- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
bigmasterg #18721 üzenetére
A hülyeség pénzben kifejezhető mértékű.
Bocs, ha valakit ezzel megsértettem.
-
válasz
#92251648 #18687 üzenetére
Jól hangzik.
Privát importnál is kell áfával számolni, gyakorlatban nem elkerülhető. Szóval nincs nagy különbség köztetek, és a magánimport között. Valamint ott van a könnyen érvényesíthető garancia kérdése, ami legalább 10% felárat megér (hisz nektek is kb. ennyi költségetek van vele).
(#18688) fapaci: Inkább arra gondolt, hogy a 32 ohmos fülest is bírja-e a potméter, valamint nem-e túl nagy az alapzaja 32 ohmon.
-
Az ütős szó alatt itt a hangost értette.
A dinamikus mély tartomány, ha túl dinamikus, esetleg dinamikusabb, mint a többi, akkor kevésnek fog tűnni mennyiségben, mert túl hamar lecseng, nincs jelen kellő ideig. Ha pedig szinusszal teszteled, akkor azt veszed észre, hogy igenis jelen van a mély, kellő hangerővel. Ez a baj a K500-zal is.
-
válasz
salytmasztor #18626 üzenetére
Ha valaki nem talál hibát egy bármilyen fülesben, annak a véleménye nettó értéktelen.
Tökéletes füles nincs és nem is lehet soha, csak egyre jobban közelíteni azt.
-
válasz
Nertpaelg #18622 üzenetére
Bocs, de szerintem simán torzít a középtartomány. Ha ez zeneiséget jelent, akkor szerintem túl zenei.
Tudom, mi ezt már megbeszéltük egymás között párszor, de mások nem szoktak hozzászólni a kérdéshez. Mások véleményére is kíváncsi lennék, mert lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny erre.
szerk na most így aztán semmi értelme sem maradt a hozzászólásomnak. Nyugodtan hagyhattad volna, hisz az is egy vélemény. Nem vagyunk egyformák.
-
válasz
dudika10 #18605 üzenetére
De nem elég, hogy nem vagy alig változtattak, az árat olyan szintre emelték, hogy az nonszensz. Kb K242HD szintű nonszensz árazás. Az 555 még egy éve is csak 18k-ért volt ajánlott vétel. Azóta pedig történt egy, s más.
Ennyiért tényleg megpróbálnék inkább egy AD700-t.
-
válasz
ntomka #18601 üzenetére
Az én 889A-m egyáltalán nem zajos, és tényleg jól szól. Nem állítom, hogy egy jó DACnál nem sokkal rosszabbul (kb egy éve össze is hasonlítottam), de én sem filóznék egy jobb fülesre költeni inkább a pénzt, ha a teljes keret mondjuk 40k, vagy kisebb (új füles esetén). Az a nagy különbség a 130k-s (hozzáteszem, hogy ár érték arányában sz@r) DAC és az alaplapi között még mindig kisebb, mint a különbség egy 20k-s és egy 40k-s füles között.
(#18600) salytmasztor
Az 555-nél tisztábbnak lenni nagyon fontos, mert a közép elég zűrös az alap 555-nél, de az 598-t hallva nem tudom elképzelni, hogy az 558 megérné az árát, hisz még az 598-nak is gondja van a középtartománnyal. Inkább azon a membránon fejlesztett volna a Sennheiser, mint a kinézeten. -
A nagyon jó jel/zaj arány és a kiemelkedő dinamika játékok alatt is meghálálja magát.
Míg egy CPU objektíven mérhető teljesítménnyel rendelkezik, addig az audió elemek kizárólag szubjektíven hasonlíthatók egymáshoz. Azonban a többség ezt nem tudja, és azt gondolja, hogy a specifikációk elegendőek.
Ezért jönnek egymás után a legröhejesebb specifikációk (4Hz-50kHz átvitel stb.). Ezek azonban mind nem jelentenek semmit, mert nincsen szabványosítva semmi, ezért az adatok nem összevethetők. De még a legjobb mérések sem képesek információt adni a hangminőségről. Ez van, az ember sokkal érzékenyebb műszer, mint amit jelenleg gyártani tudunk.
-
681 az tuti mindnél jobb, a 662-t meg ezek alapján jó eséllyel.
Mielőtt azt gondolnád, hogy a Superlux az egy kis vacak cégecske, érdemes tudni róla, hogy sokszázféle komoly stúdió cuccot gyárt a mikrofonoktól az erősítőkön át a hangfalakig, de főleg Ázsiában vannak jelen a piacon. De már megjelentek a slux mikrofonok a Thomannál.
-
Ezen a héten K242HD-ről HD668B-re váltottam.
A K242-nél komolyan mazochistának éreztem magam, van egy csomó jó fülesem, és azt a szart hallgatom. Még ezen a héten is a K242 volt betervezve, de nem bírtam tovább, elővettem a 668-t. Azt kell mondjam, ég és föld a két füles. Meg is lepődtem, nem emlékeztem, hogy ilyen jó a HD668B. Legutóbb azért nem vettem észre, hogy ennyire jó, mert előtte sokáig Sextettet hallgattam, és azt azért nem éri utol.
Viszont a K242HD-hez képest egy nagyon kellemes hangú, szerethető füles, és meglepődve tapasztaltam, hogy az SGS-sel egyáltalán nem sziszeg, a magas tartományt lejjebb véve pedig direkt jól szól.Korábban csak ajánlottam, most már melegen ajánlom
-
-
-
válasz
contaxg #18422 üzenetére
Kb mennyit szánnál a fülesre, és mit szeretnél elérni hangzásban?
Sok dolog számít, a tartományok egyensúlya, színezettség, a tartományok elviselt hibái, környezet - helyszín, még akár az is, hogy állsz a hangerővel.
Írtad, hogy a Lavrynak van erősítője, jó lenne tudni mit tud, én sajnos nem ismerem, talán Ádám. Attól is függ sok minden a DAC mellett. De remélem abba azért belefért egy épkézláb darab.
Ha minden jól megy, áprilisban összehozunk egy nagyobb találkozót, ott esetleg ki is próbálhatnád, a javasolt típusokat, mielőtt döntést hozol.
-
válasz
Shufny #18408 üzenetére
Ha egyből nekiugrasz a maximumnak, nulláról vásárolsz egy maximalista rendszert, gyakori jelenség, hogy rövid idő múlva elmegy a varázsa, és egyenes utat talál a cucc a felső polcra, vagy a fiók mélyére.
Szóval szerintem is érdemes némi fokozatosságot vinni a dologba, hogy tudd értékelni és szeretni az újabb elemeket
-
válasz
Cool Face #18353 üzenetére
Az Apple IEM nem nagyon rossz, de 10-ért már jelentősen jobb IEMeket lehet kapni. Tényleg nézz szét a fülhallgatós topicban, és koncentrálj az Xears vagy a Brainwavz márkára. A leírásod alapján úgy veszem ki, hogy te az Xears Turbo Devices TD100-II/III fülest keresed.
-
válasz
Neilontero #18312 üzenetére
Akkor inkább 668B
Az jobban fog szólni az X-Fi-ről
-
válasz
bigmasterg #18254 üzenetére
Nálam nem volt ilyen gond, simán jár fel-le.
-
válasz
bigmasterg #18251 üzenetére
Van K601 párnád?
Na, milyen?
-
válasz
bigmasterg #18235 üzenetére
Meg hát ugye a szarvak...
-
válasz
baluka26 #18218 üzenetére
Mégha meg is ígérte, nem teheti meg. Csak ő nem tudta. Aztán gondolom a könyvelője szólt neki, hogy nem jó rosszban lenni az IRS-szel. Ez ugyanis ott is vámáru, és úgy is kell kezelni. Nagyon meg voltam lepve, amikor azt ígérte, hogy ajándékként küldi, de kiderült, hogy ő sem olyan tökös legény, hogy nyakába szedjen egy bírságot, meg az adóhatóság haragját, és csodák sincsenek.
-
-
válasz
Nertpaelg #18126 üzenetére
Na ezzel erősen vitatkoznék. Szerintem metálra pont az AKGs középkoncentrált hangzásvilág az ideális.
(#18131) Dano58
1. Ilyen fülest tapasztalatok nélkül, ajánlások alapján megvenni botorság lenne.
2. A listádra még felvenném a K601 és a HD600-t is, mert nem féltétlenül igaz, hogy a 601<701 és 600<650. Ez nem matematika
3. Ilyen fülest csak akkor érdemes venni, ha van rendes kiszolgálás is mögötte. Tehát jó forrás és jó erősítő (és itt nem HIFI integrált erősítőre gondolok) kell alá. Jobb forrásról és erősítőről vannak gyengébb fülesek is, amik jobban szólnak, mint ezek gyenge forrásról/erősítőről. -
válasz
leximester #18082 üzenetére
Amikor hallottam először hallottam a K450-t, tetszett, mert azt hittem róla, hogy 10k körüli füles, ugyanis az anyaghasználata erre utalt. Amikor később megláttam az árcímkét, csak megrökönyödve bámultam magam elé bambán.
Mivel a K480 ugyanez + az a kis vacak zajszűrő egység, elképzelheted a véleményem a fülesről.
-
Na most hallgatom az új K280-am. Ennek az az érdekessége, hogy kagylónként két membrán van benne, egymás fölött, mindkettő befordítva a hallójárat irányába.
Hallgatom, és vigyorgok, mint a tejbetök. Nem azért, mert valami szuper jó füles, hanem röhögök az AKG-n. Fogalmam mit szívott, aki ezt tervezte, de hogy nem kérek belőle, azt tuti
A borzasztó, a szörnyű és a rettenetes háromszögben helyezkedik valahol középen. Akkora a tere van, mint a londoni Szent Pál Katedrálisnak, és kb olyan az akusztikája is. Óriási reverb mindenen, dobozhang, pedig olyan, mintha minden külön-külön tiszta lenne, de az egész egy óriási masszává áll (vagy nem áll) össze. Tök olyan hangzás, mint a Dolby Headphone, de ott legalább a zűrzavarból kihallatszanak valami irányok. Hát itt iránya semminek sincs, csak a zűrzavar maradt. Ezzel kábítószer- és alkoholelvonón hatékonyan lehetne gyógyítani, mert a delikvens azt hinné, hogy már beszívott/benyomott.
Szóval akinek gondja van a piával vagy a fűvel, annak kimondottan ajánlom, többiek meg kerüljék el messziről
(#18065) bigmasterg
A K141 nem nagy eresztés, de annyiért nem rossz. Rohadt nagy hátránya, hogy meghajthatatlan. Ha valaki próbált már a Sextettet, na az gondolatban sokszorozza, szinte semmivel sem lehet kihajtani. Ha valakinek meg már erőműve van, annak nincs szüksége egy gyenge közepes fülesre(#18060) bigmasterg
Az a Sexi egy LP modell, ami elég jó, a kettő közül simán azt vinném. A DF sem rossz áron van, de nekem nem jött be a Sexivel összevetve. De most már van egy másik DF-em is, ha megjön Ajkáról, megnézem, hátha az első csak hibás volt. -
Szerencsés hetem van, lőttem ma ebayen egy hd250-t is bagóért.
-
válasz
ntomka #17978 üzenetére
250W-os A osztályú erősítő? Mert az kb 1kW-t venne fel a falból, folyamatosan. Ha meg nem A osztályú az erősítő, akkor a leadott teljesítmény függvénye a felvett. Tehát ha fülest hajtasz vele, amibe nem tolsz 0,2W-nál többet (még K1000-be se kell 2W-nál több), akkor az erősítő fogyasztása is töredéke a névlegesnek.
Én nem vagyok biztos benne, sőt, nem hiszem, hogy a 30W-os állandó fogyasztású A osztályú Bravo füleserősítőm kevesebbet fogyaszt, mint egy B osztályú 2x100W-os végfok fülessel terhelve
-
válasz
bigmasterg #17970 üzenetére
Jogos.
(#17969) Shufny Igen, egy illesztőellenállás segíthet. De ehhez érteni is kéne, ilyet én nem tudok, így ajánlani sem
-
válasz
bigmasterg #17967 üzenetére
Nem árban, teljesítményben
Árban sok? Ilyet még nem hallottam, illetve gyakorlatban a zsömlén kívül mindenre igaz, hogy árban sok2x75W@8ohm sok alá. Vannak fincsi 2x20-30W körüli erősítők.
A 650 103dB/V érzékenységű, amit elég durva lenne végfokra kötni, ott az 1 V nagyon hamar jön.
-
válasz
bigmasterg #17963 üzenetére
Igen, ezt. Szerintem ez túl sok lett volna csak a K1000-nek. 2x75W
Én fordítva fogtam meg a dolgot. Szereztem egy HIFIt, így már nem panaszkodhatok magamnak, hogy nem lenne mit rakni a K1000 alá
-
válasz
Shufny #17960 üzenetére
Vettem egy Luxman L410 integrált erősítőt, meg egy pár AudioSquare Mini hangfalat
A Luxman Debrencenben volt, és Ádám pont ott járt az erősítő gazdájánál, úgyhogy elhozta magával Pestre, így tőle tudom elhozni holnap. Ennyi a történet lényege.
A DF milyen? En bloc gyenge. Dobozhangja is van, zeng, mélyei gyengék, sziszeg, egyáltalán nem szól jól, semmi pozitívumát sem találtam.
(#17961) DBAtti
ultimate zárt fejes megfizethető áron
HD250, komolyan, és már ezt se gyártják. -
A hétvégén panaszkodtam, hogy idén még egy fülest se sikerült lőnöm. Ne is mondjam, hogy azóta egy Sextett MP-vel, egy DF-fel és egy K280-nal bővült a készlet
Öröm és bódottá'.
-
-
Múltkor elsőre soknak találtam a K601 mélyeit, most viszont volt lehetőségem huzamosabb ideig hallgatni, most azt mondom, hogy tökéletes az arány
Viszont azt hallom rajta, hogy van egy leheletnyi mély színezése a HD540-hez képest, amelynek meg kb 2-3dB kiemelése van, de feszesebb. A K601 a HD540-nél mélyebbre megy le (~28Hz vs ~35Hz). A HD540-nek a közép tartománya (500+Hz) egy nagyon picit színezett. A magasaknál kb egál, leszámítva, hogy a HD540 jobban sziszeg. Érdekes, hogy ugyanaz az EQ beállítás a K601 sziszegését is kiveszi, de neki elég lenne jóval kisebb és szűkebb tartományú korrekció.
baluka A HD600 tegnap pl egyáltalán nem tetszett, sokkal sötétebb tónusúnak hallottam, mint amilyenre a találkozó alapján emlékeztem. Lehet, hogy a fickónál fel volt csavarva a mély tartomány? Semmin sem csodálkoznék, elég zakkant volt.
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest