-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz
joey04 #54690 üzenetére
Én is főleg kirándulásokkor és nyaraláskor fényképezek, és nem vagyok sem profi, sem félprofi hobbista, hanem inkább laikus, aki ugyanúgy netről tájékozódok, mint te, és nagyjából a telefon -> régi DSLR -> kompakt -> MILC vonalat jártam be.
Szerintem nem éri meg az az irány, hogy veszel egy régi DSLR-t, meg hozzá obikat vagy nagy átfogású obit, hogy majd onnan válts MILC-re. Kivéve persze, ha végül DSLR-nél maradsz. Azt gondolom, nem kell elsőre mindent lefedned, egy MILC kitobival is kitágítja a látókörödet a telefonhoz képest, és onnan néhány hónap után látni fogod, hogy mi az, amiben többet akarnál. Makró? Nagyobb gyújtótávolság? Szélesebb látószög? Fényerős prime? Ezek mind-mind olyan igények, amikbe egy alap kitobjektív használatával felmerülnek, nem kell hozzá feltétlenül más objektívet kipróbálnod.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
joey04 #54690 üzenetére
Olcsón, minél egyszerűbben, minél kisebb méretben, de mégis vállalható minőséget nyújtva, gyújtótávokat próbálgatni, meg a modern funkciókkal ismerkedni részemről egy GX80 + 14-140 használtan 150 ezer körül.
Ha végeztél a teszteléssel, akkor ráadásul minimális bukóval kiszállhatsz belőle.
-
Neck
veterán
válasz
joey04 #54698 üzenetére
Azért tudod kipróbálni olcsón, mert nagyon sokan szabadulnak a belépő DSLR + travelzoom kombójuktól. Emiatt neked is nehéz lesz ezt eladnod, amikor te is szabadulni akarsz tőle.
Miért nem kapásból olyat veszel, amire valószínűleg szükséged is van?
Ha pedig kipróbálni akarsz, kérdezz körbe a családban, hátha van valakinek egy gépe.
Kölcsönözni is lehet, "tedd próbára" program is van, stb. -
nozs23
addikt
válasz
joey04 #54703 üzenetére
Ha a belépő DSLR irányt választod, akkor mindenképp használtan vedd (az obit is), mert ezek borzasztó gyorsan dobják el az új értéküket.
Egy használtan viszonylag könnyebb lehet továbbadni.
Szerintem ez a módszer amúgy legalább annyira jó arra, hogy kiábrándulj az egészből, mint arra, hogy megtetsszen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged