Új hozzászólás Aktív témák
-
jel1
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a témámhoz. Mindenképp utána nézek a javaslataitoknak!
A sztereo felvétel amúgy működik ezzel a szétválasztó kábellel. A direkt viszont rosszul viszi át a hangot a fejhallgatóba. Tehát pl hiába viszem be neki csak a bal oldalt, ő azt rákeveri mindkét oldalra. De felvételen már jó, szóval kompromisszumosan, de rendben lesz így a felvételezés.
Köszönöm az észrevételeket még egyszer! -
jel1
aktív tag
válasz kutyek #26768 üzenetére
közben rájöttem, hogy ezek az interfészek úgy mennek, hogy line 1 a bal, line 2 a jobb sávra rögzít a gépen
tehát igen, kell rögzíteni isköszönöm, hogy segítesz.
Most egy ilyen kábelt fogok (TRS to 2xTS) venni, aztán megnézem mit hoz ki belőlea zongora egy roland fp 30
AUX-in nincsen
legtisztábban úgy lehetne felvenni, hogy a zongora tud .wav-ba rögzíteni pendrive-ra, de úgy meg a folyamat lenne túl macerás.
Midi kimenete van még USB-re. Azt már végigzongoráztuk, de nincs egy igazán jó piano vst... vagy nem tudom, de olyan jól eltalált hangja van gyárilag, hogy a vst-kkel nem adható vissza.
A zongora sztereó hangot ad: bal oldal kicsit mély túlsúlyos, jobboldal kicsit magas túlsúlyos. ez is amúgy kicsit hülyeség a rolandtól, de nyilván értem, a valódi zongorát akarták másolni ezzel, csak fejhallgató kimenetre kicsit felesleges felvinni ezt az effektet.ezen kívül meg ugye a jack kimenet. de abból 2 is van.
és arról vennék fel elsősorban. nem tudom, hogy felhasználható-e nekem bárhogyan ehhez, hogy 2 jack kimenete is van -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Egy olcsó külső hangkártyához/audio interfészhez kérek javaslatot, ami az alábbiakat tudja:
sztereó. de úgy tényleg, teljesen, nem mixeli monoba, meg nem úgy dolgozik, hogy a line 1 a bal, a line 2 pedig a jobb csatorna. nekem egy db line-in sztereo kell.
És a lényeg igazándiból az a hardveres monitoring, tehát hogy késleltetés nélkül halljam, amit játszok a digitális zongorán (ugyanazt, két csatornás sztereóban), mellette pedig halljam a gépről a már meglévő alapot is. tehát ezt kéne tudnia lekezelni hardveresen késleltetés nélkül. (szoftveresen windowsból is megoldható amúgy, de túl nagy késleltetést ad hozzá, tehát későn hallom meg a lenyomott billentyűt, így mindenképp hardveres megoldás kell)
le is rajzoltam inkább: [kép]tehát most vettem egy m-track solo-t, és ott kibukott ez a hiba, hogy hiába megy be sztereó hang, ő azt összemossa egy hangsávra. tehát teljesen más a hang így, mintha közvetlenül a zongorába lenne dugva a fejes. és úgy tűnik, hogy ez általános, mert egészen drágább modellek is így működnek, ezzel a hibával...
Vagy esetleg ha van más olcsó megoldás a problémámra, akkor az is jöhet javaslatnak. (külső hangkártya kell mindenképp, mert nincs sztereó bemenetem laptopon)
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark