív tag
Sziasztok!
Új házat szeretnék venni.
Ami lényeges 2db merevlemez, 2db SSD megy bele. Kell hely egy NZXT Kraken X62 hűtőnek, 280-as. A videókártya 120-as radiátorának, ami később lehet 240-es lesz.
Jelenleg van 4db Noiseblocker eLoop B14-PS és 2db B12-3 ventim, amit még beletennék.
A FRACTAL DESIGN Meshify S2 White - TG megfelelő lenne? -
Frawly
veterán
válasz
Feriboy2
üzenetére
Kösz szépen, ilyenem elvileg már van is, mindjárt összedugom.
Eddigi tapasztalataim alapján a szellőzése azért nem olyan rettenet rossz ennek a nem simple dizájnos Zalman i3-nak, mint itt korábban a topikban írtátok, hogy teljesen elégtelen, meg csak irodai intergrált GPU-s gép az, ami nem fő meg benne. 4 ventiből csak 3 jár pedig benne, Ryzen 2600 + RX570 megy benne alapórajelen, egyedül a RAM-ok mennek 3000MHz-en. Több órás gamelés után alaplapi szenzor 46-51 fokokat mér, CPU 62 fok, GPU 73. Jó, nem azt mondom, hogy ez jó szellőzés, majd ha leszedem a ház elejét, átcserélve az akril borítást légszűrőre, meg beüzemelem a 4. ventit, akkor nem lesz ez szellőzésre olyan vállalhatatlan. Persze ennek ellenére ennyiért továbbra sem ajánlom ezt a házat.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Feriboy2
üzenetére
Végül szembe jött egy kiváló állapotú CoolerMaster CM690 II Advanced 5000 forintért, 3 venti benne, nem volt kérdés, rohantam érte. Volt már ilyen házam, imádtam. Egyetlen baja van, 2 darab 5.25-ös takaró háló hiányzik. Majd pótlom valahonnan vagy teszek oda DVD-t vagy valamit.
-
Frawly
veterán
Nem tudom. Csak tapasztalatként írtam meg, hogy ez nem ér ennyit.
Lenne egy utolsó kérdésem. Ezen az Zalman i3-on elöl van 3 venti, hátul 1. Az MSI B450 Mortar alaplapon viszont csak 3 sysfan csati van. Hogy tudnám az összeset rádugni? Milyen kábel kellene ehhez?
Egyelőre az elülső ventikből a két felső és a hátsó venti van rákötve, de szeretném beüzemelni az alsó ventit is.
-
PadaVaJ
tag
válasz
tknof1871
üzenetére
Ráfutottam erre én is pár éve. Seagate
Legbiztosabb, ha még van 14 napos elállásod vissza küldeni...
Mire észrevettem sajnos kifutottam a elállási időből
Saját tapasztalatom szerint: külsős házakba nem lehet rendesen beszerelni.
Régi számítógép házakba minőségi beépítő kerettel elmegy. (5.25 ős helyre volt beszerelve)
Tálcás házaknál szerencse kérdése, milyen a tálca. (hosszúnál lehet fúrni ha véletlen nem lenne lyuk)Ezért új házat venni szerintem nem érdemes.
Majd akik jobban értenek hozzá talán írnak valami megoldást.
Ilyen rövid keretnél nem tudom, hogy lehet megbarkácsolni.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Ez egy új HDD és a CORE 3000 USB 3.0 ház kihúzható tálcája. Látható a probléma, az új HDD-ken távolabb kerültek a csavarok helyei és nem éri el mindet a tálca.
Valamit írnak itt erről a jelenségről de pontosan nem értem sajnos.
Erre milyen megoldás van? Van valami "hivatalos" megoldás? Vagy marad a do-it-yourself?
Két csavart be lehet csavarni. Aztán tegyen rá az ember valami erős befőttes gumit amivel a tálcára szorítja a HDD-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower Rrand RGB 1050w Platinum Moduláris Tápegység
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Corsair Obsidian 250D Mini-ITX ház
- Phanteks Enthoo Luxe fehér PC ház
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...) (( Mondjuk NZTX is komoly ha beraksz egy radiátort az meg pont kitakarja (?!) vagy nem csak úgí tűnik? vagy annak mindegy?))

csak a szemem szúrja ki

Nem biztos, hogy rosszak azok a ventik csak épp nem ismerem, de ezt meg majd látod (hallod).

Busterftw