Hirdetés
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi140
csendes tag
Sziasztok !
6 ezer forintért hozzá tudok jutni egy Raidmax Ares házhoz ( minden tartozékkal)
Szerintetek megéri valamint jól szellőző és tágas ház ez ? -
hoffman_
nagyúr
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
Erre tessék. A PH!-s Fractal közösség jó része tőle szerezte be. Amúgy a debreceni mobilx PC bolt összekötője. 25k a ház, 2.5k a DHL bárhová

mod:
Ennyi pénzért sajnos még veszel hibát, de hálisten nem sokat. zodo kolléga tollából az első benyomások.
#18196: Vót' má!

-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Agyalgatok jobbra, balra, de mindig oda lyukadok ki, hogy 40-45k-ból vehetnék mondjuk egy SSD-t és valszeg jobban észrevenném a változás teljesítményben, mit egy 600T-től.

(#18188) albert8
Semmi baj, nam tehetsz róla, hogy nincs ízlésed.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
albert8
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Tudom nem fog tetszeni nektek, de én azt mondom nem tetszik a 600T
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proci985
MODERÁTOR
ötletnek nem rossz egyébként. nekem sincs már a gépben gyári ventim, de CM690től felsőkategóriás lianlikig eléggé elterjedt a ventik cserélése jobbra.
a chieftecnek volt régebben ez a megoldása, hogy ventik nélkül árulták a házaikat, viszont szerverházaknál ez érthető mentalitás (hőtermeléstől és elhelyezéstől függően eléggé eltérő ventik kellhetnek). más kérdés, hogy a chief mostanában max htpc/modder (dragon és bravo nagytorony) vonalon kínál értelmes alternatívákat otthoni pcnek.
600t témához: izé, persze, hogy a 3x annyiba kerülő corsair jobb

-
Jim-Y
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha csak ennyin múlna én 650D-t vennék

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szerintem ő is, nem itt lesz a bibi
(fehér 600T az egyik legszebb ház, amit valaha láttam) -
Jim-Y
veterán
válasz
OnLy16
üzenetére
Nekem is az tetszik, olyat rendeltem 13K hufért, a Core verziót, ami annyit tesz, hogy nem adnak hozzá ventit, előlapi logót, és diszítőrácsokat, ezeket megveheted külön, több színben, logóból van fehér,szürke és fekete, a szellőző csíkokból fehér,fekete,kék és piros, így valamilyen szinten te állíthatod össze a házad külsejét.
Ha magad rakod össze akkor jelenleg drágábban jössz ki, mintha gyári ventikkel és mindennel együtt vennéd (vagyis ha vannak ventijeid vagy olcsón tudsz szerezni, akkor olcsóbban jössz ki a házzal is). Majd a hét folyamán meglátjuk, hogy mi lesz, már rendelve van, de a szellőzőrácsok szinét még nem sikerült eldöntenem, így azok egy darabig még nem lesznek, a logó fekete, de ezt tervezem lecserélni egy füstös plexi darabra ami mögé berakok majd egy kék ledet, vagy neonzöldet, majd elválik

-
OnLy16
tag
A Shinobi okosnak és szépnek tűnik. A többi nekem már nagyon sok mind kinézetre, mind árra.
Ahogy nézem, a németeknél olyan 40-50 EUR környékén hozzá is lehet jutni.
-
SpZ
senior tag
Valaki esetleg még erre?
-
OnLy16
tag
válasz
L-e-f-i-e
üzenetére
Énis csak olvastam valahol, nem tapasztaltam személyesen. Az ár pedig (akármennyire is nem erről volt szó) mindig fontos tényező. Ha valami tudsz spórolni, akkor miért ne tennéd? Átalakítani pedig mindent át lehet, de akkor már nem ház vásárlásról, hanem moddingról beszélünk

-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
OnLy16
üzenetére
Szerintem nem szólnak bele a levegőáramlásba, mert nem olyan rács mint a venti előtt van, legalábbis, hogy te ebből, hogy ott rács van-e vagy nincs, egy negyed hőfokot nem fogsz látni a valóságban. Amúgy ha valakit zavar azok a panelek cserélhetők ha valkinek olyan kedve van az egészet kicserélheti hasonló módon: [link]
Az ár meg, viszonyítás kérdése de most nem is arról volt szó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Jim-Y
veterán
Szeretnék venni a házamba előre 2 szívó ventit, szerintetek a Swif2 1200 a maga 800rpm-jével elég lenne? vagy a Swif2 1201 az 1200-as rpm-mel jobb választás? üdv
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Van itt olyan akinek COOLERMASTER Storm Sniper háza van ?
Lenne egy újabb kérdésem. Akinek ilyen háza van az meg tudná mondani, hogy hány darab venti fordulatszámát tudja szabályozni ? Csak ezt a 3-at ami be van építve vagy még a procihűtőt is rá lehet kötni ?
-
CaNNa3IS
senior tag
-
OnLy16
tag
válasz
L-e-f-i-e
üzenetére
Mert nem csak a venti előtt rácsos, hanem pl az 525 helyek is rács szerű anyagból vannak, ezáltal nehezebb huzatot generálni a házon belül (mivel mindenhonnan áramlik a levegő, nehezebb egyirányúsítani)
Nem "para" viszont szerintem nem ér annyival többet mint amennyit kérnek érte

-
kerelo
aktív tag
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Illetve használtan itt egy szenzációs lehetőség,bomba áron
Akasa Mirage [link] Sajnos nálunk kevesen ismerik a márkát.Én használtam is konkrétan ezt a típust. Ott kezdem hogy full alu! Extra nagy méretű lap,és táp is belefér.22cm széles,tehát a nagy proci hűtő sem akadály.Az alsó vinyó keret kivehető,tehát minden ma kapható videó kari belefér.Kivehető,nikelezett alaplapi tálca.
A ház összeszerelése prémium minőségű,abszolut felső kategória,ami az AKASA-ra jellemző.Amúgy a ház nagyon csendes is.Ha nem zavar hogy feső tápos,akkor ennél jobb vételt nem tudok. potom 10 000ft-ért. Bolti ára 35 000 
-
CaNNa3IS
senior tag
Sziasztok
Házvásárláshoz kérnék egy kis segítséget.
Először 15k körül gondoltam de látom annyiért nem sok mindent kapok.
Unokaöcsémnek T5-öt vettünk de valahogy nekem nem tetszik sem az anyag minőség sem azok a világító kék szarok a tetjén.
Szóval olyan 25k körül kéne valami.
A következőket néztemCheiftec MESH, AEGIS
Antec DF30
Enermax hoplite
Fractal design arc
Nexus AKA, Prominent 5Használtan van most egy HAF-x 35k-ért esetleg az vagy hasonló.
A lényeg hogy a hdd keretek keresztben legyenek és fekete legyen a ház jó szellőzéssel.
2600k,gtx460-hoz szeretném
Help -
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
OnLy16
üzenetére
A 430 jobb a 370-nél..a rácsos részt nem értem ott a venti az a jó hogy rácsos, elől venti levegő könnyen be (ez lenne a cél) , hátul venti levegő ki, illetve fel lehet még egy "ki" ennél jobb légáramlat nem tudom hova kell. A zaj no comment minél nyitottabb a ház nyilván jobban hallatszik de ezek a házak nem oylan hű de hangosak...a CM híres a jól szellőző minőségi házairól , szóval tényleg nem tudom hova eza para.

-
@matthew@
őstag
Jaja ez egy ilyen: Codegen M606-CA ha megvennéd sztem felejtsd el, mivel Codegen
silány házakat csinálnak 
-
-
SpZ
senior tag
Thermaltake V3/Xigmatek Asgard IIkiestek
Maradt a végjátékban:Cooler Master Elite 430 11 000Ft
NZXT SOURCE 210 11 550Ft -
nismoka
addikt
Sziasztok! A Bitfenix shinobi window és a Fractal Design Arc közül az utóbbi a jobb ugye?

-
@matthew@
őstag
válasz
osonte
üzenetére
A kábel menedzsment meg megint problémás néhány esetben például nálam mivel olyan a tápom h most éppen minden kábel elér mindenhová és szépen oda van illesztve a ház oldalához és ezzel a légáramlás sem romlik olyan sokat, mondjuk az tény h egy moduláris tápnál vagy egy hosszabb kábelekkel ellátott tápnál már van értelme.
-
osonte
őstag
válasz
@matthew@
üzenetére
A halk szó viszonyítás kérdése, valószínűleg nekünk nem teljesen ugyanazt jelenti. Én csak a HDD hangját hallom a gépemben, ezért tettem különbséget a zártabb illetve nyitottabb előlap között.
Én ettől függetlenül jó háznak tartom (7 venti hellyel azért nem sül meg benne semmi), főleg ennyi pénzért kábel menedzsment, az előző 3 házban például nyomát se látom ennek és ugye a sok kábel is akadályozza a levegő áramlását... de mondjuk inkább ami fontosabb, hogy szebben el lehet rendezni.
Anyagvastagság ami biztos: V3 0,5mm, CM430 0,5mm, NZXT 0,6mm
Ettől függetlenül persze mindenkinek azt érdemes venni ami jobban tetszik.
-
@matthew@
őstag
bsh már linkelt egy képet, ed am a CM oldalán le van írva h a HD5970-es VGA belefér ami ATi-ból a 2- legnagyobb ha jól tudom 34 cm-es tehát nagyobb mint 315mm ami az előző képen van belinkelve, csak a HD6990-es hosszabb, de aki olyat vesz az nem egy 10e-es házba teszi be a cuccait

Am a cooler magassága annyi h nekem a CM Hyper 212 Plus befér és van még egy fél centi szal az az adat jó ami a képen van
[link]osonte: az első lyukakon nem jön ki a HDD hangja ezt nemtom honnan vetted, olyan HDD kell ami jó halk, az enyémet nem is hallom, max akkor ha nagyon dolgozik, de azt még a full zárt előző házamnál is hallani lehetett. Én nem szeretem ha elől zárt a ház, mivel az a normális szellőzés sztem ha elöl és alul jön be a levegő és felül+hátul megy ki
szal ez az NZXT-nél pont nem valósítható meg 
-
osonte
őstag
-
@matthew@
őstag
Ahogy nézem a NZXT SOURCE 210-t nem valami szellős házikó, ugyanis elöl nem nagyon van rajta lyukacsos rész. Úgyhogy én inkább az előző 3-ből dönteném el h melyiket venném. Esetleg döntsél úgy h neked melyik tetszik jobban ránézésre, mivel tök ugyan olyanok a házak amiket néztél, én is úgy döntöttem el
meg a jövőre nézve a VGA hossza is döntött, mivel azt szeretnék cserélni 
-
SpZ
senior tag
Thermaltake V3 +2 / Xigmatek Asgard II +2 / Cooler Master Elite 430 +1
egyenlőre fogalmam sincs még egyet betennék a pakliba az NZXT SOURCE 210 lenne amit elnézve megoldódnának a gondjaim, esetleg ezzel kapcsolatban vmi észervétel? -
@matthew@
őstag
Én a CM Elite-et tudom ajánlani, mivel nekem az van
Sztem nagyon jó ház, bár az eleje kicsit megosztó a véleményeket nézve, mert vagy tetszik vkinek vagy nem
Az anyaga nem olyan vékony, a TT-ről olvastam h eléggé hajlékony anyagból van, és ezért sem vettem azt, illetve a CM-be nagyobb VGA is elfér mint a TT-ben a másikról nem tudok nyilatkozni azt nem ismerem
Na és a CM-en van szép nagy plexi oldallap ez sztem nagyon jó 
-
freestailo
őstag
válasz
OnLy16
üzenetére
sztem a gigabyte házakat felejtsd el, nekem most olyan van (luxo 142), vékony lemez az egész, ahol műanyag ott meg a legigénytelenebb fajta. Ha szereled legyen nálad egy elsősegélycsomag mert tuti hogy szanaszét vágja a kezed a fémlemez. Ha az audio melletti usb-ben van egy pendrive, akkor behallani a fülesbe az adatátvitelt

Valami 6k körül vettem mert már nem volt pénzem, de kábé ennyit sem ér. Ja és elég szűkös is, kábeleket sehová nem lehet rejteni.
-
TROG AIR
aktív tag
A cooler masterre és az asgard-ra is több "támogató" javaslatot kapsz szerintem itt...
Én a CM-et a front rész kinézete miatt nem venném,akkor inkább asgard.....
de ezekből bármelyiket választod majd,mindegyiken van "tésztaszűrő" felület gazdagon...
tehát mocskosnagy zajszűrésre ott sem számíthatsz,max jobb anyagvastagságra....
-
SpZ
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
157mm az Alpenföhn Brockenem szóval belekell mennie
, ez tetszik a 3 közül a legjobban csak írták hogy hangoskodhat és a lemezei se túl masszívak. Várok még pár véleményt. -
Beretvás
veterán
-
SpZ
senior tag
Thermaltake V3 / Xigmatek Asgard II / Cooler Master Elite 430
maradtak a döntőben nálam, ki melyiket venné és miért? -
osonte
őstag
válasz
OnLy16
üzenetére
Kártya helyek a hátlapon kifele áll és egy gyenge műanyag tartja az összeset, emiatt egy kicsit feszült a kártya benne. Ezt nem tapasztaltam a hagyományos befele álló, illetve külön kártyánként rögzíthető megoldásnál, vagyis más háznál. (CM370 rendes külön rögzíthető és befele áll)
Fényes előlap nagyon könnyen karcolódik. Első venti csak az előlap oldalán vékony csíkokon szívja a levegőt. CM370 mattnak tűnik és jó szellőzése van az előlapi ventinél.
Nincs HDD visszajelző led, illetve reset gomb. Talán ha a képen jól látom ez a CM370-nél megoldott a dolog.
Zárt felső lemez. A meleg felfele áramlik. A CM370-nél tudsz felülre is ventit rakni, ha nem is azonnal, de a lehetőség meg van rá.
Oldallapok nem szokásosan csúsznak rá, hanem csak egy ilyen peremes rész van, a csavarok nélkül szinte kinyílik. CM-nél sok ponton a körmök rögzítik az oldallapot.
Anyagvastagságra ugyanaz a két ház, mert a súlyuk is ugyanaz, de a CM precízebb és jobban átgondolt megoldásai miatt mégis masszívabb háznak a hatását fogja kelteni.
Szóval így hirtelen ennyi, remélem tudtam segíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
silverstone temjin tj08-e: silverstone microATX ház, jó szellőzés, valamint a silverstonera jellemző fejreállított elrendezés.
100usd, szóval az ára se annyira vészes (pl a normál TJ11hez képest).
-
SpZ
senior tag
Tovább nézelődtem a fórumon ill egyéb oldalakon.
Sharkoon T9 nagyon megtetszett bár az ára kevésbé.
Strike-X , Aelous kiesett, de képbe került ThermalTake V3 illetve Xigmatek Asgard II.
Thermaltake V3 nagyon tetszik ami bejövős az a két venti bővítési hely, kábel elrendezési lehetőség is korrektnek tűnik - 2 dolog (bosszant) érdekelne: mennyire zajos a ház? illetve mekkora cpu hűtő fér be? ill ha van még más hátránya.
Xigmatek Asgard II valóban nagyon dögös látszik hogy nem spóroltak a festékkel, viszont felültápos így csak hátrafelé tudom kiszívatni a proci keltette hőt ill a tápnak is bekell szállnia.
Itt is hasonlóan az lenne a kérdésem hogy mennyire hangos és mekkora cpu hűtő fér be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- 27% - MSI MPG A1000G PCIE5 / ATX 3.0 1000W 80 PLUS Gold Tápegység!
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébiránt én is most kukázok ki 27k-t egy
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.

140es kazek meg elég nehezen beszerezhetőek.

azért haragszom rád, vagyis magamra, de azt jobb írni, hogy rád xD
alapból sz@r

Busterftw