Hirdetés
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taragas
aktív tag
Hali!
Téma adott, keresek házat a következő paraméterekkel:
7(6)x3,25, 4X5,25 Hely. Fekete, Alsó tápos, Belső merevlemez tároló beforgatott. Jó kábel management, belefér magas proci hűtő, és hosszú vgak is, elegendő ventillátor, és esetleg vízhűtés kimenet.
Amit néztem az a CM 690 II, de abba csak max asszem 300-as vga megy bele, vagy már az se... -
hatter
tag
Hát egy netes oldalról sem lehet rendelni CM 430-at és CM Hyper 212+ -t úgy hogy mind a kettő volna egy helyen, hihetetlen milyen pangás van a piacon...

-
zsadnok
tag
Na, végül a Cooler Master Storm Enforcer sgc-1000-kwn1 lett a kiválasztottam. Elég jó a szellőzése, jól szerelhető, kábel elvezetés jó, USB3 előlapi. Majd látjuk...
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Keresek egy halk és hűvös házat. Silencio 550 tetszik, de láttam, hogy van javított verzió és így zsákbamacska az egész. Tudnátok ajánlani valami szép és halk házat? Köszi előre is!
-
kerelo
aktív tag
válasz
evans123
üzenetére
Nyugodtan ajánlom ebben a kategóriában a Spire Savit 6003-at.Teszt: [link] Bolti ára 12-13000 ft[link] De ebben az árban 4db 12cm-es ledes spire venti is benne van.amik meglepően csendesek
Tehát ez a ház kvázi ugyan abban az árban van mint ha vennél 9-10 000ft körül,egy CM Elit 370-et,vagy 430-at,hiszen ezekhez úgy is kell venni min 2db ventit pluszba.A spire masszívabb,ami a súlyából is látszik,ez is kívül belül fekete,alsó tápos,,és minimális kábel elrendezés is, ami a 370,430-on nincs.És ráadásul plexis
Ha tetszik a forma,és nincs kedved külön ventik-ért szaladgálni,akkor jó kuckó 
-
kerelo
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen.Az az igazság hogy nem is tudom létezik e mATX, minőségi,alsó tápos,hangszigetelt ,3DB 12cm-es ventihelyes ház a P180minin kívűl.Van ilyen?ha tudsz róla légyszi oszd meg velem

-
OnLy16
tag
válasz
evans123
üzenetére
Szerintem ha ebben a kategóriában keresel házat, akkor ezek:
CM 370 elite
CM 430 elite
Bitfenix Shinobi
NXZT Source 210
Thermaltake V3
Thermaltake V4közül válogass

Személy szerint nekem CM 370 Elite-m van, és nagyon jó, csak ajánlani tudom.
-
bsh
addikt
válasz
evans123
üzenetére
nekem van belőle 3, és az egy fos. komolyan mondom. fogóval kellett kiegyengetnem az oldallapon a fülecskéket, mert le voltak taposva. az oldallap olyan görbe, hogy két ember kell, hogy fel lehessen rakni. felrakva 3mm hézag van, olyan görbe az egész váz. hangszóró nem jár hozzá. semmivel sem jobb a sokak által lenézett codegennél, csak 3x annyiba kerül. egyetlen előnye tán, hogy 12cm ventit is bele lehet tenni (de csak egy spec. kerettel, mert a házon a lyukak máshol vannak)
-
evans123
csendes tag
Enermax Vostok megeri az arat(kb. 12k) vagy van jobb ezert a penzert? Amit tetszik benne(a szolidsaga mellett), hogy meretre nagyobb, mint a tobbi midi torony(ebben az olcso kategoriaban).
-
kerelo
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én is különc vagyok akkor ezek szerint.AP180-am,és a P180B-m is használtanm vettem.Sőt a mostani P183-at is.Nagyon bejön nekem az Antec,a csend miatt.Ezt is kizárólag csak P180mini-re cserélném le,mert elég lenne most már az mATX is.De sajnos az új még elég drága.Használtan meg ritka.
-
proci985
MODERÁTOR
még mindig megvan a 180bd?
ennyi pénzért ha nem 1600kmre lennél akkor hugomnak pár órán belül lenne egy szülinapi ajándéka. csendet ő is értékeli, de a volt sulinetes konfigjából sokat én se tudtam kihozni.tényleg az a baj, hogy gépháztól nem lesz gyorsabb a gép, nem kap több pontot 3dmarkban. zaj sokakat nem érdekel, férjen el, innentől bármi az elite 370/430 felett már kb pénzkidobás. de pl highend hűtőkkel, tápokkal és egyéb ritka cuccokkal is ez van: még használtan is bőven az átlag ph!s "mennyit költenék adott részegység" határa fölött van.
ja én a Cosmost használtan vettem. újonnan volt 60k huf (180as USD mellett is a 200usds ház... eh), kibontva kipróbálva mindennel zsír állapotban 36ért apróból (ventiken látni, h kb mennyit ment, a pár nap reálisnak tűnt). ventiket mondjuk cseréltem én is a végén pár hónapja, de egyrészt halkabb lett, másrészt pedig a következő konfighoz is meg szeretném tartani.
-
zozz12
tag
Helló!
Milyen tapasztalatok vannak az Antec P180B szellőzését tekintve? -
Tothgera30
veterán
Akkor én különc vagyok, mert mindkét P180 Minimet használtan vettem. Nem az ár miatt, éppen volt rá keret, de hardveraprón is volt éppen hirdetve. Megvettem volna újonnan is, de mivel egy házon nem igazán van ami elromoljon így használtan vettem. A gyári ventiket kidobáltam belőle, egyedül a Big Boy maradt meg, de csak a másodikban!
#18381 zozz12: Szellőztetni kell, nem az a lyukacsos fajta. Bár előre hátra egy-egy 12cm-es 800rpm-es venti és kész.
-
Egon
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Azért ilyen alacsonyak az árak, mert nincs kereslet...

Aki ilyen kategóriájú házat akar venni, annak általában telik arra, hogy megvegye újonnan (és ez a réteg nem is szeret használtan vásárolni). Mindez fordítva is igaz: aki használtan vásárol, annak általában az ár az elsődleges ("óccsó oszt' jólvan"), nem fogja megfizetni a "felárat". -
proci985
MODERÁTOR
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
igen, ez de ismerős

hazavittem az IFX14et, backplatehűtő inkompatibilis volt a 690el, de behajtogattam. viszont az alaplapot tartó felső sornyi csavarokat nem tudtam berakni, a backplatehűtő meg ott ágaskodott a memek fölött. aznap este nekiálltam 810/ST01/"bármit amibe belefér és 30k alatt van"et keresni olcsón... végül a belefér stimmelt is.
szuper, szerintem is a 692 lesz Neked a legjobb.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Már filóztam rajta, hogy szétvágom a házat, hogy a blokkot betudjam rajta dugni és akkor kívül lehetne a radi, de van vevőm az Aurorára, szóval inkább váltok, és ha váltok, akkor nem vágok.

A Stacker nekem nem jön be, a T01 meg még annyira se, a letisztult, sima formákat szeretem.

Ne is keresgéljetek tovább, szerintem 692 lesz, aztán majd meglátjuk, hogy Advanced vagy Basic. Az Advanced is belefér a keretbe, csak (szerintem) nincs szükségem a + dolgokra, aztán lehet, hogy mégis.

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
hopp, tényleg, single 120as hely van még rajtuk, szétszedni a cuccot meg külső mountinghouz nem tudod.
esetleg még van 20kért egy Stacker 831 és 15kért egy T01. az előbbibe nem tudom hogy lehetne megoldani, az utóbbiba emlékszem, hogy triplaradikat is szoktak az elejébe pakolni, de ahhoz már lehet moddolni kellett.
esetleg még a Cosmos 30kért, abban viszont ott a dual 120as hely felül. kialakítás miatt lehet távtartó csavarozni kellene, viszont a helynek elégnek kell lennie. ill van egy Cosmos S is Székesfehérváron 28ért.
szívesen
. innen nem tudok aprózni, szóval ilyenkor én is jól szórakozom
a 692nek viszont előnye, hogy bemegy a dupla, akár két helyre is. hely is van benne. kinézete és ára is okés.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor se tudom a radit belepaszírozni. Hátul 1 hely van, felül 1 hely van az elejéig pedig nem ér el a madzag.

Ha nem vettem volna H100-at, nem vennék új házat.
Ha egy D14-et, vagy Silver Arrow-t vettem volna, akkor nem cserélnék házat.
Ha a 182-be belemenne a radi, nem filóznék azon, hogy mit vegyek.
-
Tothgera30
veterán
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
Azért ne szálljunk el, 193-at én sem adnám olcsón, sőt így is csodálkozom hogy a P180/182 árai ilyen alacsonyak, mert tudjuk hogy nem annyit érnek. Szerintem proci985 elvtárs kiválogatta neked az összes jó kis Antec kuckót, ezért köszönd szépen meg neki és nézz egy pofás P182-őt a kedvemért, nem bánod meg.
#18375 BioNiCMaN: Próbáld meg
! Na jó, ha nem hát nem. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Köszi a segítséget!

A tápos témában már kifejtette a véleményét az eladó:
"+frissítettem a hirdetést, de tényleg ez az utolsó, valaki elvihetné már
20k fix, a tápot pedig ingyen adom"
Az a baj, hogy ezekkel nem vagyok előbbre, mert a radit nem tudom hova tenni.

Asszem 692 lesz, 23-24-ért van új.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
193 és 183 nincs apróban. újak, jók, szóval általában olyankor szokott eladó lenni, amikor valaki laptopra/mATX/ITXre vált.
182b 22,5
182 16k, kecskemét
182b 20kért táppal, talán külön is menne olcsóbban, veszprém
182 black 23k szeged
pécsen komplett gépházból egy p182, elvileg csak azt is lehet vinni -
oriic
HÁZIGAZDA
-
BioNiCMaN
addikt
Tud valaki mondani egy helyet, ahol van CM 692 Basic (nem csak rendelni lehet, hanem tényleg ott van mondjuk két nappal később)?

Eddig csak Advanced-et találtam, meg nVidia Edition-t.

-
The.Bali
aktív tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Tehát akkor nem ilyen javított verziós házat kaptál?

Van valaki aki mostanában vett ilyen Silencio házat, és javított verziósat sikerült kifognia? -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
30k- felet nem veszek házat, mert asszony kinyírna.

-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Teljesen összekavartok.

-
Tothgera30
veterán
-
BioNiCMaN
addikt
Akko úgy látom az advanced nem izgatott fel.

Max a VGA tartó lehet érdekes, ha egyszer beruházok SLI-be vagy CF-be, de ez még nagyon a jövő.
A SATA dokkoló nem érdekel, az 5.25"-ös helyeket egyáltalán nem akarom használni.
Felülre a radi megy a saját ventijével.
Köszi!

Egyébként szerintem a 692 is letisztult, mondjuk nem annyira minimalista, mint egy Define R3, de hasonlatos a 600T-hez (legalábbis szerintem, leginkább a rácsok miatt), ami nekem bejövős, de nem a mostani 50k-s árán...

Elszabtam, amikor nem vettem meg 30k-ért az aprón hirdetettet.

-
aero.
veterán
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
Advanced-hez, jár a videokártya tartó ( amire ventilátor is tehető, ezzel segítve az sli hűtést )
Mindegyik 5.25"-ös hely csavar nélkül szerelhető. (Basicben 2)
A ház tetején van sata dokkoló, emellé a 3.5" helyeken van egy ssd tartó is.
Elöl 14cm-es ventilátor van, illetve felülre is van még egy 14cm. Basic-hez nem jár felülre, elöl pedig 12cm. -
-
BioNiCMaN
addikt
Azt mondja meg valaki, hogy mi a különbség a sima és az advanced 296 között?

-
-
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Használd a szerkesztés gombot!
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Nem szerelem túl sokat, de most már biztos, hogy új ház kell.

-
OnLy16
tag
Sikeresen lecseréltem a házam, megérkezett a várva várt [Coolermaster Elite 370]

A régi házamhoz képest (ami 4000 forint volt táppal együtt!!
) hihetetlen nagy ugrás.-10fok, csendes, nem rezonál.
Egyedüli hibaként a kábelelvezetését tudom felhozni...az nagyon hiányzik...kicsit nagy a makaróni alul:p
Mindenki aki ócska, papírvékony távolkeleti házat akar lecserélni, annak kötelező darab

-
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új házat. Nekem megfelel egy egyszerű is, nem nagy hőtermelő a gépem. Amit szeretnék, az annyi, hogy sötét legyen és lehetőleg minél jobban nézzen ki (meg azért jó, ha a hátulján van egy venti).
Ezt a kettőt néztem ki első nekifutásra:
http://www.edigital.hu/Szamitogephaz_tap_nelkul/Gigabyte_GZ-KX9_GZ-K9BPDX-E00_szamitogephaz-p266786.html
http://www.edigital.hu/Szamitogephaz_tap_nelkul/Gigabyte_GZ-PB_GZ-A1BPDX-F00_szamitogehaz_fekete-p259770.htmlMax 5-6k -t szánnék rá.
A jelenlegit azért szeretném lecserélni, mert 1 régi vacak, ráadásul mostanában állandóan berezonál. -
The.Bali
aktív tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok erről a Silencio 550 házról!

Ez már a javított verzió? Ha igen, hol vetted?
Ventik fordulatát Everest-el le tudod ellenőrizni
Te vettél még bele külön ventit? -
-zaki-
tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Szia, nekem is ilyen házam van, azzal a negatívummal egyetértek, hogy adhattak volna a ventikhez gumis rögzítést, ha már csendes ház..
Viszont nem hinném, hogy a ventik 1200rpm-esek lennének, bár sima molex-re kötöttem, így nincs fordulatszám visszajelzés, gyengébben fújnak, mint a 950rpm-es Glacialtech ventim.
Itt is azt írják, a venti 800rpm-es. -
zozz12
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Antec P180B házról? Milyen tapasztalatok vannak vele? Mik a hibái/hátrányai? Tényleg hallhatóan csendesebb benne a gép? A hűtése megfelelő? A kábel rendezést hogy lehet normálisan megoldani?
-
peter889
őstag
válasz
osonte
üzenetére
Szia! Köszi a választ, megnéztem a házat egy külföldi oldalon is, ha jól számoltam össze, összesen 7 db. venti tehető bele, de nem 8, hanem tényleg 12 centisek vagy még attól is nagyobbak. Olvasom, hogy támogatja a hosszú videokarikat (pl.: Radeon 5970)
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a t. gyártók nem kazán+számítógép kombókat gyártanának újabban, hanem csak számítógépeket. Ugyan nem tudom, mi indokolja az extrém hosszú videokártyákat, de így legalább még egy indokkal több, hogy a kukában landoljon a régi, jól bevált kuckó. (Környezetszennyezés: ugyan már
)
Aztán régen kizárólag fehér házak voltak, most divatba hozták a feketéket. Ennek is kb. annyi értelme volt, mint amikor a '90-es évek közepén divatja lett a fekete hi-fi egységeknek: dobja ki mindenki a kukába a fehér színűt és vegyen újat.Viszont elismerem, mostani gépekhez előnyösebb egy általad ajánlott. Elgondolkodom rajta.
-
kerelo
aktív tag
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
a szellőzése is jó,én már használtam ilyen akasa-t.a régi jó öreg elöl be hátul ki elv
mellé még párosul az alu hűvössége. 
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ha valakinek most kell ház, akkor pár nap múlva ha minden igaz eladó lesz akkor a V3 Black 6k-ért viheti bárki majd... Dobozával, év végéig garival, egyedül a hátlapi panelekből hiányzik egy kettő illetve a tápegység alatti szűrő kapcsa van letörve, de ez nem zavarja a porszűrő használatát.
off:
Modiknak: ez nem hírdetés volt, csak egy előzetes bejelentés.
-
osonte
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Szia!
Sajnos ez a ház nem alsó tápos, illetve hátul 8 cm-s venti helyek vannak, elől bár 12 cm-s venti hely van, de eléggé sűrű rácson kell átfújnia a levegőt.
Én inkább javasolnák egy ilyet, vagy ha van használtban azon is tudsz spórolni. Igaz ez vékonyabb anyagból van mint az a régi ház, de legalább jó az elrendezése és főképpen a hűtése.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Akarok egy jobb minőségű házat használtan (ár miatt) venni. Normál Atx-es lapok fogadására alkalmas legyen. Nem fontos a modern kinézet, sőt a legmodernebbek nem is tetszenek, amúgy fehér vagy szürke színűre gondoltam. Sokáig nézelődtem a neten, míg végül rátaláltam egy olyanra, aminek tetszik a kinézete és méretre is megfelelőnek tűnik.
Van valakinek róla véleménye?
Milyen házat tudnátok ajánlani? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
- DoubleFe -
üzenetére

Viszont ha megkapom ezt a házat, és össze sikerül raknom gépet, akkor lesz egy eladó ilyenem.
-
Dyrtyho
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem.Szerintetek ezek közül gépház közül melyiket vegyem meg ? Nekem jelenleg egy 4 rekeszes,Internet Explorer fehér álló gépházam van,a típusát ne kérdezzétek,mert nem tudom..mellesleg pedig olyan 5 és 7 ezer forintot áldoznék rá egy új gépházra.Szóval szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni ?
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
Jahogy ez hangszigetelt is....Lol jobban el kellene olvasnom hírdetéseket...

-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
Oldallapok nélkül használom majd.

-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
Max a súlya miatt beszakad asztalom.

-
-
Csabroncka
addikt
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
Nekem a számítógép asztalban ekkora a hely, így a méret adott volt (midi).
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
Pont most néztem ezt a házat,csak nem tudom, lehet nekem kicsi lenne.
-
albert8
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
NAh grat majd egy cikket irhatnál róla

a negativumok pedig minden háznál megvannak tehát ezekre még nincs megoldás
vagy csak a legfelső kategóriában
-
Csabroncka
addikt
Most vettem egy Cooler Master Silencio 550-es házat.
Bár még a gép nincsen benne, bontásra az első tapasztalatok.
Előtte megjegyezném, hogy kb 4 éve vásároltam egy Gigabyte Posseidon házat, nekem ez volt a mérvadó és a szint a mostaniakhoz.Pozitív:
masszív csomagolás
kellő merevség stabilitás
hangelnyelő szivacs nekem nem tűnik gagyinak
minden megvan ami a szereléshez kell
gumis alátétek a táphoz a ventilátorokhoznegatív:
ventillátorkábelek elvezetése
a ventillátorok egyszerű csavarral való rögzítése (nem a gumibetétes tüske)
kis könyvecske helyett egy vacak papír a leírásokkal.Ami fontos és meg kell említenem:
a Házban található ventillátor típusa: A12025-08CB-3BN-F1 ez a ventillátor nekem 1200 RPM-es nek tűnik szemben a mindenki által említett 800-assal.
17 dB-es
legalább is goole alapján!Ez örömteli ha így van.. ha pontosan tudjátok írjatok vissza!
-
Rica
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Első körben a jelenlegi Giga P35 + E8400-at tenném bele. De én is erősen gondolkodom azon, hogy a következő konfigom Intel legyen-e (i7 950), az utolsó tuningolható széria. A VGA nyilván nem kérdés.

-
proci985
MODERÁTOR
nincs.
használtan egy CM690 kb ennyi, de abba egyrészt csak duplaradi fér be, másrészt pedig a radi csak a házon kívül fér el, emiatt pedig a felső takarólemezt moddolni kell. szétmoddolt felső takarólemezzel és felső vázzal a triplaradi elfér a tetején ld itt a linken, de alapból nem.
legolcsóbb ház amibe alapból befér a triplaradi talán a haf 932.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
12k körül milyen házat tudnátok ajánlani használtan amiben elfér a vízhűtés, tripla radival, és a kábeleket el lehet vezetni az alaplap mögött?
Van ilyen egyáltalán használtan ebben az árkategóriában?
-
CaNNa3IS
senior tag
Vettem a végén egy enermax hoplite-ot.
Ha érdekel valakit a házzal kapcsban valami nyugodtan kérdezzetek.
Minőségileg nincs vele gond bár kicsit könnyúnek találom 7,6kg netto.
Viszont ami fontos volt, hogy alsó tápos, kivül-belül fekete, usb3 front csati, jól szerelhető, szellős, tetején és az oldalán 2-2 12cm-es venti hely sőt az oldalára 20-ast is lehet.
És 3db hot-swap kettő az alján kerettel és egy a tetején szokásosan becsúsztatósan.
26k volt nem tudom mit kapok ennyiért ami jobb és ezt tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- UGREEN 3x1 HDMI Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de mind1 amikor nem lesz itthon más akkor fölteszem ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

Busterftw