- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rushmoon
csendes tag
Én azt mondom használd nyugodtan, ez az adapter egy teljesen passzív eszköz, aki még nem szerelt szét ilyet itt megnézheti mi van belül: https://www.google.com/patents/US8102658
Nem igazán értem miért tartanak tőle egyesek.Nálam a legutolsó SD kártya 32MB-os (ez kb 15 éves lehet), nagyobbat csak microsd változatban találtam itthon, és soha nem volt az adapterezés miatt gondom ezekkel.
Az említett Samsung EVO elég lehet majdnem mindenre, ezen teszt alapján 44.4MB/s és 19.1MB/sec-t tud (olvasás/írás), ami átlagos használatra, videóra, stb bőven elég, de sorozatnál ha rawban fotózol akkor ~1 kép/sec-re fog korlátozni (a belső memória telítődése után).
-
tlala
addikt
Közben megválaszolom jó cserkész módjára a saját kérdésemet a szükséges kártya sebességről.
Tesztek szerint (pl.1., pl.2.) az én választottam (A6000) max. 36 MB/sec sebességgel tudja írni a kártyákat, szóval hiper gyors kártyákat nem nagyon érdemes hajszolni ehhez a géphez. (Persze külső USB3-as kártyaolvasóval használva nem jön rosszul az extrém gyors kártya).
Ebből az is kiderült, hogy sorozatlövéshez/videóhoz a meglévő micro SD kártyáim írási sebessége sajnos nem elég gyors - kell vennem egy SD kártyát.
A fenti tesztekben a gépben igen jól szereplő bordó Kingston U3 kártya mellett döntöttem, amelyből most egy 128GB-os (read 90MB/s, write 80 MB/s) pont 20e Ft. -
Rapid136
őstag
Elvben nem kéne hogy gond legyen hiszen egy akciókamerában komolyabb igénybevételnek van kitéve a micro SD kártya és a sebességével sincs gond.
Viszont minél több átalakító/adapter van egy rendszerben annál több a hibalehetőség...
De mindenképp márkás, gyors kártyával érdemes dolgozni, legyen micro vagy sima SD foglalatú. Ha nincs még kártyád és nincs másik eszköz ami miatt micro kéne, akkor én is inkább a normál SD-t választanám.
Végszükség esetére azért van a táskámban SD adapter is :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest