- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Ghoosty #26567 üzenetére
Én a helyedben -ha van- inkább OCZ memóriát választanék, mivel az OCZ ramokat nagyon szeretik a Phenomok. Nagyon jó párost tudnak alkotni.
A BIOS frissítés pedig ahogy látom, attól függ, hogy melyik verziót fogod ki. Szerintem már csak REV2.0-t kapni, aminek az alap BIOS-a kezeli a Phenom II X3-asokat.
Elnézést, hogy először hülyeséget írtam, nem gondoltam volna, hogy a REV1.0-et képesek voltak kiadni AM3 támogatás nélkül. Úgy rémlett, hogy a Phenom II-kkel debütált az UD széria.
A 720 egyébként nagyon jó választás. Ha később tuningolni akarsz, akkor pofonegyszerű lesz.
(#26569) vzsryl: Az iPonon még a REV1.0-át kapni?
-
leviske
veterán
válasz
Ghoosty #26551 üzenetére
Ha a 790X-es Gigabyte-ra és a 790GX-es MSI-re gondolsz, akkor a dualCFX és az esetleg stabilabb tuning, ami a lapok mellett szól. Meg ahogy észrevettem, az MSI lapoknak valahogy jobb az energiagazdálkodásuk.
Az AM2+ alaplap és AM3 proci párossal nem lesz gond. Egy AM3-as procit nyugodt szívvel rakhatsz AM2+-os lapba, csak AM3-as alaplapba nem mennek az AM2(+)-os procik. BIOS-t szerintem nem kell majd frissítened, mivel a Gigabyte UD sorozata az új Phenom II-kkel lépett piacra. Bár aztán lehetséges, hogy mégsem fog ártani, egy kis frissítés, akár melyik lapot veszed, de ha nem tapasztalsz problémákat, akkor szerintem felesleges frissítgetni a BIOS-t.
DDR2-3 lapokat inkább Intel alá kapsz, LGA775-ös proci mellé viszont felesleges a DDR3. Szerintem.
AMD alá nem nagyon kapni Mo.-n DDR2-3 kombókat.A következő hónapokban csak energiatakarékos procik vannak érkezőben, amik jó eséllyel nem lesznek teljesítmény terén pariban a 710-essel. Esetleg a Phenom II X2-esek lehetnek érdekesek a kisebb fogyasztásnak és a magasabb órajeleknek (X2 540 - 3.0GHz; X2 550 - 3,1GHz) köszönhetően.
Hosszú távra AMD vonalon szerintem érdemes inkább AM3-ban gondolkodni, egy AM3-as alaplap elvileg tudja majd fogadni a 2011 elején érkező Bulldozer procikat, így alaplapcsere nélkül el lehetsz majd pár évig. A gond csak az, hogy AM3-as lapokból Mo.-n leginkább csak 790-es lapokat kapni, amik ugyebár nem 20k körül mozognak, és a DDR3-as RAM-okkal is kicsit drágábban jössz ki.
(#26547) mave13: ? Valami rosszat írtam volna? Vagy csak félreértelek?
(#26548) vzsryl Nekem aztán nem kell mentegetőzni, csak gondoltam szólok. Nem kioktatni akartalak.
(#26552) essexboy:
(#26553) Elég lesz. Olyan hűtést nem adnak gyárilag, ami tuning nélkül ne bírná el. -
leviske
veterán
válasz
Ghoosty #26536 üzenetére
CPU: Phenom II X3 710
MOB: Gigabyte 770 UD3
RAM: Corsair 4GBHa nem értettelek félre, akkor így már kereten belül vagyunk.
A Dragonnal kapcsolatban itt meg itt tudsz leginkább érdeklődni.
Konkrétan egy Phenom II 9xx-as prociból, egy HD48xx-as videokártyából és egy 790-es chipsetre épülőalaplapból áll a Dragon, tehát nem egy nagy wasistdas.
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
válasz
Ghoosty #26512 üzenetére
Itt az oldala a Dragon platformnak.
AMD:
CPU: AMD Phenom II 720
MOB: MSI 790GX-G65
RAM: Corsair 4GB (ha ott, ahol veszed, lehet kapni OCZ-ből 4GB-es KIT-et emberi áron, akkor érdemes azt venni)Intel:
CPU: Intel Core2 Duo E8400
MOB: MSI P45 Neo
RAM: OCZ 4GB(#26513) vzsryl: A Phenom II sorozatból a 920 és a 940 nem AM3 foglalattal rendelkezik (a többi igen), így nem lehet AM3-as lapba rakni.
(#26516): Én abban a fullHD dologban sem vagyok 100%-ig biztos. Eléggé játék kérdése. A legtöbb esetben már 1650x1080 esetén sem tapasztalható különbség. 1-2 fps eltérés tud keletkezni az AMD 720 és Intel 965 közt... Vagy van valami teszt, amit nem néztem? Esetleg gyakorlatban teljesen más a helyzet?
-
leviske
veterán
VGA: HD3850, a hűtése miatt nyugottan fel lehet húzni a magórajelet 780/800MHz-ig. (akár tovább is, ha megy)
CPU: 22-24k körül csak E4-esek és E7-esek vannak, ennyiért én a E7200-at javaslom, az E6550 ára körül pedig inkább az E8200 éri meg.Az ABIT P35 Pro jó választás, a ház is, a ramok is, a tápot meg nem ismerem.
A többit meg ti tudjátok, hogy mire van szükségetek.
Ne én szabjam már meg, hogy pl: milyen minőségű hangkártya lesz benne. 15k-ért már kapsz olcsóbb ASUS Xonar-t és Creative X-Fi-t.
-
leviske
veterán
Alplapból érdemes megvárni az SB700-as 790X-es lapokat. Jelenleg egy Gigabyte 790X DS4 20k...
Ha nagyon most kell, akkor én egy Sapphire PC AM2RX780-at ajánlok, mellé pedig egy Phenom 9550-et, vagy egy Athlon 6400+ -t (Az Athlon mellett nem árt nagy felbontáson, high beállítások mellett játszani)
-
leviske
veterán
Milyen árban van a lap, és milyen árban van a proci?
Procinak esetleg 9550
Mobonak pedig Gigabyte 790X DS4, csak várd meg belőle a SB750-es változatot (márha lesz és nem csak a FX és GX kiváltsága lesz), vagy még érdemes lehet ugyan ugy SB750-es ASUS M3A Deluxe lapot keresni. Az 30k környékén van.
-
leviske
veterán
Szívesen ajánlanék AMD-t, de jelen pillanatban drágábban jösz ki egy komolyabb AMD CPU+Mobo párossal, mint ha Intelt vennél. A töblet pénzt meg csak akkor éri meg, ha 2008Q4-ben, vagy 2009H2-ben procit akarsz cserélni.
Én spec. egy P5Q Pro + Q6600 párost ajánlok. (~30k+40k)
-
leviske
veterán
válasz
szuzyy #13665 üzenetére
A táppal problémák lehetnek...
Érdemesebb inkább egy 4-7k-sra benevezni és akkor később nem kell mondjuk új lapot venned, mert a táp magával vitte a sírba.
MOD: és érdemes lehet jelenleg beruházni egy 780G-s lapra az eredeti lap helyett és a VGA helyett... nem kell hozzá 3 hónap, hogy egy HD3850-et kapj 10k környékén.
-
leviske
veterán
válasz
Bandee2 #13640 üzenetére
Ez attól függ, hogy tervezel-e későbbiekben több ramot venni mellé.
2db 1GB-os memóriát jobban lehet húzni, mint 1db 2GB-osta... viszont 4db 1GB-osnál és 2db 2GB.osnál már nem ugyan ez a felállás.
Bár szerintem a tuninghoz bőven elég lesz a 2GB-os modul is.... 1200MHz-et gondolom nem akarsz belőle kipréselni.
Megkérdezni pedig itt érdemes.
Itt elvileg maguk az eladók tudnak válaszolni.
Bár elviekben illene nekik PNF-et adni, ha már azt rendeltél, de akkor is érdemes megkérdezni.
-
leviske
veterán
válasz
TazLeacher #13629 üzenetére
"Na jólvan kezdődik megint a nv buzi duma, meg a többi. Én húztam, ezért nem járok már ide..."
Ha nem demagóg módon ajánlanátok az nV-t mindenkinek, akkor meg sem említeném, hogy ki melyik céget pártolja.
Aki kicsit jobban benne van a témában, az tudja, hogy az AMD féle megoldás tartható... nézd meg a két céget. nV nem tudott 100%-ot ráverni a G92-re ugy, hogy több, mint 2x-ese lett a GT200 a G92-nek... a RV770 meg 1,5x-e a RV670-nek és 100%-os gyorsulást produkált.
Megindokolnád nekem, hogy az nV által kitalált út miért jobb, mint a DX10.1? Semmi valódi DX10 és hasonlóval nem jövök... egyszerűen magyarázd el nekem, hülyének, hogy mitől jobb a G80-al elkezdett út. Amit ugy tűnik, hogy az nV sem tud majd tartani.
-
leviske
veterán
válasz
Bandee2 #13613 üzenetére
Azért írtam, hogy a későbbi játékokban, mert a mostaniakban kb. egálban van a két kari, ha az 50-es kicsit megtuningolod, de a későbbi játékokban, mint pl: a Battlefield3-ban az 50-es már bő 3x gyorsabb lesz a 96GT-nél.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a DX10.1 támogatás miatt a HD3850-el a későbbi játékokban is használhatsz élsimítást, addig a 9600GT-vel már nem.
Több inforációért érdemes felkeresned a HD3800-asok topikját.
-
leviske
veterán
válasz
Bandee2 #13607 üzenetére
VGA-t nem lehet máshonnan? iPon-ban a HD3850 7k-val olcsóbb... és a későbbi játékokban a HD3850-el jobban járhatsz, mint egy 9600GT-vel.
MOD: ha vártok 1 hónapot... esetleg 1,5-et, akkor rendeződni fog a VGA-k ára. A HD3850 ára valószinűleg 17k környékére esik, a HD3870 ára 23-25k környékére, a 9600GT ára 20-25k környékére, a 8800GT ára pedig olyan 25k környékére.
A 9800GTX és 8800GTS ára pedig olyan 30k környékén fog mozogni.
Az sem lehetetlen, hogy egy 9800GTX+-t meg lehet majd kapni 35k környékén, bár inkább 40k-ra saccolom.
Csak meg kell találni a megfelelő üzletet.
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
Alaplap: Gigabyte P45 DS3
Memória: szerintem neked bőven elég a 800MHzes memó... nem hinném, hogy extra tuningra gyúrsz.Prociból, ha több évre veszed, akkor érdemes még ezt megfontolni... 4k-val drágább, de 2maggal több. Húzni pedig ~3.5GHz-ig lazán tudod léggel... akár 3.6GHz-ig.
A házhoz nem tudok mit hozzá fűzni... nem ismerem egyiket sem.
-
leviske
veterán
Magyarázza már el nekem valaki, hogy mi ez a csoportos Q9300 fanatizmus???
Mivel tud többet, mint az olcsóbb Q6600, vagy vele egy árban lévő Q6700?
Lemaradtam valamiről???
-
leviske
veterán
válasz
mave13 #13108 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 3.2GHz-ig húzta.
(#13115) ádyz: ha nem vársz sokat tőlük, akkor jók... szerintem.
Egyébként szerintem augusztusra már bőven át fog alakulni a piac... pl: VGA fronton addigra már valószinűleg egy 9600GT-t, vagy egy HD3870-t kapsz a mostani HD3850-esek áráért.
Procikról meg nem is beszélve...
-
leviske
veterán
Gigabyte MA780G-DS3H (17K)
AMD Athlon 64 X2 4600+ (11K)
Buffalo 1GB 800MHz (4,5K)
SAPPHIRE HD3850 256MB (21K)Azért mentem túl az alaplap+proci+ram kereten, mert többet érsz egy minőségi alaplappal és egy jó procival (elvileg ezt azért fel lehet tornászni 2.8GHz köré...), mint mondjuk egy gagyi rendszerrel+96GT-vel (ami 30k).
Ezzel a rendszerrel, ha nem very high-ban játszol, akkor a Crysis-t is küldheted.
A többi játékot pedig meg sem érzi... na jó, ez túlzás, de a legtöbb játék szalad rajta 50fps fölött.
(Azért ajánlottam IGP-s alaplapot, mert elvileg ezzel is megy a hybridCF, ezért az alaplap idle-be letudja kapcsolni a VGA-t.)
Viszont FireKeeper javaslata ugyan ugy jó... ha nem jobb.
-
leviske
veterán
válasz
csimav #13088 üzenetére
A Phenom 9600 helyett inkább egy 9550-et, vagy egy 9750-et tudok ajánlani.
A Gigabyte DS5 helyett pedig inkább ugyanannyiért egy ASUS M3A Deluxe, vagy 10k-val drágábban egy M3N Deluxe.
A 9800GTX helyett pedig egy 8800GTS-t tudok ajánlani, vagy egy használt 8800GTX-et, esetleg vársz pár napot és veszel egy ATi HD4850-et.
A GeForce 9800-as sorozat nem éri meg az árát.
(#13092) Cold5: egyértelműen Crucial... jobban lehet őket húzni.
-
leviske
veterán
válasz
rocsajd #13041 üzenetére
Nyáron kivezetik a Q6700-at, a Q9300-at, a Q9450-et és jön helyettük a Q8200 4MB cache-el és a Q9400.
Aztán év végén kivezetik a QX9770 és a QX9650-et és helyettük jönnek a Nehalem Bloomfield-ok.Ami leginkább mozgás várható, az a Q9550 lesz, ami megérkezik a Q9450 helyére... és a Core2 Duo-k fognak mozogni, mert megérkezik az E8600.
-
leviske
veterán
válasz
raskolnikoff #13025 üzenetére
Mint már írtam, az AM3-as procikat lehet majd használni AM2+-os alaplapokban is, mert támogatni fogják a DDR2-es ramokat és a DDR3-as ramokat egyaránt és nem változtatnak a tűk számán.
-
leviske
veterán
válasz
Steve-0 #13021 üzenetére
Jó hamar megrendelted...
Pedig rá akartalak beszélni egy AMD konfigra
Nem baj, azért leírom, hogy mi lett volna:
- Gigabyte MA770 DS3
- AMD Athlon64 X2 4450eAz AMD-vel talán abból a szempontból jártál volna jobban, mert a későbbiekben is tudtad volna fejleszteni. (Az AM3 visszafelé kompatibilis lesz, viszont az Intel Q4-től bevezeti a socket1066-ot és 1366-ot)
-
leviske
veterán
válasz
Korcsii #13015 üzenetére
Az 1. konfigoddal az a gond, hogy valószinűleg az alaplapot elírtad...
Bár én a P5K családból inkább a Deluxe-ot javasolnám... vagy talán egy P5Q családból a Deluxe-ot.
A DDR3 még kicsit korai szerintem... a normális ramok árai még az egekben.
Én spec. az 1. konfigot javaslom, csak inkább egy HD4850-et vegyél... elvileg június végére már a boltokban lesz.
-
leviske
veterán
válasz
Shroom #13005 üzenetére
Az MSI Neoval az a gond, hogy gyér a felszereltsége és rossz tuningképességekkel rendelkezik.
Arról nem is beszélve, hogy MSI.
Egyébként magát a P45-t sem érdemes eröltetni, ha nem DDR3-at akartok.
A PCI-e 2.0-án kívül semmi újdonságot nem tartalmaz.
MOD:
VGA-ból pedig minden féle képpen ATi-t tudnák ajánlani... vagy 1db HD3870, vagy 2db HD3850... ha most vesztek egy 8800GT-t, akkor az újabb játékokban nem tud majd használni AA-t. -
leviske
veterán
válasz
FireKeeper #12976 üzenetére
A 9850 valószinűleg azért nincs benne, mert abból tudtommal csak BE van piacon (nem biztos) és BE-t valószinűleg mindenki tuningra vesz... tuning esetén többet fogyaszt, amit már a 770-es Giga nem bír.
Ami a 9100-ast illeti: elvileg valahol piavra került régebben a 9700 is és a 9100 is. Csak keveset gyártottak belőle, mert hamar megérkeztek a B3-asok.
Esetleg OEM prociként még lehet velük találkozni...
-
leviske
veterán
válasz
FireKeeper #12972 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy egy 9500-ast kaphatsz már 35k környékén, akkor szerintem olyan 30-25k közé eshet majd a 9150e ára.
De lehet, hogy tévedek és még olcsóbb lesz...
A Giga 770-eseket nem ismerem.
(#12973) TomBoy1986 : PH! tesztben L3/NB szorzóállítás nélkül jutottak el 260FSB-ig, nem?
-
leviske
veterán
válasz
FireKeeper #12970 üzenetére
Ha most lenne vevőd, akkor szerintem a legjobb megoldás: olcsó lap + a választott Phenom, ha kapsz és júliusban váltasz SB750-esre.
Szerintem legalább ideiglenes lapnak érdemes kipróbálni a M3A-t. Legalább akkor egy kis tuning is bele fog férni abba a kis időbe, vagy a K9A2 sem rossz választás...bár abban sincs L3/NB szorzó állítás...
-
leviske
veterán
válasz
FireKeeper #12964 üzenetére
Szerintem, ha hosszú távra tervezel, akkor várd meg az SB750-es lapokat... azok elvileg némi javulást hoznak az AM2+-os alaplapok körében és akkor elvileg velük eggyütt kijön a Phenom 9350 is... bár ez utóbbi még nem biztos, lehet hogy hamarabb jön, lehet, hogy később.
-
leviske
veterán
válasz
FireKeeper #12959 üzenetére
Drágább?
Akkor már azért inkább egy Giga...
Azt hittem, hogy a M3A árában kapni.
Kötelezségemnek érzem megjegyezni, hogy M3A-val értek már el 3.1GHz-et Phenom 9750-el, ami nem BE....
Egyébként akkor ott van még a Sapphire 780G... az olcsóbb és még hybridCF is megy, ha ATi karid van.
(#12961): eddig én is csak a NeoPC-ben láttam...ott olcsóbb egy kicsivel a Gigánál a Sapphire (most nézem).
Bár mondjuk, míg a NeoPC-ben nem tom milyen a gariztatás, addig iPonról már hallottam elég sok mindent.
-
leviske
veterán
Én sajnos táblázaból tudom, hogy a Q6000-eseket, a Q9300-at és a Q9450-et egyszerre fogják kivezetni... Helyettük jön a Q9400 és a Q8000-esek.
A HD3870 Toxic pedig ugyan az, mint a HD3870 Atomic, ha az jobban ismered... csak a Toxic-hoz nem kapsz fémdobozt.
(#12955) FireKeeper: Szerintem Giga helyett inkább Sapphire-t vegyél...bár jelenleg AMD fronton az ASUS a legjobb .
A 9150e pedig leginkább akkor lehet jó társ, ha az energiatakarékosság lesz a lényeg.A maga 1.8GHz-es órajelével nem hiszem, hogy játékra optimális lenne, tuningolni meg valószinűleg 2.3/2.5GHz-ig lehet majd.
-
leviske
veterán
Nem akarom bevezetni... nem is járok én ebbe a topikba annyit, hogy bevezethessem.
A Q93 meg szerintem bőven nem értékállóbb, mint a Q6-osok... A Q66-ot, a Q67-et és a Q93-at egyszerre fogják kivezetni a nyáron, tehát kivezetés szemponjából sem értékállóbb.
A Toxic-ot pedig azért írtam a 88GT helyett, mert a Catalyst 8.5-el már bőven a 88GT s***ben van és akkor még nem mellékesen kell megjegyeznem, hogy az újabb játékokban csak a 70-essel tud majd élsimítást használni. -
leviske
veterán
Lehet, hogy mélységesen felháborító, hogy bele pof@zok, de processzorból miért a Q9300-at, a memóriából miért a Corsair-t, videókártyából pedig miért a 8800GT-t ajánlottad?
Mikor procinak ott van olcsóbban a Q6600, vagy azonos árban a Q6700, videókártyából ott van fele annyiért a HD3850, vagy egy kicsivel olcsóbban a HD3870 Toxic, ramból pedig Crucial-al, vagy SuperTalentel olcsóbban/ ugyanannyiból kijön.Mégegyszer is elnézést, hogy beleszólok. Nem kritizálni akarlak, csak kíváncsi vagyok az érvekre...
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #9083 üzenetére
HUH! De süt rólam a hozzáértés!!!!!
Mind1, töröltem a cikket... majd mikor már jobban konyítok hozzá és nem csak szegény kezdőket zavarom össze vele... majd akkor újra megpróbálkozom.
Addig is tanulok, spec, most azt, hogy hol van a pwm borda...
-
leviske
veterán
Végül is ez lett.
Ezen sem sokkal nagyom a pwm borda, de legalább valami...
Vélemény?
-
leviske
veterán
Köszi az infót!!!
Akkor a 4800+-t máris cserélem egy 4850e-re
Azt mondjuk nem is vártam, hogy valaki ajánlani fog AMD gyártmányt... nagyon elkékült/zöldült a topik mostanság.
(#9073) jer1cho : igazad van, de nekem leginkább csak a 2magos amd-kkel van gondom. Az intelek alá és a phenomok alá tudom milyen alaplapot érdemes rakni, de feltételezem, hogy egy Athlon X2 alá nem kötelező egy 790FX-es lap.
(#9075) lsc: Az ASUS Crosshair AM2-es....
Ebbe a foglalatba nehéz s775-ös lapot rakni.
-
leviske
veterán
Ezt szeretném kiegészíteni még egy középkategóriás AMD rendszerrel.
Nem tudom, hogy milyen alaplap lenne jó egy 6400+ BE alá.
Valószinűleg őt fogom a Galaxy 9600GT-vel párosítani, hogy ne legyen az egyik rendszernél két vga.
Egy Crosshair Formula jó alá? Vagy az már túl régi? Esetleg felesleges?
-
leviske
veterán
Van itt olyan aki ért az AMD rendszerekhez? (Ez alatt azt értem, hogy mit érdemes venni, mi jó párosítás mivel.
)
-
leviske
veterán
Annyiból szimpatikusabb a Q6700, mert azt talán nem kell agyon feszelni, hogy kihúzzak belőle ~3.7GHz-et. 370-es fsb-t (szvsz) könyebb elérni, mint a bűvös 500-at.
A GT-ből én is extrahűtősre gondoltam. Most ahogy nézelődtem, van egy bliss elég baráti áron. Az Inno-ra pedig ugy tűnik nem tudok már hivatkozni, mert iponon egymás után sorakoznak 55k-ért a Inno, Galaxy, Gainward GTS-ek.
Így tehát csak azt tudom mondani, hogy a GTS-el nekem túl könnyű volna a világ.
Szeretem magamnak húzni a cuccokat és még az sem lehetetlen, hogy egy GTS után kevésbé fájna a fogam a HD48-asokra.
-
leviske
veterán
A procit csak azért gondoltam, mert május környékén már a Q9300 mostani árán lehet majd kapni. Gondoltam 10x-es szorzó jobban megéri, mint egy 7.5-ös, vagy a Q67-es ennyire ***?
A vga-val kapcsolatban pedig számítottam kritikára...
Maga a fogyasztás nem annyira érdekes, mert nem szándékozom sokáig tartogatni a gépben. ( Élete ugy májustól július vége/augusztus elejéig tart majd)
nV gyártmányt nem szívesen helyeznék a gépbe, de ha muszály, akkor szerintem nekem elég egy 88GT OC. Kivéve, ha 55k-ért már nem csak inno GTS-t lehet kapni.
-
leviske
veterán
Véleményt szeretnék erről a konfigról:
CPU: Intel Core Q6700 (elvileg májustól mo-n is 266€ lesz
)
MOBO: ASUS Maximus Formula
VGA: ATi HD2900XT (ha találok újonnan), esetleg egy HD3870, vagy egy 8800GT (erősebbre nem fizetek be, nyáron ugy is cserélek)
RAM: Ballistix Tracer 1066 2GB (4GB-t Nehalem előtt ugy se használnám ki, akkor meg már DDR3 lesz)
TÁP: Corsair 650TX+CPU fan: Scythe Zipang
A többi meg szerintem izlés dolga, a teljesítményt nem nagyon befolyásolják.
Segítséget előre is köszönöm!
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
válasz
ProEvoFan #8927 üzenetére
Nem kéne ahoz lapot cserélned. A HD3850 lazán elvan egy PCI-e 1-es slotban is. Valószinűleg nem lenne ennyi embernek HD3800-asa, vagy G92-es 8800-asa, ha csak PCI-e 2.0-ás lapba lehene őket használni.
Nem tudom, hogy milyen játékokkal játszol, tehát nem merem kijelenteni, hogy a HD3850 jobb vétel volna, viszont amit tudok ajánlani az a memória csere. Ha veszel egy komolyabb 800MHz-es ramot, akkor a procidból többet tudsz kihozni.
(#8928) $zi$z: te döntesz: megér-e neked az a plusz 1 szorzó 5k-t, vagy sem.
Tegyük fel a 8200-al elérsz 3,6GHz-et, azzal a lendülette a 8400-al 4GHz-nél tartanál.
-
leviske
veterán
válasz
JamesHolden #8685 üzenetére
Diegho kolléga jobban látja a dolgokat.
-
leviske
veterán
válasz
MasterDeeJay #8681 üzenetére
Jelenleg elég látványos különbség van a márka közt. Érdemes több tesztet is átfürkészni. Amellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy az Intelnek a 9850 ellen nincs 4magosa, csak a Q6600, annál meg a Q9650 erősebb. Viszont a Q9650-et a 9850 lenyomta háromdémárkba, bár nem tudom hogy... mert a proci pontok kevesebbek a phenomnál.
A lényeg az, hogy az Intel procik jobbak, de drágábbak is.
-
leviske
veterán
válasz
MasterDeeJay #8679 üzenetére
AMD-t most leginkább csak fanatikusok vesznek. Én is gondolkodom erősen egy 9850BE+DFi 790FX-en, de sajnos nem valószinű, hogy leelőzne egy Q6600/Q9450 + ASUS RF párost.
Viszont azért húz az AMD felé a szívem (na ezért lefognak ugatni), mert elvileg H2-ben kijönnek az új 45nm-es Phenomok újabb léptetéssel, amik már a Penrynek szintjén lesznek. A másik ok pedig a 790FX maga...szerintem jobbra sikerült, mint az X3/48.
A 9550 tuningolásához egyébként Oliverda tanácsaira szükséged lehet. Neki 9500 egy 9500-asa van és 2.8GHz-en hajtja léggel.
Hogy a topikhoz is írjak valamit: Szerintem alaplapot DFi-t, vagy ASUS-t vegyél (bár annyira az ABitot nem ismerem), prociból meg érdemesebb inkább egy 9600BE-re, vagy egy 9850 BE-re befizetni.
Ramokból meg Curcialt venni. Tápból pedig elkélhet egy 5-600W-os, ha már 4magos phenomról beszélünk.
MOD: javítottam, mert nem találom, hogy C0, vagy G0-os léptetéssel jönnek-e az új 45nm-esek.
-
leviske
veterán
Bandit árak (ph!):
GIGABYTE GA-P35-DS3 (LGA775, INTEL) 23 569 Ft 3 ÉV
INTEL Core2 Duo E6750 2,67GHz 4M 1333MHz BOX 42 393 Ft 1 ÉV (E8200 ugyan ennyi, csak az most nincs a listában)
Galaxy PCIe 8800GT 512MB DDR3 HDTV/2DVI 51 532 Ft 2 évAzért nem írom tovább, mert a legtöbb inkább már saját izlés és márkahűség alapján eldönthető.
iPon árak:
GIGABYTE GA-P35-DS3 22.248 Ft
INTEL Core2 Duo E6750 2.66GHz 775 BOX 37.378 Ft (előbb említett ok itt is fennáll)
GALAXY 8800GT 512MB DDR3 HDTV/2DVI PCIE 49.362FtAzért eröltettem ennyire a Galaxy GT-t, mert ahogy a linken is látható: nem ref nyák és nem ref hűtés van rajta...jobb, mint az eredeti 88GT (szvsz)
-
leviske
veterán
Üdvözletem mindenkinek!
Először is kijelenteném, hogy megígérem: ezzel a kérdésemmel utoljára zavarlak titeket!Most már illene megvennem a gépet, a következő kombinációkon gondolkodom:
-AMD CPU + AMD VGA (bízva a későbbi 45nm-es Phenomok sikerében)-Intel CPU + AMD VGA (mert a cf jobb, mint az sli)-Intel CPU + GF VGA (mert ugyis játszani csak 1 évre kéne, utána Nehalem)
Az összetevők a következők lennének:
CPU: Intel Q6600 (később penryn) / Phenom 9600BE (később erősebb 45nm-es)
VGA: HD3870CF / 8800GTSUgy érdemes venni, hogy elvileg ugyis váltok egy év mulva. A kérdés csak az, hogy melyiket tudom normálisabb állapotban később elpasszolni? Tehát talán a nagyobb hangsúly nem is a vga-kon, hanem a procikon van... AMD, vagy Intel értékállóbb, ha azt vesszük, hogy az Intel akkor fog platformot váltani, mikor én is váltok, viszont az AMD később, viszont az Intel kevesebbet fogyaszt (bár ez talán 45nm-re való váltás után változni fog) és nagyobb teljesítménnyel bír.
Előre is kösz a segítséget / tanácsot.
-
leviske
veterán
Te látom nem fogtad fel, hogy én csak kérdeztem, hogy AMD-t, vagy Intelt...erre te felháborodsz, hogy ki szórakozik...ahelyett, hogy pl. letuttál volna annyival, hogy szerinted intel. Nem értek az AMD-hez, ezért kérdeztelek titeket, de most már mindegy is...kösz a "segítséget".
(#5310) donpel0 : Kösz!!!
Végre valaki felfogta amit kérdezek!!!!
-
leviske
veterán
Azt nem hívnám szórakozásnak, hogy bug-os procit adnak ki, azt meg pláne nem mondanám szórakozásnak, hogy a Catalyst-tól folyton sokat vár mindenki. Onnantól, hogy a 88-asokra optimalizálják a játékokat...az AMD nem tehet semmi, csak vár arra, hogy jöjjön igazi DX10-es játék.
Azt viszont szórakozásnak hívom, hogy képesek csak azért visszatartani az új négymagosokat, mert most így van kedvük. Azt meg pláne szórakozásnak hívom, hogy kiadták a X38-at és van pofájuk kijelenteni, hogy a X48 pár hónapon belül itt lesz, ami a javított változata. Ugyan kérem, akkor miért is adták ki a X38-at, ha ők már akkor tudták, hogy javításra szorul?
Nem vagyok AMD párti...de ettől a sok kis apróságtól valahogy elment a kedvem az inteltől...és belegondoltam, hogy talán érdemes lenne csak a Nehalem-nél visszatérni és a Penryn-t kihagyni.
Mindenkinek: a kérdésemre még mindíg várom a választ.
-
leviske
veterán
Üdv. néktek!
Kéne némi segítség, mert nem tudok dönteni...______Egyik lehetőség: ___________Másik lehetőség:
CPU: Intel Q6600 ____________ AMD P 9600 BE
MOBO: ASUS MaximusF. _______ ASUS M3A32 D.RAM: CellShock, G.Skill, Crucial, SuperTalent, TG, vagy hasonló..
VGA: ATi HD3870X2
TÁP: Corsair HX520WAz AMD mellett az szól, hogy nem szórakozik a felhasználókkal, mint az Intel. (Értem ez alatt a: X38/X48-at és a Q9-esek érkezését...) Az is még mellette szól, hogy nem 08-ban akar foglalatot váltani, míg az Intel igen.
Viszont az Intel mellett az szól, hogy jól lehet tuningolni (bár nem tudom, hogy az AMD oldalon a BE változatokat meddig lehet húzni) és, hogy hallottam valami gyártási hibás Phenomokról. (de gondolom ez már megoldódott)MOD: az kimaradt, hogy az Inteles változatot később egy Q9-essel bővíteném, az AMD-set pedig, ha szükség van rá...akkor egy nagyobb Phenomra.
Előre is kösz a segítséget.
-
leviske
veterán
válasz
leviske #3921 üzenetére
ezt a tesztet ... (kimaradt)
-
leviske
veterán
válasz
djtoomi #3917 üzenetére
Elnézést, az E9300-at elírtam.
Videokártyákról felesleges vitát nyitni, nem vga topik, azt viszont megjegyzem, hogy ritkán van 30%-os különbség az ATi és a gt közt...
ST-t csak ajánlottam, mindenki azt vesz amit akar végülis...
A p5k-ra csak ennyit tudok mutatni, bár lehet, hogy ez inkább over-éknek köszönhető, mint a lapnak.A konfigom meg azért nincs kitöltve, mert szegény meghalt...most nővéreméről vagyok, az új konfigom meg januárban lesz meg.
-
leviske
veterán
ASUS Blitz Formula 57k
Intel E8400 ~45k ,vagy E9300 ~55k
SuperTalent 4GB 800MHz kit 25k
ASUS HD3870 512MB 49k (ha kevésnek bizonyulna, akkor vehetsz mellé még egyet, de jelenleg csak 10/20% különbség van max közte és a 8800GT közt...)NECA többibe nem szólok bele...nincsenek különösképpen kihatással a teljesítményre.
(#3913) adam84 : az 1GB ram a mostani játékokhoz édeskevés...inkább vegyél Supertalent 2GB kit-et és a procit is lekéne cserélni egy AMD 5000+ Black Edition-ra...vga-nak meg szerintem elég egy HD3870 512MB...
(#3912) Vandit.: a 4x1 ram nem fog majd vissza?
Tuning terén jobb volna, ha 2x2 lenne, monjuk egy ST 4GB kit...
-
leviske
veterán
válasz
DaVe-BoY #2709 üzenetére
Én is x64 kollega kérdéseit akartam feltenni.
Amugy, ha meghirdetsz valamit.. nem épp jó azt írni, hogy lustaságból nem csináltam róla képet, de változott...nem éppen vevő csalogató.Érdemesebb azt is megemlíteni, hogy te mikkel játszol(tál) rajta és milyen eredménnyel. Aztán, hogy tuningoltad-e, ha próbáltad.. akkor milyen minőségben fut rajta a vista
(ILOVEVISTA
) ,van-e gari a cuccokon... stb.
Ha újat nyitsz x64 kollega javaslatára, akkor ahogy javasolta : árat megadni és amit plusszban én javasolok: várost megadni.
Ha ezek mind meglesznek, lesz rá vevő (szvsz).
MOD: amugy csak én nem találom, hogy milyen hdd van benne? (lehet én vagyok a vak, ezért kérdem)
-
leviske
veterán
Ha nem kell tuning akkor szerintem nyugott szívvel választhatsz AMD-t is, olcsóbb.
VGA -nak pedig itt egy DX10-es:
Sapphire HD2600XT 256MB DDR4 (800MHz/2200MHz) Full PCI-e VGA 32 542 Ft 2 év
(Gondolok ekkor arra, hogy valószínűleg majd át fogsz térni vistára, és DX10-re az új játékok miatt)Vagy ha annyira nem fontos a DX10 sem:
Sapphire X1950PRO 256MB DDR3 (580MHz/1400MHz) Full PCI-e VGA 34 608 Ft 2 év
(Ez a kártya, ha jól tudom erősebb, mint a HD2600) -
leviske
veterán
válasz
winfier #1108 üzenetére
SZerintem csak ezeken kéne változtatni:
CPU: nem tudom, hogy mennyiért akarod venni, de lehet jobban megérné egy E6750 38.000ért.
(durván 40
)
RAM: Lehet hogy drágább picit, de jóval tovább húzhatók a Super Talent ramok, amiket megtalálsz Ősember rambazárjában.
Lap: SLI-t tényleg nem fogod kihasználni, szerintem se.
Szvsz ennyi.
hati01: Neked is inkább a E6750-et tudom javasolni, mert a E6850 viszont nem ér meg plusz 15.000-et.Ram kérdésben neked is a Super Talent-et tudom javasolni... jó minőségű és jól tuningolható. VGA kérdésben pedig nem tudom, ha játszanki kell akkor 8800GT, vele kapcsolatban link pár hsz-el feljebb.
Aktív témák
- Fával feldobott, kébelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Edit és gamer PC - i7 13700k, 48GB DDR5 (3x16GB), 1.5TB, RTX 3070 OC- 1.5 ÉV GARANCIA
- Erős Gamer PC - I7 / RTX 3080 Ti / 32GB RAM
- Intel i5 8600K / Gigabyte Z370 / Deepcool l120t vízhűtés
- Kicsi, de erős Gamer PC /Ryzen 5 7500F/32GB DDR5/1TB NVMe/RTX 5070 12GB/FSP 80+Gold/Karcmentes/Gar
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest