- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
dudika10 #8444 üzenetére
Ha valaki veszi a bátorságot, és ebayezik, akkor használtan sok finomságot lehet kapni igen kedvező áron
A K141 Monitor pl. szállítással együtt 10k alatt maradt. Odaver bármelyik fülesnek 20k alatt
. Valamint az összes Sextettem 20 alatt volt és 50-60 alatt nincs párja.
Amúgy én minden fülesemet "kiEQzom" (persze nem grafikus EQ-val
). Megjön egy új, akkor az első 2-3 óra azzal megy el hogy parametrikus EQ-val tökéletesítem a hangképét főleg a 4k-15k tartományban. Még a legjobb füleseken is 100%-t lehet így javítani a hangminőségben.
-
volvoguy
addikt
válasz
dudika10 #8394 üzenetére
És ezek milyen minőségűek?
Mármint amiket MM-ben kipróbáltam, hát a Sennheiserek és az AKG-k is elég olcsó benyomást tettek rám..persze ez lehet azért volt, mert kinn mindenki megtapogatja őket, kilazulnak az illesztések, de amiket a kezembe fogtam, mint lötyögött, zötyögött.Meg ugye ezek műanyagok....a Sennhesier HD202-nél pl. ha jól tudom úgy lehet a fülhallgató részét le-fel csúsztatni, nem kopik ki egy idő után a mechanika?
-
szebi32
csendes tag
válasz
dudika10 #8281 üzenetére
nemtudom h mi lenne jó megoldás.. mert van egy ipodom és ahhoz szeretnék fülhallgatót de nem szeretném h túl jó legyen mert az "felesleges" lenne mivel egy ipod azért mégsem adja a legjobb minőséget.. de szeretném belőle a legtöbbet kihozni amint említettem mély és magas hangok különösen fontosak lennének. de inkább a basszus az ár marad 10k és nem utolsó szempont lenne a kinézet sem..
-
-
Kofler
tag
válasz
dudika10 #8117 üzenetére
Nos köszönöm a válaszokat !
Dudika: Igen a vezeték nélküliekről én is azt hallottam hogy eléggé rossz a hangzásuk, szóval azt már biztos nem veszekNéztem ezt a Pineer-t ez olyan 20 ezer HUF körül van újonnan
De viszont rendkívül jókat írnak róla !
Hiftu: Igen ezt már a szüleim is mondták, ígérem megpróbálok majd halkabban zenét hallgatni, csak hát nehéz ellenállni a kísértésnek biztos tudja
-
Lewzke
őstag
válasz
dudika10 #8009 üzenetére
Persze , hogy szinte semmit nem mondd el a hangzásról . Van olyan is , hogy gyengébb mért paraméterekkel rendelkező fejhallgató kellemesebb hanggal bír mint a jobb paraméterekkel rendelkező . A hangzás nem csak a drivertől hanem az egész fejhallgató szerkezetétől is függ , nem mindegy a fülpárna anyaga , mérete , a drivert tartó , mogötte lévő anyag akusztikai tulajdonsága , illesztések . Pont olyan mint a hangszóróknál , ott sem mindegy , hogy milyen a doboza , hova helyezed és milyen a szobád . Azt nemtudom , hogy hogyan végzik ezeket a méréseket. Mert abszolút nem mindegy , hogy ha csak egyszerűen odaraknak közel egy mikrofont és megmérik vagy valami speciálisan kialakított eszközre helyezik rá ami úgy zárja le azt a párnát mint ha felhejezné valaki a fejére . Ezt valaki nem tudja?
-
Lewzke
őstag
válasz
dudika10 #8000 üzenetére
Erre gondolsz? [Headroom]
Még van egy pár általam kedvelt oldal :
[Headphone Reviews]
[Head-fi] -> ezt gondolom nem kell senkinek sem bemutatni
[Audioreview] -
Ebit
addikt
válasz
dudika10 #8000 üzenetére
Technikai berendezéseknél a lényeges,és mérhető paraméterek,ellenőrizhető megadása a kindulópont,de ez általában a széria leggyengébb darabjára is igaz kell,hogy legyen.
Ez az én mániám, hogy leírom sokszor, hogy általában ez csak marketing bullshit. (hangfalaknál meg azt írtam már le 1000x, hogy a teljesítmény önmagában nem sokat számít)
A fejhallgatót összehasonlithatód velük,az előnye abban ,fog jelentkezni,hogy kisebb/ismert/ térben kell kifejteni a hatását.
A paraméterek együttes megvalósulása a lényeges,amit érzékelsz,eltérő hangnyomáson,amit mérni szinte lehetetlen.
A frekimenet grafikonok alapján én biztos,nem választanék fülest.
Egyszerú példa teljesen egyenest nem kapsz,két darab közül,annyi az eltérés az egyiknek 2 khz-en van komoly kiugrása,a másiknak,5 khz-en bemélyedése.
melyik az előnyősebb??
-
Zlatan
tag
válasz
dudika10 #7978 üzenetére
Jogos és tök logikus gondolatok. Teljesen egyetértek veled. Még azért nem írtam le a Vivancot sem, teljesen, viszont pár vélemény alapján kezdek egyre jobban húzódni a HD201hez. Csak ne lenne olyan hosszú az a fránya kábel...
Igaz hogy itthoni használtra előny, de arra amire kéne, az mp3 lejátszóhoz a fele is bő elég lenne...
-
Zlatan
tag
válasz
dudika10 #7975 üzenetére
Nekem is ismeretlen a gyártó neve, nem is találtam sok információt a termékeikről. Se teszt, vélemény is elvétve... Mondjuk attól hogy nincs agyonreklámozva, vagy talán egy újabb név a piacon, még lehet minőségi, bár, ennyi erővel az ellenkezője is igaz, ezért is félve venném meg ezt a típust.
Azért a mély hangok rezgésszáma alacsonyabb, mint a magasaké, nem hinném hogy csak marketing maszlag lenne az egész. Csak nem tudom mennyire hallatszik ki a különbség a basszus dübörgésében. Ha egyáltalán.
Mindenesetre köszönöm a válaszodat, egy pontot írok a Sennheiser mellé!
-
Ariadne
őstag
válasz
dudika10 #7711 üzenetére
Nos a Gőzbeli garis topik törzstagjaként tudom mondani, hogy ez úgy működik, hogy elvileg kizárólag az üzlettel állsz kapcsolatban, tehát ők az egyetlenek, akik _kötelesek_ intézni, ha garis ügyed van. Ettől függetlenül ha úgy hozták be, akkor a márkaszerviz is fog segíteni, kivéve ha nem úgy hozták be a cuccot, pl. Canon fényképezőgép az Edigitaltól. Ez utóbbi esetben szívás, nem tudsz mit tenni. Azt, hogy hogy hozták be, jelezheti, ha van jótállási jegyed, amin szerepel a márkaszerviz, ha nincs ilyen, akkor is elképzelhető, de már messze nem biztos. Sajnos valószínű a nagyon olcsón vett termékeknél, hogy nem úgy hozták be, hogy a márkaszerviz hajlandó lenne eljárni.
Megnéztem, iponos szerzemény HD485-ömnél audiopartneres jótállási jegy van benne, ezt pl. biztos intézniük kellene akkor is, ha neadjisten az ipon megszűnne.
-
Ebit
addikt
válasz
dudika10 #7711 üzenetére
Az én egyéni véleményem szerint,ha az eladó cég kifizette a garis részt a nagyker forgalmazó felé,és a garis javitást gyakorlatban végző szervezet ,még műkődik.,ingyen javitják.
A dolog azért szokott érdekes lenni,mert sokszor,nem itthoni forrásból szerzik be olcsóbban az árut,és a probléma is,csak a meghibásodáskor jelentkezik.
-
Ebit
addikt
válasz
dudika10 #7694 üzenetére
Köszi,már néztem.
A nagy kérdés,hogy valóban léteztek a 20 K alatti árú fejhallgatók,én pont a jelzett alacsony árú időszakban is kerestem,tehát konkrét tapasztalat alapján,mondom,hogy az olcsó árhoz ,nem tartozott termék,vagy eltérő támogatással.Érdemes,még azt is megnézni,hogy a legtöbb helyen + szállitási költség is rakódik rá,tehát a végeredmény matamatikailag a 18.5 K minimum áraból kiindulva +2 k szállitási költség=20 .5k
Megnézed,most már van olyan hely,ahol 2010.01.03. dátummal,már 40 k-ért kinálják. -
Jim-Y
veterán
-
FISH_005
csendes tag
-
Gevox
tag
válasz
dudika10 #7563 üzenetére
Bocsánat,hogy rosszul tudtam...
Tehát akkor mi is a nyitott és a zárt között a különbség? S melyik a jobb? S mire kell figyelnem egy fejhalgató vásárlásánál? vagy csak szabadkozzam a hangzására?Krisztián7: Sajnos nem nagyon van lehetőségem felutazgatni Pestre a próbálgatásra...
Pedig biztos lenne értelme! -
p_adam
addikt
válasz
dudika10 #7498 üzenetére
Ebben igazad van, nem csak ebben tűnik ki hanem a többi tartományban is nagyon élethűen adja vissza a zenét, azokat a track-eket viszont nagyon fura utána más fejhallgatóval meghallgatni mert egyszerűen hiányoznak belőle az igazán mélyről jövő mélyek (pl. aki hangfalhoz szokott az ezt szokta hiányolni a fejhallgatókból, és a legtöbbekre ez igaz is).
A középmély pl. a legtöbb fejhallgatónál tompa és lassú (elveszti az ütemezést), ennél egyáltalán nem. -
p_adam
addikt
válasz
dudika10 #7467 üzenetére
Attól még érezni lehet a mélyeket. De az hogy egy fejhallgatónak milyen a mélye a specifikációkból aligha derül ki (pl. hiába megy le 5Hz-ig ha ott a frekvenciagörbe élesen lefele mutat). Az biztos hogy a Sennheiser HD 250 Linear II megy a legmélyebbre az összes fejhallgató közül amit hallottam (de eléggé ritkák azok a felvételek ahol ezt rendesen ki lehet hallani és érezni).
-
mhorvat
senior tag
válasz
dudika10 #7304 üzenetére
Értem. Akkor kicsit konkretizálhatunk, úgy gondolom. Nagyon vegyes, mit hallgatok (sajnos), tehát mély/közép/magas egyaránt fontos, de ami inkább domináljon, az a tiszta hangzás, szép dallamok, ez az, amiért én a fejhallgatókba beleszerettem anno. Ilyen árban csak AKG, amire gondolni szabad?
Ha tudom, hogy ez évekig fejes lesz, akkor nem vagyok rest még várni és félretenni rá több pénzt. Gondolom egy ilyen eszköz nem 2 év alatt megy tönkre (és mivel asztalon és fejen lenne, a kábel se lenne nagyon gyötörve).Köszönöm eddigi segítséged!
GOD_GOD: neked is köszönöm, tetszik a fejes, amit linkeltél, de amit Te kinéztél magadnak, még jobban.
-
zuchy
őstag
válasz
dudika10 #7286 üzenetére
Értem kösz. És kb ugyanúgy szólnak, vagy nem tesz rá hatást, hogy pl egy zárt térben szól? Egyáltalán van különbség a kettő között hangzásügyileg?
Sennheisereket nézegetek, olyan 15-17 körül. Néztem Wifiset is, csak nem tudom, hogy az hogyan szól egy nem wifis de ugyanannyiba kerülővel szemben. Még nagyon kezdő vagyok a témában, nem is tudom melyik a legjobb ilyen árkat.-on belül. -
antta
csendes tag
válasz
dudika10 #7264 üzenetére
köszönöm szépen a türelmes választ!
gondoltam, hogy pár embernél kicsapom a biztosítékot. meg asszem, rossz helyen vagyok, olvastam, hogy itt inkább gépesek vagytok, de nem találtam jobb helyet, szal nekem tényleg csak mp3 lejátszóhoz kellene, így a 3 m kábel...
az meg nekem még pont fontos is volna, hogy ne zárjon ki zajokat, tel., csengő stb.
és kösz a tippet, a fülessel, csak sajnos nem-igen bírom elviselni a füleseket, amúgy ellennék simán a gyári fülesével is
szóval sajnálom, de jótanáccsal is menthetetlen vok, de köszönöm szépen!
nyunyu
a 2 láda sörnyi zsé megspórolása csak akkor elég kényszerítő erejű feladat, ha tényleg sörre (cigire, esetleg egyébre) kell, ez estben arra is fogod felhasználni, viszont ha nem ilyen kényszerítő erejű az összeg "elkülönítése", akkor meg már nem feltétlen lesz honnan elkülöníteni...
hobbialkeszoknak mindazonáltal bejöhet, ha ilyen vagy, szerencsés vagy
-
-
-
Zebu
addikt
válasz
dudika10 #6874 üzenetére
Hm.... olvasgatok még kicsit.... G35 ennyire gáz zenére?
Ezt néztem még: AKG K 518 DJ
Téynleg a G35 USB mikrofon megy a guitar heroval?
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest