-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz adamka16 #8522 üzenetére
Szia!
Ha az 500D(illetve a 450D)-hez az IS-es azaz képstabilizátoros objektív jár, akkor szerintem az. Jó a D5000, de a képminőség ha kezdő vagy valószínűleg nem feltétlenül a gépen fog múlni, és olyan nagy különbségek azért nincsenek egy kategórián belül. Szerintem neked ez is elég lenne, ha nincs szükséged a kihajtható LCD-re. Viszont ha nem IS-es obi van hozzá, akkor nem venném meg, ugyanis a képstabilizátoros és a régebbi stabimentes objektív nem csak a képstabilizátorban különbözik, hanem az újabban áttervezték az objektívet, így sokkal jobbminőségűbb lett.fezsoo: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
-
Alexios
veterán
-
Byk01
őstag
válasz adamka16 #8526 üzenetére
Sokan mondták már itt is előttem, most én jövök Ha Nikon idegen neked, akkor ne azt válaszd. Nagy különbségek nincsenek, mint Te is láthatod, akkor meg azt a gépet vedd, amelyikkel szívesebben fotózol. Annak semmi értelme, hogy vegyél egy gépet, amit nem szívesen használsz, mert vagy abbahagyod a fotózást, vagy folyton azon fog járni az agyad, hogy inkább a Canon kellene, és előbb-utóbb cserélsz is, de akkor már csak veszteségge tudsz kiszállni a Nikonból.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
Byk01
őstag
válasz adamka16 #8533 üzenetére
Akkor félreértettelek, azt hittem, a Canon bejön, a Nikontól meg vmi miatt idegenkedsz.
A fejlesztéssel én is úgy voltam, hogy megveszem kittel, aztán egy tele, és annyi. Aztán láttam, hogy sokszor rövid a kit, cseréni meg nincs idő, ha gyereket akar lefotózni az ember, szóval jött egy 18-105 VR (ha esetleg ilyen célra is használnád, akkor érdemes elgondolkodni a D5000 18-105 VR kitben, ha futja rá a keretből). Aztán kevés lett a fény, nem lehetett vakuzni, jött a 35/1,8. Most spórolok egy vakura,és még nincs vége. Szóval ezt felejtsd el, hogy nem lesz szükséged másra"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
bnorci71
addikt
válasz adamka16 #8536 üzenetére
hát még én se tudom mi lesz pedig pénteken szombaton fotózni kellene vele...
-Nikon D5000 2obi kit -144e
a 3 év gar és a tudás tetszik az, hogy nem tud magyarul már nem annyira-Pentax K-x 1obival 110e negatívum talán csak az 1 év gar
+lenne hozzá innen a Ph-ról
-Pentax F 35-135 3,5-4,5 (AF obi, full-frame, szuper képminőség)
29e
-Tamron 80-210 4,5-5,6 (AF obi, full frame, gyönyörű bokeh)
13eha erre a két obira sikerül egy jó árat alkudni akkor Pentax lesz ha nem akkor a Nikon
a Pentax K-x 2obis kit nem megérkezése miatt, így a bolt is segít a döntésbenELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz adamka16 #8553 üzenetére
Erről megoszlanak a vélemények, sokan mondják, hogy hobbifotós nem fényképez ennyit. Én két év alatt simán belekergettem a D40-be 25ezret, és nem gondolom, hogy extrém módon használtam volna. Persze volt olyan, amikor egy Hungaroring pályanapon, OT expón stb belement egy nap alatt 4-500 expó, de olyan is, hogy hetekig ki sem vettem a táskából. Szóval én nem tartom soknak.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Mercutio_
félisten
válasz adamka16 #8553 üzenetére
Nem sok, de áralkunál érv lehet, hogy miért adja olcsóbban az eladó persze attól függ mennyit kérnek érte, majd a szakik megmondják reális-e az ár.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest