- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Ha kell az irgalmatlan gyorsaság jó lehet, másképp én inkább valamilyen régebbi mft gépet vennék. Pl.:
- panasonic gf1, gf2, gf3, gx1, g3
- olympus e-pm1, e-pl1, e-pl3, e-pl5
Ezekből talán a legjobb vétel a gx1, g3, e-pl5, ha találsz ennyiért... ha nem, akkor gf1-et vadásznék, a szenzor régi 12mp, de az autofókusz gyors és nincsenek lespórolva róla a kezelőszervek. -
Throme
veterán
Szerintem érdemes keresős gépet venni cserélhető obi rendszerbe való belépés küszöbén.
Sokat segít a kereső, és még mindig használhatsz LCD-t komponálásra, ha úgy tartja kedved.
Dslr-eknél inkább a kereső lesz a barátod, milc-eknél mindkettő.A GF7 inkább másodgépnek való szerintem. Én legalább is annak használom. Van olyan szitu amikor a kis gép előny.
Csak akkor válaszd, ha a méret az egyik legfőbb opció.
Nincs keresője, ami pl erős napfényben nem előnyös, és ha jól emlékszem tájat is akarsz fotózni, gondolom nappal....Az ára érdekes, mert már van utód modell. Ez a barna korábban 115k volt, a fekete pedig 120k.
Ha nagy kezed van, akkor kényelmetlen lehet a használata. Véletlen tárcsa eltekerés, vagy gombmegnyomás miatt.
Turistafotózásra viszont ideális. Szelfizni is lehet vele. Szoftveresen is rendben van.
Viszont külső vakut, keresőt nem tehetsz rá utólag.Szerintem jól gondold meg elsődleges gépnek ezt a kis gépet.
-
törölt tag
Jópofa kis gép, de annyiért túlárazott. Érdemes lenne meggondolnod a használt gépeket, sokkal komolyabbakat is ki lehet fogni 150 ezerből. Ha kereső nélküli gép is megfelelne, ott van például a Hardveraprón egy kitobjektíves Sony A5000 80 ezres irányáron. Pici, könnyű, APS-C szenzora van és ingyen jár hozzá egy remek raw feldolgozó szoftver.
-
wms
senior tag
Akkor le vagy maradva egy kicsit.
A teljesség igénye nélkül, Olympus, Panasonic, Fuji, Sony, szóval van lehetőség bőven. Kisebbek, kompaktabbak a tükrösöknél, ami van akinek előny, van akinek hátrány.
Mostanra már az objektív ellátottság is bőséges a legtöbb márkánál.
A határt általában csak a pénztárca szabja meg. -
Warton
őstag
Még annyi, hogy szerintem ne vesd el teljesen a használt gépeket. A keretedből egy sokkal jobb gépet tudnál venni használtan. Nekem most már minden cuccom használt leszámítva egy utángyártott akksit, amit újjonnan vettem. És eddig semmi gondom nem volt semmivel.
Esetleg ha nagyon óckodsz a jófogástól meg az itteni aprótól a 220voltnak van egy használt szekciója, ahol vannak gépek és obik is.
-
Throme
veterán
Szerintem ezt a nagyon max 150k összeget gondold át.
A dslr viszi a lóvét.
Már csak azt nézzük, hogy veszel egy kit-et, és mellé pár kiegészítő is szükségeltetik.
Szóval, az elején beleraksz még többet táskára, mem karira, tisztító eszközökre, esetleg pótakksira...stb. Lehet Kínából is rendelni cuccokat, de azok se lesznek ingyen.
Aztán jön a gond, hogy jó-jó a kitobi, de ez nem ultrazoom kompakt kategória, nem tudsz mindent megoldani egyetlen lencsével. Illetve igen, de kompromisszumosan.
Obivásárlás elég költséges játék.
Nem is beszéltünk még a "táj" témáról. Ehhez kicsit utazgatni is kell. Nem világkörülire gondolok.
Nem olcsó hobbit választottál...
Valószínűsítem meglepődnél, ha leírnák, hogy az itt fórumozók cumójában mennyi zseton áll....szvsz
-
Warton
őstag
[Canon vonalon 1300D, Nikon D3400]
Ennyi pénzből ezek vannak újonnan.
Szerintem a Nikon jobb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest