Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Térhangzáshoz tényleg nem kell feltétlenül több hangszóró.
A minap például a Chesky Records által kiadott ''Audiophile Test Disc Vol.3''-at hallgattam kíváncsiságból (ha érdekel, ugyanezen a néven megtalálható néhány csúnya webhelyen - ezért is írtam így), aminek a végén van néhány rész, ahol két mikrofon körül körbe-körbe mennek, és közben dobolnak. Még ezzel az olcsó HD 202-vel is tökéletesen érezhető, követhető volt a dobhang iránya - és nem csupán a jobbra-balra mozgás, hanem a térben való (többé-kevésbé) pontos elhelyezkedés is.
Persze játékoknál nyilván azon múlik az egész, hogy hogyan dolgozza össze a hangokat abba a két csatornába a hangkártya.
Én holnap meghallgatok egy használt AKG K 501-est, és ha jó, nyomban el is hozomHa aztán mégsem jön be, legfeljebb eladom; tapasztalatszerzésnek ideális, hisz semmiképp sem veszíthetek rajta (sokat).
-
Akheron
senior tag
Itt érdemes lehet nézelődni:
[link]
Többnyire tapasztalt fejhallgató-felhasználók (például a head-fi.org tagjainak) véleményén alapulnak; persze ahol csak 1-2 szavazat van, ott kevésbé mérvadó az eredmény.
Szerk.: A HD212 Pro-nál spike33 véleménye viszont lehet mérvadó így egyedül is. Ha jól láttam, meglehetősen sok fejhallgatót véleményezett, többnyire első kézből származó tapasztalatok alapján.
[Szerkesztve] -
A_ScHuLcZ
addikt
Lásd #828
A 202 már nemrossz, azzal csak annyi baj van, hogy gyengék a magasai, basszus az van rendesen, haver ilyet vett a héten. Én is a héten vettem, viszont HD212Pro-t, ez a 202 nagytestvére, annyiban különbözik tőle, hogy ebben már rendesen szólnak a magasak is, csak ajánlani tudom mindenkinek, az árát mindenképp megéri, de inkább többet! -
Akheron
senior tag
Az igazat megvallva kissé előítéletes vagyok az ilyen szedett-vedett informatikai gyártók által készített hangcuccokkal kapcsolatban; és az 5.1-esekről úgy összességében is kezd negatív véleményem lenni a gyakran olvasott negatív tapasztalatok miatt.
Persze csak a saját igényeimhez mérten mondom/gondolom ezt, hisz valószínűleg számos felhasználási területre alkalmasabbak ezek a hagyományos sztereóknál. -
Akheron
senior tag
-
Akheron
senior tag
A Koss UR-30-nak szerintem ''laposabb'', ''szürkésebb'' a hangzása az (egyébként olcsóbb) Sennheiser HD 202-vel összehasonlítva, főleg a magasak terén; mintha azonban nagyobb teret adna valahogy a zenének.
(Ha emlékeim nem csalnak, a Koss-okról azt olvastam, hogy mélyben elég ''erősek'', bármit is jelentsen ez. Én komolyzenével próbálgattam, így erről nem tudok érdemben nyilatkozni.)
A Koss UR sorozata esetében viszont a kényelemre és külső megjelenésre biztosan nem lenne panaszod: kellemesen méretes, tartósnak tűnő darabok, aránylag vastag vezetékkel; a nagyméretű fülpárna miatt pedig szinte hozzá sem ér a füledhez. (Míg a HD 202 például a füleken ül, nem körülöttük.) Esetleg akkor lehet problémás, ha feküdni vagy aludni is próbálnál benne.
Magyarországi bruttó bolti áron a Koss szerintem nagyon nem éri meg... De a Prohardveren eladott ''akciós'' darabok esetében az ár is rendben volt (az UR-30 típus 5000 forintba került, az UR-20 pedig 4000-be).
Ajánlani nem igazán tudok sajnos sok mindent - csak ezekkel a fejhallgatókkal volt közvetlen tapasztalatom. -
Akheron
senior tag
Másoktól azért én szoktam pozitív véleményt is olvasni a Zalmanról. Igaz, nem tudom, ők mivel hasonlítják össze. Nekem egy Sennheiser HD 202 van, illetve egy Koss UR-30 - utóbbit fél órája adtam el.
Ezekhez képest írtam tehát, amit írtam. Játékban annyira nem vészes; főként a zenehallgatás az, amire én alkalmatlannak tartom (viszont nekem a játékokban sem adott a Zalman pluszt).
Az Icemat-tal nincs tapasztalatom. -
Akheron
senior tag
Nem akarok flémelni, de a Zalman megvásárlását én fele ekkora összegért is meggondolnám... Nekem vagy egy évig csak porosott, majd túladtam rajta jókora veszteséggel. Szólni nagyon nem szólt jól, és a pozicionálásból sem éreztem szinte semmit. Persze lehet, hogy az én fülemmel vannak gondok...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest