- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-FreaK-
veterán
Igen, ez így mondjuk jogos.
A magasabb felbontás FPS-ben is előny, nyilván nem 24colon. Persze ha társul hozzá egy magasabb képfrissítés is.
Ez a 24" FHD 10 éve volt a mainstream, azért azóta kicsit elment mellette az idő (10 év az informatikában? mintha a big bang-el egy időben lett volna).
De ahogy a mellékelt ábra is mutatja (#92685 Plag), mindig találni ilyet. Szerintem igénytelenség, és egy top VGA mellett az ne legyen már érv, hogy százezrek.. főleg, hogy 100e-ért kapni már 27" QHD@144Hz-et, ami már rögtön hatalmas minőségi ugrás. Szóval még mindig nem tudom megérteni, de persze mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mit vesz.#92684 Plag
Na várjunk, te itt nagyon félre érted az ok-okozati viszonyt. A Lamzu-t (meg a Pulsar-t is említhetnénk) nem azért vásárolják sokan, mert felkapta az internet népe (vagyis közvetetten de), és nem azért kapta fel az internet népe mert "csak". Ennek elég jó oka volt: napjaink _egyik_ legjobb egere, szinte minden részletében. Azt a valamit amit linkeltél épp azért nem fogják felkapni, mert nem jó. Az az egér ezért sosem lesz olyan népszerű mint mondjuk az Atlantis vagy az X2 (anélkül hogy megnéztem volna a videót)."Kínai cég, és felkapták, mindenki dicséri. És még jó is."
A helyes sorrend: És még jó is -> mindenki dicséri -> felkapták
-
-FreaK-
veterán
Igazad van! Azt egyébként is teljesen természetesnek vettem
gondolnám azért, hogy aki top gaming egeret akár venni, az nem 60Hz-en fogja tolni, persze lehet meglepődnék...
Mint ahogy abban is hogy aki mai, modern, erős VGA-t használ az van annyira igényes hogy nem FHD monitort használ, aztán vannak páran. Pár hónapja volt itt valamelyik topicban egy emberke aki valami top vga mellett (talán 3090ti,de nem emlékszem pontosan) valami ezer éves FHD@60Hz monitort használt. Kiégett néhány biztosíték az agyamban.
-
ULPIUS
őstag
Tudom, a monitorom also kávájánál van usb, így az a tervem, hogy ezt egy dongle kiküszöböli majd. Billentyűzetből már rendeltem egy wireless-t (keychron K2 V2), de az egeret még nem döntöttem el.
Alapvetően ez a kiszemelt példány: [link] Egyszerú, palm grip alkalmas egeret szeretnék, főleg az említett hobbi fps gaming vonalra.
Esetleg dongle kapcsán van valami kifejezetten ajánlott típus, ami a billt és az egeret is stabilan, pontosan kezelné?
Köszi! -
Jogos az észrevételed. Nekem a jelenlegi két egerem bejött.
Különben az általad felsorolt egerek palmra a te kézméreted mellet szerintem mind kapufa.
Itt a Lamzu Atlantis és a Ninjutso Superlightra gondolsz?
A Lamzu esetén igazat adok, mert kicsi egér, kisebb mint egy GPW, amit nem kedveltem emiatt, mert kicsi volt nekem. De a Ninjutso egy 128-as hosszúságú egér. Az sem a kis méret kategória.
A Pulsar Xlite V2 is kicsi, az is csak 123mm hosszú. -
-
Nem nekem írtad a választ, de annyit hozzáfűznék, hogy nekem nagy csalódás volt a G Pro Wireless. Piszok hamar duplaklikkes lett és a talpai meg igen hamar elkoptak.
Volt G502 HERO-m is, az meg tégla volt.
Jelenleg egy DeathAdder V2 és egy Basilisk V2 teszi a dolgát nagy megelégedésemre.
Illetve volt egy Glorious Model D-m is, amit szintén nagyon szerettem. Az egy piszok jó egér volt. -
-
ferni
őstag
Nekem sok opción nincs csak ez az egy
Rájöttem, hogy kis egér fekszik, viszont a szimmetrikusokkal nem volt elég stabil az aim, nagyon inkonzisztens volt a dolog.Így hát kellett egy elég apró, de ergonomikus egér, ennek a közös halmazában meg az egyetlen egér a Razer Deathadder v2 Mini volt
Sajna ebből Ultimate verzió szerintem soha nem fog jönni, főleg ha a Viper Mininek is ennyi ideig tartott, de hibátlan az egér így is.Nézegettem már egereket, még a hossza hagyján, mert ergóban nincs nagyon ennyire rövid, de fix magasabb az összes, mint ez sajna.
Jó érzés ám, hogy végre nincs az agyadban, hogy ennél is lehet jobb, viszont meg rossz, mert ha meglátsz egy egeret nincs ott az agyadban már, hogy meg kéne venni, azt így annyira nem is érdekelnek az új megjelenések
-
Igen, hiszen egy terméket ha te használsz, akkor szubjektív elvárásoknak kell megfelelnie.
Egyébként mindegy srácok, visszament a webáruházba.
Fiamnak is rendeltem egy trust ranoo gxt131-et, most bontottam ki, ez az MX Masterhez képest jó fogású egér, a súlya is jobb. Ja, és egyharmadába került. Anyaghasználatban gyengébb.
A súly azért kell, hogy a mozgása kényelmes legyen. Egy könnyű vackot tologatni sosem lesz olyan pontos, mint egy megfelelően nehéz egeret.
Nem akarok vitázni, azért írtam le, hogy megkíméljem a kellemetlen élménytől azokat, akik olyat akarnak venni, semmi több. A pikírt megjegyzéseken pedig inkább röhögök
-
-
boogie84
veterán
Technikailag közel vannak egymáshoz. 16000cpi vs 18000cpi, 68g vs 61g
Forma viszont más: Burst Pro vs Prime Mini
Őszintén szólva ~12K-t megérne a gyártótól, de félek ki kellene előbb próbálnom, hogy valóban jó e a forma... -
fatpingvin
addikt
bocsi, jogos, az evidenciákat, azaz ami egy jó egértől elvárás gondoltam nem írom le, de akkor íme:
a ház kialakítása kényelmes, a metacarpalis része a kéznek felfekszik az egérre, így az okoskodók elképzelésével ellentétben a hüvelykujjnak abszolút nem kell ellentartania, ami amúgy valóban egy létező probléma az alulméretezett vertiknél (a hitelesség kedvéért kipróbáltam úgy használni hogy a hüvelykujjamat konkrétan eltartottam tőle, nem ért hozzá, tök ugyanúgy használható.)
A gombok viszonylag puhák, a GXT144-nél érezhetően kisebb nyomásra klikelnek, ez alól a görgőklikk kivétel ugyan de ezen azért nem lepődünk meg.
a gombok kényelmes helyen vannak, ez talán a navigációs gomboknál lehet kifejezetten érdekes, ezeknek a kialakítása ránézése talán nem túl ergonomikus viszont a praktikum igazolja őket, ki van ez találva és jó is, az egyetlen említésre érdemes részlet talán az hogy a 8-as gomb (windowsosok visszafele gombnak ismerhetik, a kéztőhöz közelebbi navigációs gomb) talán egy kicsivel hátrébb van mint a szokásos, ez viszont teljesen jól illeszkedik ahhoz a fajta használathoz ha nem mindkettőt hüvelykujj begyével, hanem a 8ast az utolsó ujjperc tövével használod.
ami az anyaghasználatot illeti, nyilván fröccsöntött műanyag, viszont a felületkezelése tök jó, egyáltalán nincsen kétpálcás gagyi érzése. ami a tömegét illeti, 85 gramm, nekem ez baromi kevés, esélyesen fel fogom súlyozni, az előzőt is felsúlyoztam valami 130 környékére de tudom hogy van akinek fontos a kis tömegű egér.
nyilván el tudnék képzelni ennél jobbat, viszont a szenzort leszámítva (amire, mint írtam, találtam jól működő workaroundot) egy teljesen jól használható belépőszintű verti, a minimumot hozza, az árkategóriáját meg szubjektív véleményem szerint felülteljesíti. megint csak leírom, a szenzort leszámítva, a hasonló tudású egerek ebben a kategóriában az ára kétszeresénél kezdődnek, legalábbis azok amiket a hazai piacon találtam és kipróbáltam.
-
SidCorky
őstag
Az a rész csak iPadre kell, oda tökéletes zeneszerkesztéshez, játék vevőegységgel menne, ezért keresek olyat, ami mindkettőt tudja.
Közben a Fnatec Boltot néztem ki, pár teszt átpörgetése alapján nem tűnik rossznak, már csak az iPadOS dolgot kell megtudakolnom, ha a support nem tud okosat mondani, legrosszabb esetben megrendelem és ha nem működik, visszaküldöm.
-
BBS
tag
Hát nem tudom de nem nagyon veszem észre ,hogy hangosabb lett. Vagy már olyan rég hallottam a G603-mat hogy elveszett a halksága. Vagy esetleg a mostani rapoo egerem után nem vettem észre. Vagy csak örülök, hogy ez rendesen működik. Egyébként csak az akció miatt került a látóterébe az SS Prime wireless.
-
ricogsm
őstag
Teljesen igazad van.
Rendesen figyelnem kell a kattintást. Akkor nincs baj.
Ha nem figyelek oda elcsúszik és ezért nem viszi be a kattintást. Ki hitte volna ilyen user error is lehetséges.
Nincs mese:
jobban kell kontroll alatt tartani a kezem.
nektek köszönhetően derült ki. -
ricogsm
őstag
Synthwave-megvette volna?
Még inni se iszom, hogy azt mondjam remegne a kezem..
20 évig GSM szervizes voltam oda azért nem fér bele a kézremegés. sokat dolgoztam mikroszkóp alatt is.Jó csak pár nap után vettem észre, hogy nem úgy klikkel.
Persze értem nem mind1 ez a kéztartás fogás és már eltelt 7 év is. -
ricogsm
őstag
mertem remélni user error..
klikker teszteken nem volt gond. Azt hittem azért mert akkor határozottan nyomtam. De akkor ez ennyire érzékeny mert előtte ügye fél kilós razerem volt!
Köszönöm ! Akkor lezárom itt a témát! Elfogadom!
És az energiátokat is köszönöm!
Sört hova mehet?ui: ez új teszter
itt van egy pár status failed mert dupla kattintást jelez amikor csak lecsapom az ujjam.most másodjára már jó lett
-
ricogsm
őstag
Az utolsó videót is nézted? csak megmozgatom körkörösen az egeret és utána kattintok.
Azt direkt csinálom.
Azért egész jó meccseket játszottam vele ma 2-3.helyen végeztem Kill konfirmed stb ben
De legyen igazad!!neten már néztem ilyen tesztet. Click speed test amivel versenyezni is szoktak azon hibátlan.
Na megyek a tesztekhez megnézem.
Amúgy mintha itt is erről a jobb bal gomb erősségéről írnának, hogy nehezebb a ball gombot lenyomni mint a jobbat.
Just got the Lamzu Atlantis, might have an issue : MouseReview (reddit.com) -
-
copass
veterán
ezt találtam:
Scrolling smoothness
Kailh (smoothest) > TTC Gold > Japanese ALPS > TTC Office (most defined)
Force required for scrolling
Japanese ALPS (heaviest) > TTC Office > TTC Gold > Kailh (lightest)
elvileg akkor nekem ALPS 11 mm kell.
elvileg ez van benne: Omron D2FC-F-7N(20M)
de találtam olyat aki Kailh GM 8.0 80m-et tett bele... -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Regélj, Don Huán!
-------------------------------------------------------------------------------------
(#91898) Archttila: "Ja jo nyilvan toled ez már lassan elvárható"
Elvárnám én magamtól is, csak jó lenne fizetéssel is bírni, mert jelenleg a kirakat helyett a leheletemet bármulom a képernyő előtt megülve.
"Ez van, oregszem, kell a komfort meg az erzes, hogy nem hiaba dolgoztam
"
Ja, én is úgy vagyok vele, hogy ha már napi 12-14 órát ülök gépnél, heti hét nap, akkor nagyon nem mindegy, hogy mit tuszkolok.
-------------------------------------------------------------------------------------
(#91900) Evil Snowman: Ja, hát aztat is megtoládoznám. A vezetékes kedvelem, bár lehetne picit könnyebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest