Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• rootkiller

őstag

válasz bigskull #7058 üzenetére

Az impedancia értéket úgy kell felfogni, hogy ugye minél nagyobb, annál nagyobb a cucc ellenállása, kvázi annál jobb eszköz kell ahhoz, hogy kihajtsad. Pl. ott van a Sennheiser HD 800 fejhallgató a maga 300 ohmos impedanciájával, amit ha egy iPodba beledugsz, akkor marha halk lesz, mivel az egy High-end cucc, igényli hogy high-end cuccal legyen hajtva. Egyébként az én M40fs-emet a maga 60ohmos impedanciájával az iPod Nano 2nd gen. számomra kellő hangerőn ki tudja hajtani.

A db mellé érzékenységet szoktak írni, ennek nem tudom a lényei részét, de szerintem nem túl érdekes, 100db közvetlenül a füledbe elég fájdalmas tud lenni.

A hz az a frekvencia, de ez se túl lényeges, hogy most 5, 10, vagy 20hz az alja, és 20000, 25000, vagy 30000hz a teteje, ugyanis elmondom neked, hogy a legdurvább 800ezer forintos Neumann csöves stúdió mikrofon se tud a 20-20000hz frekvencia tartományon belül érzékelni, és az ember ennél szűkebb tartományban hall csak, a magasakat nem tudja érzékelni, csak a mélyeket a testén érzi. Szóval igazából ezzel az adattal versenyezni eléggé parasztvakítás, lényeg hogy tudja a cucc a 20-20000hz-t. És természetesen minél magasabb a hang, annál magasabb a frekvenciája.

Véleményem szerint egy fejhallgatónál technikailag olyanok fontosak, pl. hogy van színezve (lineáris-mélykiemelős-stb), milyen a mechanikája (M40fs/D40fs-re pl vigyázni kell, egy DJ füles viszont ilyen szempontból sokkal strapabíróbb), fix vagy cserélhető-e a kábel.

• rootkiller

őstag

válasz bigskull #7056 üzenetére

Nincsmit. Gagyin néz ki szerintem. Hangzásba icipicit gyengébb lehet a D40-nél, de az stúdió cucc, ez meg DJ. Szerintem inkább a D40-t vedd, kivéve, ha nagyon rá vagy kattanva a designre.

• rootkiller

őstag

válasz bigskull #7046 üzenetére

Ugyan nincs benn a 25k alatt, de hibahatáron van 26300ért az Audio-Technica ATH-D40fs, ami az én fülesemnek a mély kiemelős verziója. Ezt pl. Hoffer Péter barátom (Moby Dick, Hobo, Rúzsa Magdi, Hungarica, NoTV, stb.), és meg van vele elégedve. Egyetleg szépséghibája a 6.35mm jack, de ha ki tudod cserélni, vagy olyan eszközzel használod amin ilyen aljzat van, akkor no problem. A hangerőre tuti nem lesz panasz, 1600mW teljesítményre képes, szóval van benne bőven tartalék.

Aktív témák