- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dukola
csendes tag
válasz
bongeszo #58547 üzenetére
Valszeg az RP marad, azt hiszem, nem a felszerelés lesz a gyenge láncszem...
Ezt az alzában júni 25re igazolták vissza. Ha addig lesz valami jó akció még, akkor ezt simán vissza tudom mondani. Szokott lenni így tavasszal nagy akciózás a fotós cuccoknál? Vagy csak modell váltásnál? Abból lesz mostanában? -
Neck
veterán
válasz
bongeszo #44708 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Egész pontosan:
Az A6000 nagyságrenddekkel nem nagyobb, mint az A5100, csak egész kicsivel, viszont a több dedikált kezelőszerv, az EVF, a gyorsabb sorozatfelvétel sebessége, a vakupapucs, és a jobb testreszabhatóság miatt jobb vétel, mint az A5100.
A hozzászólásommal erre akartam utalni, remélem, elégedett vagy.
Viszont semmiképpen sem írtam hülyeséget, kérlek, ne személyeskedj.jjeahh:
Bizonyára tudod, de azért leírom, ha valaki olyan is olvassa, akinek ez az infó eddig nem volt meg:az A6000 kijelzője is hajtogatható, 2 irányba 45-45 fokban, szóval a fej feletti, és a talajközeli fotóra alkalmas.
Csak "selfie" módba nem hajtható, ha valakinek arra van szüksége (VLOG) arra tényleg sokkal jobb az A5100.
Valójában pont emiatt az A5100 egy tök jó VLOG kamera -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bongeszo #44735 üzenetére
Az ilyen kezdők vegyenek kopmpaktot!
Most ez olyan volt, mintha PC-ből csak laptopot vehetne egy átlagjúzer, oszt jóvan.
Aztán abból állna a topik, hogy GTAV -re ilyet, God of War-ra meg amolyat. Olyanrú' meg ne is beszéljünk, hogy vízhűtés, meg tuning, mer' a kezdőket elriassza'... -
mikrofon
veterán
válasz
bongeszo #44735 üzenetére
Szerintem ez a szomorú hogy csak a kezdők jönnek ide. Ezek az egymás mindenáron meggyőzéséig menő márka fanatikus harcok elüldözik a nem kezdőket...
Pedig ebben a topikban lehetne beszélni a profi vagy haladó szintű vázakról is... Én ezt vettem... Ez bejött.. ez nem... Ezt gondold meg.... Ezt próbáld meg
... Normál esetben nem csak kezdő szinten jön jól a tapasztalat és eszmecsere...Én ezt már sokszor jeleztem már....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bongeszo #44714 üzenetére
Komoly gépen látod hol a fókusz, de a fókuszsíkot is... Telefonon ezt nem látni, (ráböksz a pontra, de azt nem tudod, mi lesz azon kívül éles) napsütésben meg végképp gondok vannak, míg EVF/viewfinder mindezt nyújtja, viszont ott nyilván nem tudsz érinteni semmit. mai gépek legtöbbje viszont már wifiről kezelhető, tehát ha mondjuk van egy tízcollos tabletem és azon már mindent látok, ha így akarom kezelni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bongeszo #44712 üzenetére
Sokkal rosszabb úgy kezelni valójában, legfeljebb megszoktad. Eleve összekened a kijelzőt, amíg a kezedet mozgatod rajta, nem látod, menüből csinálsz mindent, dedikált gombok helyett...
A DSLR -ben az egyik nagy előny (jobbakban) a sok tárcsa. Akár vakon tudsz dolgokat állítani, ha megszoktad, hogy mi hol van...
Vonj analógiát, hogy például hogy gyorsabb gépelni, egy mobil/tablet kijelzőjén, vagy egy jó billentyűzeten? Persze nem azt, hogy "iitt vok", hanem komolyabb és terjedelmesebb szöveget... -
80hun
addikt
válasz
bongeszo #44708 üzenetére
Ha szelfizni akarsz ott a mobilod
Viccet félretéve másra nem alkalmas a 180 fokban visszahajtható kijelző. mint szefizésre
Az érintőképernyőnek nem látom semmi előnyét.
Az hogy csak kijelző van meg nem nagy öröm mert semmit nem látsz a kijelzőn napsütésben. ezért érdemes olyan gépet venni amin van kereső.Főbb különbségek
-Gyorsabb sorozatsebesség
-Vakupapkucs
-Több dedikált kezelőszerv
-EVF
-És sokkal jobban testreszabható az A6000És igen kisebb az A5100 egy picivel de ennek sem látom semmilyen előnyét.
És a lényeg hogy sűrűn akciózzák az A6000L kitet 160e-ért így aaz A5100-nak semmi értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest