- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
válasz
Fryskitt #4507 üzenetére
De makrot nem úgy kell érteni mint a kompaktoknál, az hogy kihajtható kijelző meg LV és átlököm a gombot a "virágra"
. A rendes makrozáshoz kell egy jó makro obi is kb egy Sigma 105/2.8 ezt dicsérni szokták, de minimum egy tele és egy előtétlencse, mondjuk Raynox DCR-250.
Taperold meg az össze szóba jöhető gépet valami nagy multiba, az is sokat dob majd rajta, hogy melyik mennyire áll kézre.
Amúgy nem tudom miért ragaszkodsz annyira a Sonyhoz de ez a te döntésed. -
rumos14
nagyúr
válasz
Fryskitt #4481 üzenetére
erre még mindig azt mondom hogy ha kompakt módjára használható élőkép kell DSLR-ben, akkor csak a Sony játszik. A330 helyett A300-at tudok ajánlani, talán valahol még kapsz újonnan. normális fogása van és a gombokat sem spórolták le róla. az ahhoz adott kitobi viszont lényegesen gyengébb. ez egy ilyen világ
-
TeeJay
félisten
válasz
Fryskitt #4481 üzenetére
rá kell szokni a rendes keresőre és elfelejteni az LCD-s bámulást...
hidd el oltári jó mikor objektíven keresztül látod azt hogy mit fogsz majd fényképezni
ja és szerintem még stabilabb is a géptartás mivel mindkét kézzel a szemedhez kell emelned, így kevésbé mozdul be mintha egy kézzel tartod és LCD-ről fotózol... -
máyköl
veterán
válasz
Fryskitt #4474 üzenetére
Naggyából ennyi. Azt ne felejtsd el, hogy az obiban lévő képstabiért (Canon, Nikon) sajna elég mélyen zsebbe kell nyúlnod, a Sony-nál emiatt nem kell izgulnod. Viszont ha a Canon-t vagy a Nikon-t választod, és egy stabis obit teszel fel a vázra, akkor a keresőképet is stabilizálja az obi képstabija, ez néha nagyon jól jön.
A Canon-nál sokkal nagyobb objektívválasztékod lesz. Hát, használtan az IS-es kitobi egy simánál 10-15k Ft.- al drágább, szerintem nem túl megterhelő lecserélni, de ha mégse menne, a simával is lehet gyönyörű képeket készíteni. A 450D LV- jét nem ismerem, és a Sony fogását sem, erről nem tudok mondani semmit.
Szerintem jobban jársz a 450D-vel.
-
jeni
félisten
válasz
Fryskitt #4492 üzenetére
Az igazság az,hogy ha valaki vesz egy tükrös gépet nem hinném,hogy spórolás miatt ha nincs + 10-20-30 ezer Ft még rá a legolcsóbbat kell megvenni.
Ugyanis ez vissza fog ütni valamilyen szinten. mert ha mégsem tetszene és jön majd az a mondat,hogy minek siettem el a dolgot,az jobban tetszik,akkor már nehezebb eladni egy gépet nem tetszés miatt. A többség is amelyet van,hogy a Pentax K-x KIT vagy a Canon 450D KIT gépet vedd. Nikon-l azokat amelyik a régi objektíveket is tudja kezelni AF szerint Még akkor is ha 50e Ft kell még hitelbe fel venned még rá. A tudás miatt és hosszabb távon jobban megérné. Ha jól veszem az írásaidból,hogy plusz objektívet sem fogsz nagyon venni a géphez.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Fryskitt #4489 üzenetére
Hát nem tudom... most ebben nem vagyok biztos ,de abban szerintem nincs AF motor a vázba
. Nem nagy gond de jobb tudni róla, mert azt hiszem az olcsóbb üvegek döntő többségébe nincs AF motorral ellátva így megint csak egy kevésbé költségkímélő megoldást választottál. Meg nem nagyon értem miért inkább ez a K-x így is 30k-val olcsóbb az azért píz. Annyiból egy dupla kites K-x kijön.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Fryskitt #4478 üzenetére
Itt origináltan kapható
Canon 450DA lényeg,hogy az objektíven ott legyen az IS jelölés ami a stabilizátorra utal és azon oldalt van a kapcsoló.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Fryskitt #4481 üzenetére
Hát azért ezt mérlegelni kell kinek mi kell. Az Oly minőségi objektívjei és jó jpg motor, Sony "életképes" LV-je, Pentax kompatibilitása a régi obikkal stb.
Igazából az árat kell meghatározni és a fontos featureket, hogy mik az igazán fontos dolgok (kihajtható kijelző, LV, zajszint, régi objektívkompatibilitás, keresőméret). Meg kell határozni mi a fontos és valahol áldozatot kell majd hozni, mert szinte tuti, hogy valami rovására megy a dolog. -
nesa
veterán
válasz
Fryskitt #4474 üzenetére
Arban lehet hasonlo a 2 gep de kepminosegben eleg nagy a szakadek a ketto kozott, amugy a sonyn kivul van meg 2 marka aminek a vazba van a stabi es atlagossan mind 2 jobb zajtalanabb kepet produkal,sajnos a sony kicsit zajos
en ettol fuggetlenul ennek tudataban kerestem A200 at jo aron de vegul mas lett, nem bantam meg ,igaz nincs 9 fokuszpontom de meg soha eszembe se jutott ezen babralni .
Deha az LV fontos akkor Sony
annak eleg gyors ez a megoldasa ,de szerintem nemfogod hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest