- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz
#56474624 #30507 üzenetére
Legyetek kedvesek megadni mindig, hogy milyen eszközök használatával hallható pl. nem túl világosnak a DT880. Ezek így csupán félinformációk.
Remélem ezeket a komputer shoppokat 1x jól sqddbe bqsppák a fejhallgató importőrök, mert azon kívűl, hogy az árakat feltöltik az argep.hu-ra, az ég egy adta világon semmit nem tesznek Szív a vevő, szívnak a komoly kereskedők!
Hála az égnek, lesznek lépések ebbe az irányba... -
contaxg
veterán
válasz
kkrisi #30459 üzenetére
ez nem csak kifejezetten zenére van
Nos... ez kimondottan nem zenére vanHallgass meg egy Koss ProDJ100-at!
DJ füles és nagyjából a Te ársávodban van és az valóban zenére való.
Ugyan nem ilyen csini, de a Shure 440 is elég jó füles az áráért. -
contaxg
veterán
válasz
krichd1 #30441 üzenetére
Valószínűleg az X-FI-d minden hibáját hirtelen eléd tárta az új fejhallgató. Bár Schawo éppen tegnap írta, hogy neki is soknak tűnt az M50 basszusa (az SRH840 volt a viszonyítási alap). Próbáld valahol meghallgatni egy jobb erősítővel (Presenter?) és egy melegebb, de nem maszatolós hangú DAC párossal.
-
contaxg
veterán
Felkerült a Facebookra egy jópofa okos ábra az Audio-technika fejhallgatókról. Hamár tegnap ennyit beszéltünk róluk...
-
contaxg
veterán
válasz
#56474624 #30398 üzenetére
Nincs sok személyes tapasztalatom mivel nem volt sok lemezjátszóm. Talán 5 összesen? Egy Pio PL200 még gyerekként, aztán sokkal később egy Rega P3, aztán a kis Townsend-et egy Audio Note TT1 követte. Amióta meg van a Well Tempered Classic, egyikre sem vágyom már. Ebben egy AN IQ1 van (MM) és köszönöm, nekem ez éppen elég lesz egy életre.
Sajnos Linnéknek igaza van. Egy jó futómű csodát tesz még egy olcsóbb hangszedővel is!(#30399) fi:zi'k
Szerencséd!! -
contaxg
veterán
Sajnos nem járt nálam hanem én jártam nála. De nem ez a lényeg...
Aki hallotta annak csak annyit mondok, hogy a vékonyka hangzású w5000-et hallgathatta rajta. Ja, hogy nem tűnt fel?? Hát igen! A Zodiac egy iszonyat jó cucc!!Mint érdekesség: Bulgáriában született és a mai napig ott is gyártják!! Az USB része nagyon komoly. Sajnos a Halide egy jó árnyalattal rosszabb nála. Van benne minden: felbontás, tér , energia, Lehetőség van külső órajel csatlakoztatására is (ez a cég fő profilja) és ettól még jobb lesz. Rá gondolni sem merek, hogy milyen lehet akkor a hangja! Azért egy Beyer T1-el nem merném összerakni mert az már túl sok lenne a jóból. De lehet, hogy tévedek!
Schawo
Tegnap a Lavry-ról ment a W1000 emlékeim szerint
Te még nem hallottál alternatív zenészektől instrumentális zenét?? -
contaxg
veterán
válasz
schawo #30358 üzenetére
Csak mint információ: az AT-W5000-et kb félmilliós stúdió DAC hajtotta meg.
Volt szerencsém egyszer végighallgatni szinte mindegyik forrást egy azon fejhallgatóval és felvétellel. Ha a W1000 min. az Asus-on, de inkább a Zodiac Antalope-on szólt volna, mindenkinek jobban tetszett volna.
-
contaxg
veterán
válasz
Shufny #30304 üzenetére
Szerintem nem jön ide semmi ebből közveltelenül. Közvetve igen, mert a végén megy a nagy EU kalapba. De ez viszont is igaz lehet! Vagyis ha egy itthoni cég ad el vmit az EU-ba, akkor neki is a vevő Áfá-ja szerint kell kalkulálni a végösszeget, és ez alapján kell bemutatni az elszámolást az adóhatóságnak is.
-
contaxg
veterán
válasz
baluka26 #30300 üzenetére
Természetesen ha személyesen vásárolsz vmit. ez a dolog nem áll fenn.
De bemásolom az Amazon válaszát amikor reklamáltam a magasabb vételár miatt:
Further to your email, please kindly know that the price listed on our website for all the items; expect books are inclusive of 17.5% VAT rate within UK delivery. The price listed for books are 0% VAT rate for UK delivery.
However, if you are delivery address is Hungary then, particular VAT charges are applied to your order. During the checkout process, the UK VAT rate will be removed and Hungary VAT rate will be applied, this is why there is price difference on your order.
Hungary VAT rate for all items except books: 25%
-
contaxg
veterán
válasz
baluka26 #30294 üzenetére
Ez az EU-ban így hivatalos ismereteim szerint. Aki nem így tesz az EU-ban az valószínűleg Áfa törvény ellen tesz és ebből még baja is lehet.
Akár csak az USA-ban! Az USA árak a weben, szinte mind nettó árak és mindig a vevő szállítási címe alapján kerül később az Áfa felszámolásra. Persze az is lehet elméletileg, hogy egy cég minden államba x dolgot pl. 100 dollárért árul, de a számlákon mindig más a nettó+áfa értéke. Persze az USA Áfa még így is jó 10%-al alacsonyabb mint mint az EU átlag. -
contaxg
veterán
Jó lesz az 8xxxx-nak is mert az Amazon magyar ÁFÁval számol ha Mo.-ra értékesít.
(#30289) Dave™ Nem csak Mo.-ot látják el innen hanem egész Közép-Európátt (12 államot) Ezért az a cég neve, hogy AUDIO-TECHNICA CENTRAL EUROPE LTD
-
contaxg
veterán
válasz
Taximaxi #30241 üzenetére
Nekem egy JVC minitorony (is) van.
20 éves, és elég jól meghajt még egy 600 Ohm-os DT880-at is! Ezeknél a 10eFt-os kínai bigyóknál (erősítőknél) még lehet, hogy jobb is. Szóval próbáld ki szerintem, de igazából egy jobbacska USB DAC is kellene a jobb eredményhez.
Más....
Láttátok volna Ádámot amikor elárultam az Audio-technika vezetőinek, hogy Ő hazai fejhallgatós közösség egyik meghatározó alakja és a Stax fülesek mestere!! Azon nyomban 2 negyvenes szakértő úriember állt mellé és igen érdeklődve néztek rá!
-
contaxg
veterán
válasz
#56474624 #30164 üzenetére
A Beyerdynamic consumer termékeit (pl. DT770) nem ez a cég forgalmazza (sajnos).
Úgy tudom, hogy várható némi áremelés is a közeljövőben (hacsak nem történt már meg). Tehát aki teheti ne halogasson!
Ezt egyrészt a HUF zuhanással, másrészt a januári 27%-os Áfa emeléssel indokolják az importőrök. Valószínűleg már előre beárazzák a januári árszintre a termékeket. Uff, én szóltam! -
contaxg
veterán
Beyerdynamic Pro cuccok akciója
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #30147 üzenetére
Nem a gyerek nyomja a shiftet hanem én!
(#30146) Ba cy lus
Privizzünk egyet, jó? -
contaxg
veterán
válasz
kolosanyi #30134 üzenetére
(#30137) Ba cy lus
Annál van még olcsóbb is!Szolgálati közlemény!!
Hifi show-n, 116-os szoba, Beats by dr. DreBaluka
Mik ezek a számok??
Hogy ki mit reklámoz, próbálkozik vagy akármizik, azt inkább hagyjuk... -
contaxg
veterán
válasz
baluka26 #30077 üzenetére
Nekem nem tetszett a 2-es, de nem igazán a legszerencsésebb körülmények között hallgattam meg.....
(#30079)Jahhh... akkor neked bejönne! Olyan jó brummogos!
Dagobert07
Írj 4400-et és alkudnak majd belőle (ha tudnak). Így most mindenki 4000-ből akar majd 3xxx-et. De ne legyen igazam! -
contaxg
veterán
Ha csöndben maradtál volna, nem kellene másokra testálnod szószátyárságod felelőségét, ami lássuk be: nem túl etikus.
Így azon sem kellene aggódnod,
hogy az állítólagos vevőd hivatkozásnak használja a fórumon elhangzottakat.
Szerintem megértettük a vélemenyedet! Köszönjük! -
-
contaxg
veterán
Meddig tart az őszi szünet?? Kicsit magas a társaság adrenalin szintje!
-
contaxg
veterán
válasz
Dagobert07 #29938 üzenetére
SUPERLUX HD-651??
-
contaxg
veterán
válasz
shadowofthe #29936 üzenetére
-
contaxg
veterán
válasz
Dagobert07 #29921 üzenetére
Koss PRO DJ100 egy megdöbbentően jó kis füles!
Akár még akusztikus zenéhez is nagyon kellemes! -
contaxg
veterán
válasz
<MZ/X> #29857 üzenetére
A hétvégén gyere ki a hifi showra. Ott lesz egy rakat At füles jobbnál, jobb forrásokról. ASUS Essence One, Lavry DA10+Halide, Zodiac Antalope, stb...
-
contaxg
veterán
válasz
<MZ/X> #29853 üzenetére
Én nem vennék DT990-et, főleg nem meghallgatás nélkül. Nagyon sajátos karaktere van, és szerintem az emberek többségének nem jön be. Pl a DT880 egy dögös hangú erősítővel szerintem jobb lehet Nálad!
Az erősítő nem sokat ér önmagában. Ahhoz kellene egy rendes DAC először, utána érdemes elgondolkodni az erősítőn. A "B" verzió, hogy keresel egy olyan fejhallgatót ami kíválóan szól alaplapról ill a Sansa-ról és megoldottad a gondod. Nem gondolom, hogy DT880 ilyen lenne. Ülj össze Baluval és hallgasd meg a Senijét! Ő egy Asus tábláról is hallgatja alkalmanként...
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #29800 üzenetére
1. Soha ne feledd a forrás karakterét! Mindenki beszél fű-fát csak éppen nem lehet tudni, hogy mit és hogyan hallgatott meg füleseket.
2. Ez az Audio technica magasban kevéske és ezért inkább mélykarakterű. Vékony hangú kütyüvel egész jó összkép alakul ki. A Superluxot nem ismerem. -
contaxg
veterán
válasz
Cs_Laci #29703 üzenetére
Hát az! Ebből is látszik, hogy még ilyen tehetséges nő is mint Gaga, butuska dalokat nyom, mivel abban van a zsé... De ha akar bármikor top singer tud lenni bármilyen stílusban.
Benett énekelt egy duót Amy-vel is. Állítólag Amy egy jazzénekesnő, de nekem ez soha nem volt egyértelmű. Szarrá modoroskodja az egészet. Ehhez képest Gaga maga a tiszta forrás, energia.
-
contaxg
veterán
válasz
Complete #29697 üzenetére
Ja! ilyet szeretnél? Marsalis family: Music Redeems
Tegnap éjszaka hallgattam a Bartókot kutyasétizés közben. Éppen tőlük adtak három számot. Volt egy rock'n'roll felvétel is közöttük! Hát baromi jó volt!!!
Itt egy video feltöltés is
schawo
Nyugi a Marsalis populáris!
Ha nem hiszed, hallgass John Zorn-t!! -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #29684 üzenetére
Ez igaz! De a DT880 nagyjából mindegyik előnyével rendelkezik és azok hibáival meg alig. Az erősítő eleve egy testes hangú csoda. Az MSII pedig baromi jó az áráért, de azért vannak nála jobb DAC-ok. De még egy picit járatni kellene az egész cuccot....
Lacika79, beszéljünk valamikor mert van egy ötletem!
Cs_Laci Veled is szívesen beszélek ha gondolod!
-
contaxg
veterán
Ma hallgattam egy Koss DJ fülest és nagyon rendben volt a hangja. A poén az, hogy abszolute nem volt egy basshead cucc és még ára sem volt elszállva!
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #29566 üzenetére
A 440-es tök jó, de szerintem greenmukk, valami hagyomás és egyben modern megoldást szeretne.
Nézegettem miket írnak erről az AKG-ról és megemlítettek egy Denon-t, ami sokkal drágább és egy Audio-technica-t, ami árban és talán kivitelben is megfelelő lehet greenmuknak. Hihetetlenül le van árazva!!! (kifutó modell úgy tudom). Magam is használok egy ilyet...
-
contaxg
veterán
Vezetéknélküli fejhallgatókat milyen csoportokba sorolnátok? Bluetooth, Rádiófrekvenciás, Infra? Mivel a Bluetooth is rádiófrekvenciás, nem valami jobb kellene helyette? Esetleg valakinek lenne ötlete erre??
A másik, hogy létezik magyar nyelven fejhallgató lexikon?
Jó lenne egy ilyet összerakni... -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #29534 üzenetére
Nem akarta eladni, csak megakartam mutatni, hogy nekem mi jön be.
Persze nem állítom, hogy nem volt ebben szándékosság. -
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #29532 üzenetére
(#29531) Rio564
Én ezt hallgatom ebben az ársávban. -
contaxg
veterán
Emlékeim szerint a Magyar Rádióban jó pár műfejes technikával készült hangjáték volt hallható..régebben.
-
contaxg
veterán
válasz
Deadzone41 #29506 üzenetére
Egy rendes 2 csatornás sztereó rendszer is megdöbbentően jó térélményt tud adni.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #29448 üzenetére
A hangszerek sem szólnak igazán ebben a tartományban, max. a felharmonikusok.
Ennek igazából nincs gyakorlati jelentősége a zenehallgatásban.
Mivel vén vagyok, én már a 14k-t sem hallom, pedig pár éve a 18k simán ment!! -
contaxg
veterán
Újabb fejhallgatómat nyúlták le a családban.
Most éppen a DT880-at...Világgá megyek!
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #29391 üzenetére
Nekem is csak 17x-er, de ettől az ízlésem nem sérült.
(#29395) Deadzone41
Mivel nem valószínű, hogy volt rá pikk-pakk antibiotikum, ezért a fájdalmasan (gyulladásos genny által) feszes dobhártyán az akkori orvostudomány úgy segített, ahogy tudott. -
contaxg
veterán
válasz
HollyBoni #29345 üzenetére
Egyenlőre nálam, Óbudán.
Még folytatódik a helység utáni kutatás.
Bejáratott 840-es schawonak van, de a 440, 240 megoldható.(#29348) baluka26
Remélem nem fog leragadni a slágerlistánál
Szoktál járni a Gellért tér környékén?
Lehet, megkérem hogy vállaljon be egy találkozót veled.
Persze ha neked is megfelel... -
contaxg
veterán
válasz
Complete #29337 üzenetére
Nekem az a sejtésem, hogy neked egy dögös diszkós fejes kell és nem egy viszonylag neutrális (semleges) hangú fejhallgató.
(#29340) Tomi_Sci
(#29339) schawo Ha éppen a fent említett fiatalember lesz olyan kegyes és Complete-nek biztosít némi időt a fejhallgatójának megismerésére.
(#29343) Complete Így van!!
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #29216 üzenetére
Igen valószínű...
A DT800/600Ohm-ot simán meghajt egy 20 éves JVC-UX1 minitorony. Most nézem, hogy van a vaterán egy bátyuskája!! Tegnap óta azon hallgatom a Bartókot és ráragadt a Beyer a fejemre.
(#29217) baluka26 Ámen
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #29109 üzenetére
Egy fejhallgatónál egy picit más szerintem a nyitott vagy a zárt téma, mint a hangdobozoknál. Ha gondolod átadom a Beyer DT880-at egy hallgatásra. Nekem jobban bejön mint a Shure 840. Nem azt mondom, hogy jobb! Csak nekem jobban bejön.
-
contaxg
veterán
Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest