- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Emlékeim szerint a régi Zowiekon, ha átállítottad balkezesre (hogy a jobb oldali oldalsó gombok legyenek aktívak), akkor megfordította a rendes gombokat is (gondolom a balkezeskek többsége így használja, csak én nem)
Lehet majd megnézem a Pulsart, de valami kell addig is, úgyhog berendeltem egy Senseit, aztán majd meglátjuk.
-
-
-
-
-FreaK-
veterán
Nem az ár miatt vannak eltévedve, hanem mert ezt az új egeret két éve is nehéz lett volna jónak nevezni És még ennyiért is adják.
Az meg kifejezetten vicces, hogy ezt pont esport-ra gyártják, ott számítana igazán minden gramm.Esetleg a vevőben lehet némi értéket találni, nem tudom hogy mennyire zavarja a vezeték nélküli egereket a nagy versenyen az RF interferencia, azon esetleg segíthet. Már ha ez tényleg valós probléma.
-
Emlékszem anno még nekem is az egyik KSP volt, hogy mennyire világít az egér, aztán itt Synthwave és Zaied tök jogosan rávilágítottak arra, hogy semmi értelme, mert ha rajta van a kezem akkor úgysem látom.
Ha meg felállok az asztaltól úgysem azt fogom nézni, hogy ejj. de szépen világít.
Szóval jah, én kikapcsolnám a fórumtárs helyében. -
MaTpr0F
senior tag
Tömeg nálam sosem volt szempont. Szerencsére tudok erőfeszítés nélkül mozgatni 150 grammot. De gondolom én a kisebb tábort erősítem.
Synthwave #92467:
Vissza kanyarodva, Asus wireless tech. nagyon rossz? Naga kicsi lenne az én kezembe, ez a corsair pedig ahogy látom a képeket, hajlamos ledobni magáról ezt a gumi bevonatot. -
UserX
addikt
Nyomtam egy kis 'COD: WWII'-t, tesztelés céljából! Tényleg 'jól adja a halált'!!!
Szerintem barátok leszünk...Még az ajánlottak közül az ASUS jöhetett volna szóba! Bocsi, de mi értelme van ezeknek a 'lyukas' egereknek??? Jobb a szellőzésük? Nem trollkodok, de nekem k...-ra nem tetszenek...Akkor mi az értelmük?
-
Shaza
senior tag
Razer Goliathus Control.
Egyszerre vettem a kettőt kb 3 éve ,de az egérpad elég hamar elkezdett lassulni,"beakadni".(kb 1 év után már kezdett minimálisan bolyhosodni)Mosogatom a padot ,akkor egy ideig jobb lesz ,de szerintem ennek nem ilyennek kellene lennie.Lehet a control pad jobban koptatja az egértalpat?Jobban járnék egy új pad +új talp kombóval?
Sok játékkal játszok ,lényegében sport-és autósjátékokon kívül minden jöhet. -
Mettallo
tag
-
Amerigo57
őstag
Én még mindig használom időnként a QPAD 8k egerem, az Ozone Exon F60, és még többi régi egerem, valamint a Roccat Ryos MK Pro HU billentyűzetem.
Tudom nehezek, de van bennük anyag.Synthwave .
Ha Tikakukac felmegy valamelyik Fórumra, mindig csinál egy kis jó kedvet ott, elmondja, hogy miért nem jó, ami jó, de értelmesen. Profi. -
RobbeV0201
tag
Huhh én képek és méret alapján hatalmas különbséget észre sem vettem, szélességre keskenyebb a razer, de nekem más nem annyira látszódott képek/videók alapján. Igazából ami jobban passzol a nagyobb tenyérhez előnyt élvezne. (ezért kár, hogy nem tudok kipróbálni semmi ilyet, mert mindet rendelni kell
)
-
daikyu
csendes tag
Kemény 25 Euróért sikerült a Keris Wireless-hez hozzájutni.
Az alábbi teszt alapján a 4 legjobb wireless gaming egér egyike:
https://youtu.be/migIZ2vQD90Meg Rtinngs-en is 84%-ot kapott. Vagy valamit benéztem?
-
Zaied
addikt
Én máshogy fogalmaznák, mivel fiatalok, nem ismerik a “hagyományosabb dolgokat”. Tisztában vannak az éppen aktuális trenddel, az aktuális toppal, abból választanak. Simán elképzelhető az is hogy ők szintén évekig nem fognak válltani, míg te közbe cserélsz 3-5-8 egeret.
szerintem az is szerepet játszik ebben, egy halandó ember ha elromlik az egere valószínű nem ugyan azt veszi. Egy profi szerintem hamarabb, ha beszerezhető akkor nem variál. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jó, hát itt sok már akkor pro volt, amikor a Valorant pulyák az óvodában gangsztáztak. Émmeg lassan a hamut is mamunak, oszt mégis mindig keresem a könnyebbet-jobbat.
Bevált neki valami, sok esetben 10+ éve ugyanazt a formát markolja, überbrutált lő, a keze sincs romokban ----> minek variálni? Inkább koncentrál a lényegre, ami a játék. Az ötéves Aurorás időszakomban engem sem mozgatott a csere-bere, mert why? 42 mg/35 sg/(40-)45 lg/70 rail/65 rocket/20 plasma/69 bfg konzisztensen, nem csak pubon, egy Avago ADNS-3090-nel; ennél feljebb hova? Csak aztán már a 74 gramm is fájni kezdett...
Eligének too light, én meg Pulsar méretet akarok 35 grammal, szénszálas kompozitból, szintetikus zafírkristály papucsokkal. Számomra nincs olyan, hogy "too light", és ezzel vagyunk még így páran. Preferencia. Azzal viszont egyetértek, hogy nagyobb variáció kéne a sub-55 gramm wireless kategóriában, de idővel lesz.
Meg az sem mindegy, hogy milyen talpak és milyen pad van alatta. Alapvetően 50/sub-50 grammhoz szerintem már picit kellemesebb a lassabb papucs vagy a 4-6 PTFE pötty (vagy ahogy nézem, a Sapphireskates), meg a kontroll szövetpad, bár tegnap este nagyon jól esett a Skoll Mini @ stock tappancsok + 1,5 mm vastag QPad CT-vel a Doomozás. Mondjuk az is igaz, hogy ott nálam a -shorttics mindig aktív, és a carry fractional mouse ticks: offon van, szóval rendesen meg van szűrve a mouse input.
-
ACE-
addikt
Üdv
1. Mennyi a keret? 15ezer körül
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem annyira
4. Mire használnád az egeret? Játék, böngészés
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm
6. Mekkora kezed van? 18-19 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 4k monitoron nekem a windows csúszka teljesen jobb oldalon van, mert olyan sokat kéne húzogatni az egeret egyik oldalról a másikra ha középen hagyon, hogy nagyon zavarna, és asz asztalomon az egérnek sincs túl sok hely a bill. mellett.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) hüvelykujjas gombok hiányoznának ha nem lennének
Mivel nagyon kicsi a hely az egérnek a bill. mellett, ezért kellően érzékeny egeret vennék.
korábban egy G5-öm volt, az szerintem jó volt, majd később hibáztam, egy G203-ra cseréltem, de az nagyon kicsi a kezembe.
Most vettem egy DeathAdder V2 mini-t, de ez is kicsi, ennek esetleg a nem mini verziója jó lehet? Láttam a dobozát hogy az valamivel nagyobb, de nem tudom hogy elég nagy-e...Köszi a segítséget
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Casanova*
veterán
És tényleg a kiskónyvbe van a grip tapasz. De jó,hogy mondtad. Kószi! Ezzel az egérrel újjbegyekkel is kell finomhangolni az aimot. Annyira kicsi,könnyü. Ezzel célzok legjobban. Imádom!
PAtrOn: Vedd meg,nem fogod megbánni. Nagyon fain kis egér. Sokkal jobb ,mint a viper mini. A gombok is halkabbak. Minden téren jobb a Da mini.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ne csessz már fel."
"Teljesen jó egér állítólag."
Nagyon nem mindegy, hogy ki mondja, ugye. Millió ember szerint a G502 Lightspeed is teljesen jó, aztán a hátam közepére se, maximum eladni."de itt már rég nem az egéren múlnak a dolgok."
Főleg, hogy nem egy golyós Geniusszal játszik. A Viper Mini egyáltalán nem gagyi."Szerencsére már ott tartanak a gyártók, hogy elhanyagolhatóak a különbségek."
Ha nem 60 Hz-es monitorral játszol, akkor azért wirelessben még nem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"De amúgy nem kell hülyének nézni az embert meg ilyen lekezelően írni. "
Nem néztelek hülyének, de meglepődnél, mennyien nem szoktak elmélyedni a Settings menükben. Nem egy ismerősöm volt már, aki közel sem fogalmatlan, mégis ilyen banális dolgokon csúszott meg. Simán Apex Legends-eztem Discord voice commal, kb. semmit sem számított (na jó, egy minimálisat igen, de közel sem annyit, hogy ezért kilőjem), és kicsit durvább gépigénye van, mint egy Valorantnak, pedig nekem sincs über gépem. Alsó-középkategória at best. Tény, hogy felhasznált erőforrások tekintetében sokkal puritánabb megoldás a TS, és ha voice com onlyra használod, akkor jobb választás lehet gyenge hardver esetén.
A Synapse meg itt konkrétan egy 10 éves vason – ami a számítástechnikában kb. egy örökkévalóság – is korrektül megy, nem hiszem, hogy ez varázslat volna. Nyilván ha a megcélzott játékában annyira borderline géppel nyomul az ember, hogy ez a gyakorlatilag semmiség plusz terhelés is számít, akkor cpi/polling rate beállít, aztán Synapse uninstall. És még egyszer kiemelem, hogy számomra kifejezetten unszimpatikus a Razer centralizált platformja, igaz, leginkább az erőszakossága okán. Amikor még guest fiókkal sem lehetett bejelentkezni, és kötelező volt az online regisztráció, (Synapse 3 előtt), akkor egyenesen tűzre való volt.
"de szerencsétlennel úgy bántok mintha embert ölt volna,"
Olvass vissza tüzetesen; én megtettem, és ezek után nehéz komolyan venni, mert egyik problémáról egy addig nem is említettre ugrik, mikor megoldást kap, figyelmen kívül hagyva azt, illetve itt-ott némi ellentmondás is előfordulhat. Erre írtam, hogy mondvacsinált. Ha nem az, akkor sorry, viszont hogy nincs jól/érthetően/egyértelműen/átláthatóan lekommunikálva, az biztos.
-
-
Én értem mire gondol.
Elvileg 1600 cpi-n gyorsabban felhúzza a recoil-t a játék, a programozók által beállított max magasságra. De ennek szintén semmi köze sem kéne legyen a cpi értékekhez. Ha pedig van, akkor szarul van leprogramozva a játék (nem lepődnék meg mondjuk).
Jobb is, hogy abba hagytam anno, mert a f@szom ki volt vele, hogy minimális realitás sincs már a WZ-ben.
Guggolva, ADS-elve lőttem a gyereket rövid sorozatokkal, hogy kisebb legyen a recoil, az meg egy kurva SMG-vel ugrásból lelőtt csípő tüzelésből, spray and pray-elve. Utána néztem spactate mode-ban, nem csalt, egyszerűen ennyire köze nincs a valósághoz annak a játéknak.Hol van már a fasza kis COD UO multi, a rifle only, one shot szerókkal.
Oda kellett skill, a WZ-hez már semmi kb.
-
Casanova*
veterán
Razer és logi egereim vannak. Tegnap újra leteszteltem mindkét egérrel. 1600 dpi vel gyorsabban felhúz a fegyó. Érdekes! Falon a recoil minták egyformák. Csak 1600 dpi vel gyorsabban felhúz. No stock fegyóval elég nagy a különbség. Magas sensyvel próbáljátok ki. Én elég magas sensyvel játszok. Pl. 1600 dpi 5 sensy vel. 400 dpi 20 sensy.
-
Hát nem tudom. Ha irónia volt a részedről akkor ok.
Az biztos, hogy amit gamer körben recoil-nak hívnak az igazából bullet spray inkább, aminek egyik tényezője a fegyver visszarúgása (recoil) a másik a cső huzagolása, akárcsak a való életben. Nem véletlenül tanítják való életben az AK-47 esetén, hogy célra tartó lövés esetén az ember célozzon a cél tárgy ( sok esetben ember
) bal alsó-közepére, mert a visszarúgás és a csőhuzagolás miatt jobbra felfelé hord elég erőteljesen az AK. Így egy rövid sorozattal konkrétan bal lábtól jobb vállig " ketté tudod vágni" a célpontot.
Azért mondtam azt, hogy kizártnak tartom, hogyha a fent leírt módon kiürít a fórumtárs egy tárat 400 majd 1600 cpi-n úgy, hogy nem "tart ellen" a recoil-nak az egérrel, akkor más lenne a bullet spray pattern.
Azt ugyanakkor el tudom képzelni, hogyha 1600-n játszik, akkor már izom memóriából annyit mozgatja (virtuálisan ellentart a recoil-nak) ellen az egeret, hogy fixen egy adott ponton marad a célkeresztje. 400-on nyilván, már többet kell ellen mozgatni picit az egeret, hogy ugyanazt az eredményt érjük el, mint 1600-on. Nekem legalábbis ez a gyakorlati tapasztalatom 800 vs 1600 vonatkozásában.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Wireless fix jön majd az XM1ből, twitteren pedzegetik ezt folyamat, meg lassan egy XM1 Minit is kidobhatnának"
Inkább egy 50 grammos, paracordos XM1r Superlight-ot. Insta venném.
De a 200 ojró a PMM nyomtatott, 54 grammos XM1/G305 hibridjéért azért muh.
-
copass
veterán
eneloop, de kell hozzá egy "rendes" töltő is.
a gyáritöltő egy kalap xar, de egy intelligens töltőt már tudsz venni hozzá aránylag olcsón. ha csak 2 elemet akarsz tölteni.
ikea ladda is jó (picit gyengébb mint az eneloop) és úgy tudom a töltője is jó.
nekem van mindkettő (rendszervakuba használom). -
Zaied
addikt
Energizer Ultimate Lithium, ezt szoktuk mindig ajánlani.
Üzemidőbe/tömeg tekintetében ez a legjobb. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én nem tudom, hogy milyen egereket nyúztak ezek. Itt is van egy Viper Mini, a szokásos razeres anyagokkal és összeszerelési minőséggel (értsd korrekt).
A gomb nem tökéletes, nem hinné az ember, hogy optikai (sztenderd mechanikus feelingje van, és kicsit több erőkifejtés kell az aktuációhoz, mint ahogy azt szeressem), de kb. ennyi.
A LoD itt egyáltalán nem magas (pedig utálom az olyat és háklis vagyok rá), de ha az lenne – és nem volna lehetséges driverben valamennyire állítani a kalibrációval –, akkor sem tartana 15 másodpercnél tovább egy tapefixet ráapplikálni, hogy megszűnjön a probléma.
A szenzorgyűrűvel sincs különösebb bajom,. PureTrakon siklik a cucc rendesen.tl;dr: 10 pénzért ajándék kategória, és még a kábele sem egy határ fos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest