- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
venember83 #4216 üzenetére
akkor érdemes karácsony előtt visszatérni a kérdésre, mert addigra változnak az árak, reméljük, előnyükre.
jelenlegi felhozatalból az E-520 sztem azért jó választás, mert a kitobi(k) teljesen rendben vannak, ill. a váz fogása, anyaga is nagyon jó. érdemes minden gép keresőjébe alaposan bekukucskálni, és persze a gépeket kézbe veni, megnyomkodni, tesztképeket lőni - már ha erre van lehetőséged. látom, Szten már leírta ezeket.a K-x forintos áráról amúgy lehet már tudni valamit?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83 #4220 üzenetére
Debrecen? Ott megnézhetnél pár gépet....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83 #4218 üzenetére
Itt nem lehet megnézni? /Nem értem a nyelvet.../
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
venember83 #4216 üzenetére
Karácsony környékére már lesz K-x is
Ha van rá lehetőséged érdemes benemmni olyan áruházba, ahol többféle ép ki van állítva, megfogdosni őket, megnézni, hogy melyik mennyire áll kézre, ezen felül belenézni a keresőjükbe, hogy láthassa az ember, hogy melyik az, amelyiknek már túl kicsi, vagy melyik az, amelyiknek akkora, hogy kapásból kiüti a többi jelöltet, meg úgy egyáltalán, szétnézni, mert élőben azért csak többet mondanak ezek a gépek, mint a puszta adatlapjaik alapján. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
venember83 #4214 üzenetére
Egy tipp: Hamarosan érkezik a Pentax K-x, ami szerény véleményem szerint a belépő kategória királya lehet. Remek szenzor, bő szolgáltatáslista, nagy kereső, minden, ami kellhet. Ezen felül lehet lesz kapni a Pentax 55-300-al duplaobjektíves kitben - már ha érdekelt vagy egyáltalán teleobjektívekben.
A Nikon D3000 is egy remek gép, ellenben a belépő Nikonoknál a vázban nincs AF motor, így csak AF-S-es Nikkor és HSM-es Sigma objektívekkel használhatóak úgy, hogy autofókuszod is legyen, na meg pár belső fókuszmotoros Tamronnal - vigyázni kell tehát nagyon, na meg némileg szűkíti a lehetőségeket. Mindenesetre nem kevés AF-S-es Nikon obi van, szóval így sem rossz a helyzet, koránt sem.
Canonnál az EOS 1000D a belépőszint, de én azzal a géppel nem vagyok jó barátságban. Párszor már a kezembe fogtam, de mindig sürgős vágyat éreztem rá, hogy le is tegyem. Persze ez teljesen szubjektív dolog, én csupán a felépítési minősége miatt érzek így, de pl egy EOS 450D összehasonlíthatatlanul jobb (pedig az is kis gép), ezen kívül jobb szenzor is van benne. Persze a 450D már drágább mulatság. Ja igen, az EOS 1000D-nél vigyázni kell, mert lehet kapni 18-55 IS objektívvel, és sima 18-55-el is, ez utóbbi igencsak gyenge darab és képstabilizátor sincs benne.
Pentaxnál az említett K-x lesz majd a nyerő, szerintem megéri rá várni a mostani K-m-el szemben. Jobb AF rendszer lesz benne és jobb szenzort kap. Pentaxoknál a gépvázban van a képstabi itt is úgy lesz.
Olynál az E-420-at én kilőném, az E-520, ahogy említettem maximálisan megéri a felárat. Kisebb a keresője, mint a többi gépé, cserébe az LCD-n is lehet komponálni - igaz, lassabban, min a kompaktoknál megszokott, így talán mégis a keresőt használnád többet. Az Olympus nagy előnye a kitobjektívjeik minősége, na meg a jpg feldolgozó motor is nagyon jól teszi a dolgát, jpg-ben is jó képeket készít. (Igen, tükrös gépeket nem feltétlen jpg-ben szokás használni, én sem abban használom, hanem digitális negatívban, raw-ban, amit még fel kell dolgozni, hogy jpg legyen belőle - vagy bármilyen más emészthető képformátum.)
Sony-ról nem nagyon tudok nyilatkozni, nem ismerem túl jól a mostani kínálatot.
Ja igen, és az első hsz is hasznos lehet, bár gondolom már olvastad.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
venember83 #4212 üzenetére
Igen, tudom, hogy milyen kompaktod van
Még én ajánlottam
Esetleg a Nikon D3000-et meg lehetne fontolni szerintem.Egy kérdés: mennyire fontos neked, hogy tudj a hátsó LCD-n is komponálni? Vagy mennyire elég "csak" a kereső? (Én spec a keresőt sokkal jobban szeretem, de ez felhasználásfüggő és szubjektív)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
venember83 #4210 üzenetére
Érdemes tájékozódni és nézelődni
Azért igen sokféle tükrös gép van, mindnek megvan a maga erőssége és persze gyengesége, szóval érdemes úgy választani, hogy képben vagyunk ezekről.
Mik voltak azok, amik megfogtak a D40-ben?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
venember83 #4208 üzenetére
Nem. Az Oly 420 kapásból olcsóbb nála: Oly gépárlista Mondjuk maximálisan megéri az árkülönbözetet az E-520, sőt.
A Pentax K-m is olcsó gép még: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged